Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World

Rondreis Het beste van Peru & de Amazone

13-daagse rondreis Peru in internationaal gezelschap
Vanaf:€ op aanvraag
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • De contrasten tussen ruige bergen, vruchtbare valleien, woestijnen en Amazonejungle maken Peru tot een van de meest interessante landen van Zuid-Amerika. Tijdens deze rondreis leer je het ware Peru kennen. Ontdek de boeiende culturele stad Lima, verken de Heilige Vallei en ga naar een van de mooiste steden van het land: Cuzco. Je navigeert over het hoogst bevaarbare meer ter wereld, het Titicacameer. Kortom, tijdens deze rondreis neem je een bijzonder inkijkje in de schitterende landschappen en oude culturen van Peru.


   

  Maatwerk Peru

  Deze reis maak je samen met een internationaal gezelschap van maximaal 16 personen. Wil je naast het vaste programma je reis uitbreiden of vooraf er een aantal dagen aan vastplakken? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op!

   

  Pluspunten van deze reis

  • Wereldwonder Machu Picchu
  • Bruisende steden Lima en Cuzco
  • Bezoek aan de Heilige Vallei en vaar over het Titicacameer
  • Ontdek de indrukwekkende Peruaanse Amazone
  • Begeleiding door een gids; sla geen plek over!
  • Diverse excursies inbegrepen

   

   

   

  Meer tips en info:
  Landeninformatie Peru
  Blog Peru

 • Dag 1: Amsterdam - Lima 

  Je begint vandaag aan de grote ontdekkingsreis naar Peru! Je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol naar Lima, de veelzijdige hoofdstad van Peru. Op de luchthaven word je verwelkomd door een Engelssprekende gids en naar je hotel in Lima gebracht. Je verblijft in Miraflores, een gezellige stadswijk met vele restaurants, waar je de avond heerlijk kunt vertoeven. 

  Accommodatie: 

  Standard: Hotel La Hacienda Miraflores ***+ 

  Superior: Hotel Casa Andina Premium Miraflores **** 

   

  Dag 2: Lima 

  Vandaag is er meer tijd om Lima te ontdekken. In de ochtend maak je een vier uur durende stadstour met de nadruk op de geschiedenis van Lima. Je wandelt door het historisch centrum van Lima dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Deze ‘Stad van de Koningen’ is in 1535 opgericht door een Spaanse veroveraar en dat is tot op de dag van vandaag nog goed te zien! Je bezoekt er plaatsen die dateren uit de pre-Spaanse en uit de koloniale tijd, maar je gaat ook naar gemoderniseerde delen. De tour begint bij Plaza de Armas met zijn koloniale gebouwen zoals het regeringspaleis, het gemeentehuis en de Kathedraal. Je brengt een bezoek aan het San Franciscoklooster. Hier kun je behalve het museum het fascinerende netwerk van de catacomben bezoeken. De districten San Isidro en Miraflores vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over kliffen van Chorrillos en de Grote Oceaan ontbreken ook niet. Daarna ga je naar het Rafael Larco Herrera Museum, het meest interessante museum van het land. Hier laat men op een indrukwekkende manier de mooiste kunstcollecties goud en zilver uit de pre-Spaanse tijd zien. In de middag kun je de stad op eigen gelegenheid verkennen. Maak een wandeling over de gezellige pleinen, slenter door de winkelstraten of bezoek een van de vele terrassen die Lima rijk is. 

  Accommodatie: 

  Standard: Hotel La Hacienda Miraflores ***+ 

  Superior: Hotel Casa Andina Premium Miraflores **** 

   

    

  Dag 3: Lima - Cuzco - Yucay 

  Vandaag verlaat je Lima weer, later in de reis krijg je nog de tijd om deze stad te ontdekken. In de ochtend word je bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Lima gebracht voor je vlucht naar Cuzco. Vanaf de luchthaven van Cuzco reis je per transfer naar je hotel in de Heilige Vallei. Dit prachtige dal ligt in de Peruaanse Andes, dichtbij de Inca-hoofdstad Cuzco en veel lager dan de heilige stad Machu Picchu. Onderweg naar je overnachtingshotel bezoek je Chinchero, waar je het voormalig heiligdom van een belangrijke Inca leider kunt zien. Tevens is het elke zondag markt, hier vind je de meest kleurrijke producten. Bij 'El Mirador de Racchi' geniet je van een prachtig uitzicht over de vallei. Een lunch in een lokaal restaurant is deze dag inbegrepen. 

  Accommodatie:  

  Standard: Hotel Sonesta Posada del Inca Yucay *** 

  Superior: Hotel Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness ****+  

   

  Dag 4: Yucay

  In de ochtend maak je een halve dagexcursie naar het Inca dorp Ollantaytambo met ruïnes. Hier zie je het indrukwekkende fort boven het dorp uitkomen. De gids zal je meer uitleg geven over de geschiedenis en constructie van het fort vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. 

  Je kunt de middag op eigen gelegenheid invullen. Ga je zelf op pad in deze prachtige omgeving? Of maak je gebruik van een van de diverse optionele excursies. Wat dacht je van een bezoek aan de zoutterrassen van Maras en de terrasvormige proefvelden van de Inca’s in Moray? Het is ook mogelijk om een wandeling te maken onder begeleiding van een gids. 

  Wil je meer informatie over deze of andere excursies? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310. 

  Accommodatie:  

  Standard: Hotel Sonesta Posada del Inca Yucay *** 

  Superior: Hotel Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness ****+ 

   

    

  Dag 5: Yucay - Machu Picchu - Cuzco

  Vandaag breng je een bezoek aan hét hoogtepunt van de reis; Machu Picchu. Vanuit Yucay word je naar het treinstation van Ollantaytambo gebracht. Een treinrit voert je naar het dorp Aguas Calientes aan de voet van het overweldigende Machu Picchu. De treinreis dwars door de Heilige Vallei en door een alsmaar groener wordende wereld is fenomenaal. Onderweg passeer je dorpen en op de achtergrond zie je besneeuwde bergtoppen. In Aguas Calientes ‘klim’ je per shuttlebus naar de Machu Picchu ruïnes. Machu Picchu ligt ongeveer 400 meter boven het dal. Je krijgt een rondleiding met een gids door de straatjes en trappen van het immense complex. Aanvullend krijg je uitleg over de geschiedenis, de bevolking en de vroegere leefgewoonten in deze omgeving. De oude Incastad Machu Picchu is een van de zeven wereldwonderen en Peru’s grootste schat op het gebied van geschiedenis. Daarna is er tijd om zelf rond te kijken en foto’s te maken. Na het bezoek brengt de shuttlebus je terug naar het treinstation van Agua Calientes vanwaar je per trein naar Cuzco reist en tenslotte naar je hotel wordt gebracht. 

  Accommodatie:  

  Standard: Hotel Xima ***+ 

  Superior: Hotel Aranwa Cusco Boutique ***** 

   

  Dag 6: Cuzco

  Met een internationaal gezelschap en Engelssprekende gids maak je een halve dag lang een tour door de stad. Al wandelend bezoek je in het centrum de prachtige bouwwerken uit de Spaans-koloniale tijd en je ziet de overblijfselen uit de Incatijd. De kathedraal op het Plaza de Armas is bijzonder indrukwekkend en een van de grootste van Zuid-Amerika. Bewonder de prachtige huizen met rustieke façades in het oude gedeelte van de stad. Als afsluiting van de tour wordt een bezoek gebracht aan de ruïnes van Sacsayhuamán die zo’n 3.000 meter hoger dan de stad liggen. Vanaf het fort heb je een adembenemend uitzicht over de stad.  

  De middag heb je vrij om de stad zelf te verkennen. Wandel je nogmaals door een van de mooiste koloniale steden met haar gezellige binnenstad en het grote centrale plein Plaza de Armas? Of slenter je liever door winkelstraten of langs inheemse markten of kunstwinkeltjes? Ook dat is mogelijk! 

  Accommodatie:  

  Standard: Hotel Xima ***+ 

  Superior: Hotel Aranwa Cusco Boutique ***** 

   

    

  Dag 7: Cuzco - Puno 

  Je laat Cuzco achter je en gaat op weg naar Puno aan het Titicacameer, het hoogst bevaarbare water ter wereld. Je maakt de reis per bus door de hooglanden, wat de hele dag zal duren. Onderweg zijn er prachtige stops en je bereikt het hoogste uitzichtpunt La Raya op 4.335 meter. Je maakt een stop in het dorp Andahuaylillas. Hier beschouwt men hun kerk vanwege de hoge kwaliteit van de kunstwerken als de ‘Sixtijnse kapel’ van Latijns-Amerika. Vervolgens wordt er halt gehouden bij de ruïnes van Racchi. Dit zijn de enige overgebleven ruïnes met lemen muren die zich nog op de Inca-rotswanden bevinden. Onderweg bezoek je Pucara dat beroemd is om zijn aardewerk en de bekende ‘Toritos de Pucara’ ofwel kleine gekleurde stierenbeelden. Een typisch Peruaanse lunch is vandaag inbegrepen. Op het busstation in Puno word je opgehaald en naar je hotel gebracht. 

  Accommodatie:  

  Standard: Hotel Xima Puno *** 

  Superior: Hotel Libertador Lago Titicaca **** 

   

   

  Dag 8: Puno - Lima

  Vandaag maak je in de ochtend in internationaal gezelschap een bootexcursie naar de Uros-eilanden in het Titicacameer. Dit zijn meer dan 50 drijvende rieteilanden waar je het traditionele leven van de indianen kunt ervaren. Niet alleen de eilanden maar ook de boten en huizen zijn van riet gemaakt. Een bijzondere ervaring! Je leert meer over de geschiedenis en de leefstijl van deze inspirerende mensen. Daarna vaar je naar het eiland Taquile dat beroemd is om zijn breiende mannen en wevende vrouwen en waar je terug in de tijd gaat. De dorpsgemeenschap hier draagt kleurrijke kleding die met de hand wordt gemaakt. De bevolking leeft al eeuwen van hun textielproducten. De Peruaanse wollen puntmutsen komen hier vandaan. Opmerkelijk is dat dit autoloze eiland geen grote wegen kent maar alleen landbouwterrassen en bospaden. Bij deze tocht is de lunch inbegrepen. Per transfer word je aan het einde van de dag naar de luchthaven van Juliaca gebracht voor de vlucht naar Lima. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je de eerste indrukken opdoen van deze levendige stad met zijn rijke Spaanse verleden. Wanneer je door deze moderne metropool wandelt kom je bijna overal die historische en koloniale rijkdommen tegen.  

  Accommodatie:  

  Standard: Hotel La Hacienda Miraflores ***+ 

  Superior: Hotel Casa Andina Premium Miraflores **** 

   

   

  Dag 9: Lima - Iquitos - Amazone 

  Het laatste onderdeel van de reis breekt aan. Je wordt naar de luchthaven van Lima gebracht voor je vlucht naar Iquitos, in de Peruaanse Amazone. Dit is het beginpunt van je vierdaagse Amazonereis. Je maakt eerst een kleine kennismaking met Iquitos aan de rivier de Amazone, dit is de grootste stad ter wereld die niet overland bereikt kan worden, slechts per boot of vliegtuig. Daarna vertrek je vanuit Iquitos per boot over de Amazone rivier naar de lodge waar je verblijft. Deze boottocht duurt ongeveer 25 minuten. In de namiddag kun je samen met een Engelssprekende gids een wandeling door het prachtige regenwoud maken. Of je kunt ervoor kiezen om bij de lodge uit te rusten en verkoeling te zoeken in het zwembad. In de avond geniet je van het diner in de lodge 

  Accommodatie: Ceiba Tops Lodge *** 

   

  Dag 10 en 11: Amazone 

  Tijdens deze twee volle dagen maak je verder kennis met de Peruaanse jungle onder leiding van ervaren gidsen. De eerste dag maak je een boottocht waarbij je rivierdolfijnen probeert te zien. Je wordt naar een klein dorp gebracht waar de Yagua Indianen wonen. Je leert meer over hun cultuur, tradities en gewoontes. Daarnaast maak je nog kennis met een ander dorp in de buurt, Indiana. Deze gemeenschap heeft een eigen markt, school en klein ziekenhuis. 

  Op de tweede dag ga je per boot naar een andere lodge voor ontbijt. Vanaf hier kun je de indrukwekkende ‘Canopy Walkway’ doen. Je wandelt dan over hangende bruggen op een hoogte van 35 meter en een lengte van 500 meter. Je hebt een prachtig overzicht vanuit de toppen van de bomen. Een onvergetelijke ervaring in het regenwoud en de beste plek om dieren en planten te observeren! Na de lunch breng je in de middag een bezoek aan een botanische tuin waar meer dan 240 medicinale plantsoorten worden verbouwd. Een lokale shaman (een soort heler) verteld meer over de natuur en hoe de planten gebruikt worden. Je keert terug naar de lodge waar je heerlijk van het zwembad en de hangmat kunt genieten voordat het diner geserveerd wordt. 

  Accommodatie: Ceiba Tops Lodge *** 

   

  Dag 12: Iquitos - Lima - Amsterdam

  Vandaag is het tijd om de prachtige Jungle achter je te laten. Afhankelijk van de vluchttijden is er eventueel in de ochtend nog tijd voor een laatste boottocht of wandeling. Je vaart per boot terug naar Iquitos en je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Lima. In Lima stap je over op de terugvlucht naar Amsterdam. 

    

  Dag 13: Aankomst Amsterdam 

  Vandaar arriveer je op Schiphol. 

   

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM


  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten.

  KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.


  Vluchtduur:
  Amsterdam - Lima, ca. 12,5 uur
  Lima - Amsterdam, ca. 12,5 uur


  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.


  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Wanneer je kiest voor een superior reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 tot 4 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de superior reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM
  • Binnenlandse vluchten
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • Reis met Internationaal Gezelschap (min. 2, max. 16 personen)
  • Vervoer ter plaatse (transfer, minibus, openbaar vervoer)
  • 11 overnachtingen
  • Maaltijden: dagelijks ontbijt, 6x lunch en 3x diner
  • Excursies zoals beschreven in het dagprogramma met Engelssprekende gids:
   • Bezoek aan de Heilige Vallei
   • Excursie naar de ruïnes van Ollantaytambo
   • Treinreis naar Machu Picchu
   • Bezoek Machu Picchu met gids
   • Halve dag stadstour Cuzco
   • Dagexcursie naar de Uros eilanden en Taquile eiland
   • Halve dag stadstour Lima
   • 4-daags Amazone arrangement
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen/eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Entreekosten
  • Overige kosten (o.a. fooien voor chauffeur/gidsen)
 • Prijzen per persoon op aanvraag.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 20 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World