Caribbean

Sint-Maarten

Droneshot van strand in Sint-Maarten
Droneshot van trap naar het strand van Sint-Maarten
Trap naar het strand van Sint-Maarten

Een vakantie naar Sint-Maarten & Saint-Martin

Daniëlle reisadviseur

Daniëlle

Reisadviseur

Sint-Maarten is een echte parel in de Caribbean. Het is een exclusieve en romantische vakantiebestemming, die rijk is aan prachtige stranden en een aangename sfeer heeft. Het eiland bestaat uit een Nederlands en Frans deel; Sint-Maarten en Saint-Martin. Dankzij de betoverende onderwaterwereld zijn er diverse fantastische plekken om te snorkelen of te duiken in Sint-Maarten.  

Bekijk reisaanbod

Samen met Saba en St. Eustasius behoort Sint-Maarten tot de Bovenwindse eilanden, ook wel de SSS-eilanden genoemd. Sint-Maarten is het grootste eiland van de drie en beschikt over een glooiend groen landschap met maar liefst 37 stranden. Het is ook mogelijk om Sint-Maarten, Saba en St. Eustasius te combineren in een rondreis.  

 

In de hoofdstad van Sint-Maarten, Philipsburg, meren regelmatig grote cruiseschepen aan. In Philipsburg vindt u een aantal van de beste restaurants van Sint-Maarten. Vanaf het historische Fort Amsterdam heeft u een weids uitzicht over de stad en haar paradijselijke Great Bay Beach. Ook de stranden Mullet Bay Beach en Maho Bay Beach, vlak bij het Princess Juliana International Airport, zijn een bezoekje waard. Hier kunt u snorkelen, duiken, surfen en de laag overvliegende vliegtuigen bewonderen.  

 

Maak kennis met zowel de Creoolse als de Franse cultuur in Marigot, de hoofdstad van Saint-Martin. Ook Cul de Sac mag niet ontbreken tijdens uw reis naar Saint-Martin. Vanuit hier kunt u het beroemdste strand van het eiland, Orient Beach, bezoeken en maakt u gemakkelijk een uitstapje naar de eilanden Pinel en Tintamarre.  

Strand met golven op Sint-Maarten
Kleurrijk restaurant op Sint-Maarten
Droneshot van pier op strand
Droneshot van strand in Sint-Maarten

Beste reistijd

Sint-Maarten heeft een tropisch moessonklimaat, waardoor het er het gehele jaar aangenaam is. In februari, maart en april valt er de minste regen. Tussen augustus en november valt er vaker en bui, meestal aan het einde van de dag. Van juli tot en met begin december is het orkaanseizoen in het Caribisch gebied, waar Sint-Maarten last van kan ondervinden. De beste reistijd voor Sint-Maarten is in het voorjaar, gekeken naar de kans op buien. Maar ook wanneer u in oktober reist, zult u genieten van een heerlijke strandvakantie. De gemiddelde temperatuur in Sint-Maarten ligt rond de 27°C.  

vliegtuig over strand van Sint-Maarten
Sint-Marten droneshot
Kustlijn van Sint-Maarten droneshot

Regio's

Sint-Maarten 

Wanneer u naar Sint-Maarten op vakantie gaat, vliegt u naar het Princess Juliana International Airport. Een van de favoriete stranden op Sint-Maarten is het Mullet Bay Beach. Het strand is een echt surfparadijs met ruwe golven en kristalhelder water. Het naastgelegen Maho Bay Beach is populair onder vliegtuigspotters. Het strand bevindt zich namelijk voor het Princess Juliana International Airport, waardoor landende vliegtuigen enorm laag over het Maho Bay Beach vliegen. Naast het Maho Bay Beach ligt Simpson Bay, dat ooit een vissersdorpje was en nu is uitgegroeid tot een belangrijk toeristisch centrum. In Simpson Bay vindt u uitgestrekte stranden, resorts en jachthavens. Onderweg naar het oosten komt u langs de Cole Bay, dat zich bevindt aan de Simpsonbaailagune tegen de Franse grens. Na aanleg van de brug tussen Simpson Bay en Cole Bay groeide het dorp uit tot een toeristische trekpleister, welke beschikt over een aantal bezienswaardigheden van Sint-Maarten. Verder richting het oosten liggen het paradijselijke Little Bay Beach en Great Bay Beach. Tussen deze twee stranden in bevindt zich Fort Amsterdam, dat in 1631 werd gebouwd door de Nederlanders. Fort Amsterdam kijkt uit over zowel Philipsburg en Little Bay. Philipsburg is de hoofdstad van Sint-Maarten en beschikt over diverse culturele monumenten, restaurants, winkels en een prachtig strand; Great Bay Beach. In het noordoosten van Sint-Maarten ligt Dawn Beach. Het witte zandstrand loopt over in glooiende groene bergen. Ook het water rondom dit strand is uitermate geschikt om te snorkelen op Sint-Maarten.  

Saint-Martin 

In het zuidwesten van Saint-Martin heeft u de mogelijkheid om te zwemmen in het natuurlijke bad van Trou de David. Zwem door de twee bogen van de omliggende rotsen en ontdek de levendige onderwaterwereld van de aanliggende zee. De kans is groot dat u hier een aantal karetschildpadden spot. Vlak bij Trou de David kunt u een mysterieus bezoekje brengen aan het verlaten La Belle Creole. Het hotel was een idee van Claudius Charles Philippe maar werd nooit afgemaakt door een financieel probleem. Jaren later werd er nogmaals geïnvesteerd in La Belle Creole, echter weer zonder succes. Daarnaast werd het hotel meerdere malen getroffen door een orkaan. Momenteel is het mogelijk een tour te maken naar het leegstaande La Belle Creole. Verder richting het oosten ligt de hoofdstad van Saint-Martin; Marigot. Hier proeft u een mix van de Creoolse en Franse cultuur. Zo zijn er Creoolse markten met lokale souvenirs en kunt u bij de bakkerij genieten van Franse stokbroden, croissants en macarons. Waant u zich liever in een wereld vol natuur? Bezoek dan het exclusieve natuurreservaat van Loterie Farm of de nabijgelegen top van Pic Paradis, het hoogste plekje van het gehele eiland. Voor wie op zoek is naar een culinaire ervaring, is Grand Case een echte aanrader. Hier vindt u namelijk diverse toprestaurants, waar met name Franse chefs in de keuken staan. Een perfecte uitvalsbasis voor een vakantie in Sint-Maarten is het gebied Cul de Sac. Het is slechts een paar meter verwijderd van Orient Beach, het beroemdste strand van het eiland. Daarnaast vaart u in ongeveer vijf minuten van Cul de Sac naar Pinel Island. Het tropische eiland is een natuurreservaat vol met landschildpadden en leguanen. Achter Pinel Island lig het wat grotere eiland Tintamarre. Avontuurlijke reizigers kunnen hiken over Tintamarre en de onderwaterwereld aanschouwen tijdens het duiken of snorkelen.  

Tijdverschil 

Het is in Sint-Maarten vijf uur eerder tijdens de Nederlandse wintertijd en zes uur eerder tijdens onze zomertijd.  

Valuta  

De Antilliaanse gulden (ANG) is de officiële valuta van Sint-Maarten. Op veel plekken kunt u echter ook betalen met de Amerikaanse Dollar en de Euro. Houdt er wel rekening mee dat de Euro een ongunstige koers heeft wanneer u hiermee betaald. De Amerikaanse Dollar is gekoppeld aan de ANG, waardoor er altijd een constante koers geldt. Vrijwel overal worden creditcards geaccepteerd. Daarnaast worden zowel bankpassen als creditcards geaccepteerd bij automaten met het logo dat op de pinpas staat. Op Sint-Maarten zijn voldoende geldautomaten.  

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor