Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Moskou - Rusland

Begeleide reis Moskou & St. Petersburg, iconen van het Russische Rijk

7-daagse reis Rusland met Nederlandssprekende begeleiding
Vanaf:€ 825
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • De metropolen Moskou en Sint-Petersburg bieden indrukwekkende monumenten uit het tsaren- en Sovjetrijk met als hoogtepunten het Rode Plein, het Kremlin en de Hermitage.


  Is er sprake van een titanenstrijd tussen Moskou en Sint-Petersburg of zijn het twee kanten van de Russische medaille? Twee eeuwen lang was Sint-Petersburg de hoofdstad van Rusland, tot Lenin die in 1918 opnieuw verplaatste naar Moskou. Met bijna 12 miljoen inwoners, Sint-Petersburg ongeveer tweemaal zoveel, is Moskou ook verreweg de grootste stad van Rusland. Toch laten deze Russische giganten zich niet zo makkelijk doorgronden. Beide steden dragen een duizelingwekkende, maar geheel uiteenlopende historie met zich mee. 

   

  Sint-Petersburg was als tsarenresidentie herhaaldelijk doelwit van aanslagen en opstanden en kreeg het zwaar te verduren in de Tweede Wereldoorlog, toen naar schatting een miljoen mensen omkwamen tijdens een duizend dagen durend beleg.

  Moskou werd al veel eerder verwoest: tijdens Napoleons bezetting in 1812 legde een verwoestende brand driekwart van de stad in de as. Ironisch genoeg ontstond hierdoor ruimte voor het indrukwekkende Rode Plein en kon de stad fraai herbouwd worden met villa’s en het Bolsjoi-theater.


  In beide steden laten imposante monumenten en musea een verpletterende indruk achter en tonen ze waartoe kunst en geschiedenis in staat zijn. In Moskou pronken hypermoderne centra als Moscow City met een skyline à la La Défense of Manhattan. Voor de even grootschalige kunstcollecties van Staatsmuseum de Hermitage in Sint-Petersburg biedt het eindeloos uitgestrekte Winterpaleis niet voldoende ruimte: recent zijn ook andere grote gebouwen in gebruik genomen. Zo steken beide steden elkaar naar de kroon en is het aan de reiziger om uit te maken welke stad de ware grootsheid bezit: de statige residentie Sint-Petersburg met zijn klassieke paleizen en grachten of de dynamische handelsmetropool Moskou met zijn middeleeuwse, Stalinistische en hypermoderne uiterlijk.


  Tijdens deze groepsreis maak je kennis met het fascinerende Moskou & St. Petersburg en hebben hierbij goed 4-sterren hotels inclusief ontbijt voor je geselecteerd. Wij verzorgen de retourvlucht, transfers, excursies en deskundige lokale Nederlandssprekende Russische reisleiding zodat je alleen hoeft in te stappen en kunt genieten van deze beide indrukwekkende steden. 

   

  Pluspunten van deze reis

  • Deskundige Nederlandssprekende Russische reisleiding 
  • Bezoek het Rode Plein
  • Bewonder de unieke metrostations in Moskou
  • Per trein van Moskou naar St. Petersburg 
  • Bezoek de indrukwekkende collectie kunst - en cultuurhistorische collectie in het Hermitage
  • Vrije tijd om zelf de steden verder te verkennen

   

 • Dag 1: Amsterdam - Moskou

  Per KLM-vlucht naar Moskou waar je eind van de middag aankomt en er een transfer klaarstaat om het Rode Plein te gaan bezoeken, dat ondanks de opkomst van nieuwe winkels, nog steeds de sfeer van het oude Rusland ademt. Het plein kent een rijke geschiedenis, de gebouwen zijn stille getuigen van  de opstanden die plaatsvonden tijdens de val van het communisme. Onder die gebouwen bevindt zich de iconische Sint-Basilius kathedraal. Met de kleurrijke contrasten, details en torens is het één van de gezichtsbepalende bouwwerken van het Rode Plein. Hierna wordt je naar het hotel gebracht en is de rest van de avond ter vrije besteding, bijvoorbeeld voor een bezoek aan de nieuwe Tretiakov Galerij, het historisch museum of wandeling door de hoofdstraat Tverskaja.

  Dag 2: Moskou 

  Na het ontbijt een metrorit naar het hart van Moskou - het Kremlin. Onderweg zien we de imposante Moskouse ondergrondse. Bezoek het indrukwekkende Kremlin waarbij je alles komt te weten over de kerken, waaronder de Maria-Hemelvaart-kathedraal, het theater en het parlement dat binnenin gevestigd is. Het Kremlin omvat een gebied van bijna 28 hectare en is het kloppend hart van Moskou. De middag is ter vrije besteding. Voor degene die graag terugkeren met de metro naar het hotel, reist de gids mee. Maar voor wie nog heerlijk in Moskou wil wandelen over de grote, brede straten die worden afgewisseld met veel groen, die kan op eigen gelegenheid terugkeren naar het hotel.


  Dag 3: Moskou - St. Petersburg  

  Vandaag stadstour door Moskou met een bezoek aan de Kathedraal van Christus Onze Verlosser, bekend om de vergulde koepels. Vervolgens een transfer naar het station voor de treinreis van Moskou naar St. Petersburg per dag-/nachttrein (zie data & prijzen).


  Dag 4: St. Petersburg

  Na het ontbijt maak je een stadstour door St. Petersburg, de tweede stad van Rusland, ook wel de Tsarenstad genoemd. Je bezoekt de Kazan-kathedraal, gelegen aan de maar liefst 4 kilometer lange Nevsky Prospekt.


  Dag 5: St. Petersburg

  Vandaag staat een bezoek aan de wereldberoemde Hermitage, gehuisvest in het Winterpaleis op het programma. De voormalige Tsarenresidentie bevat één van de grootste kunst- en cultuurhistorische musea ter wereld. De enorme collectie is over meerdere paleisgebouwen verspreid. Je bezoekt er twee, waaronder het prachtig classicistische Generale Staf-gebouw met de wereldberoemde collectie Franse impressionisten.

   

  Dag 6: St. Petersburg
  Vrije dag in St. Petersburg. St. Petersburg is door tsaar Peter de Grote gesticht in 1703. Het is een moderne stad rijk aan architectonische hoogstandjes. Het westen was een grote inspiratie tijdens de bouw van de stad en er is zelfs een klein stukje van de Amsterdamse grachtengordel terug te vinden.


  Facultatief (ter plaatse te betalen) kan vandaag de Peterhof worden bezocht, het ‘Russische Versailles’. Het in opdracht van Tsaar Peter de Grote gebouwde paleizen- en tuinencomplex, uitgebreid door zijn opvolgelingen, ligt net ten zuidwesten van de stad en kijkt uit over de Finse Golf. Je treft er onder meer het Paleis van Monplaisir, het Hermitagepaviljoen en de fontein van Samson aan het grote kanaal dat de symmetrische lager gelegen tuin doorkruist.


  Dag 7: St. Petersburg - Amsterdam

  In de ochtend bezoek aan Novaja Gollandija of ‘Nieuw Holland’, een eiland door Peter de Grote vernoemd naar de Nederlanders die hem hielpen met de opbouw van de Russische vloot. Tegenwoordig doet het eiland dienst als cultureel centrum. Het is gerenoveerd en omgebouwd tot een kunst-en cultuurpark, met diverse expositieruimtes en restaurants. Vervolgens transfer naar de luchthaven voor de retourvlucht naar Amsterdam.

   

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

   

  KLM is onze nationale luchtvaartmaatschappij met als basis Schiphol Airport.

  Vluchtduur:

  Amsterdam - Moskou - circa 3 uur
  St. Petersburg - Amsterdam - circa 3 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • De prijs van deze reis is gebaseerd op onderstaande accommodaties (of gelijkwaardig).

   • Travel World
    Radisson Slavyanskaya (Moskou)
    Radisson Slavyanskaya Hotel was het eerste westerse en luxe hotel na de val van het communisme. Twee decennia later is het nog altijd een zeer populair hotel mede dankzij de gunstige ligging. Het moderne Radisson Slavyanskaya Hotel ligt op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden binnen Moskou. Het hotel biedt een panoramisch uitzicht op de skyline van Moskou, een fitnesscentrum en 3 internationale restaurants. De ruime, klassieke kamers en suites zijn voorzien van alle luxe benodigdheden. Diverse sauna's en een groot zwembad bevinden zich binnen het fitnesscentrum van het Radisson Slavyanskaya. Het restaurant Talavera van het Hotel Slavyanskaya serveert uitstekende Italiaanse gerechten. Tot de andere faciliteiten behoren onder meer een lobbybar, het Japanse restaurant Sumosan en Café 21, dat fusiongerechten serveert. Er zijn meer dan twintig verschillende boetiekjes en winkels in het Radisson Slavyanskaya. De wijk Dorogomilovo is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in cultuur, geschiedenis en parken.
   • Travel World
    Oktiabrskaya Hotel

    In tegenstelling tot het gros van de hotels in St. Petersburg is het Oktiabrskaya Hotel gehuisvest in een zeer aantrekkelijk historisch gebouw, het voormalige Grand Hotel du Nord. Een statig en elegant hotel, bestaande uit twee gebouwen en gelegen nabij het Moskoyskiy Station in het hart van St. Petersburg. De ruime kamers en publieke ruimtes ademen een sfeer van vervlogen tijden. Uiteraard zijn de faciliteiten van het hotel van hedendaagse hoge standaarden. Naast twee grote restaurants zijn er meerdere cafés in het hotel. Ideaal verblijf indien je per trein aankomt in St. Petersburg. Nevsky Prospekt, een van de bekendste straten van de stad, loopt langs het hotel en je kunt dus langs deze straat alle beroemde attracties, zoals de Hermitage, bezoeken. Reis je liever per openbaar vervoer dan vind je het metrostation vlak naast het hotel.

 •  

  Bij de prijs inbegrepen

  • Vliegreis per KLM
  • Verplichte belastingen en brandstofheffingen (ca. € 60,- per persoon)
  • Deskundige Nederlandssprekende Russische reisleiding
  • Transfers van en naar vliegveld
  • Verblijf in 4-sterren hotels inclusief ontbijt
  • Vervoer en excursies conform programma
  • Treinreis van Moskou naar St. Petersburg* 

   

  * Tijdens de reis is het vervoer van Moskou naar St. Petersburg per nachttrein in een 4-persoonscouchette (upgrades mogelijk) en overnacht je in de trein.

   

  Niet inbegrepen / optioneel

  • Visumkosten
  • Overige maaltijden
  • Bagage (t.b.v. vliegreis)
  • Entreegelden (ca. € 55,- te voldoen aan de reisleiding)
  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds

   

  Minimum en maximum aantal deelnemers: 

  Deze groepsreis kent een minimum aantal deelnemers van 15 personen. Indien het minimum van 15 personen niet bereikt wordt zal de reis zoals aangeboden geen doorgang kunnen vinden en zullen wij tijdig contact met je opnemen om de mogelijkheden van doorgang, d.m.v. een toeslag, te bespreken.

  Het maximum aantal deelnemers is 30 personen.

 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen op de aangegeven vertrekdata. 

   

  Vertrekdata Prijs*
  oktober 2019
  4             €     825,00   

  Het vervoer van Moskou naar St. Petersburg is per nachttrein in een 4-persoonscouchette (upgrades mogelijk). Je overnacht dus in de trein.

   

  Toeslag eenpersoonskamer per persoon op genoemde vertrekdata is als volgt € 125,00 bij vertrek op 4 oktober.

   

  Minimum en maximum aantal deelnemers:

  Deze groepsreis kent een minimum aantal deelnemers van 15 personen. Indien het minimum van 15 personen niet bereikt wordt zal de reis zoals aangeboden geen doorgang kunnen vinden en zullen wij tijdig contact met je opnemen om de mogelijkheden van doorgang, d.m.v. een toeslag, te bespreken.

  Het maximum aantal deelnemers is 30 personen.

Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World