Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World

Rondreis Compleet Suriname

16-daagse rondreis Suriname incl. Galibi, Anaula en Berg & Dal
Vanaf:€ op aanvraag
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Suriname bestaat naast de kuststrook en een savannegebied, voor het grootste deel uit groene regenwouden met snelstromende rivieren en dichte jungle, die in het zuiden aan het Amazone Gebied van Brazilië grenst. Grote delen van Suriname zijn nog nauwelijks betreden en niet door het grote toerisme ontdekt. Begin de reis in veelzijdig en koloniaal Paramaribo en ontdek het al het moois wat deze stad te bieden heeft. Reis naar het Galibi reservaat en aanschouw met eigen ogen hoe zeeschildpadden hun eieren leggen. Ontmoet de lokale bevolking en ga op avontuur op het Anaula eiland waar je het leven ervaar in het regenwoud. Sluit je reis af in Berg en Dal te midden van de tropische jungle.


   

  Maatwerk Suriname

  We hebben deze reis met grote aandacht voor je samengesteld. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op!

   

  Pluspunten van deze reis

  • Retourvluchten inbegrepen
  • Ontdek koloniaal Paramaribo met een gids
  • Indiaanse pottenbakkers en boslandcreoolse houtsnijders
  • Fietsen door het district Commewijne
  • Natuur- & cultuurbelevenis in Anaula Nature Resort
  • Overnachten in een indianendorp

   

   

  Meer tips en info:
  Landeninformatie Suriname

 • Dag 1: Amsterdam – Suriname 

  Je vliegt van Amsterdam rechtstreeks met KLM naar Paramaribo, de hoofdstad van Suriname. Na aankomst word je per transfer naar je accommodatie gebracht waar je bij komt van de lange vlucht. Paramaribo is de grootste stad van Suriname en is een waar openluchtmuseum door de sporen uit de koloniale tijd waar je je geen moment hoeft te vervelen.  

  Accommodatie: Eco Torarica *** 

    

  Dag 2: Paramaribo 

  Na het ontbijt ga je samen met een gids de stad Paramaribo verkennen. Bezoek het Onafhankelijkheidsplein, het belangrijkste plein van de stad, en wandel langs de meest prominente, historische locaties van de stad. Vervolgens bezoek je onder meer de Petrus en Paulus basiliek, het museum Fort Zeelandia en bewonder je de monumentale gebouwen. Via de Centrale Markt en Abra Broki, de levendige buurt, in het zuiden van de stad reis je naar de rijkere buurten in het noorden van de stad waar de contrasten goed zichtbaar zijn. De dag eindigt met een bezoek aan het district Commewijne. 

  Accommodatie: Eco Torarica *** 

   

  Dag 3: Paramaribo 

  Je reist vandaag per bus naar het oude dorpje Biliton waar de gelijknamige bauxietmaatschappij actief was. Hier bevindt zich de grootste botanisch tuin van Suriname; Para Flor. In Te Para Flor kunneliefhebbers van exotische planten en bloemen hun hart ophalenIn zuidelijke richting reis je naar de Cola Kreek, een natuurbadplaats midden in de natuur. De Cola Kreek is gelegen in het Savanne gebied van Suriname, niet ver van de internationale luchthaven, en staat bekend om de donkerbruine/zwarte kleur van het water. 

  Accommodatie: Eco Resort Inn *** 

   

  Dag 4: Paramaribo 

  Je stapt op de fiets en maakt een tocht door het Commewijne district. De perfecte manier om een beeld te krijgen van het eens zo bloeiende en dynamische plantage district. Enkele cacao- en koffiebomen staan er nog, evenals de oude plantage huizen, waarvan enkelen nog steeds bewoond. Je brengt een bezoek aan plantage Peperpot, een voormalige koffie- en cacaoplantage die in het begin van de 19e eeuw in gebruik is genomen. Onder begeleiding van een deskundige gids bezoek je de oude plantage woningen, de koffiefabriek en de oude koffieloods uit 1808. 

  Accommodatie: Eco Torarica *** 

   

  Dag 5: Paramaribo – Galibi 

  Per bus rijd je in ongeveer drie uur naar het oosten van Suriname. In het grensstadje Albina stap je over in een korjaal voor de verdere tocht naar Galibi. Neem voor deze boottocht een regenjas mee en liefst ook waterschoenen. Je kunt behoorlijk nat worden. Afhankelijk van het getij moet je mogelijk een stukje in het water lopen bij aankomst. Het Galibi reservaat ligt in de monding van de Marowijne rivier. Op de stranden van dit reservaat komen de reuzen zeeschildpadden hun eieren leggen. In het legseizoen (midden februari t/m eind augustus) breng je een bezoek aan deze stranden.  

  Accommodatie: Myrysji Lodge ***

   

  Dag 6: Galibi 

  Geniet van de ongerepte natuur van de zeestranden en de Caraïben indianencultuur in de dorpen Christiaan- en Langamankondre. De zeer eenvoudige accommodatie is gelegen in het indianendorp. Tijdens je verblijf maak je kennis met de dagelijkse cultuur van deze zachtaardige, trotse lokale bewoners. In de middag bezoek je de tijgerbank, een zandbank in de riviermonding van de Marowijne-rivier. s 'Avonds ben je getuige van een indrukwekkende show waar de Surinaamse cultuur centraal staat. 

  Accommodatie: Myrysji Lodge ***

    

  Dag 7: Galibi – Paramaribo 

  Na een rustige ochtend keer je terug naar Paramaribo. Onderweg bezoek je Saint Laurent du Maroni, gelegen in buurland Frans Guayana. Bezoek de strafgevangenis, bekend uit het boek en de film van Papillon, en geniet van een lunch. Hierna reis je terug naar Paramaribo waar je in de namiddag aankomt en de rest van de avond ter vrije besteding hebt. 

  Accommodatie: Eco Resort Inn ***

    

  Dag 8: Paramaribo 
  Vandaag geniet je van een vrije dag in Paramaribo. Ontspan bij het zwembad of wandel door de historische binnenstad. Een andere mogelijkheid is een avontuurlijke en optionele jeepsafari. Deze jeepsafari biedt een unieke mogelijkheid om de natuurlijke schoonheid van de savanne en cultuur in Suriname met eigen ogen te aanschouwen. Doorkruis het ruige binnenland en luister naar de interessante verhalen van de gids. Een onvergetelijk moment is de rit door het zwarte kreekwater dat gelegen is in het tropische Gallerijbos. 

  Accommodatie: Eco Resort Inn ***

    

  Dag 9: Paramaribo 

  Over de Surinamerivier vaar je naar de andere kant van het Commewijne district. Je maakt een wandeling door het historische openluchtmuseum te Nieuw Amsterdam, de plantage Rust en Werk, het vissersdorpje Margarita en de gerestaureerde plantage Frederiksdorp. De lunch is in Frederiksdorp. Vervolgens ga je op zoek naar de vriendelijke rivierdolfijnen, ook wel profosu genoemd. In de middag keer je terug naar Paramaribo. 

  Accommodatie: Eco Resort Inn ***

    

  Dag 10: Paramaribo - Anaula Nature Resort 

  In de ochtend word je op opgehaald voor een meerdaagse tour naar het binnenland. De rit gaat richting het zuiden naar het plaatsje Atjoni (ca. 3,5 uur). Hier stap je over in een korjaal en vaar je in circa 45 minuten door het oerwoud en via de Boven Surinamerivier naar het comfortabele eiland Anaula Nature Resort. De komende dagen worden gevuld met avontuurlijke activiteiten zoals intensieve boswandelingen, dorpswandelingen, boottochten en per boot in de avond kaaimannen spotten! 

  Accommodatie: Anaula Nature Resort ***

   

  Dag 11: Anaula Nature Resort 

  Tijdens je verblijf in Anaula zijn diverse activiteiten inbegrepen zoals verschillende wandelingen en een culturele show. Overige excursies, zoals boottochten naar dorpen en stroomversnellingen kun je ter plaatse bijboeken. In dit gebied liggen veel marrondorpjes. De gastvrije bevolking is bijzonder trots op haar cultuur en laat ons graag kennismaken met de eeuwenoude gewoonten en gebruiken. Door het geïsoleerde leven diep in het regenwoud zijn deze onaangetast gebleven. In dit deel van de rivier zijn er indrukwekkende stroomversnellingen en bij een lage waterstand kun je genieten van de mooie zandstrandjes die dan droog zijn komen te liggen. 

  Accommodatie: Anaula Nature Resort ***

    

  Dag 12: Anaula Nature Resort - Bergendal Cultural & Eco Resort 

  Na de lunch vertrek je richting Bergendal Cultural & Eco Resort. De accommodatie ligt aan de oever van de Surinamerivier. Geniet van de prachtige natuur in een tropische omgeving. Dit eco en culturele rivier resort is de perfecte plek om te ontspannen tussen uw avontuurlijke tochten door.  

  Bergendal Heritage Village en Adventure Centre vlakbij de accommodatie biedt tal van spannende activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden (niet inbegrepen). 

  Accommodatie: Bergendal Cultural & Eco Resort ***

   

  Dag 13: Bergendal Cultural & Eco Resort 

  Dag ter vrije besteding. Je kunt de omgeving op eigen gelegenheid verkennen of optioneel deelnemen aan een van de talloze activiteiten. Natuur, cultuur en geschiedenis zijn de hoofdthema's van alle activiteiten in en rond het resort. In het naburige Bergendal Adventure Center worden optionele avontuurlijke activiteiten aangeboden zoals kajakken, boswandelingen en ziplinen. 

  Accommodatie: Bergendal Cultural & Eco Resort ***

   

  Dag 14: Bergendal Cultural & Eco Resort – Paramaribo 

  Rond het middaguur keer je terug naar de stad waar de reis ook begon: Paramaribo. Na aankomst in de accommodatie in Paramaribo heb je de rest van de dag ter vrije invulling. Bezoek op eigen gelegenheid de Palmentuin waar je een oase van rust ervaart of bezoek de indrukwekkende Wijdenboschbrug vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Een van de leukste plekken in de stad is de Waterkant, de oudste straat van Paramaribo, waar je de lokale bevolking gemakkelijk ontmoet. 

  Accommodatie: Eco Torarica ***

    

  Dag 15 - 16: Paramaribo - Amsterdam  
  Er is helaas een einde gekomen aan jouw rondreis door Suriname. Afhankelijk van de vluchttijd kun je je laatste souvenirs inkopen en genieten van de Surinaamse sfeer. Je wordt vervolgens naar de luchthaven van Paramaribo gebracht vanwaar je rechtstreeks met KLM terugvliegt naar Amsterdam. De volgende dag land je op Amsterdam Schiphol met een koffer vol nieuwe ervaringen. 

   

  Reis op maat 

  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310. 

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten.

   

  KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Paramaribo - circa 9 uur
  Paramaribo - Amsterdam - circa 9 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • Vervoer van de luchthaven naar Eco Resort Inn en v.v.
  • 14 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Verblijf in Galibi en Anaula op basis van volpension
  • Vervoer per transfers, bus en boot
  • Maaltijden: 5x lunch
  • Excursies in (internationaal) gezelschap met gids
  • Stadstour per bus in Paramaribo
  • Bezoek aan botanische tuin
  • Bezoek aan Cola Creek
  • Fietstocht Peperpot
  • Boottocht naar de Commewijne plantages
  • 3-daagse excursie naar Galibi
  • 3-daagse excursie naar Anala
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Entreekosten
  • Overige kosten
 • Prijzen per persoon op aanvraag.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 20 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World