Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Vacatures reisbureau | TravelWorld

Vragen

Vragen en antwoorden
Wie is Travelworld?
Travelworld is een reisorganisatie gespecialiseerd in de beste en voordeligste reizen naar verre bestemmingen. Travelworld is onderdeel van een groot reisbedrijf met veel ervaringen in het aanbieden van reizen naar onder andere Australië, Nieuw-Zeeland, USA, Canada en Afrika. Wij hebben dan ook een jarenlange ervaring op deze bestemmingen en bieden u een goede prijs-kwaliteit verhouding en een individuele service. Als specialist voor deze landen leveren wij natuurlijk veel maatwerk, u kunt dan ook altijd bij ons terecht voor meer informatie of actuele aanbiedingen. Daarnaast zijn we voortdurend bezig om ook andere goede deals in te kopen, zodat het aanbod op onze website steeds uitgebreider wordt en gevarieerd blijft, zodat u uw reis kunt vinden.
Is mijn reis bij Travelworld in goede handen?
Travelworld werkt samen met betrouwbare reispartners. Van luchtvaartmaatschappijen tot en met aanbieders van accommodaties en verhuurders van auto's en campers. Travelworld is eveneens aangesloten bij het SGR, zodat u weet dat uw reis in betrouwbare handen is.
Ga ik goed verzekerd op reis?
Wij adviseren u altijd een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten (dient binnen 7 dagen na factuur datum te worden afgesloten). Deze verzekeringen sluiten wij graag voor u af. Onze verzekeringsagent ASR Verzekeringen (Voorheen Europeesche Verzekeringen) biedt hiertoe verschillende mogelijkheden. Zorg ervoor dat u ook bij activiteiten, zoals duiken, goed verzekerd bent. Informeer naar de mogelijkheden bij uw boeking.
Hoe boek ik mijn reis?
Het reisaanbod van Travelworld vindt u uitsluitend op onze websites. Wij realiseren ons echter dat u, bij het boeken van een verre reis, wilt kunnen terugvallen op de ervaring van een deskundige reisadviseur. Achter elke website zit daarom een team van ervaren landenspecialisten, die u graag helpen bij het samenstellen en boeken van uw verre reis. Zij zijn bereikbaar per email, telefoon of via het contactformulier op onze websites.
Wat is de beste reistijd?

Australië
Australië kan het hele jaar door bezocht worden, maar u moet er wel rekening mee houden dat de seizoenen tegengesteld zijn aan die van ons. Dit is vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond. Hierdoor loopt het Australische voorjaar van de maand september tot november, de zomer van december tot februari, het najaar van maart tot mei en de winter van de maand juni tot augustus. Australië kent verschillende klimaatzones, ieder gebied in het land heeft hierdoor zijn eigen specifieke kenmerken en kent hierdoor een eigen ideale periode om bezocht te worden.

Canada
U kunt het beste naar Canada reizen van half juni tot half september. Wij raden u aan net buiten het hoogseizoen (juli en augustus) te reizen. Het is dan vaak iets rustiger en het weer is meestal nog goed met zonnige, heldere dagen en koude nachten. Vanaf eind september tot eind oktober is in het oosten de "Indian Summer", de kleurrijke herfst met vaak nog heerlijke temperaturen en een heldere lucht. Het kan dan 's nachts wel al vriezen. Thailand Het hele jaar door valt in Thailand regen, maar eigenlijk is er geen enkele maand waarin het reizen in Thailand af te raden is. De droogste periode in heel Thailand is van december tot mei. Het is in deze periode vaak aanmerkelijk drukker, met name in december en januari. Doordat het zuiden van Thailand erg groot is, is de regentijd niet op elke plaats hetzelfde. Indonesië De beste tijd voor uw reis naar Indonesië is in de droge tijd die begint in april en doorloopt tot oktober. Ook tijdens de regenperiode van november t/m maart zijn de eilanden Java, Bali, Lombok, Noord Sumatra en Noord- en Zuid Sulawesi goed te bereizen. Maleisië Maleisië is het gehele jaar door goed te bereizen. De beste reisperiode is afhankelijk van het gebied dat u wilt bezoeken. Namibië Over het algemeen wordt geadviseerd om Namibië in augustus of september te bezoeken, omdat met name het observeren van dieren in de nationale parken in deze periode makkelijker is. Door de droogte verzamelen dieren zich in de buurt van de waterpoelen.

Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland kan het hele jaar door bezocht worden, maar u moet er wel rekening mee houden dat de seizoenen tegengesteld zijn aan die van ons. Dit is vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond.

Rusland
Rusland is een uitgestrekt land met vele klimaatzones. In Moskou heerst een landklimaat en St. Petersburg kent een gematigd zeeklimaat. In het voor- en najaar moet men rekening houden met koele dagen en koude nachten. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 10° en 20°C. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een bui. De dagen zijn in de zomer heel lang. In Sint-Petersburg gaat in de maand juni tijdens de zgn. 'Witte nachten' de zon niet of nauwelijks onder. Het wordt in ieder geval niet donker.

USA
Het is moeilijk te zeggen wat de beste reistijd is voor Amerika. Wilt u naar Californië of Florida, dan kunt u het beste buiten de zomermaanden reizen. In Californië kan het 's zomers erg warm zijn, terwijl de zomer in Florida een hoge luchtvochtigheid kent. Ook New York kunt u in de zomermaanden, vanwege de warmte, het beste vermijden. De beste reistijd voor de Big Apple is juni of september. In de winter kan het er zeer koud zijn. New England kan bezocht worden in de zomermaanden, aangezien u dan zeker kunt zijn van een lekkere temperatuur. Echter veel toeristen bezoeken New England in het najaar, aangezien u dan de Indian Summer mee kunt maken. Deze wordt gekenmerkt door de bladeren die rood, oranje en geel kleuren en die in de zon een waar spektakel vormen.

Vietnam
Als u het hele land wilt bezoeken, zijn februari, maart en april de beste maanden. In Vietnam zijn twee seizoenen te onderscheiden. Het koude en droge seizoen is van november tot en met april. Het warme en natte seizoen is van mei tot en met oktober. In het zuiden van Vietnam is het gemiddelde temperatuurverschil tussen de seizoenen 3 graden Celsius.

Zuid-Afrika
De beste reisperiode is van april t/m oktober.

Welke reisdocumenten heb ik nodig?
Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.
Heb ik voor Afrika een visum nodig?

Zuid-Afrika
Voor uw reis naar Zuid-Afrika heeft u geen visum nodig. Uw paspoort dient bij vertrek uit Zuid-Afrika nog minimaal 30 dagen geldig te zijn.

Namibië
Een paspoort is vereist, en dient geldig te zijn tot 6 maanden na gepland verblijf. Daarnaast dient men te beschikken over een geldig retourticket. Een visum is niet nodig bij een verblijf korter dan 90 dagen. Bij aankomst in het land dient u wel een douaneformulier in te vullen.

Heb ik voor Australië een visum nodig?
U heeft een visum nodig. Indien u niet langer dan 3 maanden naar Australië gaat, kan Travelaustralië het toeristenvisum voor u regelen. De kosten bedragen € 10,- per persoon. Wij hebben dan alleen een kopie van uw paspoort nodig.
Heb ik voor Azië een visum nodig?

Thailand
U dient voor het reizen naar Thailand in het bezit te zijn van geldige reisdocumenten, hiervoor geldt een paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is na terugkomst in Nederland. Voor een verblijf in Thailand korter dan 30 dagen is geen visum nodig. Blijft u langer dan 30 dagen dan gelden mogelijk andere voorwaarden, wij raden u aan contact op te nemen met het Thaise consulaat. Vanaf 26 juni 2012 moeten kinderen vanaf de geboorte in het bezit zijn van een eigen paspoort; het is dus niet voldoende wanneer zij alleen bijgeschreven zijn in het paspoort van de ouders.

Maleisië
U dient voor het reizen naar Maleisië in het bezit te zijn van geldige reisdocumenten. Hiervoor geldt een paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is na terugkomst in Nederland. Een visum is niet nodig bij een verblijf korter dan 3 maanden. In het vliegtuig dient een toeristenkaart te worden ingevuld, die op de luchthaven bij de paspoortcontrole moet worden overhandigd. Indien u naar Sabah of Sarawak reist vanuit een ander deel van Maleisië, is er ook een paspoortcontrole. Zij worden als apart land beschouwd. U dient dan wederom een toeristenkaart in te vullen. Vanaf 26 juni 2012 moeten kinderen vanaf de geboorte in het bezit zijn van een eigen paspoort; het is dus niet voldoende wanneer zij alleen bijgeschreven zijn in het paspoort van de ouders.

Indonesië
Een paspoort is vereist wanneer u naar Indonesië reist. Dit dient nog geldig te zijn tot 6 maanden na aanvang van de terugreis na gepland verblijf. Daarnaast is een geldig retour- of doorreisticket verplicht. Passagiers die maximaal 30 dagen in Indonesië verblijven kunnen het visum bij aankomst op de Indonesische luchthaven verkrijgen à € 25,-. Voor een verblijf langer dan 30 dagen dient het visum in Nederland geregeld te worden à € 45,- bij de Indonesische Ambassade in Den Haag. Reizigers moeten hiervoor persoonlijk naar de Ambassade. De procedure duurt minimaal 10 werkdagen. U bent die periode dus ook uw paspoort kwijt. Vanaf 26 juni 2012 moeten kinderen vanaf de geboorte in het bezit zijn van een eigen paspoort; het is dus niet voldoende wanneer zij alleen bijgeschreven zijn in het paspoort van de ouders.

Vietnam
U dient voor het reizen naar Vietnam in het bezit te zijn van geldige reisdocumenten. Een paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is na terugkomst in Nederland is vereist. Ook heeft u een visum nodig. Dit visum dient u vooraf aan te vragen bij een visumdienst. Uw hotel dient u te registreren bij de politie. Daarom dient u bij ieder hotel uw paspoort af te geven, samen met uw visumnummer. Vanaf 26 juni 2012 moeten kinderen vanaf de geboorte in het bezit zijn van een eigen paspoort; het is dus niet voldoende wanneer zij alleen bijgeschreven zijn in het paspoort van de ouders.

Heb ik voor Canada een visum nodig?
Sinds 16 maart 2016 moeten reizigers die per vliegtuig naar Canada reizen of in transit zijn, in het bezit zijn van een ETA (electronic Travel Authorisation). De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond. Na aanvraag is deze ETA vijf jaar geldig en kan doorgaans gebruikt worden voor meerdere inreizen.
Heb ik voor Nieuw-Zeeland een visum nodig?
Indien u niet langer dan 3 maanden naar Nieuw-Zeeland gaat, heeft u geen visum nodig.
Heb ik voor de USA een visum nodig?
De kans is zeer groot dat u verplicht bent om uzelf te registreren bij de Amerikaanse overheid onder het ESTA programma (Electronic System for Travel Authorization). Voor meer informatie hieromtrent kunt u bij uw reisspecialist terecht,
Welke reisdocumenten zijn nodig voor een reis door Rusland?

U bent als reiziger zelf verantwoordelijk om bij vertrek en tijdens de reis in het bezit te zijn van geldige reisdocumenten. Daarbij dient u uzelf te laten informeren van de meest actuele eisen ten aanzien van uw reisdocumenten. Als u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, dan dient u mogelijk aan afwijkende voorwaarden voldoen. Wij adviseren u dit bij de betreffende ambassade na te vragen.

Paspoort
Voor reizen naar Rusland dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat na terugkomst nog minimaal zes maanden geldig is. Wij adviseren u een kopie van uw paspoort bij u te dragen tijdens de reis. Voor de visumprocedure verwijzen wij naar de bijgevoegde informatie. VISUM Een visum is vereist. Het visum kunt u aanvragen bij het consulaat van de Russische Federatie in Den Haag. Meer informatie via www.rusembassy.nl. De visumaanvraag duurt 5 dagen en kan maximaal 6 weken voor vertrek ingediend worden. Het toeristenvisum is voor maximaal 30 dagen en kost €115. Vanaf 26 juni 2012 hebben alle kinderen een eigen reisdocument nodig. Een beschrijving in het paspoort van een ouder is vanaf deze datum niet meer geldig.

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig?

Australië
Een internationaal rijbewijs is verplicht voor Australië. U kunt deze bij de ANWB verkrijgen.

Canada
Een geldig rijbewijs is voldoende in Canada. Daarnaast kunt u bij de ANWB een internationaal rijbewijs aanvragen, zodat de politie in geval van problemen de inhoud van uw rijbewijs direct kan lezen. Een internationaal rijbewijs is dus niet verplicht en is alleen maar geldig in combinatie met uw Nederlandse rijbewijs.

Namibië
Om een camper te huren moet u minimaal 21 jaar zijn en in het bezit zijn van een geldig (internationaal) rijbewijs. Nieuw-Zeeland Een internationaal rijbewijs is verplicht voor Nieuw Zeeland. U kunt deze bij de ANWB verkrijgen.

USA
Een geldig Nederlands rijbewijs is voldoende in Amerika. Daarnaast kunt u bij de ANWB een internationaal rijbewijs aanvragen, zodat de politie in geval van problemen de inhoud van uw rijbewijs direct kan lezen. Een internationaal rijbewijs is dus niet verplicht en is alleen maar geldig in combinatie met uw Nederlandse rijbewijs.

Zuid-Afrika
Een rijbewijs met foto en de handtekening van de houder is wettelijk vereist in Zuid-Afrika. Het is verplicht een internationaal rijbewijs (IRB) aan te schaffen bij de ANWB wanneer u zelf gaat rijden in Zuid-Afrika.

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn als ik op reis ga?
Het is afhankelijk van uw bestemming hoe lang uw paspoort nog geldig dient te zijn. Voor veel landen is dit tot na het vertrek uit het betreffende land, voor andere bestemmingen geldt dat het nog 3 of 6 maanden na terugreis geldig moet zijn. Neem voor meer informatie contact op met uw reisspecialist.
Overnachten vóór ophalen huurauto?
Nee, uw kunt uw huurauto doorgaans direct ophalen bij het vliegvelddepot van de verhuurder. Mocht u dat niet willen, dan kunt u ook in een andere locatie in de stad uw auto ophalen (indien andere locatie aanwezig is). Transfers zijn dan voor uw eigen rekening.
Overnachten vóór ophalen camper?
U wordt geadviseerd om een overnachting te boeken i.v.m. de vermoeidheid na een lange reis. Echter is het niet bij alle bestemmingen verplicht. Voor Canada of de USA gelden andere regels en is een overnachting wel verplicht. Hier is het niet toegestaan direct uw camper op te halen. Ook wanneer u gelijk met de camper naar een campground zou willen gaan na een overzeese vlucht, is dit niet toegestaan. U dient dus eerst te overnachten alvorens de camper op te halen. Transfers zijn voor eigen rekening. Vraag onze specialisten voor meer informatie.
Welke camper past bij mij

Het is een vraag die ons vaak gesteld wordt. Natuurlijk is het aantal personen waarmee u reist van belang. Maar ook de manier van reizen speelt een rol.

In het algemeen geldt; een kleine camper biedt meer mobiliteit dan een grote camper, terwijl een grote camper meer comfort biedt. Het verschilt per land welke campersoorten voorkomen.

Om uw keuze te vergemakkelijken biedt Travelworld de keuze uit de volgende soorten campers. Kies de camper die bij u past.

Compactcampers
Bent u van plan om met z'n tweeën op reis te gaan, eventueel nog met een klein kind? Dan is dit campertype en ideale keuze. Ze zijn compact en wendbaar en toch ruim genoeg om comfortabel in te leven. De uitvoering van de compactcamper verschilt per land. Veelal is de compactcamper een busje of 'minivan'. In Canada kent men ook pick-up truck campers waarbij het camperleefgedeelte op de laadbak van de pick-up is geplaatst. De zitruimte transformeert u 's avonds tot bed.

Familiecampers
Heerlijk met het hele gezin op reis. Campervakanties zijn ideaal voor kinderen. U kunt het reistempo aanpassen zodat uw kinderen volop buiten kunnen spelen. Deze campertypes zijn praktisch ingericht met meerdere bedden en een doucheruimte met toilet (soms ook apart). Bovendien zijn ze in verschillende formaten - van 4 tot 6 personen- en in verschillende luxeniveaus beschikbaar. De familiecampers zijn daarom ook heel geschikt voor samenreizende stellen of vriendengroepen.

Jumbocampers
Als u kiest voor mobiliteit en tevens eisen stelt aan comfort en leefruimte, dan is de jumbocamper uw beste keus. En waar anders dan in Amerika vindt u de grootste campers ter wereld. Deze huizen op wielen bieden een riant woonoppervlak dat nog eens vergroot wordt door een uitschuifbare zit- of slaapruimte (slideout). Sommige hebben dankzij hun omvang qua uiterlijk iets weg van een touringcar. Als u wat langer op een plek wilt blijven en er niet voor kiest om zoveel mogelijk kilometers te maken, zult u veel plezier ondervinden aan de jumbocamper.

Adventure Campers
Als u de gebaande paden wilt verlaten en droomt van locaties midden in de natuur, kiest u voor een 4WD-adventurecamper. Bij sommige types slaapt u zelfs in de meegeleverde tent die eenvoudig op het dak te monteren is. Ook als u geen mobiele kampeerder bent, maar zo nu en dan eens de bewoonde wereld wilt verlaten, is de adventurecamper een goede optie.

Welke vaccinaties heb ik nodig?
Welke vaccinaties nodig zijn hangt af van de bestemming en je persoonlijke situatie. Daarom is het verstandig om contact op te nemen met de specialist. Meer informatie nodig? Bekijk dan de website van de GGD.
Travel World