Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Travel World

Rondreis Het andere Vietnam

22-daagse privérondreis door Vietnam
Vanaf:€ 3.745
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Ontdek het ongerepte Vietnam met deze comfortabele rondreis per auto met chauffeur. Je ziet zowel bekende als minder bekende delen van het land. Zo verblijf je in het landelijke Mai Chau waar diverse interessante minderheden leven. Leer de unieke cultuur kennen en geniet van het pure landschap. Ook verblijf je een nacht in het beeldschone Halong Bay. Een andere bijzondere bestemming tijdens deze reis is My Son, een Hindoestaans heiligdom van grote schoonheid. Volg een kookles in Hoi An en bezoek de historische Cu Chi Tunnels. Je verblijft in de Mekong Delta en sluit de reis ontspannen af op het eiland Phu Quoc.


   

   

  Maatwerk Vietnam

  We hebben deze reis met grote aandacht voor je samengesteld. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op!

   

  Pluspunten van deze reis

  • Ontdek bekend en onbekend Vietnam
  • Verblijf in het ongerepte omgeving van Mai Chau
  • Overnacht in het spectaculaire Halong Bay
  • Kookles in Hoi An
  • Vaar door de Mekong Delta
  • Ontspan op het eiland Phu Quoc

   

   

  Info en tips:
  Landeninformatie Vietnam

 • Dag 1-2: Amsterdam - Hanoi
  Je vliegt met Singapore Airlines via Singapore naar Hanoi waar je de volgende ochtend aankomt. Na aankomst wordt je naar het hotel gebracht. De rest van de dag heb je vrij te besteden. Hanoi ligt aan de oever van de Song Hong en heeft door de eeuwen heen zijn charme en provinciale karakter behouden. Ondanks het feit dat de stad enorm aan het uitbreiden is zijn er nog steeds vele sporen van het koloniale verleden te vinden. Meren, parken en pagodes maken Hanoi tot een charmante stad. 

  Accommodatie:
  Standard: Chalcedony Hotel ***
  Superior: The Ann Hotel ****


  Dag 3: Hanoi

  Je verkent Hanoi samen met je gids. Uiteraard breng je een bezoek aan het Ho Chi Minh Mausoleum, waar de laatste rustplaats van Vietnam's nationale held te vinden is (gesloten op maandag en vrijdag), en zijn voormalige woonhuis. Je gaat naar de One-Pillar Pagoda, een boeddhistische letter gebouwd op één stenen pilaar, en de Tran Quoc Pagoda, een van de oudste pagodes in de stad. Na de lunch in een lokaal restaurant ga je naar Vietnam's eerste universiteit en de tempel van de literatuur. Per fietstaxi verken je 's middags het charmante oude gedeelte van de stad.  's Avonds woon je een waterpoppenshow bij, een traditionele Vietnamese kunstvorm.

  Accommodatie:  
  Standard: Chalcedony Hotel ***
  Superior: The Ann Hotel ****


  Dag 4: Hanoi - Mai Chau
  Op zo'n drie uur rijden van Hanoi ligt het dorpje Mai Chau. Mai Chau is geen centrale plaats, maar een verzameling kleine dorpjes. In deze ongerepte, landelijke omgeving vind je diverse minderheden dorpjes. Zo maak je vandaag een wandeling waarbij je onder meer de dorpjes Pom Coong en Lac bezoekt. Proef van lokale gerechten en maak kennis met de vriendelijke bewoners. De bewoners wonen vaak in op palen gebouwde huizen. Je gaat in de avond dineren in een op palen gebouwd huis, ook wel Local Stilt House genoemd. 

  Accommodatie:
  Standard: Stilt House
  Superior: Sol Bungalow ****


  Dag 5: Mai Chau - Ninh Binh

  Een fietstocht leidt je langs nog meer kleine dorpjes, langs prachtige rijstvelden en het prachtige landschap waarbij de kennis maakt met het plattelandsleven. Na de lunch reis je verder naar Ninh Binh, waar je de rest van de dag kunt ontspannen. Ninh Binh is een natuurrijke regio en wordt ook wel 'Halong on land' genoemd vanwege de indrukwekkende karststeenformaties. De rotsen liggen hier tussen de prachtige rijstvelden.
  Accommodatie:
  Standard: Hoang Son Peace Hotel ****
  Superior: Ninh Binh Legend Hotel ****


  Dag 6: Ninh Binh / Hoa Lu en Tam Coc

  Na het ontbijt reis je naar het plaatsje Hoa Lu, de voormalige hoofdstad van Vietnam in de tiende eeuw. Je brengt een bezoek aan de prachtige citadel en de Dynasty tempels. Deze tempels zijn gebouwd in de 17e eeuw en hebben een Chinees karakter. In de middag staat er een spannende boottocht op het programma naar de Tam Coc grotten. Voordat je weer terugkeert naar Ninh Binh  bezoek je de Bich Dong Pagode die dateert uit 1428. De grottempel bestaat uit drie structuren: de ‘lage', ‘midden' en ‘hoge' Pagodes. Samen kregen ze in de 18e eeuw de naam Bich Dong (‘Groene Parel Grot').

  Accommodatie: 
  Standard: Hoang Son Peace Hotel ****
  Superior: Ninh Binh Legend Hotel ****


  Dag 7: Ninh Binh - Halong Bay

  In de ochtend word je naar de pier gebracht waar je aan boord gaat van de boot waarmee je de prachtige Halong Bay gaat verkennen. Aan boord trekt het landschap en de omgeving aan je voorbij. Het adembenemende landschap met begroeide rotsen en duizenden eilandjes is een van de hoogtepunten van je reis. Het is niet voor niets dat Halong Bay wordt gezien als het mooiste natuurspektakel van Vietnam en onderdeel is van het UNESCO werelderfgoed. Je sluit de dag af aan boord met een kookdemonstratie van heerlijke loempia's. Zodra de nacht begint kan er op inktvis gevist worden en maak je kennis met de Vietnamese vistechniek. 

  Cruise: 

  Standard: Glory Legend ***

  Superior: Peony Cruise ****


  Dag 8: Halong Bay - Hué

  Heel deze ochtend kunt je nog genieten van het serene landschap en de prachtige zonsopgang. Tussen de middag ga je van boord en word je naar het vliegveld van Hanoi gebracht voor de vlucht naar Hué. Na aankomst wordt je opgehaald door de lokale gids en wordt je naar het hotel gebracht. Hué is een sfeervolle, middelgrote stad met een rijk verleden. De derde-eeuwse keizerstad staat vol met mooie paleizen en pagodes.

  Accommodatie:
  Standard: Romance Hotel Hué ****
  Superior: Imperial Hotel Hué *****


  Dag 9: Hué

  Vandaag een tour naar de mooiste plekken in de stad, zoals de voormalige regeringsgebouwen. Dit is een groot complex met verschillende tempels, paviljoens, oude ommuringen en musea. In de middag bezoek je het mausoleum van de keizer Minh Mang. Onderweg naar Hué stop je nog bij lokale dorpjes om te zien hoe ze koloniale hoeden en geursticks maken.

  Accommodatie:
  Standard: Romance Hotel Hue ****
  Superior: Imperial Hotel Hué *****


  Dag 10: Hué - Hoi An

  Je rijdt naar Hoi An, via de Hai Van Pass, een prachtige route waarmee je bij Da Nang nog kunt stoppen bij My Khe Beach, een plek waar veel US soldaten hun vertier vonden. Aangekomen in Hoi An is het eerst tijd voor een lekkere lunch. In de middag maak je een wandeling door de oude stad en leer je je eigen lantaarn maken. In Hoi An barst het van de ambachtelijke kleermakers en je hebt dan ook genoeg tijd om wat te winkelen.

  Accommodatie:
  Standard: Ancient House Hotel ****
  Superior: Hoi An Historic Hotel ****


  Dag 11: Hoi An

  Je rijdt per fiets naar een lokaal dorpje niet ver van Hoi An. Hier leer je meer over de lokale boeren en hun werk op het land. Geniet van Vietnamese pannenkoekjes die voor je worden klaargemaakt. In de middag rijdt je naar My Son, waar zich een van de grootste Hindoestaanse heiligdommen bevindt. Deze tempels en torens staan op de werelderfgoedlijst van Unesco en zijn dan ook schitterend om te zien. Na dit bezoek keer je terug naar Hoi An.

  Accommodatie:
  Standard: Ancient House Hotel ****
  Superior: Hoi An Historic Hotel ****


  Dag 12: Hoi An

  Hoi An is met zijn uitstekende restaurants en kookscholen de culinaire hotspot van Vietnam. Je volgt vandaag een leuke kookworkshop. Eerst ga je met de chef naar de centrale markt om inkopen te doen. Vervolgens kun je aan de slag met het menu. Het resultaat is een lekker vers bereide lunch waar je gezamenlijk van gaat genieten. In de namiddag is het heerlijk slenteren door de straten van Hoi An, op zoek naar leuke souvenirs. 

  Accommodatie:
  Standard: Ancient House Hotel ****
  Superior: Hoi An Historic Hotel ****


  Dag 13: Hoi An - Ho Chi Minh

  Je vliegt naar Ho Chi Minh. Terwijl het verleden hier diep geworteld zit maakt de stad tegelijkertijd een snelle economische groei door. Ho Chi Minh Stad ligt aan de oever van de Saigon rivier. Het vroegere Saigon ligt in het rijkere kosmopolitische zuiden en is zich aan het ontwikkelen tot een belangrijke metropool in Azië. Het is een bruisende handelsstad die voortdurend in beweging is dat te zien is aan de hoge gebouwen die als paddenstoelen uit de grond schieten. 's Avonds maak je een dinercruise over de Saigon Rivier, een leuke manier om de stad te zien!

  Accommodatie:
  Standard: Le Duy Grand Hotel ***
  Superior: Northern Hotel ****


  Dag 14: Ho Chi Minh

  Vandaag maak je een stadstour door Ho Chi Minh. Je wandelt door het pittoreske China Town 'Cho Lon' waar je de Thien Hau Pagoda vindt. Vervolgens bezoek je de Binh Tay markt en de Giac Lam Pagoda, de oudste pagode van Ho Chi Minh. Na de lunch bezoek je de oude wijk van Ho Chi Minh. Je komt langs de City Hall die gebouwd is tussen 1902 en 1908 in Franse koloniale stijl. Vervolgens bezoek je het Opera House en de elegante Notre-Dame kathedraal. Als laatste bezoek je het Hoofdpostkantoor dat gebouwd is in de 20e eeuw. 

  Accommodatie:
  Standard: Le Duy Grand Hotel ***
  Superior: Northern Hotel ****

   

  Dag 15: Ho Chi Minh / Cao Dai en Cu Chi
  Je bezoekt vandaag Tay Ninh, waar je een eeuwenoude tempel bezoekt. Je woont de dagelijkse gebedsronde bij. Na de lunch in een eenvoudig lokaal restaurant bezoek je de indrukwekkende Cu Chi Tunnels. De Cu Chi tunnels zijn een immens netwerk van ondergrondse tunnels die de locatie waren van verschillende militaire campagnes tijdens de Vietnamoorlog. Vandaag de dag zijn de tunnels een beroemde bezienswaardigheid. De meeste gangen zijn ingestort, maar een klein deel is bewaard gebleven en kun je bezoeken. 

  Accommodatie: 
  Standard: Le Duy Grand Hotel ***
  Superior: Northern Hotel ****


  Dag 16: Ho Chi Minh - Mekong Delta

  Je laat de stad achter je en vertrekt naar Can Tho, de grootste stad in de Mekong Delta. Onderweg bezoek je een dorpje aan de oevers van de Co Chien rivier of de Mang Thit rivier om tropisch fruit te proeven.  De Mekongdelta is een erg vruchtbaar gebied, waardoor er in dit vlakke, gevarieerde, waterrijke landschap overal uitgestrekte rijstvelden, kokosnoot- en bananenplantages te vinden zijn. Waar het voornamelijk om draait in deze delta zijn de drukbevaren waterwegen. De vele longtail boten zorgen voor welvaart en transport in dit gebied waardoor er veel handel plaatsvindt.

  Accommodatie:
  Standard: Bassac Cruise ****
  Superior: Bassac Cruise ****


  Dag 17: Mekong Delta - Ho Chi Minh - Phu Cuoq

  Na het ontbijt vaart de boot verder richting Cai Be. Wanneer je vlakbij bent, stap je over op een kleinere boot om zo bij de drijvende markt te komen. Na dit bezoek wordt je naar de luchthaven gebracht van Ho Chi Minh voor je vlucht naar het eiland Phu Quoc. Na aankomst wordt je met een gedeelde transfer naar je hotel gebracht. Phu Quoc is het grootste eiland van de Dao Phu Quoc archipel dat bestaat uit 16 eilanden. 

  Accommodatie: 
  Standard: Mercury Resort Phu Quoc ****
  Superior: Mercury Resort Phu Quoc ****

   

  Dag 18-19-20: Phu Quoc
  Deze vrije dagen breng je door aan het strand. Phu Quoc is vooral bekend om zijn natuurlijke schoonheden, zoals de onderwaterwereld en witte stranden. Naast Hoi An is dit een van de betere strandbestemmingen in Vietnam. Het eiland is nog niet door het massatoerisme ontdekt. Er is niet zoveel te doen, wat het een ideale plek maakt voor rustzoekers. 

  Accommodatie: 
  Standard: Mercury Resort Phu Quoc ****
  Superior: Mercury Resort Phu Quoc ****

   

  Dag 21-22: Phu Quoc - Ho Chi Minh - Amsterdam
  Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Ho Chi Minh. Hier wacht de aansluitende vlucht naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

   

 • Deze reis wordt uitgevoerd met Singapore Airlines.

  Thuis is nooit ver weg als je vliegt met Singapore Airlines. Trek je schoenen uit, ga op je gemak zitten en geniet. Of je nu avontuurlijk over de wereld reist of een relaxte vakantie ver weg hebt gepland.

  Singapore Airlines, samen met zustermaatschappij Silk Air, brengt je niet alleen naar locaties maar geeft je alle mogelijkheden om de wereld te verkennen.

  Singapore Airlines biedt naast de reguliere Economy Class ook Premium Economy zitplaatsen aan. Tegen een meerprijs ontvang je een ruimere zitplaats met meer beenruimte alsook een uitbreiding op de service aan boord.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Singapore, ca. 12,5 uur

  Singapore - Amsterdam, ca. 14 uur

   

  Van Singapore naar:

  Hanoi en v.v., ca. 3,5 uur
  Ho Chi Minh en v.v., ca. 2 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Wanneer je kiest voor een superior reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 tot 4 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de superior reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met Singapore Airlines
  • Binnenlandse vluchten volgens vluchtschema met Vietnam Airlines
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 19 overnachtingen in goede accommodaties op basis van logies & ontbijt
  • Transfer van de luchthaven naar de accommodatie en v.v.
  • Vervoer ter plaatse per auto met chauffeur en Engelssprekende gids
  • Maaltijden: 12x lunch en 6x diner
  • Stadstour Hanoi
  • Wandeltocht in Mai Chau
  • Fietstocht in Mai Chau 
  • Bezoek Hoa Lu & Tam Coc
  • Cruise Halong Bay
  • Stadstour Hué
  • Stadstour Hoi An
  • Bezoek My Son
  • Kookles Hoi An
  • Dinercruise over de Saigon rivier
  • Stadstour Ho Chi Minh
  • Bezoek Tay Ninh en Cu Chi Tunnels
  • Boottocht door de Mekong Delta met bezoek aan Floating Market 
  • Visa autorisatie brief per persoon*
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à €2,50
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten

   

  *De inbegrepen visa autorisatie brief zorgt ervoor dat je een bevestiging hebt dat je Vietnam binnen mag. Deze heb je nodig bij vertrek vanuit Nederland. Bij aankomst schaf je het visum aan. Deze betaal je bij aankomst en kost ca. USD 25 per persoon. Je hebt tevens 2 pasfoto's nodig om het visum te verkrijgen.

 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of vliegen met een andere luchtvaartmaatschappij? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Prijzen per persoon (op basis van 2 personen) - standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  November 2022
  01 t/m 30 € 3.745,00
  December 2022
  01 t/m 31 € 3.745,00
  Januari 2023
  01 t/m 31 € 3.745,00
  Februari 2023
  01 t/m 28 € 3.745,00
  Maart 2023
  01 t/m 31 € 3.745,00

   Prijzen per persoon (op basis van 2 personen) - superior reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  November 2022
  01 t/m 30 € 3.975,00
  December 2022
  01 t/m 31 € 3.975,00
  Januari 2023
  01 t/m 31 € 3.975,00
  Februari 2023
  01 t/m 28 € 3.975,00
  Maart 2023
  01 t/m 31 € 3.975,00

  * Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World