Rondreis Het beste van Ecuador

11-daagse rondreis Ecuador in internationaal gezelschap
Vanaf:€ 2.625
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Ecuador ligt midden op de evenaar en dankt haar naam zelfs aan de equator lijn. Je verkent de hoogtepunten van dit land tijdens deze bijzondere rondreis. Je bezoekt Otavalo, een van de meest levendige en kleurrijke markten van het land en ontdekt sfeervolle koloniale plaatsen en de grootste Incaruïne van het land. Je merkt tijdens deze rondreis dat Ecuador naast een boeiende cultuur een schitterende natuur heeft. Je gaat naar Quilotoa, een beroemd kratermeer. Tevens leer je alles over cacao en zie je prachtige steden zoals Cuenca. Deze reis zal je het beste van Ecuador geven!


  Maatwerk Ecuador
  Je hebt bij dit reisprogramma een keuze uit vertrekdata en reist in een internationaal gezelschap van maximaal 16 personen, samen met een lokale gids. Wil je deze reis op individuele basis verlengen of er vooraf een programma aan vastplakken? Dat kan! Uiteraard kunnen onze reisspecialisten er aan de hand van jouw wensen een complete reis van maken. 

   

  Pluspunten van deze reis

  • Prachtige koloniale steden zoals Cuenca
  • De kleurrijke markt van Otavalo
  • Schilderachtig Cotopaxi National Park
  • Begeleiding door een gids; leer alles over het land!
  • Diverse excursies inbegrepen
  • Verlenging naar Galápagos eilanden mogelijk

   

 • Dag 1: Amsterdam – Quito

  Je begint aan je reis naar Ecuador! Vanuit Amsterdam vlieg je naar de hoofdstad Quito. Bij aankomst in Ecuador wordt je naar je hotel gebracht. Verken het levendige centrum van de stad, vooral in La Mariscal kun je goede restaurants en bars vinden.

  Accommodatie: Alameda Hotel Mercure

   

  Dag 2: Quito

  Je leert Quito beter kennen tijdens een stadstour. Je wordt meegenomen naar het historische centrum, waar je een prachtige basiliek, het grote plein waar een paleis en kathedraal te vinden zijn. Vervolgens ga je naar de beroemde heuvel Panecillo, waar je de beroemde Engel ‘Virgen de Quito’ vindt. In de middag ga je op zoek naar de evenaar, op korte afstand van Quito heb je een monument waar de lijn van de evenaar afgebeeld wordt. In de middag keer je terug naar het hotel en kun je op eigen gelegenheid het centrum nog ontdekken.

  Accommodatie: Alameda Hotel Mercure

   

  Dag 3: Quito – Otavalo

  Vandaag laat je Quito achter om verder te gaan naar de levendige artisanale markt Otavalo. Otavalo is een plaats op zo’n 2 uur afstand rijden van Quito. Op de markt vindt je er allerlei handgemaakte poncho’s, sjaals, tapijten en eindeloos veel andere producten. Ga op zoek naar het perfecte souvenir uit Ecuador! Na de lunch ga je op bezoek bij de ‘Juvilus Foundation’, een organisatie die zich inzet voor kinderen met HIV. Meer dan 20 kinderen zijn opgenomen in een voormalig kloostergebouw, waar ze zich bezighouden met een dierenboerderij en een restaurant. Na dit bijzondere bezoek wordt je naar je hotel gebracht net buiten Otavalo.

  Accommodatie: Hacienda Pinsaqui

   

  Dag 4: Otavalo – Papallacta

  Bij Otavalo vindt je de Laguna Cuicocha, een kratermeer op ruim 3000 meter hoogte. De eilanden in het kratermeer zijn van vulkanisch gesteente, overgroeid met groen. Na dit bezoek ga je verder op pad naar een klein dorp, Cotacachi. In dit dorp kun je de beste lederwerken van Ecuador vinden. Je wordt vervolgens naar Papallacta gebracht, een plaats bekend om zijn thermaal baden. Omdat je hier vanavond ook verblijft, heb je alle tijd om van het heerlijke warme water te genieten. Vervolgens kun je nog een heerlijke wandeling door de omgeving maken.

  Accommodatie: Termas de Papallacta Lodge

   

  Dag 5: Papallacta – Cotopaxi

  In de ochtend breng je een bezoek aan het Cotopaxi National Park, een bergachtig landschap van enorme grootte. Je maakt een wandeling naar de ‘Laguna de Limpiopungo’, op een hoogte van bijna 4.000 meter. Geniet van de prachtige omgeving met de Cotopaxi (5.897m) in de achtergrond. In de middag ga je op bezoek bij een bloementuin, waar je meer leert over de lokale flora.

  Accommodatie: Hacienda La Ciénega

   

  Dag 6: Cotopaxi – Riobamba

  Na het ontbijt ga je eerst langs een kleurrijke lokale markt. Op korte afstand vindt je het prachtige kratermeer Quilotoa. Geniet van het schitterende uitzicht met het helder turquoise water in de achtergrond. Er zijn prachtige wandelroutes naar het meer toe. In de middag ga je verder naar Riobamba, waar een groot aantal inheemse gemeenschappen wonen. Je brengt de nacht door vlakbij de Chimborazo, de grootste berg van Ecuador.

  Accommodatie: Hacienda Abraspungo

   

  Dag 7: Riobamba – Cuenca

  Vroeg in de ochtend wordt je naar het treinstation in Alausí gebracht, waar je de beroemde ‘Devil’s Nose’ treinrit gaat maken. Dit is een bijzondere route door het Andesgebergte, waarbij je op een bijzondere manier kennismaakt met het landschap. Na de lunch ga je op weg naar Cuenca, waarbij je stopt bij Ingapirca, de belangrijkste Inca ruïne in Ecuador. Je ontdekt de plaats waar voormalig de Inca’s leefden en hun ceremonies hielden. Leer meer over hun gewoonten en de rituelen waar ze in geloofden. Je wordt na dit bezoek naar je hotel in Cuenca gebracht.

  Accommodatie: Hotel San Juan

   

  Dag 8: Cuenca

  Deze dag krijg je een goed beeld van het koloniale Cuenca, dat in 1557 op de ruïnes van een oude Incastad is gebouwd. Door de meeste Ecuadorianen wordt Cuenca gezien als een centrum voor kunst en keramiek, en bovendien de mooiste stad in Ecuador. Tijdens een stadstour zie je de historische gebouwen, de oude markt en kathedralen. Tevens wordt je gebracht naar een hoedenfabriek. In de middag mag je de stad op eigen gelegenheid verder verkennen.

  Accommodatie: Hotel San Juan

   

  Dag 9: Cuenca – Guayaquil

  Je gaat vandaag op pad naar de grootste stad van Ecuador – havenstad Guayaquil. Op weg naar Guayaquil bezoek je eerst een cacaoplantage, waar je alles leert over cacao, de oogst en verwerking. Ecuadoraanse cacao is erg populair vanwege de hoge kwaliteit. Bij aankomst in Guayaquil ga je op een korte stadstour, voordat je naar je hotel wordt gebracht.

  Accommodatie: Hotel Unipark

   

  Dag 10 – 11: Guayaquil – Amsterdam

  Vandaag is de reis helaas ten einde. Je wordt naar de luchthaven van Guayaquil gebracht voor de retourvlucht naar Amsterdam. De volgende dag kom je hier aan, met een koffer vol herinneringen!

   

   

  Nog niet genoeg van Ecuador? Je kunt deze reis uitstekend verlengen met een Galápagos cruise. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

  KLM is onze nationale luchtvaartmaatschappij met als basis Schiphol Airport.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Quito - circa 12 uur
  Guayaguil - Amsterdam - circa 12 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vlucht volgens vluchtschema met KLM
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • Internationaal gezelschap van min. 4, max. 16 personen 
  • Engelssprekende gids 
  • Vervoer per touringcar
  • Overnachtingen in middenklasse hotels
  • Maaltijden 9x ontbijt
  • Luchthaventransfers in Quito en Guayaquil
  • Halve dag stadstour Quito
  • Bezoek schoolproject Peguche
  • Bezoek Cuicocha lagune
  • Bezoek Cotapaxi National Park
  • Treinrit  Devil’s Nose
  • Halve dag stadstour Cuenca
  • Bezoek cacaoplantage

   

  Niet inbegrepen / optioneel

  • Reis- en annuleringsverzekering 
  • Fooien voor chauffeur/gidsen
  • (Alcoholische) drankjes 
  • Persoonlijke uitgaven
  • Niet vermelde maaltijden
  • Optionele excursies
  • Optionele verlengingsarrangementen
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen. 
  Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wilt u met een andere luchtvaartmaatschappij vliegen of deze reis verlengen? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

  Vertrekdata 2018
  20 januari, 27 januari, 24 februari, 10 maart, 7 april, 14 april, 5 mei, 2 juni, 30 juni, 14 juli, 11 augustus, 8 september, 22 september, 20 oktober, 3 november, 17 november

   

  Prijzen per persoon 

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  januari 2018
  20 t/m 20 € 2.625,00
  27 t/m 27 € 2.625,00
  februari 2018
  24 t/m 24 € 2.625,00
  maart 2018
  10 t/m 10 € 2.625,00
  april 2018
  07 t/m 07 € 2.625,00
  14 t/m 14 € 2.625,00
  mei 2018
  05 t/m 05 € 2.625,00
  juni 2018
  02 t/m 02 € 2.625,00
  30 t/m 30 € 2.625,00
  juli 2018
  14 t/m 14 € 2.895,00
  augustus 2018
  11 t/m 11 € 2.895,00
  september 2018
  08 t/m 08 € 2.625,00
  22 t/m 22 € 2.625,00
  oktober 2018
  20 t/m 20 € 2.625,00
  november 2018
  03 t/m 03 € 2.625,00
  17 t/m 17 € 2.625,00

  * Genoemde prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid

Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen