Rondreis Koloniaal Ecuador en de Amazone

14-daagse rondreis door Ecuador
Vanaf:€ 2.525
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Ecuador dankt haar naam aan de ligging op de evenaar en is één van de kleinste landen op het Zuid-Amerikaanse continent. Ondanks de omvang tref je er een zeer gevarieerd landschap. Indrukwekkende vulkanen, mysterieuze nevelwouden en de jungle van het Amazonewoud. Ook vind je er prachtige koloniale steden zoals Quito en Cuenca. Alle ingrediënten voor een boeiende vakantie.


  Maatwerk Ecuador
  We hebben in deze voorbeeldreis de mooiste hoogtepunten van Ecuador voor je geselecteerd. Wil je ergens langer of korter verblijven, in een andere accommodatie overnachten of wil je een andere route volgen? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op.

   

  Pluspunten van deze reis

  • Stadstour door Quito
  • Kleurrijk Otavalo
  • Verblijf in de Amazone
  • Treinrit door de Andes
  • Verken Cajas National Park

   

 • Dag 1: Amsterdam – Quito 
  Bij aankomst ontmoet je je Spaanssprekende chauffeur die je naar het hotel zal brengen.  

  Accommodatie:
  Standard: Reina Isabel
  Superior: Casona de la Ronda

  Dag 2: Quito
  Vandaag ontdek je de op Incaresten gebouwde hoofdstad Quito. Gedurende de tour kom je langs alle hoogtepunten van de bruisende stad. Ondanks een hevige aardbeving in 1917 is het historische centrum van de stad het best bewaard gebleven historische centrum van Latijns-Amerika. Je vindt er bekende gebouwen met afwisselende architectuur. Dit komt door de invloeden van buitenaf, onder andere tijdens het koloniale tijdperk. Breng een bezoek aan de kloosters, kerken en kleurrijke wijken die de stad te bieden heeft. 
  Accommodatie:
  Standard: Reina Isabel 
  Superior: Casona de la Ronda

  Dag 3: Quito – Otavalo
  Na het ontbijt vertrek je richting de hooggelegen stad Otavalo. Otavalo dankt haar naam aan de gelijknamige indianenstam. De stad staat bekend om haar markten met handwerk, lederwaren en textiel. Ter afwisseling breng je een bezoek aan de beroemde waterval van Peguche. Deze achttien meter hoge waterval ligt ten noordwesten van Otavalo en is een geschikte locatie om rustig te genieten van het landschap om je heen. Je reist bovendien naar het kratermeer Cuicocha, dat je kunt verkennen met een boottocht over het meer of een wandeling eromheen. 
  Accommodatie:
  Standard: El Indio Inn 
  Superior: Hacienda Pinsaqui

  Dag 4: Otavalo – Papallacta
  ’s Ochtends vertrekt de transfer vanuit je hotel in Otavalo naar de Papallacta Hot Springs. Deze vulkanische warmwaterbronnen bieden ultieme ontspanning en zouden zelfs genezingskrachten hebben. Voorafgaand aan het baden maak je een natuurwandeling door de dichte bebossing. Hier zal je vele mysterieuze plantensoorten treffen die je hoogstwaarschijnlijk nooit eerder hebt gezien. 
  Accommodatie:
  Standard: Termas de Papallacta 
  Superior: Termas de Papallacta

  Dag 5: Papallacta - Upper Amazon
  Vandaag zet je je reis voort richting het Upper Amazon gebied. Je gaat op expeditie naar de toegangspoort van de Upper Amazon regio, de stad Tena. Geniet van de levendige jungle en hoor de typische Amazonegeluiden overal om je heen. Je checkt in bij een Jungle Lodge, gelegen aan de Napo rivier, een afscheiding van de enorme Amazone rivier. 
  Accommodatie:
  Standard: Liana Lodge 
  Superior: Casa del Suizo

  Dag 6: Upper Amazon
  Na het ontbijt begint een volle dag met excursies door het Amazonegebied. Er zijn veel excursiemogelijkheden die besproken worden in de Lodge. Deze zijn erg afhankelijk van het wisselvallige weer in de regio. Het gebied is ideaal voor actieve wandelingen door het regenwoud waarbij je op zoek gaat naar verschillende diersoorten. Ook is er veel te leren over de lokale indianenstammen en hun levenswijze. Na een actieve dag kun je ’s avonds tot rust komen in de lodge of op exclusieve nachtexcursie door de jungle.
  Accommodatie:
  Standard: Liana Lodge
  Superior: Casa del Suizo

  Dag 7: Upper Amazon - Baños
  Het kleine stadje Baños de Agua Santa, kortweg Baños, staat bekend om de warmwaterbronnen waar je heerlijk in kunt baden. De omgeving bestaat uit heuvelachtig gebied, rijk aan watervallen. Het is de ideale locatie voor actieve excursies als raften, bergbeklimmen of wandeltochten. Het centrum en haar vele winkeltjes zijn het verkennen waard. 
  Accommodatie:
  Standard: La Floresta
  Superior: Samari Spa

  Dag 8: Baños
  Deze dag vul je naar eigen voorkeur in. Je kunt de omgeving verkennen tijdens een van de vele actieve excursies. Wil je een rustiger dagje? Dwaal dan door de straten van Baños of strijk neer op een van de terrasjes.
  Accommodatie:
  Standard: La Floresta
  Superior: Samari Spa

  Dag 9: Banos – Chimborazo - Riobamba
  Na het ontbijt vertrek je richting Chimborazo. Gedurende de reis zie je de vegetatie snel veranderen en kom je aan in een woestijnachtige omgeving. Op je reis door dit maanachtige landschap maak je kans om vicuñas te spotten, een van de vier alpaca soorten. Na zo’n 2,5 uur bereik je het Carrel toevluchtsoord op een hoogte van 4600 meter. Onder begeleiding van een Spaanssprekende local trek je de berg op richting het Whymper kamp op een hoogte van 5000 meter. Vanuit hier heb je een uitzicht over de uitgestrekte landschappen en imposante bergketens. Na deze hoogte te hebben ervaren daal je af en arriveer je in de voormalige hoofdstad van Ecuador, Riobamba. Hier breng je de nacht door.
  Accommodatie:
  Standard: Rincon Aleman
  Superior: Hosteria Abraspungo

  Dag 10: Riobamba - Ingapirca - Cuenca
  Vandaag maak je in de vroege ochtend een treinrit aan boord van de Trans-Andes trein. Deze authentieke trein brengt je via een zigzaggende route naar een lager gelegen regio. Vanuit daar gaat de rit per auto verder naar de oude Incastad Ingapirca. De lokale bewoners, de Cañari stam, staan bekend om hun sterke karakter, kleurrijke kleding en de iconische hoedjes. Een van de grootste en oudste Incaruïnes van Ecuador is hier te vinden. Het bekendste gebouw van deze ruïne is de Tempel van de Zon, vroeger vermoedelijk het episch centrum van religieuze ceremonieën en sterrenkunde. Naast een rondleiding door de ruïnes breng je een bezoek aan het lokale museum en aan Cara del Inca, een rotsformatie in de vorm van een gezicht. ’s Avonds verlaat je Ingapirca en trek je naar de koloniale stad, Cuenca. 
  Accommodatie:
  Standard: Victoria
  Superior: Santa Lucia

  Dag 11: Cuenca
  Vandaag kun je op eigen houtje de straatjes, knusse pleinen en koloniale kerken en kloosters van Cuenca verkennen. De stad wordt niet voor niets het ‘Athene van de Andes’ genoemd: een groot deel van het centrum staat op de Unesco werelderfgoedlijst.
  Accommodatie:
  Standard: Victoria
  Superior: Santa Lucia

  Dag 12: Cuenca – Guayaquil
  Je gaat vandaag op dag tour door de meest indrukwekkende hooglanden van Ecuador. Deze enorme vlaktes zijn bedekt met meren en betoverende bossen. Je vertrekt ’s ochtends vanuit Cuenca richting het Cajas Nationaal Park, vol met uitgerekte grasvlaktes, kleine stroompjes en hoge bergpieken. We beginnen bij hoogste punt van het park, iets hoger dan 4000 meter. Wandelend over een zo nu en dan modderig pad kom je verschillende kleurrijke bloemen tegen. De route komt door een bos met polylepis bomen, een van de oudste boomsoorten ter wereld. Lopend door de woekerende, laaghangende takken krijg je het gevoel dat je middenin een sprookjesbos staat. We trekken verder omlaag naar het punt waar onze chauffeur staat te wachten. Hij zal ons na de lunch naar het hotel in Guayaquil brengen. 
  Accommodatie:
  Standard: Unipark
  Superior: Oro Verde

  Dag 13-14: Guayaquil - Amsterdam
  In de ochtend word je met een transfer naar het vliegveld van Guayaquil gebracht. Vanuit hier vertrekt je internationale vlucht terug naar Amsterdam.

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310. 

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

  KLM is onze nationale luchtvaartmaatschappij met als basis Schiphol Airport.

   

  Vluchtduur:

  Amsterdam - Quito - circa 12 uur
  Guayaquil - Amsterdam - circa 11,5 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vlucht volgens vluchtschema met KLM
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • Aankomst transfer o.b.v. Engelstalige chauffeur
  • Vervoer ter plaatse o.b.v. Spaanstalige chauffeur
  • 12 overnachtingen in standard of superior accommodaties
  • Maaltijden: dagelijks ontbijt, 1x lunch, 2x diner
  • Halve dag stadstour Quito o.b.v. Engelstalige gids
  • Arrangement Upper Amazone o.b.v. Engelstalige gids
  • Bezoek Chimborazo
  • Treinrit Nariz del Diablo
  • Entree Ingapirca
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking

   

  Niet inbegrepen / optioneel

  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Fooien voor chauffeur/gidsen
  • (Alcoholische) drankjes
  • Persoonlijke uitgaven
  • Niet vermelde maaltijden
  • Optionele excursies
  • Optionele verlengingsarrangementen
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.
  Tijdens weekenden en bepaalde periodes (zoals tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of in andere accommodaties? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Prijzen per persoon - Standaard accommodatie

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  februari 2018
  01 t/m 28 € 2.525,00
  maart 2018
  01 t/m 31 € 2.525,00
  april 2018
  01 t/m 30 € 2.525,00
  mei 2018
  01 t/m 31 € 2.525,00
  juni 2018
  01 t/m 30 € 2.525,00
  juli 2018
  01 t/m 07 € 2.525,00
  08 t/m 31 € 2.795,00
  augustus 2018
  01 t/m 19 € 2.795,00
  20 t/m 31 € 2.525,00
  september 2018
  01 t/m 30 € 2.525,00
  oktober 2018
  01 t/m 31 € 2.525,00
  november 2018
  01 t/m 30 € 2.525,00
  december 2018
  01 t/m 14 € 2.525,00
  15 t/m 26 € 2.845,00
  27 t/m 31 € 2.575,00

  Prijzen per persoon - Superior accommodatie

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  februari 2018
  01 t/m 28 € 3.175,00
  maart 2018
  01 t/m 31 € 3.175,00
  april 2018
  01 t/m 30 € 3.175,00
  mei 2018
  01 t/m 31 € 3.175,00
  juni 2018
  01 t/m 30 € 3.175,00
  juli 2018
  01 t/m 07 € 3.175,00
  08 t/m 31 € 3.445,00
  augustus 2018
  01 t/m 19 € 3.445,00
  20 t/m 31 € 3.175,00
  september 2018
  01 t/m 30 € 3.175,00
  oktober 2018
  01 t/m 31 € 3.175,00
  november 2018
  01 t/m 30 € 3.175,00
  december 2018
  01 t/m 14 € 3.175,00
  15 t/m 26 € 3.495,00
  27 t/m 31 € 3.225,00

  * Genoemde prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid.

Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen