Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Moskou - Rusland

Begeleide reis Moskou & St. Petersburg, iconen van het Russische Rijk

7-daagse reis Rusland met Nederlandssprekende begeleiding
Vanaf:€ 995
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Ontdek o.l.v. Nederlandssprekende lokale reisleiding de metropolen Moskou en Sint-Petersburg, met als hoogtepunten het Rode Plein, het Kremlin en de Hermitage.


  Twee eeuwen lang was Sint-Petersburg de hoofdstad van Rusland. Na de Russische Revolutie van 1917 kwam het Tsarentijdperk tot een einde en riep Lenin Moskou tot hoofdstad van de Sovjet-Unie uit. Ook na de val van dit communistische rijk huist de macht van Rusland nog altijd in het Moskouse Kremlin. Zowel de oude als nieuwe hoofdstad van Rusland worden gekenmerkt door een bewogen geschiedenis. Sint-Petersburg, toneel van opstanden en revoluties, kreeg het zwaar te verduren in de Tweede Wereldoorlog, toen meer dan miljoen mensen omkwamen tijdens een duizend dagen durend beleg. Moskou werd al veel eerder verwoest: tijdens Napoleons bezetting in 1812 legde een verwoestende brand driekwart van de stad in de as. Ironisch genoeg ontstond hierdoor ruimte en kon de stad fraai herbouwd worden met villa’s en het Bolsjoi-theater.

  Toch laten beide steden een verpletterende indruk achter en tonen de imposante monumenten en musea ze waartoe kunst en geschiedenis in staat zijn. In Moskou, de dynamische handelsmetropool met zijn middeleeuwse, Stalinistische en hypermoderne uiterlijk, pronken handelscentra als Moscow City met een skyline die met die van Manhattan kan wedijveren. In de voormalige Tsarenresidentie Sint-Petersburg met zijn klassieke paleizen en grachten schitteren de kunstschatten uit het verleden als nooit te voren. Bijvoorbeeld in het Staatsmuseum de Hermitage, voor welk zelfs het uitgestrekte Winterpaleis niet voldoende ruimte biedt om alle collecties de ruimte te bieden die zij verdienen. Zo steken beide steden elkaar nog immer op eigen wijze naar de kroon, met de neutrale toeschouwer als winnaar.

 • Dag 1: Amsterdam–Moskou

  Per KLM-vlucht naar Moskou waar na aankomst in de loop van de middag transfer naar onze accommodatie. Tijdens de busrit naar het hotel krijgt u een eerste impressie van de grandeur van Moskou dat nog steeds de sfeer van het oude Rusland ademt. De avond is ter vrije besteding, bij voorbeeld voor een wandeling door de hoofdstraat Twerskaja.

   

  Dag 2: Moskou

  Na het ontbijt per metro naar het indrukwekkende Kremlin waarbij u alles komt te weten over de kerken, waaronder de Maria-Hemelvaart-kathedraal, het theater en het parlement dat binnen in gevestigd is. Het Kremlin omvat een gebied van bijna 28 hectare en is het kloppend hart van Moskou. Aansluitend naar het Rode Plein. De rijke geschiedenis, weerspiegelt in iconische gebouwen als de Sint-Basilius kathedraal. Met de kleurrijke contrasten, details en torens is het één van de gezichtsbepalende bouwwerken van het Rode Plein en stille getuige vande opstanden die plaatsvonden tijdens de val van het communisme.Overnachting in Moskou.

   

  Dag 3: Moskou–St. Petersburg

  Vandaag stadstour door Moskou met een bezoek aan de Kathedraal van Christus Onze verlosser, bekend om de vergulde koepels. De middag is ter vrije besteding, bijvoorbeeld voor bijvoorbeeld voor een bezoek aan de Nieuwe Tretiakov Galerij, of een uitstapje naar ‘het Russische Vaticaan’-het Drie-eenheidklooster in Sergiëv Posad, buiten Moskou gelegen. Na gelegenheid tot diner transfer naar het treinstation voor de reis van Moskou naar St. Petersburg per nachttrein.

   

  Dag 4: St. Petersburg

  Na het ontbijt stadstour door St. Petersburg, de tweede stad van Rusland, ook wel de Tsarenstad genoemd. Bezocht wordt onder meer de Kazan-kathedraal, gelegen aan de maar liefst 4 kilometer lange Nevsky Prospekt. De rest van de middag ter vrije besteding, overnachting in St. Petersburg.

   

  Dag 5: St. Petersburg

  Vandaag bezoek aan de wereldberoemde Hermitage, gehuisvest in het Winterpaleis. De voormalige Tsarenresidentie bevat één van de grootste kunst-en cultuurhistorische musea ter wereld. De enorme collectie is over meerdere paleisgebouwen verspreid. Tijdens deze reis bezoek aan het hoofdgebouw en het dependance,het prachtig classicistische Generale Staf-gebouw met de wereldberoemde collectie Franse impressionisten. Overnachting in St. Petersburg

   

  Dag 6: St. Petersburg

  Vrije dag in St. Petersburg. St. Petersburg is door tsaar Peter de Grote gesticht in 1703. Het is een moderne stad rijk aan architectonische hoogstandjes. Europa was een grote inspiratie tijdens de bouw van de stad en er is zelfs een klein stukje van de Amsterdamse grachtengordel terug te vinden.

   

  Facultatief (ter plaatse te betalen) Vandaag de mogelijkheid de Peterhof, het ‘Russische Versailles’, te bezoeken. Het in opdracht van Tsaar Peter de Grote gebouwde paleizen-en tuinencomplex, in de loop der tijd door zijn opvolgers uitgebreid, ligt net ten zuidwesten
  van de stad en kijkt uit over de Finse Golf. U treft er onder meer het Paleis van Monplaisir, het Hermitage-paviljoen en de beroemde Samson-fontein aan het grote kanaal dat de symmetrische lager gelegen tuin doorkruist.

   

  Of

   

  Facultatief (ter plaatse te betalen)bezoek aaneen folklore avond in het Nikolaevsky Palace. Het paleis is gebouwd in de 19de eeuw door de Russische architect Andrey Stakenshneider voor Keizer Nikolay’s eerste zoon. Tijdens een avond in dit prachtige paleis krijgt u de unieke mogelijkheid om kennis te maken met de historische en culturele tradities van Rusland.

   

  Dag 7: St. Petersburg–Amsterdam
  In de ochtend bezoek aan Novaja Gollandija of ‘Nieuw Holland’, een eiland door Peter de Grote vernoemd naar de Nederlanders die hem hielpen met de opbouw van de Russische vloot. Tegenwoordig doet het eiland dienst als cultureel centrum. Het is gerenoveerd en omgebouwd tot een kunst-en cultuurpark, met diverse expositieruimtes en restaurants. Vervolgens transfer naar de luchthaven voor de retourvlucht naar Amsterdam.

   

  N.B. Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

   

  KLM is onze nationale luchtvaartmaatschappij met als basis Schiphol Airport.

  Vluchtduur:

  Amsterdam - Moskou - circa 3 uur
  St. Petersburg - Amsterdam - circa 3 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Tijdens deze reis verblijf je in 4-sterren hotels op basis van logies/ontbijt. Je hebt tevens één overnachting aan boord van de nachttrein van Moskou naar St. Petersburg op basis van verblijf in een 4-persoonscompartiment op indeling.

 • Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Marco Polo Reizen. Er geldt een minimum aantal deelnemers van 15 personen. Indien het minimum van 15 personen niet bereikt wordt zal de reis zoals aangeboden geen doorgang kunnen vinden en zullen wij tijdig contact met je opnemen om de mogelijkheden van doorgang te bespreken.

  Reisleiding

  Marco Polo Reizen beschikt over een groot aantal deskundige, Nederlandssprekende gidsen in Moskou en St. Petersburg. Enthousiast vertellen zij over hun eigen stad en land en leren u het land kennen vanuit het oogpunt van de lokale bewoners. Met hun jarenlange ervaring maken ze uw reis tot een bijzondere belevenis.

  Bij de prijs inbegrepen

  • Vliegreis per KLM
  • Verplichte belastingen en brandstofheffingen
  • Nederlandssprekende Russische deskundige reisleiding
  • Vervoer volgens programma per bus met airconditioning
  • 5 hotelovernachtingen in 4-sterren hotels op basis van logies/ontbijt
  • 1 overnachting aan boord van de nachttrein Moskou naar St. Petersburg o.b.v. verblijf in een 4-persoonscompartiment op indeling
  • Excursies volgens programma exclusief entreegelden (ca. € 55,- lokaal bij de reisleiding te voldoen)

   

  Niet inbegrepen / optioneel

  • Visum
  • Entreegelden ca. € 55,- (lokaal bij de reisleiding te voldoen)
  • Ruimbagage
  • Lunches en diners
  • Persoonlijke uitgaven
  • Facultatieve programmaonderdelen
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Fooien
  • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
  • Administratiekosten € 25,- per boeking

   

  Aanvullende informatie

  Minimum aantal deelnemers: 15

  Maximum aantal deelnemers: 30

   

  Uiterste termijn van annuleren bij onvoldoende deelname door Marco Polo Reizen: 3 weken voor vertrek. De luchthavenbelasting en visumkosten kunnen wijzigen. Wij houden ons het recht voor deze kosten door te berekenen.

 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen op de aangegeven vertrekdata. 
  Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Marco Polo Reizen. Er geldt een minimum aantal deelnemers van 15 personen. Indien het minimum van 15 personen niet bereikt wordt zal de reis zoals aangeboden geen doorgang kunnen vinden en zullen wij tijdig contact met je opnemen om de mogelijkheden van doorgang te bespreken.

  Eenpersoonskamertoeslag:

  25 september, 9, 16 & 23 oktober: € 175,-
  28 augustus: € 210,-
  11 & 25 september: € 215,-

   

  Inclusief: vliegreis per KLM Amsterdam – Moskou en St. Petersburg – Amsterdam • luchthavenbelasting (ca. €70,-per persoon) • vervoer volgens programma per bus met airconditioning • Moskou – St. Petersburg per nachttrein o.b.v. verblijf in 4-persoonscompartimenten op indeling • verblijf in **** hotels op basis van logies/ontbijt • excursies volgens programma exclusief entrees (ca. € 55,- lokaal te voldoen) • Nederlandssprekende Russische deskundige reisleiding


  Exclusief: visum • entreegelden ca. € 55,-(lokaal te voldoen) • ruimbagage • lunches en diners • persoonlijke uitgaven • facultatieve programmaonderdelen • reis- en/of annuleringsverzekering • fooien • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen) • administratiekosten € 25,-per boeking

  Aanvullende informatie
  Minimum aantal deelnemers: 15
  Maximum aantal deelnemers: 30

  Uiterste termijn van annuleren bij onvoldoende deelname door Marco Polo Reizen: 3 weken voor vertrek. De luchthavenbelasting en visumkosten kunnen wijzigen. Wij houden ons het recht voor deze kosten door te berekenen.

Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World