Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World
 • Introductie
  Sint Maarten is een schoonheid in de Caribbean. Een luxe en romantische vakantiebestemming, rijk aan prachtige stranden en een heel aangename sfeer. Sint Maarten bestaat uit een Nederlands en Frans deel, met elk hun eigen charme. Overal op het eiland vind je mooie en rustige baaien met aanlokkelijke stranden. Een vakantie op Sint Maarten is altijd een zonnig feestje. De onderwaterwereld is betoverend, dus houd je van snorkelen of duiken dan zit je hier goed. In de Nederlandse hoofdstad Philipsburg meren regelmatig grote cruiseschepen aan. Elke keer weer is dit een bezienswaardigheid op zich. Vier je op St. Maarten vakantie, dan zou je willen dat je vakantie in dit paradijs eeuwig zou kunnen duren. 

  Geografie
  Sint Maarten hoort samen met Saba en St. Eustatius tot de Bovenwindse eilanden. Het is het grootste eiland van de drie. Andere buureilanden zijn Anguilla en St. Barts. Het landschap van Sint Maarten is glooiend en groen, met mooie baaien en maar liefst 37 stranden. Het noordelijke  Franse deel van St. Maarten meet 53 km2, het zuidelijke Nederlandse deel heeft een oppervlakte van 34 km2. 

  Klimaat
  Sint Maarten heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat. De gemiddelde temperatuur is 27 graden Celsius. Juli, augustus en september zijn de warmste maanden. In februari, maart en april valt de minste regen. Tussen augustus en november valt er vaker een bui, meestal aan het einde van de dag. Van juli tot begin december is het orkaanseizoen in het Caribisch gebied, waar St. Maarten last van kan ondervinden. 

  Klimaattabel St. Maarten

  St. Maarten jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 29 29 30 30 31 31 31 31 31 31 30 29
  Zonuren per dag 8 8 9 9 9 8 8 9 9 8 8 8
  Gemiddelde neerslag (mm) 75 35 30 70 120 85 95 125 125 125 140 80

    

  Beste reistijd
  Het hele jaar is het uitstekend uit te houden op Sint Maarten. Met het oog op de kans op buien is het voorjaar de allerbeste tijd om te gaan. Maar ook wanneer je in oktober gaat, zul je genieten van een heerlijke strandvakantie. 

  Tijdsverschil
  Het is op Sint Maarten 5 uur vroeger in onze wintertijd en 6 uur vroeger in onze zomertijd.

  Taal
  Het Nederlands is de officiële taal op Sint Maarten, maar er wordt veelal ook Engels gesproken. Op het Franse deel van Sint Maarten spreekt men Frans. 

  Valuta
  De Antilliaanse gulden (NAf) is de officiële valuta. Op veel plekken kun je ook betalen met de Amerikaanse dollar en met de Euro. 

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD. 

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

top 3 Sint Maarten reizen
9-daagse strandvakantie Sint Maarten
Ontdek tijdens deze strandvakantie al het moois dat Sint Maarten te bieden heeft. Je verblijft op het zuidelijke Nederlands deel van het eiland waar je geniet van de vele aantrekkelijke stranden, baaien en gezellige plaatsen. De stranden zijn zeer verschillend en bieden voor ieder wat wils. Mullet Bay Beach is favoriet onder de lokale bevolking en biedt verschillende watersport-mogelijkheden. Maar één van de bekendste stranden is toch wel Maho Beach, gelegen aan het einde van de landingsbaan. Van dichtbij kun je grote vliegtuigen zien en voelen opstijgen en landen. Tijdens deze reis verblijf je in het Sonesta Ocean Point Resort, een resort met uitstekende faciliteiten en uitsluitend voor volwassenen. Alle maaltijden en drankjes zijn inbegrepen gedurende je verblijf.
Vanaf:€ op aanvraag
9-daagse strandvakantie St. Maarten
Op Sint Maarten kun je genieten van het beste van twee werelden. Het eiland bestaat sinds het jaar 1648 uit een Nederlands en Frans deel, wat een bijzondere mix van culturen geeft. Je bent vrij om de grens over te steken, deze wordt alleen gemarkeerd door een obelisk. Je resort, The Villas at Simpson Bay Beach Resort & Marina, ligt op het zuidelijke deel van Sint Maarten, aan de mooie Simpson baai. Het heuvelrijke eiland is verrassend groen en wordt omringd door een helderblauwe zee vol met koraalriffen en tropische vissen. De perfecte locatie om te genieten in de natuur of de kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken.
Vanaf:€ op aanvraag
9-daagse strandvakantie Sint Maarten
Geniet van een verkoelend zeebriesje, ruisende kokospalmen en het geluid van de golven in de branding. Welkom op Sint Maarten! In het Franstalige gedeelte, Saint-Martin, ligt het intieme resort Grand Case Beach Club. De perfecte ligging van het resort geeft toegang tot een tweetal stranden waar het heerlijk toeven is. Maak een strandwandeling en geniet van de warme zonnestralen. Of wil je liever met je duik- en snorkeluitrusting de prachtige onderwaterwereld verkennen? Sint Maarten biedt alle ingrediënten voor een afwisselende strandvakantie.
Vanaf:€ op aanvraag
;
Travel World