Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World

Rondreis Klassiek Rajasthan

12-daagse rondreis door India – met o.a. Taj Mahal, Jaipur en Udaipur
Vanaf:€ op aanvraag
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Rajasthan, het land der koningen, is een schitterende combinatie van het oude en het nieuwe. Grootse forten en majestueuze paleizen zijn slechts een aantal herinneringen aan een rijke, romantische geschiedenis vol helden en eer. Te midden van een kale woestijn, omgeven door de Aravallis, India’s oudste bergketen, is deze regio één van de meest bezienswaardige in India. De snelgroeiende steden als Jaipur, Jodhpur en Udaipur zijn een samensmelting van cultuur en moderniteit en ondanks de snelle ontwikkeling zijn de inwoners van deze staat nog altijd zeer trouw aan hun afkomst zoals blijkt uit hun vriendelijkheid.


   

  Maatwerk India

  We hebben deze reis met grote aandacht voor je samengesteld. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken. Neem contact met ons op!

   

  Pluspunten van deze reis

  • Intercontinentale vluchten per KLM inbegrepen
  • Zie India in al haar facetten
  • Met een gids verken je steden als Delhi en Jaipur
  • Bezoek de Taj Mahal
  • Prachtige tempels en imposante heilige bouwwerken
  • Boottocht over de Ganges bij Varanasi

   

   Tips & Info
  Landeninformatie India

   

 • Dag 1 - 2: Amsterdam – Delhi

  Je vliegt vandaag rechtstreeks met KLM vanuit Amsterdam naar Delhi, de op twee na grootste stad van India. Na aankomst op de luchthaven van Delhi word je ontvangen door de lokale vertegenwoordiger van Travelworld en vervolgens word je naar je accommodatie gebracht. De stad beschikt over vele culturele bezienswaardigheden. Denk hierbij aan musea, theaters of galerijen. Ook zijn er historische bouwwerken uit de Mongoltijd.
  Accommodatie: 
  Standard: Regent Continental ***
  Superior: Atrio Resort ***+

   

  Dag 3: Delhi

  Je verkent het oude en nieuwe Delhi samen met een gids. De stad heeft een rijke historie en de splitsing tussen het oude en nieuwe Delhi is erg duidelijk. Je bezoekt onder andere Raj Ghat, een monument ter ere van Mahatma Gandhi. Ook bezoek je de Jama Masjid moskee, een van de grootste moskeeën ter wereld. In de Chandni Chowk stap je in een riksja om deze oudste en drukste winkelstraat van Delhi te ontdekken. ’s Middags zie je de regeringsgebouwen, gebouwd door de Britten en ontworpen door Lutyen’s , inclusief de Indian Gate en het presidentieel paleis. Ter afsluiting van de dag bezoek je het oude en grootschalige grafmonument, de Humayun tombe, en de toren van Qutab Minar.
  Accommodatie: 
  Standard: Regent Continental ***
  Superior: Atrio Resort
   ***+

   

  Dag 4: Delhi – Agra

  Vandaag reis je naar Agra, bekend om de beroemde Taj Mahal. Na aankomst in Agra check je in bij de accommodatie en ’s middags bezoek je Red Fort, de ommuurde voormalige verblijfplaats van de Mogoldynastie tussen 1565 en 1573. In de avond bezoek je het monument van liefde, de Taj Mahal. Dit monument behoort tot één van de zeven wereldwonderen en heeft een plekje bemachtigd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ruim 20.000 werkers hebben maar liefst 20 jaar lang, dag en nacht gebouwd aan dit prachtige en indrukwekkende Mausoleum.  
  Accommodatie: 
  Standard: The Retreat *** 
  Superior: Crystal Sarovar ****

   

  Dag 5: Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur

  In ongeveer 6 uur reis je naar de volgende bestemming, Jaipur. Onderweg bezoek je Fatehpur Sikri, de stad van de overwinning. Ooit oversteeg Fatehpur Sikri een stad als London met gemak in zowel grandeur als het aantal inwoners. Echter na 14 jaar werd de stad verlaten wegens onvoldoende aanwezigheid van drinkwater. Vervolgens reis je naar Jaipur waar je incheckt bij de accommodatie en de rest van de avond ter vrije besteding hebt. Jaipur wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd vanwege de roze gekleurde gebouwen.
  Accommodatie: 
  Standard: Hotel Aurum ***
  Superior: Regenta Central Jal Mahal ****

   

  Dag 6: Jaipur

  Bezoek vandaag het Amjer fort, ook wel het Amber Fort genoemd. Dit is een groot complex bestaande uit verschillende gebouwen. Het fort is gelegen aan de rand van Jaipur. Na je bezoek aan het fort maak je een stadstour door de zogenoemde Pink City. Je bezoekt het statige City Palace, nu een museum en Jantar Mantar, het grootste gebouwde astronomisch observatorium ter wereld. In Hawa Mahal, een bijzonder gebouw van 5 verdiepingen met 953 ramen, blaast de wind dwars door het gebouw heen vandaar de naam het paleis van de wind. Natuurlijk bezoek je ter afsluiting de pittoreske bazaars van de ommuurde stad. 
  Accommodatie: 
  Standard: Hotel Aurum ***
  Superior: Regenta Central Jal Mahal ****

   

  Dag 7: Jaipur – Jodhpur

  Je reist van Jaipur naar Jodhpur. Een mooie, vlakke route door verschillende dorpjes. Jodhpur wordt ook wel ‘'de blauwe stad’' genoemd vanwege de mooie blauwe huizen. Er zijn veel paleizen en prachtige binnenpleinen. De stad ontbreekt ook zeker niet aan kleur. In Jodhpur kun je goed kennismaken met de kleurrijke, Indiase bevolking. Na aankomst heb je de rest van de dag ter vrije besteding en kun je alvast op eigen gelegenheid Jodhpur verkennen.  
  Accommodatie: 
  Standard: Devi Bhawan ***
  Superior: Ratan Vilas ***

   

  Dag 8: Jodhpur

  In de ochtend ontdek je de stad Jodhpur met een bezoek aan het grootse 15de -eeuwse Mehrangarh Fort. In het fort, een van de grootste van heel India, tref je kamers met een rijke collectie palankijnen, overdekte draagkoetsen, howdahs, muziekinstrumenten, kostuums, meubels en wapens. Vervolgens bezoek je Jaswant Thada, een witmarmeren praalgraf gebouwd in 1899. Na je bezoek keer je terug naar je accommodatie en heb je de middag ter vrije besteding. 
  Accommodatie: 
  Standard: Devi Bhawan *** 
  Superior: Ratan Vilas ***

   

  Dag 9: Jodhpur – Udaipur 

  Na het ontbijt reis je naar Ranakpur om de Jaïn tempels welke gebouwd zijn in de 15e eeuw te bezoeken. Vervolgens reis je verder naar Udaipur waar je in de middag aankomt. Udaipur, een serene woestijnstad, is gebouwd aan de oevers van het Pichola meer door Maharana Udai Singh in de 16de eeuw. Deze romantische stad is, omgeven door de hoge ketens van de Aravallis, in de loop der jaren een traditionele en mooie Rajput stad geworden. 
  Accommodatie: 
  Standard: Kankarwa Haveli ***
  Superior: Justa Rajputana Resort ****

   

  Dag 10: Udaipur 

  Ontdek samen met een gids het bijzondere Udaipur, de romantische stad van meren. Bezoek het stadspaleis en de Jagdish tempel, een van de grootste Vishnu-tempels van Noord-India. ’s Middags maak je een boottocht over het Pichola meer, een kunstmatig aangelegd zoetwatermeer aan de rand van de stad. 
  Accommodatie: 
  Standard: Kankarwa Haveli ***
  Superior: Justa Rajputana Resort
   ****

   

  Dag 11 - 12: Udaipur – Delhi – Amsterdam

  Helaas is de mooie reis door India voorbij. Je gaat met een koffer vol mooie herinneringen naar huis. Je wordt naar de luchthaven van Udaipur gebracht vanwaar je, via Delhi, terugvliegt naar Amsterdam. De volgende dag land je op Amsterdam Schiphol.  

   

  Reis op maat 

  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310. 

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.
  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten. 

   

  KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.  

   

  Vluchtduur: 
  Amsterdam - Delhi, ca.  uur 
  Delhi - Amsterdam, ca.  uur 

   

  Het is ook mogelijk om deze reis met een andere luchtvaartmaatschappij te vliegen:  Het is moeilijk voor te stellen maar Emirates begon als luchtvaartmaatschappij in 1985 met slechts 2 toestellen. Inmiddels vliegen ze wereldwijd met de grootste vloot aan A380 toestellen over de gehele wereld. Ook in Amsterdam landen en vertrekken dagelijks twee A380 toestellen waarbij je na aankomst in Dubai door kun vliegen naar honderden bestemmingen. Ruime stoelen, uitstekende service en gratis wifi aan boord maken de reis naar je bestemming nog aangenamer. 

   

  Vluchtduur: 
  Amsterdam - Delhi, ca. 8 uur 
  Delhi  - Amsterdam, ca. 9 uur 

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Wanneer je kiest voor een superior reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 tot 4 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de superior reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen 

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM
  • Binnenlandse vlucht Udaipur - Delhi
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 9 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Vervoer per auto met Engelssprekende chauffeur
  • Engels sprekende gids tijdens de excursies
  • Stadstour door oud én nieuw Delhi
  • Bezoek Red Fort
  • Avondbezoek aan Taj Mahal
  • Bezoek Fatehpur Sikri
  • Stadstour Jaipur en bezoek Amber Fort
  • Stadstour Jodhpur
  • Bezoek Jain tempels in Ranakpur
  • Stadstour Udaipur
  • Boottocht Lake Pichola in Udaipur
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à €2,50 per boeking
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon

   

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten
 • Prijzen per persoon op aanvraag.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 20 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World