Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Travel World

Rondreis Juwelen van Jordanië

13-daagse rondreis Jordanië
Vanaf:€ 1.825
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Naast beroemde locaties zoals Petra en het Romeinse Jerash, heeft Jordanië nog meer bijzonderheden voor je in petto. Waarom zou je ze niet combineren in één reis? Bezoek bijvoorbeeld Petra én Little Petra. Verken de natuur tijdens een jeeptour in de Wadi Rum woestijn én loop de Siq Trail door de Wadi Mujib, een rivierkloof. En overnacht tot slot niet alleen in comfortabele hotels, maar ervaar ook hoe het is om in een bedoeïenen tentenkamp te verblijven. Zo maak je je reis onvergetelijk.


   

  Maatwerk Jordanië

  We hebben deze reis met grote aandacht voor je samengesteld. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op!

   

  Pluspunten van deze reis

  • Retourvlucht inbegrepen
  • Reis met een chauffeur
  • Bezoek Petra en Little Petra
  • Inclusief een jeeptour door de Wadi Rum woestijn
  • Bezoek de 'mozaïekstad' Madaba
  • Overnacht in een bedoeïenenkamp

   

   

  Tips & info
  landeninformatie Jordanië

 • Dag 1: Amsterdam – Amman
  Jouw reis naar Jordanië staat op het punt van beginnen. Je vliegt vanuit Amsterdam naar de hoofdstad van Jordanië; Amman. Na aankomst op de luchthaven van Amman doorloop je de visaformaliteiten en word je naar je hotel in Amman gebracht.
  Accomodaties:
  Standard: Al Fanr ***
  Superior: Days Inn ****

  Dag 2: Amman
  Vandaag een vrije dag om bijvoorbeeld de eerste indrukken van Jordanië en zijn moderne hoofdstad op te doen. Amman is een unieke mix van oud en nieuw, gebouwd op zeven heuvels, zogenaamde ‘jabals’. In het commerciële hart vind je ultramoderne gebouwen, restaurants en kunstgalerieën die schouder aan schouder staan met koffiehuizen en ambachtelijke werkplaatsjes. Ook het oude, traditionele centrum is een bezoekje waard. Aan de voet van de heuvels van de stad vind je Romeinse ruïnes, waaronder een amfitheater.
  Accomodaties:
  Standard: Al Fanr ***
  Superior: Days Inn ****


  Optionele excursies:
  - Maak een stadstour door Amman langs o.a. de citadel, het Romeinse theater en de soek.
  - Geniet van een traditioneel diner in een Libanees-Jordaans restaurant in Amman.

  Dag 3: Amman, Jerash
  Vanuit Amman breng je een bezoek aan een oude Romeinse stad, Jerash. Imposante zuilenrijen hebben de tand des tijds doorstaan en geven samen met het Romeinse theater, de Byzantijnse kerken en het Nymphaeum een kijkje in het verleden. Jerash wordt dan ook wel het ‘Pompeï van het Oosten’ genoemd. Daarna ga je weer terug naar je hotel in Amman.
  Accomodaties:
  Standard: Al Fanr ***
  Superior: Days Inn ****

   

  Dag 4: Amman – Madaba
  Vandaag reis je naar Madaba. Het ligt slechts 30 kilometer van Amman, aan de 5000 jaar oude ‘King’s Highway’. Madaba is bekend om de mozaïeken van de Byzantijnen en Omajjaden. Het meest spectaculair is de zesde-eeuwse mozaïekplattegrond van Jeruzalem en het Heilige Land. Twee miljoen gekleurde stukjes steen zijn gebruikt om de heuvels, dorpen, valleien en steden weer te geven, tot aan de Nijldelta aan toe. Overnachting in Madaba.
  Accommodatie: Grand Mardaba Hotel

   

  Dag 5: Madaba – Dode Zee
  Een dag om te genieten van het landschap. Je reist naar de Wadi Mujib (voorheen bekend als Arnon), een rivier die verbonden is met de Dode Zee. Het Mujib Reserve ligt in de bergen en is een mooie plek voor een drie uur durende wandeling door de rivierkloof, over de Siq Trail. Je begint naast de Mujib brug, over de dam en volgt dan de weg van de rivier, tussen hoge zandstenen kliffen door naar de waterval. Afhankelijk van de regenval zijn sommige waterpoelen in de kloof diep genoeg om te zwemmen. Het koele water en de schaduw van de kloof zijn erg aangenaam in de zomer. In de winterperiode (november t/m maart) loop je de Ibex Trail, van waaruit je de Dode Zee als een blauwe stip in de verte ziet. De wandelroute leidt langs een aantal droge wadi’s, rotsformaties en (optioneel) de ruïnes van het oude fort Qasr Riyashi. Eenmaal terug word je naar je hotel aan de Dode Zee gebracht.
  Accommodaties:
  Standard: Ramada Hotel ***
  Superior: Dead Sea Spa ****


  Dag 6: Dode Zee – Petra
  Na een vrije ochtend gaat de reis richting Kerak. De oudste resten die hier gevonden zijn dateren uit de IJzertijd, maar het meest bekend is het om het Kruisvaardersfort. Machtig rijst het uit boven de heuvels en valleien. Overnachting bij Petra.
  Accommodaties:
  Standard: Oscar Hotel ***
  Superior: Petra Panorama ****


  Optionele excursie:
  - Maak vanuit Petra of de Dode Zee een tweedaagse trekking. Vanuit Dana loop je langs oude kopermijnen en de ruïnes van Khirbet Feynan.

  Dag 7: Petra
  De oude Nabatese stad Petra is voor velen hét hoogtepunt van hun reis door Jordanië. Tweeduizend jaar geleden was deze Unesco Werelderfgoedplek de hoofdstad van het Nabatese Rijk. Het was destijds al zo beroemd, dat een van de koningen, Aretas IV, in de Bijbel wordt genoemd! Uit de rozerode rotsen hakten de Nabateeërs een theater, tempels, façades, tombes, kloosters, huizen en wegen. Zo wisten ze hun verfijnde cultuur en massieve architectuur op een prachtige manier te laten opgaan in het landschap. Om er te komen moet je eerst door de Siq, een smalle kloof waar op het einde ineens de Al-Khazneh opduikt. Dit is het meest beroemde monument van Petra. Als je verder wandelt, zie je allerlei andere bouwwerken die uit de rotsen zijn gehakt. De rotsen wanden hebben allerlei tinten rood aangenomen door jarenlange erosie. Je kan er de hele dag voor uittrekken en daarna weer terugkeren naar je hotel.
  Accommodaties:
  Standard: Oscar Hotel ***
  Superior: Petra Panorama ****

   

  Dag 8: Petra
  Vandaag ga je naar Little Petra, een smalle vallei waar je via een nóg smallere kloof (de Siq Barid) binnenkomt. Siq Barid staat voor Koude Kloof, een bijnaam die refereert naar de frisse wind die er doorheen waait. Ook Little Petra is een archeologisch hoogtepunt met tempels en huizen die uit de rotsen zijn gehouwen.
  Accommodaties:
  Standard: Oscar Hotel ***
  Superior: Petra Panorama ****

   

  Dag 9: Petra – Wadi Rum
  In de Wadi Rum betreed je een bijzondere wereld, stil en tijdloos, waar uniek gevormde rotsen uit het rode woestijnzand omhoog rijzen. Met een 4x4 jeep maak je een tour waarbij de ondergaande zon de omgeving nog roder en mooier maakt. De avond wordt nog specialer als je overnacht in een bedoeïenenkamp.
  Accommodaties:
  Standard: Hillawi Campsite ***
  Superior: Sun City ****


  Optionele excursies:
  - Ontdek de Wadi rum woestijn op traditionele wijze en maak een kamelentocht. 
  - Tijdens een nachtsafari krijgt het woestijnlandschap een mysterieus tintje.

  Dag 10: Wadi Rum – Aqaba
  Reis door naar Aqaba waar je de rest van de dag vrij kunt besteden. Deze enige haven van Jordanië ligt aan de heldere wateren van de Rode Zee. Die is vol met leven en wie gaat snorkelen of duiken ontdekt meer dan 140 soorten koraal en talloze gekleurde vissen. Als je geluk hebt zie je zelfs een schildpad of dolfijn zwemmen. Natuurlijk kan je ook heerlijk van de zon genieten. Je overnacht in Aqaba.
  Accommodaties:
  Standard: My Hotel ***
  Superior: City Tower ****


  Optionele excursie:
  - Bekijk de Wadi Rum woestijn 's ochtends vanuit een uniek perspectief: maak een ballonvaart.

  Dag 11: Aqaba
  Dag ter vrije besteding om te ontspannen aan het fijne strand van Aqaba. Geniet van je rust of ga op pad met een van de optionele excursies om jouw reis door Jordanië nog onvergetelijker te maken!
  Accommodaties:
  Standard: My Hotel ***
  Superior: City Tower ****


  Optionele excursies:
  - Maak een snorkeltrip en vaar met een zeilboot naar een mooie locatie.
  - Breid je reis uit en vertrek vanuit Aqaba voor 3 dagen naar dé duikhotspot van Egypte, Dahab.

  Dag 12 - 13: Aqaba – Amman - Amsterdam
  Je kunt nog wat tijd doorbrengen bij de Golf van Aqaba, voordat je naar het vliegveld van Amman wordt gebracht. Vervolgens vlieg je terug naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen.

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM/Air France.

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten. KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.

   

  De vluchten naar Amman worden uitgevoerd door Air France. U vliegt van Amsterdam via Parijs naar Amman.

   

  Vluchtduur:

  Amsterdam - Parijs circa 1,25 uur
  Parijs - Amman circa 4,5 uur
  Amman - Parijs circa 5 uur 
  Parijs - Amsterdam circa 1,25 uur

   

   

  Het is ook mogelijk om deze reis met een andere luchtvaartmaatschappij te vliegen:

   

   

  Royal Jordanian is de nationale luchtvaartmaatschappij van Jordanië. Royal Jordanian vliegt meerdere malen per week rechtstreeks van Amsterdam naar Amman.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Amman, circa 5 uur 
  Amman - Amsterdam, circa 5 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl 

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vindt je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Wanneer je kiest voor een superior reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 tot 4 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de superior reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vindt je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM/Air France
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • Transfer van luchthaven naar hotel
  • 10 hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
  • 1 overnachting in een bedoeïenenkamp op basis van halfpension
  • Airconditioned vervoer met Engelssprekende chauffeur
  • Engelssprekende gids van dag 3 t/m 10 (Nederlandstalig afhankelijk van beschikbaarheid)
  • Toegangsprijzen tot genoemde bezienswaardigheden
  • Jeepsafari Wadi Rum woestijn
  • Paardrijden in Petra (800 meter van bezoekerscentrum naar Al Siq)
  • Wandeling Wadi Al Mujib
  • Visum 
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon

    

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of reizen met een ander vervoerstype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Oktober 2021
  01 t/m 31 € 1.845,00
  November 2021
  01 t/m 30 € 1.995,00
  December 2021
  01 t/m 01 € 1.975,00
  02 t/m 11 € 1.995,00
  12 t/m 20 € 2.045,00
  21 t/m 25 € 1.995,00
  26 t/m 31 € 2.045,00
  Januari 2022
  01 t/m 08 € 1.995,00
  09 t/m 31 € 1.975,00
  Februari 2022
  01 t/m 28 € 1.975,00
  Maart 2022
  01 t/m 14 € 1.975,00
  15 t/m 31 € 1.995,00
  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  April 2022
  01 t/m 19 € 1.995,00
  20 t/m 30 € 1.845,00
  Mei 2022
  01 t/m 24 € 1.845,00
  25 t/m 31 € 1.825,00
  Juni 2022
  01 t/m 26 € 1.825,00
  27 t/m 30 € 1.845,00
  Juli 2022
  01 t/m 31 € 1.895,00
  Augustus 2022
  01 t/m 20 € 1.895,00
  21 t/m 31 € 1.845,00
  September 2022
  01 t/m 05 € 1.845,00
  06 t/m 15 € 1.825,00
  16 t/m 30 € 1.845,00
  Oktober 2022
  01 t/m 31 € 1.845,00
  November 2022
  01 t/m 30 € 1.995,00
  December 2022
  01 t/m 01 € 1.975,00
  02 t/m 11 € 1.995,00
  12 t/m 20 € 2.045,00
  21 t/m 25 € 1.995,00
  26 t/m 31 € 2.045,00
  Januari 2023
  01 t/m 08 € 1.995,00
  09 t/m 31 € 1.975,00
  Februari 2023
  01 t/m 28 € 1.975,00
  Maart 2023
  01 t/m 14 € 1.975,00
  15 t/m 31 € 1.995,00

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - superior reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Oktober 2021
  01 t/m 31 € 2.095,00
  November 2021
  01 t/m 30 € 2.095,00
  December 2021
  01 t/m 01 € 2.075,00
  02 t/m 11 € 2.125,00
  12 t/m 20 € 2.145,00
  21 t/m 25 € 2.125,00
  26 t/m 31 € 2.145,00
  Januari 2022
  01 t/m 08 € 2.095,00
  09 t/m 31 € 2.075,00
  Februari 2022
  01 t/m 28 € 2.075,00
  Maart 2022
  01 t/m 14 € 2.075,00
  15 t/m 31 € 2.095,00
  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  April 2022
  01 t/m 30 € 2.095,00
  Mei 2022
  01 t/m 24 € 2.095,00
  25 t/m 31 € 2.075,00
  Juni 2022
  01 t/m 26 € 2.075,00
  27 t/m 30 € 2.125,00
  Juli 2022
  01 t/m 31 € 2.145,00
  Augustus 2022
  01 t/m 20 € 2.145,00
  21 t/m 31 € 2.125,00
  September 2022
  01 t/m 05 € 2.125,00
  06 t/m 15 € 2.075,00
  16 t/m 30 € 2.095,00
  Oktober 2022
  01 t/m 31 € 2.095,00
  November 2022
  01 t/m 30 € 2.095,00
  December 2022
  01 t/m 01 € 2.075,00
  02 t/m 11 € 2.125,00
  12 t/m 20 € 2.145,00
  21 t/m 25 € 2.125,00
  26 t/m 31 € 2.145,00
  Januari 2023
  01 t/m 08 € 2.095,00
  09 t/m 31 € 2.075,00
  Februari 2023
  01 t/m 28 € 2.075,00
  Maart 2023
  01 t/m 14 € 2.075,00
  15 t/m 31 € 2.095,00

  * Genoemde prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid.

Boeken zonder risico
Bij Travelworld staat veiligheid, net als vóór Covid-19, voorop, nemen wij geen onnodige risico's en respecteren wij de RIVM-richtlijnen en reisadviezen. Dit betekent echter allerminst dat we niet al kunnen starten met de voorpret van je volgende reis.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World