Vragen? Bel ons!
073 707 43 10
menu
Aapje in Suriname
Suriname vakantie (reizen)
Sorteer op:
Filteren
Filter uw reis
Vliegticket
Soort reis
Thema
Reisduur
Prijsklasse
Toon resultaten ›
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Meer voorbeeldreizen vinden?

Verwijder een van onderstaande zoekfilters of vraag onze specialisten naar een maatwerkreis!

Suriname vakantie

Een Suriname vakantie staat garant voor bijzondere ontdekkingen en belevenissen. Suriname is voor 95 procent bedekt door het Amazone regenwoud. Natuur speelt een hoofdrol tijdens je Suriname vakantie, maar de culturele diversiteit speelt een glansrijke bijrol. Ontdek de schoonheid en veelzijdigheid van vakantiebestemming Suriname.

De hoofdstad van Suriname is Paramaribo. Het Onafhankelijkheidsplein met zijn historische gebouwen, de Waterkant waar vroeger de Hollandse zeilschepen aankwamen en Fort Zeelandia zijn bezienswaardigheden die je niet wilt overslaan tijdens je vakantie in Suriname. De binnenstad van Paramaribo bestaat voor een groot deel uit unieke houten gebouwen, wat voor een plekje op de Unesco erfgoedlijst heeft gezorgd. Ga tijdens je Suriname vakantie eens naar een markt in Paramaribo waar je alle verschillende culturen kunt zien, horen, ruiken en proeven.

Natuurlijk wil je tijdens je Suriname vakantie de Amazone in. Het avontuur wacht in de jungle van Suriname! Vakantie highlights zijn het spotten van kleurrijke planten en dieren. Aapjes, luiaards, ara’s en toekans zijn natuurlijk fantastisch om te zien. Maar je bent op vakantie in Suriname dus bereid je ook voor op griezelige spinnen, giftige spinnen en kaaimannen. Van gepaste afstand maak je foto’s die eenmaal thuis je stoere Suriname vakantie verhalen onderstrepen.

In de Surinaamse Amazone kun je pittige wandelingen maken door de regenwouden. In een ‘korjaal’ vaar je over de junglerivieren en passeer je stroomversnellingen. Bij diverse resorts en lodges in de jungle van Suriname kun je zwemmen. Klinkt dit niet alsof je een top vakantie in Suriname gaat beleven?

Als afwisseling op de ongerepte jungle kun je in de omgeving van Paramaribo oude plantages, boerderijen en vissersdorpjes bezoeken. Ook een tripje naar de kust voor het zien van de schildpadden die op het strand eieren leggen is de moeite waard. Voor een paar aangename laatste dagen aan het strand kun je je Suriname vakantie combineren met een kort verblijf op de Antillen. De combinatie Suriname - Curaçao of de combinatie Suriname – Aruba wordt vaak gemaakt.

Travel World