Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Travel World

Rondreis Koloniaal Ecuador en de Amazone

14-daagse rondreis door Ecuador
Vanaf:€ 2.895
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Ecuador dankt haar naam aan de ligging op de evenaar en is één van de kleinste landen op het Zuid-Amerikaanse continent. Klein maar fijn! Toch past Nederland er minstens 6x in. Je treft er zeer gevarieerde landschappen aan en Ecuador is bij uitstek een kleurrijk land. Indrukwekkende vulkanen, mysterieuze nevelwouden en de jungle van het Amazonewoud, maar ook prachtige koloniale steden zoals Quito en Cuenca. Alle ingrediënten voor een boeiende reis. Tijdens deze 14-daagse rondreis maak je kennis met die vaak unieke veelzijdigheid van Ecuador


   

   

  Maatwerk Ecuador
  We hebben deze reis met grote aandacht voor je samengesteld. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op!

   

  Pluspunten van deze reis

  • Privéchauffeur tijdens de reis
  • Stadstour door het historisch centrum van Quito
  • Kleurrijk Otavalo en Papallacta warmwaterbronnen
  • Verblijf in de jungle van de Amazone
  • Treinrit door de Andes met de Duivelsneus
  • Verken Cajas National Park in de hooglanden

   

   

  Meer tips en info:
  landeninformatie Ecuador

 • Dag 1: Amsterdam - Quito 
  Je vertrekt vanaf Schiphol voor je reis door Ecuador. Bij aankomst op de luchthaven in Quito word je verwelkomd door je Engelssprekende chauffeur. Hij brengt je naar je hotel in de hoofdstad van Ecuador. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je de eerste indrukken van deze levendige stad met zijn prachtig koloniaal centrum opdoen.

  Accommodatie:
  Standard: Reina Isabel ****
  Superior: Casona de la Ronda ****

  Dag 2: Quito
  Vandaag ontdek je de op Inca resten gebouwde hoofdstad Quito. Tijdens een halve dag durende stadstour kom je langs alle hoogtepunten van de bruisende stad. Ondanks een hevige aardbeving in 1917 is het stadsmidden toch het best bewaard gebleven historische centrum van Latijns-Amerika. Je vindt er gebouwen met sterk afwisselende architectuur. Dit komt door de invloeden van buitenaf zoals die tijdens het koloniale tijdperk. Breng een bezoek aan de kloosters, kerken en kleurrijke wijken die Quito te bieden heeft. In de kloosters van San Francisco en Santo Domingo vind je de rijke interieurs die de Barok school van Quito, een mengeling van Spaanse, Italiaanse, Vlaamse en inheemse kunst, goed weergeven. Op de top van Panecillo, waar 'De Heilige Maagd van Quito' zich bevindt, is een prachtig uitkijkpunt over de stad.

  Accommodatie:
  Standard: Reina Isabel ****
  Superior: Casona de la Ronda ****

  Dag 3: Quito - Otavalo
  Na het ontbijt haalt je chauffeur je op en vertrek je naar de hooggelegen stad Otavalo. Otavalo dankt haar naam aan de gelijknamige indianenstam. De stad staat bekend om haar markten met handwerk, lederwaren en textiel. Ter afwisseling breng je een bezoek aan de beroemde waterval van Peguche. Deze achttien meter hoge waterval ligt ten noordwesten van Otavalo en is een geschikte locatie om rustig te genieten van het landschap om je heen. Je reist naar het kratermeer Cuicocha. Dit kun je verkennen met een boottocht over het meer of een wandeling eromheen. Geniet van het uitzicht over de krater en de naastgelegen plaatsjes Otavalo en Ibarra. 

  Accommodatie:
  Standard: El Indio Inn ***
  Superior: Hacienda Pinsaqui ****

  Dag 4: Otavalo - Papallacta
  ’s Ochtends vertrek je in oostelijke richting naar de Papallacta Hot Springs. Deze vulkanische warmwaterbronnen bieden ultieme ontspanning en men beweert dat ze genezingskracht hebben. Voorafgaand aan het baden kun je een wandeling door de dichte bebossing en langs de rivier maken. Hier zul je allerlei plantensoorten treffen die je hoogstwaarschijnlijk nooit eerder hebt gezien. Je verblijft de komende nacht in deze rustgevende omgeving.

  Accommodatie:
  Standard: Termas de Papallacta ****
  Superior: Termas de Papallacta ****

  Dag 5: Papallacta – Boven-Amazone
  Na het ontbijt reis je verder richting het stroomgebied van de Boven-Amazone. Je gaat op expeditie naar de gebieden waar de regenwouden van het reusachtige Amazonegebied beginnen en eindigt in de stad Tena in het El Oriente gebied. Hier zie je de meest uitbundige tropische flora en fauna. Geniet van de levendige en indrukwekkende jungle en luister naar de typische Amazonegeluiden overal om je heen. Hier is het meest toegankelijke deel om de jungle te bereiken. Met een kano ga je naar de Jungle Lodge die aan de Napo rivier ligt, een lange zijrivier van de gigant Amazone. De komende twee nachten verblijf je hier. Het is een prima start voor de komende dagen waarop je jungletochten, raft-avonturen of een kajak-trips kunt maken.
  Accommodatie:
  Standard: Liana Lodge ***
  Superior: Casa del Suizo ***

  Dag 6: Boven-Amazone
  Na het ontbijt begint een lange dag met excursies door het Amazonegebied om de prachtige natuur van die omgevingen te verkennen.  Deze trips worden vanuit de lodge aangeboden. Deze dag reis je door een van de meest biodiverse regio’s die vaak een paradijs voor vogelspotters wordt genoemd. De activiteiten worden in groepsverband uitgevoerd en zijn afhankelijk van het wisselvallige weer in de regio. Het gebied is ideaal voor wandelingen door het regenwoud waarbij je op zoek gaat naar verschillende diersoorten. Ook is er veel te leren over de inheemse indianenstammen en hun levenswijze. Na zo’n actieve dag kun je ’s avonds tot rust komen in de lodge. Of ga je liever op een nachtwandeling door de jungle maken waarbij je bij ons onbekende insecten en andere diersoorten tegen kunt komen?
  Accommodatie:
  Standard: Liana Lodge ***
  Superior: Casa del Suizo ***

  Dag 7: Boven-Amazone - Baños
  Je laat de jungle achter je en reist verder naar de sfeervolle overnachtingsplaats Baños, een plek aan de voet van de Tungurahuavulkaan in het dal van de Pastaza. In dit toeristisch stadje zul je de komende twee nachten verblijven. Baños de Agua Santa, kortweg Baños, staat bekend om de warmwaterbronnen waar je in kunt baden. De omgeving is overwegend heuvelachtig en rijk aan watervallen. Het is de ideale locatie voor actieve excursies als raften, bergbeklimmen of het maken van  wandeltochten. Het levendige centrum met haar vele winkeltjes en restaurants is een verkenning waard. 

  Accommodatie:
  Standard: La Floresta ***
  Superior: Samari Spa ****

  Dag 8: Baños
  Deze dag vul je naar eigen voorkeur in. Je kunt de omgeving in je opnemen tijdens een van de vele actieve excursies. Zo kun je wandeltochten maken of de omgeving op een sportieve Nederlandse manier; per fiets verkennen. Wil je een rustiger dagje? Dwaal dan door de straten van Baños om haar rijke geschiedenis te ontdekken of strijk neer op een van de terrasjes.

  Accommodatie:
  Standard: La Floresta ***
  Superior: Samari Spa ****

  Dag 9: Baños - Chimborazo - Riobamba
  Na het ontbijt vertrek je richting de hoogste berg en vulkaan van het land: Chimborazo. Gedurende de reis zie je de soorten vegetatie snel veranderen en kom je aan in een woestijnachtige omgeving. Op je reis door dit maanachtige landschap maak je kans om vicuñas te spotten, een van de vier kameelachtigen waartoe ook de alpaca en de lama behoren. Na zo’n 2,5 uur bereik je het Carrel toevluchtsoord op een hoogte van 4.600 meter. Onder begeleiding van een Spaanssprekende gids ga je de berg op richting het 400 meter hoger gelegen Whymper kamp. Vanaf deze rustplaats heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte landschappen en imposante bergketens. Na zo’n verblijf op grote hoogte te hebben ervaren, daal je af en arriveer je in Riobamba, de voormalige hoofdstad van Ecuador waar je overnacht.

  Accommodatie:
  Standard: Rincón Alemán ***
  Superior: Hosteria Abraspungo ***+

  Dag 10: Riobamba - Ingapirca - Cuenca
  Vandaag maak je in de vroege ochtend een treinrit aan boord van de Trans-Andes. Let op: de trein rijdt niet op maandagen. Deze authentieke trein brengt je via een sterk zigzaggende route de zogenaamde Duivelsneus af naar een lager gelegen gebied. Daarna gaat de rit per auto verder naar de oude Incastad Ingapirca. De lokale bewoners, de Cañari stam, staan bekend om hun sterke karakter, kleurrijke kleding en hun iconische bolhoedjes. Een van de grootste en oudste Incaruïnes van Ecuador is hier te vinden. Het bekendste gebouw van deze ruïne is ‘de Tempel van de Zon’, vroeger vermoedelijk het centrum van religieuze ceremonieën en van sterrenkunde. Naast een rondleiding door de ruïnes breng je een bezoek aan het streekmuseum en aan Cara del Inca, een rotsformatie in de vorm van een gezicht. ’s Avonds verlaat je Ingapirca en reis je naar de eindbestemming voor vandaag, de koloniale stad Cuenca. 

  Accommodatie:
  Standard: Victoria ***+
  Superior: Santa Lucia ****


  Dag 11: Cuenca
  Vandaag kun je op eigen houtje de straatjes, knusse pleinen en koloniale kerken en kloosters van Cuenca verkennen. De stad wordt niet voor niets het ‘Athene van de Andes’ genoemd. Een groot deel van het centrum staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het is een mooie koloniale stad die je het beste te voet kunt verkennen. Het is aan te raden om een van de ateliers binnen te stappen waar de Panamahoeden worden gemaakt. Anders dan de naam doet vermoeden komt deze hoed niet uit Panama maar uit Ecuador.
  Accommodatie:
  Standard: Victoria ***+
  Superior: Santa Lucia ****

  Dag 12: Cuenca - Guayaquil
  De rit gaat vandaag door de meest indrukwekkende hooglanden van Ecuador. Deze enorme vlaktes zijn bedekt met meren en betoverende bossen. Je vertrekt ’s ochtends vanuit Cuenca naar het Cajas National Park, een natuurgebied met uitgerekte grasvlaktes, kleine stroompjes en hoge bergpieken. Je begint bij het op ongeveer 4.000 meter gelegen hoogste punt van het park. Wandelend over een zo hier en daar modderig pad kom je verschillende kleurrijke en opvallende vegetatie tegen. De route komt door een woud met polylepisbomen, een van de oudste boomsoorten ter wereld. Lopend door de overwoekerende, laaghangende takken krijg je het gevoel dat je midden in een sprookjesbos staat. Je loopt verder omlaag naar een plaats waar je chauffeur al staat te wachten. Hij brengt je naar je hotel in Guayaquil, de grootste stad van Ecuador.
  Accommodatie:
  Standard: Unipark ****
  Superior: Oro Verde *****

  Dag 13: Guayaquil - Amsterdam
  Je wordt door de privéchauffeur opgehaald bij het hotel en naar het vliegveld van Guayaquil gebracht. Vanaf hier vertrekt je internationale vlucht terug naar Amsterdam.


  Dag 14: Aankomst Amsterdam
  Vandaag arriveer je op Schiphol. 

   

  Reis op maat 
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM


  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten.

  KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.


  Vluchtduur:
  Amsterdam - Quito, ca. 12 uur
  Guayaquil - Amsterdam, ca. 12 uur


  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.


  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Wanneer je kiest voor een superior reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 tot 4 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de superior reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vlucht volgens vluchtschema met KLM
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • Vervoer ter plaatse o.b.v. Engelssprekende chauffeur (m.u.v. dag 6, dag 8 en dag 11)
  • 12 overnachtingen 
  • Maaltijden: dagelijks ontbijt, 1x lunch en 2x diner
  • Halve dag stadstour Quito o.b.v. Engelssprekende gids, inclusief entree
  • 3-daags Boven-Amazone arrangement o.b.v. Engelssprekende gids
  • Bezoek Chimborazo
  • Duivelsneus treinrit
  • Entree Ingapirca
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Entreekosten
  • Overige kosten (o.a. fooien voor chauffeur/gidsen)
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of reizen met een ander vervoerstype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) – standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Maart 2023
  01 t/m 31 € 2.895,00

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - superior reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Maart 2023
  01 t/m 31 € 3.345,00

  * Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World