Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Aapje in Suriname
 • Introductie
  Suriname is een bestemming als geen ander. De pure en ongerepte natuur floreert rijkelijk. In de dichte jungle leven apen en talloze vogelsoorten. Reuzenschildpadden komen het Surinaamse strand op om hun eieren te leggen. In de hoofdstad Paramaribo is het de historie en smeltkroes van culturen, kleuren en geuren die boeit. Suriname, de voormalige Nederlandse kolonie, is daarbij nog steeds een vrij onontdekte bestemming. Hier geen drommen toeristen op de junglepaden, maar vooral insecten en dieren die in het tropisch regenwoud thuis horen. De combinatie van het groene Amazonewoud en relatieve rust maakt het de ideale bestemming voor de reiziger die graag iets anders doet dan anderen. 

  Geografie
  Suriname ligt op het Zuid-Amerikaanse continent. Het land grenst aan de Atlantische Oceaan, Frans-Guyana, Brazilië en Guyana. Suriname is bijna vijf keer zo groot als Nederland. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud behorende tot het Amazoneregenwoud.  

  Klimaat
  Suriname heeft een tropisch regenwoudklimaat. De temperatuur is er met een gemiddelde van 27 graden Celcius altijd hoog en het regent regelmatig. Kortom: veel zon, veel regen. Suriname heeft 4 seizoenen: de kleine- en grote droge tijd en de kleine- en grote regentijd. Van half december tot half januari is het de kleine regentijd. Daarna begint de kleine droge tijd, die duurt van half januari tot half maart. Vanaf half maart tot augustus is het de grote regentijd. De laatste maanden van het jaar is tot slot de grote regentijd. Suriname ligt buiten de orkaanzone. 

  Klimaattabel Suriname

  Suriname jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 30 30 31 31 31 31 31 32 33 33 32 31
  Zonuren per dag 8 8 9 9 9 8 8 9 9 8 8 8
  Gemiddelde neerslag (mm) 209 149 168 219 307 302 227 163 80 82 117 204


  Beste reistijd
  De droge maanden zijn de beste maanden voor een reis naar Suriname. September en oktober zijn het droogst. Maar je zal tijdens je Suriname vakantie bijna altijd te maken krijgen met een regenbui, je bevindt je immers in de tropen. De regen valt meestal aan het einde van de dag en komt dan in flinke buien naar beneden. Gelukkig zie je de buien vaak goed aankomen zodat je kunt schuilen.

  Tijdsverschil
  Het is op Suriname 4 uur vroeger in onze wintertijd en 5 uur vroeger in onze zomertijd.

  Taal
  Het Nederlands is de officiële taal, maar er wordt veelal ook Engels gesproken. Ook spreken de locals het Sranan-Tongo, een mengelmoes van verschillende Europese en Afrikaanse talen.  

  Valuta
  De Surinaamse Dollar (SRD) is de officiële valuta. In Paramaribo kun je soms ook terecht met Amerikaanse dollars of de Euro. 

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD. 

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

top 3 Suriname reizen
14-daagse rondreis Suriname incl. Palumeu en Awarradam
Tijdens deze rondreis door Suriname ontdek je de bijzondere combinatie van een uniek stukje Nederlandse historie en de pure ongerepte natuur in het Surinaamse regenwoud. Je maakt een mooie stadswandeling door Paramaribo, waarbij je o.a. Fort Zeelandia, het Onafhankelijkheidsplein en de Waterkant bezoekt. Op Awarradam staat je een ander hoogtepunt van de rondreis te wachten; op dit verscholen eiland in de jungle ontmoet je de Marronstam. De ongerepte wildernis van Suriname maakt deze totaalbeleving compleet.
Vanaf:€ op aanvraag
16-daagse rondreis Suriname incl. Galibi, Anaula en Berg & Dal
Suriname bestaat naast de kuststrook en een savannegebied, voor het grootste deel uit groene regenwouden met snelstromende rivieren en dichte jungle, die in het zuiden aan het Amazone Gebied van Brazilië grenst. Grote delen van Suriname zijn nog nauwelijks betreden en niet door het grote toerisme ontdekt. Begin de reis in veelzijdig en koloniaal Paramaribo en ontdek het al het moois wat deze stad te bieden heeft. Reis naar het Galibi reservaat en aanschouw met eigen ogen hoe zeeschildpadden hun eieren leggen. Ontmoet de lokale bevolking en ga op avontuur op het Anaula eiland waar je het leven ervaar in het regenwoud. Sluit je reis af in Berg en Dal te midden van de tropische jungle.
Vanaf:€ op aanvraag
14-daagse rondreis Suriname incl. Awarradam en Galibi
Deze rondreis is de optimale kennismaking met Suriname. Je verkent de hoofdstad Paramaribo, verblijft in het heldergroene Amazonewoud en bezoekt traditionele indianendorpen. Verder ga je, afhankelijk van het juiste seizoen (feb-aug), naar de broedplaatsen van zeeschildpadden om te zien hoe deze levende fossielen het strand opkruipen en hun eieren leggen. Je maakt kennis met de koloniale hoofdstad Paramaribo en bewondert de uitgestrekte koffieplantages. Kortom, deze Suriname rondreis is een onvergetelijke ervaring.
Vanaf:€ op aanvraag
;
Travel World