Vragen? Bel ons!
073 707 43 10
menu
Reizen naar Rusland
Vakantie Rusland (reizen)
Sorteer op:
Filteren
Filter uw reis
Vliegticket
Soort reis
Thema
Reisduur
Prijsklasse
Toon resultaten ›
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Meer voorbeeldreizen vinden?

Verwijder een van onderstaande zoekfilters of vraag onze specialisten naar een maatwerkreis!

Vakantie Rusland

Op zoek naar bijzondere steden om te bezoeken tijdens je vakantie? Rusland heeft twee parels voor je in petto: Moskou en St. Petersburg. Het zijn beide onbetwiste hoogtepunten van een vakantie in Rusland, die bol staat van de bezienswaardigheden en bijzondere ervaringen.

 

St. Petersburg

St. Petersburg heeft de flair van een Europese stad en doet zelfs een beetje aan Amsterdam denken dankzij de grachten. St. Petersburg is enkele malen de hoofdstad van het Russische Rijk geweest. De stad werd gebouwd in opdracht van tsaar Peter de Grote en hij liet ook een Winterpaleis bouwen. De plek groeide uit tot de legendarische Hermitage. De collectie van dit enorme museum is ongekend. Zo kun je in de Hermitage schilderijen bewonderen van onder meer Monet, Rubens, Matisse, Picasso en Rembrandt van Rijn. Ook het paleis zelf is een pronkstuk op zich. Een bezoek hieraan mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens een vakantie in Rusland. Travelworld biedt ook de mogelijkheid aan om de Hermitage te bezoeken onder leiding van een gids.

De talloze paleizen en kathedralen in de stad zorgen dat je ogen tekort komt. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Petrus- en Pauluskathedraal, de Izaäkkathedraal en Kazankathedraal. 

 

Moskou

Dat is in de moderne, energieke metropool Moskou niet minder. Het Kremlin, het Rode Plein, de gouden koepels en elegante winkelgalerijen vormen stuk voor stuk visitekaartjes van de stad. Ze vormen een interessant contrast met de ultramoderne kantoorgebouwen in Moskou. Het is mogelijk om bij Travelworld een rondleiding door het Kremlin te boeken.

Neem ook zeker een keer de metro in deze stad tijdens je vakantie in Rusland. De architectuur van de Moskouse metrostations is namelijk verbazingwekkend – vooral die in het centrum; ze dateren uit de tijd van Stalin en zijn rijkelijk versierd. Soms kom je zelfs marmeren pilaren en kroonluchters tegen!

Ook de restaurants in Moskou zijn van hoog niveau. Ga jij voor de authentieke Russische sfeer, of juist voor het moderne restaurant met uniek uitzicht?

 

Type reizen

De meest voorkomende vakanties in Rusland zijn stedenreizen. St. Petersburg en Moskou lenen zich hier ideaal voor. Deze prachtige steden kennen beide bijzondere highlights en zijn daarnaast ook vrij gemakkelijk te combineren. Ideaal om eens kennis te maken met de Russische cultuur. Daarnaast kennen deze unieke steden een rijke historie, waardoor een stedenreis naar Rusland een must is.

 

Voorbereidingen

Een vakantie Rusland vereist enige voorbereiding. Zo is een visum nodig bij zowel in- als uitreizen. Voor een visum moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo dient jouw paspoort nog meer dan 6 maanden na afloop van jouw reis geldig te zijn. Daarnaast is een Visa Support Letter nodig. Alle overnachtingen in Rusland moeten worden verantwoord met dit document. Deze worden verstrekt bij de desbetreffende hotels. Onze reisspecialisten helpen met deze voorbereidingen en zullen waar nodig ondersteunen. Meer praktische informatie over Rusland lezen? Kijk dan op onze pagina met landeninformatie.

 

Waarom Travelworld?

Een vakantie Rusland staat bij Travelworld voor bijzondere ervaringen. Jouw wensen staan centraal. Onze reisspecialisten helpen met het samenstellen van de beste Rusland vakantie. Wij ontzorgen, waardoor jullie geheel ontspannen op reis kunnen.

Op deze website vind je de mooiste mogelijkheden voor een vakantie in Rusland. Heb je vragen of wil je een offerte ontvangen? Wij helpen je graag!

Travel World