Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World
 • Introductie 
  Zweden is een Scandinavisch land gelegen in het noorden van Europa. Het land ligt tussen Noorwegen en Finland in. Zweden is het grootste land van Scandinavië en is 11 keer zo groot dan Nederland. In drie uur vliegen bereik je het Noorden van Zweden. Zweden staat bekend om de natuur met veel nationale parken, ongerepte natuur en zeldzame dieren. Het is een goede bestemming om de natuur te ontdekken middels een rondreis.  

  Klimaat 
  Zweden kent meerdere klimaatzones. In de zomermaanden schommelt de temperatuur tussen de 13 en 17 graden. In het hoge noorden heeft Zweeds Lapland een temperatuur van 13 graden en in de omgeving van Stockholm en zuidelijker is het een stuk warmer. Februari is gemiddeld de koudste maand in Zweden. Van december tot april is er kans op sneeuwval, soms zelfs al eerder in de noordelijk gelegen regio's. Over het algemeen begint de herfst in Zweden een stuk vroeger dan in Nederland, u dient hier vanaf september al rekening mee te houden. De dagen worden snel korter en de avonden koelen af. De winters van Zweeds Lapland zijn er erg lang en donker, het kan dan ook hard vriezen met temperaturen tot -30 graden. In de zomer schijnt de zon de hele dag en kan het +30 graden worden. 

  Klimaattabel 

  Zweden 

  jan 

  feb 

  mrt 

  apr 

  mei 

  jun 

  jul 

  aug 

  sep 

  okt 

  nov 

  dec 

  Gemiddelde dagtemperatuur 

  -2 

  -1 

  2 

  9 

  15 

  21 

  22 

  21 

  16 

  9 

  4 

  0 

  Zonuren per dag 

  1 

  2 

  3 

  5 

  8 

  9 

  8 

  7 

  4 

  2 

  1 

  1 

  Gemiddelde neerslag (mm) 

  45 

  45 

  45 

  45 

  5 

  5 

  45 

  45 

  45 

  45 

  45 

  45 

   

  Beste reistijd 
  Gedurende het hele jaar kunt u een bezoek brengen aan Zweden. Gaat u voor de sneeuw naar Zweeds Lapland? Dan is de beste reistijd vanaf eind februari en maart, de dagen zijn weer langer, de zon laat zich weer zien en u heeft de minste kans op regen. Er ligt nog wel een lekker dik pak sneeuw. De zon laat zich rond deze tijd nauwelijks zien en het is erg koud. Gaat u voor een groen Zweden? Dan is de zomer de beste tijd. Door de vele meren zijn er zeer veel muggen, vooral in juni en juli.   

  Tijdsverschil 
  Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Zweden.   

  Taal 
  In Zweden wordt Zweeds gesproken. Naast het Zweeds is ook Sami, de taal van het Samische deel van de bevolking, een officiële taal in Zweden. De meeste Zweden spreken overigens goed Engels, gevolgd door het Duits en Frans. 

  Valuta 
  De munteenheid van Zweden is de Zweedse kroon. Uiteraard is de koers variabel, dus controleer deze kort voor vertrek zodat u een goede inschatting heeft van de waarde van het geld.  

  Het is handig (en soms zelfs vereist bij bijv. autohuur) een creditcard (Mastercard of Visa) mee te nemen. 

  Kleding 
  Wij raden u aan om comfortabele kleding mee te nemen. Een regenjas of kleine paraplu mogen niet in uw koffer ontbreken. Wat schoeisel betreft, zijn comfortabele, goed ingelopen schoenen zeer aan te raden.  
   

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van E-visums kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD.

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

;
Travel World