Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden (Navolgende bepalingen)

Lidmaatschap SGR
Op alle overeenkomsten zijn de voorwaarden van de garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) van toepassing (uitgezonderd de vluchten).

Lidmaatschap Calamiteitenfonds
Op alle overeenkomsten zijn de voorwaarden van het Calamiteitenfonds van toepassing.

Informatie op de website (en andere uitingen)
De prijzen op de website staan vermeld in Euro (tenzij anders staat aangegeven). Indien de koers verandert, behouden wij het recht om de prijzen aan te passen en u tot uiterlijk 6 weken voor vertrek een aangepaste factuur te sturen. De prijzen van verzekeringen voor camperhuur staan in lokale valuta vermeld aangezien u de verzekeringen voor camperhuur ter plaatse dient af te sluiten (tenzij u een all-inclusief tarief neemt).
De luchtvaartmaatschappijen kunnen de luchthavenbelasting aanpassen; Travelworld behoudt het recht deze kosten aan u door te berekenen.

Alle informatie en prijzen op deze site, in onze advertenties en in alle andere uitingen zijn met de grootste zorg samengesteld. Onjuiste informatie kan echter toch voorkomen. Travelworld, alsook de aan haar gelieerde ondernemingen en toeleveranciers zijn niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via Internet alsmede technische storingen. Alle vlucht- en reisinformatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Kennelijke fouten en ommissies binden ons dan ook niet.

Boekingsproces
De boeking komt tot stand na aanvaarding door de reiziger (dit kan zowel telefonisch als per email) van het door ons voorgestelde aanbod. Nadat u de reis bij ons heeft geboekt, zullen wij u een schriftelijke bevestiging toesturen met een factuur, reisschema en boekingsformulier. Dit formulier dient u samen met de kopie paspoorten van alle reizigers aan ons te retourneren.

Wij brengen u per persoon € 17,50 aan reserveringskosten in rekening. De kosten zijn reeds verwerkt in de reissom per persoon.

Twintig procent van de reissom + eventuele reis en/of annuleringsverzekeringen dienen bij boeking aanbetaald te worden. De volledige reissom dient uiterlijk zeven weken voor vertrek overgemaakt te zijn. Indien u een ticket heeft geboekt met afwijkende voorwaarden, dan is het mogelijk dat u de volledige reissom direct dient te voldoen.

Uw reisbescheiden worden circa 14 dagen voor aanvang van de reis toegezonden.

Wijzigingen
Voor wijzigingen na boeking geldt dat wij u per persoon € 17,50 administratiekosten + eventueel meerkosten voortkomend uit de wijziging doorberekenen.

Annuleringsvoorwaarden
Annulering tot de 42e kalenderdag (excl de vertrekdag) voor vertrek: 25%
Annulering vanaf de 42e kalenderdag (incl) tot de 21e dag (excl de vertrekdag) voor vertrek: 50%
Annulering vanaf de 21 kalenderdag (incl) tot de 7e dag (excl de vertrekdag) voor vertrek: 75%
Annulering vanaf de 7e kalenderdag (incl) tot de 3e dag (excl de vertrekdag) voor vertrek: 90%
Annulering vanaf de 3e dag (incl) tot en met dag van vertrek: 100%

Voor sommige reizen gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. We informeren u hierover bij boeking.

Het teruggeven van luchthavenbelastingen bij een annulering wordt uitgesloten, omdat dit al wordt opgenomen in de berekening van de annuleringskosten.

Verzekeringen
Wij adviseren u altijd een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten (dient in het geval van een annuleringsverzekering binnen 7 dagen na factuur datum te worden afgesloten). Deze verzekeringen sluiten wij graag voor u af. Onze verzekeraar ASR Verzekeringen (voorheen Europeesche Verzekeringen) biedt hiertoe verschillende mogelijkheden. Zorg ervoor dat u ook bij activiteiten, zoals bijvoorbeeld duiken, goed verzekerd bent. Informeer naar de mogelijkheden bij uw boeking.

 Wij bemiddelen in verzekeringen en ontvangen daarvoor van ASR Verzekeringen provisie.

Geen doorgang programma
Alhoewel het zelden voorkomt, kan het gebeuren dat een bepaald programma geen doorgang kan vinden. Wij zullen alles in het werk stellen u een passend alternatief te bieden, maar kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld.

Reisdocumenten
U bent als reiziger zelf verantwoordelijk om bij vertrek en tijdens de reis in het bezit te zijn van geldige reisdocumenten. Daarbij dient u uzelf te laten informeren van de meest actuele eisen ten aanzien van uw reisdocumenten.

Voor visumbestemmingen kunt via onze partner www.visumcentrale.nl/travelworld met korting uw reisdocumenten laten verzorgen. Indien u heeft geboekt voor een bestemming waarbij een toeristische uitnodiging verplicht is dan wijzen wij u erop dat Travelworld een samenverwerkingsverband heeft met visumcentrale en dat u daarom uitsluitend hier uw visum kunt regelen.

Travel World