Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World

Gezondheid op reis

Gezondheid op reis

Je gaat op reis om te genieten en dus wil je je vooral niet de hele dag druk maken over je gezondheid. Als je logisch nadenkt en de nodige voorzichtigheid in acht neemt, is de kans klein dat je ernstig ziek wordt. De volgende tips en adviezen helpen om tijdens en na uw reis fit te blijven.

Dokter en tandarts
Als je langere tijd op reis gaat, is het verstandig om van tevoren even naar de huisarts te gaan om je gezondheid te peilen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Ook een bezoek aan de tandarts is aan te raden. Een sluimerend gaatje kan onderweg flink pijn gaan doen.

Vaccinaties
Het ligt misschien voor de hand, maar er gaan nog altijd veel mensen op reis naar exotische bestemmingen zonder zich te laten vaccineren. Dat kan je beter wel doen. Door je in te laten enten tegen bijvoorbeeld Hepatitis A, Malaria, Polio, buiktyfus of gele koorts beperk je de risico's van een verre reis aanzienlijk. Welke vaccinaties worden aanbevolen of zelfs verplicht zijn voor je bestemming, kan je onder andere vinden op www.ggdreizen.nl.

Reisapotheek
Als je in het dagelijks leven medicijnen gebruikt, zorg je natuurlijk dat je die bij hebt. Neem altijd een flinke voorraad mee voor het geval je reis door bijvoorbeeld een geannuleerde vlucht langer duurt dan verwacht. Doe de medicijnen zoveel mogelijk in je handbagage zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan als je koffer zoek raakt...
Naast essentiële medicijnen kunt je ook koorts- of pijnstillende middelen mee nemen (zoals Paracetamol of Ibuprofen), pleisters, verband, ontsmettingsmiddel en een thermometer. Diarreeremmers en laxeermiddelen kunnen ook van pas komen. Ga je naar een land waar veel insecten voorkomen, pak dan ook middeltjes tegen insectenbeten in. En vergeet vooral ook geen zonnebrandcrème.

Zon
Het is niet zo'n goed idee om met een melkwitte huid direct de hele dag in de zon te gaan liggen. Geef je huid even de tijd om aan de sterke zon te wennen en neem een krachtige zonnebrandcrème mee (minstens factor 30).

Travel World