Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World

Rondreis Heiligdommen van India

21-daagse rondreis door India – met o.a. Taj Mahal, Jaipur, Rishikesh en Varanasi
Vanaf:€ 2.445
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Een bijzondere reis langs bekende hoogtepunten en verborgen juwelen. Natuurlijk zie je de Taj Mahal en de romantische stad Jaipur. Maar je verblijft ook in de schaduw van de Himalaya, in Shimla en Rishikesh. Hier ben je getuige van prachtige tempels en rituelen van de vriendelijke lokale bevolking. Oude hoofdsteden met hun imposante bouwwerken en bezienswaardigheden wisselen zich af met heilige plaatsen zoals Varanasi. Vaar over de heilige rivier de Ganges waarin devote hindoes zich baden, terwijl er aan de oever ook crematies plaats vinden. De indrukken die je opdoet zullen zich diep in je bewustzijn nestelen.


  Maatwerk India
  We hebben in deze voorbeeldreis de mooiste highlights van India voor je geselecteerd. Wil je ergens langer of korter verblijven, luxe overnachten of wil je een andere route volgen? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op.

   

  Pluspunten van deze reis

  • Zie India in al haar facetten
  • Met een gids verken je steden als Delhi en Jaipur
  • Bezoek de Taj Mahal
  • Prachtige tempels en imposante heilige bouwwerken
  • Boottocht over de Ganges bij Varanasi

   

   

 • Dag 1-2: Amsterdam - Delhi
  Je vliegt naar Delhi. Na aankomst op de luchthaven word je naar je hotel gebracht.

  Accommodatie:
  Standard: Regent Continental
  Superior: Hotel Jivitesh

  Dag 3: Delhi 
  Vandaag verken je zowel het oude als nieuwe Delhi. Je bezoekt onder andere de Jama Masjid moskee en de Chandni Chowk, oudste en drukste winkelstraat van Delhi. Je komt langs de regeringsgebouwen, de triomfboog India Gate en het paleis van de president. Ook het oude grafmonument Humayun Tomb is zeker het bezoeken waard.

  Accommodatie:
  Standard: Regent Continental
  Superior: Hotel Jivitesh


  Dag 4: Delhi – Amritsar
  Per trein reis je naar Amritsar. Dit is het centrum van het Sikhisme, waar prachtige tempels en monumenten te vinden zijn.

  Accommodatie:
  Standard: Comfort Inn
  Superior: Ramada Plaza


  Dag 5: Amritsar 
  Vandaag bezoek je de Golden Tempel in Amritsar, de meest heilige tempel van de Sikhs. Het onderste gedeelde van de tempel is van wit marmer en het bovenste gedeelte is versierd met koper en goud. Hierna breng je een bezoek aan het Jallianwala Bagh. Op de muren van dit nationale monument zijn de kogelschoten van de Britse overheersing nog te zien.

  Accommodatie:
  Standard: Comfort Inn

  Superior: Ramada Plaza


  Dag 6: Amritsar – Chandigarh
  De naam Chandigarh betekent "Fort van Chandi". De naam stamt af van de oude tempel Chandi Mandir, gewijd aan de Hindoe godin chandi. De stad staat bekend om haar urban planning, het strakke stratenplan van de stad.
  Accommodatie:
  Standard: Hometel Chandigarh
  Superior: Ramada Plaza


  Dag 7: Chandigarh - Shimla
  In de ochtend maak je eerst een citytour door Chandigarh om te genieten van o.a de Rock Garden. In de middag maak je een boottocht over Sukhna Lake. Later op de dag verlaat je Chandigarh en vertrek je naar Shimla, de hoofdstad van de deelstaat Himachal Pradesh in het noorden van India. Deze stad ligt op een langgerekte bergtop.

  Accommodatie:
  Standard: Kapil Hotel
  Superior: British Hotel


  Dag 8: Shimla
  Je hebt deze dag vrij te besteden. Ga bijvoorbeeld winkelen in The Mall, de belangrijkste winkelstraat van Shimla. Houd je meer van cultuur, ga dan naar de Christ Church, deze kerk is een van de oudste kerken in Noord-India. Of beklim de Jakhu Hill, op deze berg heb je een prachtig uitzicht over de stad en de besneeuwde toppen van de Himalaya.

  Accommodatie:
  Standard: Kapil Hotel

  Superior: British Hotel


  Dag 9: Shimla – Rishikesh
  Na het ontbijt staat een lange rit naar Rishikesh te wachten. De heilige stad Rishikesh is de hoofdstad van de yoga en meditatie. Aan alle kanten is het omgeven door heuvels en de heilige rivier de Ganges stroomt door de stad.

  Accommodatie:
  Standard: Great Ganga
  Superior: Ganga Kinare


  Dag 10: Rishikesh
  Vandaag maak je een tour door Rishikesh, langs de Ganges zijn vele bijzondere tempels te zien, nieuw en oud. Je brengt een bezoek aan Laxman Jhula, deze brug hangt boven de Ganges en hierop heb je een prachtig uitzicht. In de avond breng je een bezoek aan de ghats van Parmarth Niketan en de Ganga Aarti.

  Accommodatie:
  Standard: Great Ganga
  Superior: Ganga Kinare


  Dag 11: Rishikesh – Haridwar – Delhi
  In de ochtend vertrek je richting Delhi, onderweg bezoek je nog de Har Ki Pauri. Een beroemde ghat aan de oever van de Ganges. Dit is de belangrijkste bezienswaardigheid van de heilig stad Haridwar. Je rijdt door naar het treinstation van Haridwar, met de Dehradun Shatabdi trein vervolg je de reis naar Delhi waar je in de avond aankomt.

  Accommodatie:
  Standard: Regent Continental
  Superior: Hotel Jivitesh


  Dag 12: Delhi – Jaipur

  Vandaag ga je verder naar Jaipur. Jaipur is de hoofdstad van Rajasthan en ook wel de roze stad genoemd. Deze romantische stad laat je koninklijkheid en traditie zien.

  Accommodatie:
  Standard: Hotel Aurum
  Superior: Regenta Central Jal Mahal


  Dag 13: Jaipur

  Je bezoekt in de ochtend het imposante Amber Fort waarop je een prachtig uitzicht hebt over vallei. Bekijk de stadsmuren, beklim het fort en bezoek de vier verschillende binnenplaatsen. In de middag maak je een stadstour door Jaipur en bezoek je het oude stadspaleis wat nu een museum is, het Paleis Der Winden en de bazaars.

  Accommodatie:
  Standard: Hotel Aurum
  Superior: Regenta Central Jal Mahal


  Dag 14: Jaipur – Agra
  Vandaar begin je aan de reis richting Agra, je maakt tussenstops in Bharatpur en Fatehpur Sikri. Bij de eerste stop in Bharatpur is bij een mooi vogelpark, het Bharatpur Bird Sanctuary. De tweede stop is bij Fatehpur Sikri, deze stad heeft een unieke opzet en architectuur. Bij aankomst in Agra ga je meteen naar de wereldberoemde en prachtige Taj Mahal. 

  Accommodatie:
  Standard: Taj Villas

  Superior: The Retreat


  Dag 15: Agra – Khajuraho
  Na het ontbijt vertrek je per trein naar Jhansi. Na aankomst per auto verder naar Khajuraho, onderweg kun je nog een tussenstop maken in Orchha. Deze stad is gelegen aan de rivier de Betwa, het is een populaire stad onder de toeristen vanwege de Ram Raja tempel, het Orchha paleis en de Jahangir Mahal. Je komt tegen de avond aan in Khajuraho.

  Accommodatie:
  Standard: Isabel Palace
  Superior: Clarks Khajuraho


  Dag 16: Khajuraho – Varanasi
  In de ochtend maak je een tour door Khajuraho en zie je zijn prachtige tempels die gebouwd zijn door de rijke en machtige keizers. Hierna vertrek je met het vliegtuig naar Varanasi. 

  Accommodatie:
  Standard: Zeeras
  Superior: Clarks Varanasi


  Dag 17: Varanasi
  Heel vroeg in de ochtend ga je naar de rivier de Ganges om hier een boottocht te maken. Tijdens deze tocht zie je bij zonsopgang hoe Hindoeïstische pelgrims massaal naar de ghat gaan en hun ochtend ritueel hebben. Hierna keer je terug naar het hotel voor je ontbijt. In de middag loop je door de talloze smalle straatjes in de oude stad. Je komt langs vele oude tempels, heiligdommen en kleine winkeltjes met leuke souvenirtjes.

  Accommodatie:
  Standard: Zeeras
  Superior: Clarks Varanasi


  Dag 18: Varanasi

  Je hebt deze dag vrij te besteden. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het Sarnath Archaeological Museum of bekijk de Mulagandhakuti vihara en de Dhamekh Stoepa. Deze bouwwerken zijn door de mosliminvasies vaak beschadigd maar zeker nog de moeite om te bekijken.

  Accommodatie:
  Standard: Zeeras
  Superior: Clarks Varanasi


  Dag 19: Varanasi – Delhi
  Na het ontbijt ga je richting het vliegveld. In de middag arriveer je in Delhi.

  Accommodatie:
  Standard: Regent Continental
  Superior: Hotel Jivitesh


  Dag 20-21: Delhi – Amsterdam
  In de ochtend check je uit bij het hotel en word je naar het vliegveld gebracht. Je vliegt terug naar Amsterdam. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en vluchttijden kom je of nog dezelfde dag, of de volgende dag aan op Schiphol. 

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.
   

  KLM is onze nationale luchtvaartmaatschappij met als basis Schiphol Airport. KLM vliegt rechtstreeks op Delhi.

  Vluchtduur:
  Amsterdam Delhi circa 8 uur

   


  Het is ook mogelijk om deze reis met een andere luchtvaartmaatschappij te vliegen:

  Emirates is de nationale luchtvaartmaatschappij van Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Emirates vliegt vanuit Amsterdam via Dubai naar Delhi.

  Vluchtduur:
  Amsterdam – Dubai circa 7,5 uur
  Dubai – Delhi circa 4 uur

   

  Etihad Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten met als basis Abu Dhabi. Etihad vliegt vanuit Amsterdam via Abu Dhabi naar Delhi. 

  Vluchtduur:
  Amsterdam – Abu Dhabi circa 7,5 uur
  Abu Dhabi – Delhi circa 4 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl. 

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

 • Bij de prijs inbegrepen 

  • Internationale vlucht met KLM
  • 18 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
  • Vervoer per auto met Engels sprekende chauffeur
  • Diverse trajecten per trein
  • Binnenlandse vlucht naar Varanasi
  • Engels sprekende gids tijdens de excursies
  • Sightseeing onderweg
  • Stadstour Delhi
  • Stadstour Amritsar
  • Tour door Rishikesh en omgeving
  • Stadstour Jaipur en bezoek Amber Fort
  • Bezoek Bharatpur Bird Sanctuary
  • Bezoek Taj Mahal
  • Bezoek aan de oude stad Orchha
  • Sightseeing in Khajuraho
  • Boottocht over de Ganges
  • Stadstour Varanasi

   

  Niet inbegrepen / optioneel 

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Fooien
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wilt u met een andere luchtvaartmaatschappij vliegen of deze reis verlengen? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Prijzen per persoon (op basis van 2 personen) - Standaard accommodatie

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  september 2019
  01 t/m 30 € 2.445,00

   

  Prijzen per persoon (op basis van 2 personen) - Superior accommodatie

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  september 2019
  01 t/m 30 € 2.595,00

  * Genoemde prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid.

Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World