Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World
 • Introductie
  Een bestemming in de Caribische zee, gelegen boven de kust van Venezuela en behoort tot de Kleine Antillen. Onder toeristen is het geen bekende bestemming, want het land verdient zijn inkomsten door de hoeveelheden olie en gas. Indien je toe bent aan een rustige vakantiebestemming zijn de zonovergoten eilanden, Trinidad & Tobago, de perfecte bestemming. Net als op de andere eilanden van het Caribisch gebied is er genoeg te zien en te beleven. Een paradijselijk oord met ongerepte witte zandstranden, tropische regenwouden, kleurrijke vogels en watervallen. Trinidad is het grootste eiland van de twee en op een half uur vliegen bereik je Tobago, het kleinere, exotische eiland. De eilanden zijn erg verrassend!

  Geografie
  Behorend tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen zijn Trinidad & Tobago gelegen. Het land is gelegen in de zuidoostelijke hoek van de Caribische Zee.

  Klimaat
  Het land kent een tropisch moessonklimaat. Dit houdt in een droog seizoen van januari tot en met mei en een regenseizoen van juni tot en met december. De kans op een orkaan in redelijk klein, omdat het eiland net buiten de gangbare routes is gelegen. De gemiddelde temperatuur is 30 graden in Trinidad & Tobago.

  Klimaattabel 

  Trinidad & Tobago jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 30 30 31 31 32 31 31 31 31 31 31 30
  Zonuren per dag 8 8 8 8 7 6 6 7 7 6 6 7
  Gemiddelde neerslag (mm) 80 45 45 45 150 200 200 200 150 150 200 150

   

  Beste reistijd
  De beste reistijd is van januari tot en met mei. In februari en maart is het carnavalsfestijn, waardoor je op écht op tijd moet reserveren. Kies je voor een rustiger seizoen en neem je een tropische regenbui hier en daar voor lief, dan kun je het best in september of oktober gaan. Wie liever geen orkanen ontmoet, vermijdt de maanden augustus en september.

  Tijdsverschil
  In Trinidad & Tobago is het vijf uur vroeger dan in Nederland.

  Taal
  De officiële taal is Engels.

  Valuta
  De valuta in Trinidad & Tobago is de dollar.

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD. 

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

;
Travel World