Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World

Rondreis Heiligdommen van India

21-daagse rondreis door India – met o.a. Taj Mahal, Jaipur, Rishikesh en Varanasi
Vanaf:€ op aanvraag
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Een bijzondere reis langs bekende hoogtepunten en verborgen juwelen. Natuurlijk zie je de Taj Mahal en de romantische stad Jaipur. Maar je verblijft ook in de schaduw van de Himalaya, in Shimla en Rishikesh. Hier ben je getuige van prachtige tempels en rituelen van de vriendelijke lokale bevolking. Oude hoofdsteden met hun imposante bouwwerken en bezienswaardigheden wisselen zich af met heilige plaatsen zoals Varanasi. Vaar over de heilige rivier de Ganges waarin devote hindoes zich baden, terwijl er aan de oever ook crematies plaats vinden. De indrukken die je opdoet zullen zich diep in je bewustzijn nestelen.


   

  Maatwerk India
  We hebben in deze voorbeeldreis de mooiste highlights van India voor je geselecteerd. Wil je ergens langer of korter verblijven, luxe overnachten of wil je een andere route volgen? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op!

   

  Pluspunten van deze reis

  • Retourvluchten per KLM inbegrepen
  • Zie India in al haar facetten
  • Met een gids verken je steden als Delhi en Jaipur
  • Bezoek de Taj Mahal
  • Prachtige tempels en imposante heilige bouwwerken
  • Boottocht over de Ganges bij Varanasi

  Tips & Info
  Landeninformatie India

 • Dag 1 - 2: Amsterdam - Delhi

  Jouw avontuur naar India staat op het punt van beginnen. Je vliegt rechtstreeks met KLM naar Delhi, de hoofdstad van India. Na aankomst op de luchthaven word je naar je hotel gebracht. De stad staat bekend om zijn enorme contrasten van oud en modern. Het oude en nieuwe Delhi reflecteert het beeld van het verleden en de realiteit van de toekomst.  

  Accommodatie 
  Standard: Regent Continental *** 
  Superior: Hotel Jivitesh ****
   
   

  Dag 3: Delhi

  Vandaag verken je zowel het oude als nieuwe Delhi. Je bezoekt onder andere de Jama Masjid moskee en de Chandni Chowk, oudste en drukste winkelstraat van Delhi. Je komt langs de regeringsgebouwen, de triomfboog India Gate en het paleis van de president. Ook het oude grafmonument Humayun Tomb is zeker het bezoeken waard. 

  Accommodatie 
  Standard: Regent Continental *** 
  Superior: Hotel Jivitesh **** 

   

  Dag 4: Delhi – Amritsar

  Na het ontbijt reis je per trein naar Amritsar waar je in de middag aankomt. Amritsar is het centrum van het Sikhisme, waar prachtige tempels en monumenten te vinden zijn. Je wordt ontvangen op het treinstation van Amritsar en vervolgens naar je accommodatie gebracht waar je de rest van de middag ter vrije besteding hebt.  

  Accommodatie 
  Standard: Comfort Inn *** 
  Superior: Ramada Plaza **** 

   

  Dag 5: Amritsar

  Vandaag bezoek je de Golden Tempel in Amritsar, de meest heilige tempel van de Sikhs. Het onderste gedeelde van de tempel is van wit marmer en het bovenste gedeelte is versierd met koper en goud. Hierna breng je een bezoek aan het Jallianwala Bagh. Op de muren van dit nationale monument zijn de kogelschoten van de Britse overheersing nog te zien. 

  Accommodatie 
  Standard: Comfort Inn *** 
  Superior: Ramada Plaza **** 

   

  Dag 6: Amritsar – Chandigarh

  Je reist vandaag naar Chandigarh. De naam Chandigarh betekent "Fort van Chandi". De naam stamt af van de oude tempel Chandi Mandir, gewijd aan de Hindoe godin chandi. De stad staat bekend om haar urban planning, het strakke stratenplan van de stad. In de namiddag kom je aan in Chandigarh en heb je de rest van de dag ter vrije invulling. 

  Accommodatie 
  Standard: Hometel Chandigarh *** 
  Superior: Ramada Plaza **** 

   

  Dag 7: Chandigarh - Shimla

  In de ochtend maak je eerst een stadstour door Chandigarh om te genieten van onder meer de Rock Garden. In de middag maak je een boottocht over Sukhna Lake. Later op de dag verlaat je Chandigarh en vertrek je naar Shimla, de hoofdstad van de deelstaat Himachal Pradesh in het noorden van India. Deze stad ligt op een langgerekte bergtop. 

  Accommodatie 
  Standard: Kapil Hotel *** 
  Superior: British Hotel **** 

   

  Dag 8: Shimla 

  Je hebt deze dag vrij te besteden. Ga bijvoorbeeld winkelen in The Mall, de belangrijkste winkelstraat van Shimla. Houd je meer van cultuur, ga dan naar de Christ Church, deze kerk is een van de oudste kerken in Noord-India. Of beklim de Jakhu Hill, op deze berg heb je een prachtig uitzicht over de stad en de besneeuwde toppen van de Himalaya. 

  Accommodatie 
  Standard: Kapil Hotel *** 
  Superior: British Hotel **** 

   

  Dag 9: Shimla – Rishikesh 

  Na het ontbijt staat een lange rit naar Rishikesh te wachten. De heilige stad Rishikesh is de hoofdstad van de yoga en meditatie. Aan alle kanten is het omgeven door heuvels en de heilige rivier de Ganges stroomt door de stad. In de middag kom je aan in Rishikesh en heb je de rest van de dag ter vrije invulling.  

  Accommodatie 
  Standard: Great Ganga *** 
  Superior: Ganga Kinare **** 

   

  Dag 10: Rishikesh 

  Vandaag maak je een stadstour door Rishikesh. Langs de Ganges zijn vele bijzondere tempels te zien, nieuw en oud. Je brengt een bezoek aan Laxman Jhula, deze brug hangt boven de Ganges en hierop heb je een prachtig uitzicht. In de avond breng je een bezoek aan de ghats van Parmarth Niketan en de Ganga Aarti. 

  Accommodatie 
  Standard: Great Ganga *** 
  Superior: Ganga Kinare **** 

   
  Dag 11: Rishikesh – Haridwar – Delhi

  In de ochtend vertrek je richting Delhi, onderweg bezoek je nog de Har Ki Pauri. Een beroemde ghat aan de oever van de Ganges. Dit is de belangrijkste bezienswaardigheid van de heilig stad Haridwar. Je reist door naar het treinstation van Haridwar, met de Dehradun Shatabdi trein vervolg je de reis naar Delhi waar je in de avond aankomt.  

  Accommodatie 
  Standard: Regent Continental *** 
  Superior: Hotel Jivitesh **** 

   
  Dag 12: Delhi – Jaipur

  Vandaag ga je verder naar Jaipur. Jaipur is de hoofdstad van Rajasthan en ook wel de roze stad genoemd. De inwoners die in het centrum wonen zijn verplicht regelmatig hun huis te voorzien van een likje roze verf. Deze romantische stad laat je koninklijkheid en traditie zien.  

  Accommodatie 
  Standard: Hotel Aurum *** 
  Superior: Regenta Central Jal Mahal **** 

   
  Dag 13: Jaipur

  Je bezoekt in de ochtend het imposante Amber Fort waarop je een prachtig uitzicht hebt over vallei. Bekijk de stadsmuren, beklim het fort en bezoek de vier verschillende binnenplaatsen. In de middag maak je een stadstour door Jaipur en bezoek je het oude stadspaleis wat nu een museum is, het Paleis Der Winden en de bazaars. 

  Accommodatie 
  Standard: Hotel Aurum *** 
  Superior: Regenta Central Jal Mahal **** 

   
  Dag 14: Jaipur – Agra

  Vandaag begin je aan de reis richting Agra, je maakt tussenstops in Bharatpur en Fatehpur Sikri. Bij de eerste stop in Bharatpur is bij een mooi vogelpark, het Bharatpur Bird Sanctuary. De tweede stop is bij Fatehpur Sikri, deze stad heeft een unieke opzet en architectuur. Bij aankomst in Agra ga je meteen naar de wereldberoemde en prachtige Taj Mahal 

  Accommodatie: 
  Standard: The Retreat ***
  Superior: Crystal Sarovar **** 

   
  Dag 15: Agra – Khajuraho

  Na het ontbijt vertrek je per trein naar Jhansi. Na aankomst per auto verder naar Khajuraho, onderweg kun je nog een tussenstop maken in Orchha. Deze stad is gelegen aan de rivier de Betwa, het is een populaire stad onder de toeristen vanwege de Ram Raja tempel, het Orchha paleis en de Jahangir Mahal. Je komt tegen de avond aan in Khajuraho en vervolgens word je naar je accommodatie gebracht.  

  Accommodatie 
  Standard: Isabel Palace *** 
  Superior: Clarks Khajuraho **** 

   
  Dag 16: Khajuraho – Varanasi

  In de ochtend maak je een tour door Khajuraho en zie je zijn prachtige tempels die gebouwd zijn door de rijke en machtige keizers. Hierna word je naar de luchthaven gebracht en vertrek je met het vliegtuig naar Varanasi. Al jarenlang is Varanasi de plek voor pelgrims om hun zonde in de heilige Ganges rivier af te spoelen. Na aankomst op de luchthaven word je naar je hotel gebracht. Onderweg bezoek je Sarnath, een van de meest heilige, Boeddhistische bezienswaardigheden ter wereld.  

  Accommodatie 
  Standard: Hotel Zeeras *** 
  Superior: Clarks Varanasi **** 

   
  Dag 17: Varanasi

  Heel vroeg in de ochtend ga je naar de rivier de Ganges om hier een boottocht te maken. Tijdens deze tocht zie je bij zonsopgang hoe Hindoeïstische pelgrims massaal naar de ghat gaan en hun ochtendritueel hebben. Hierna keer je terug naar het hotel voor je ontbijt. In de middag loop je door de talloze smalle straatjes in de oude stad. Je komt langs vele oude tempels, heiligdommen en kleine winkeltjes met leuke souvenirtjes. 

  Accommodatie 
  Standard: Hotel Zeeras *** 
  Superior: Clarks Varanasi **** 

   
  Dag 18: Varanasi

  Je hebt deze dag vrij te besteden. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het Sarnath Archaeological Museum of bekijk de Mulagandhakuti vihara en de Dhamekh Stoepa. Deze bouwwerken zijn door de mosliminvasies vaak beschadigd maar zeker nog de moeite om te bekijken. 

  Accommodatie 
  Standard: Hotel Zeeras *** 
  Superior: Clarks Varanasi **** 

   
  Dag 19: Varanasi – Delhi

  Je wordt bij je accommodatie opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Varanasi. Aansluitend vlieg je naar Delhi. Na aankomst in Delhi word je naar je accommodatie gebracht. Je hebt de rest van de dag ter vrije besteding om Delhi op eigen gelegenheid te verkennen en de laatste souvenirs in te kopen.  

  Accommodatie 
  Standard: Regent Continental *** 
  Superior: Hotel Jivitesh **** 

   
  Dag 20 - 21: Delhi – Amsterdam

  In de ochtend check je uit bij het hotel en afhankelijk van de vluchttijd word je naar het vliegveld gebracht. Je vliegt terug naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt met een koffer vol nieuwe ervaringen. 

    

  Reis op maat 
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310. 

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.
     Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten.

   

  KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.  

   

  Vluchtduur: 
  Amsterdam - Delhi, ca.  uur 
  Delhi - Amsterdam, ca.  uur 

   

  Het is ook mogelijk om deze reis met een andere luchtvaartmaatschappij te vliegen:

   

  Het is moeilijk voor te stellen maar Emirates begon als luchtvaartmaatschappij in 1985 met slechts 2 toestellen. Inmiddels vliegen ze wereldwijd met de grootste vloot aan A380 toestellen over de gehele wereld. Ook in Amsterdam landen en vertrekken dagelijks twee A380 toestellen waarbij je na aankomst in Dubai door kun vliegen naar honderden bestemmingen. Ruime stoelen, uitstekende service en gratis wifi aan boord maken de reis naar je bestemming nog aangenamer. 

   

  Vluchtduur: 
  Amsterdam - Delhi, ca. 8 uur 
  Delhi  - Amsterdam, ca.  uur 

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Wanneer je kiest voor een superior reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 tot 4 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de superior reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen 

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM
  • Binnenlandse vluchten
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 18 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Vervoer per auto met Engels sprekende chauffeur
  • Diverse trajecten per trein
  • Engels sprekende gids tijdens de excursies
  • Stadstour oud en nieuw Delhi
  • Stadstour Amritsar
  • Stadstour Chandigarh
  • Boottocht Sukhna Lake
  • Tour door Rishikesh en omgeving
  • Bezoek aan Har Ki Pauri
  • Stadstour Jaipur en bezoek Amber Fort
  • Bezoek Bharatpur Bird Sanctuary en Fatehpur Sikri
  • Bezoek Taj Mahal
  • Bezoek aan de oude stad Orchha
  • Sightseeing in Khajuraho
  • Bezoek aan Sarnath
  • Boottocht over de Ganges
  • Stadstour Varanasi
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à €2,50 per boeking
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon

   

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten
 • Prijzen per persoon op aanvraag.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 20 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World