Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World

Rondreis Langs de Yangtze

17-daagse rondreis China, o.a. Yangtze Cruise en Chengdu
Vanaf:€ op aanvraag
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Ontdek tijdens deze bijzondere rondreis het leven langs de oevers van China’s langste rivier, de Yangtze. Van levendige wereldsteden tot rustgevende bergen en rijstvelden, deze reis heeft het allemaal. Je begint je reis in de bruisende metropool Shanghai waar je zowel het historische als het moderne centrum bezoekt. Vervolgens reis je naar Yinchang waar je aan boord gaat van de cruise die over de Yangtze rivier vaart. Je vaart langs de Three Gorges Dam, prachtige steden en dorpen, bergen en dalen op een rustgevende manier door de binnenlanden van China. Je reist via de panda’s in Chengdu naar Xi’an waar een bezoek aan het Terracottaleger niet ontbreekt. Je eindigt je reis in de hoofdstad Beijing waar je de hoogtepunten bezoekt zoals de ‘Verboden Stad’ en het Tiananmen plein. Vanuit Beijing breng je ook een bezoek aan de wereldberoemde Chinese muur.


  Maatwerk China
  We hebben deze reis met grote aandacht voor je samengesteld. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op.

   

  Pluspunten van deze reis

  • Cruise over de Yangtze Rivier
  • Bezoek de panda's in Chengdu
  • Ontdek het Terracottaleger in Xi'an
  • Verken de bruisende metropool Shanghai
  • Wandel over de Chinese Muur
  • Sluit je reis af in het schitterende Beijing
 • Dag 1 - 2: Amsterdam – Hong Kong - Shanghai

  Jouw rondreis langs de Yangtze begint vandaag! Je vliegt vanuit Amsterdam met Cathay Pacific, via Hong Kong, naar Shanghai waar je de volgende dag aankomt. Bij aankomst in de bruisende metropool word je middels een transfer naar je hotel gebracht in het centrum van Shanghai. Shanghai is een van de belangrijkste en meest invloedrijke steden in Azië. Je kunt de rest van de dag op eigen gelegenheid de stad verkennen.

  Accommodatie: Shanghai Jiulong Hotel

   

  Dag 3: Shanghai

  Vandaag ga je met een stadstour de grote stad Shanghai verkennen. Allereerst bezoek je de bekende Jade Boeddha tempel, een grote boeddhistische tempel die gebouwd is in 1821. De tempel staat voornamelijk bekend om de twee grote Boeddhabeelden die gemaakt zijn van het gesteende Jade. Hierna bezoek je de vredige Yu Garden, een prachtige tuin die ware kunstwerken laat zien. In deze klassieke tuin zie je vele bruggetjes, vijvers, theehuizen en prachtige pagodes. Vervolgens bezoek je de 1,5 kilometer lange oeverpromenade langs de Huangpy Rivier ‘The Bund’. Wandel over de Bund en kijk uit over de prachtige skyline van Shanghai. Sluit de stadstour af in de drukke en meeste bekende winkelstraat Nanjing Road.

  Accommodatie: Shanghai Jiulong Hotel

   

  Dag 4: Shanghai

  Je hebt de gehele dag ter vrije besteding om het prachtige Shanghai of de omgeving te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het bekende French Consession, ga winkelen bij Nanjing Road of vaar met een boot over de Huangpu Rivier om de stad vanuit een ander oogpunt te bekijken. Je kunt ook een van de voorsteden van Shanghai bezoeken zoals het charmante Zhujiajiao, een traditioneel dorp welke bestaat uit diverse kanalen. Dwaal hier door de kleine winkeltjes, waar lokale producten en souvenirs verkocht worden, en bezoek het oude postkantoor. De vele waterwegen, tientallen bruggetjes en de oude houten huizen maken een bezoek aan het stadje meer dan waard.

  Accommodatie: Shanghai Jiulong Hotel

   

  Dag 5: Shanghai – Yichang – Yangtze Cruise

  In de ochtend word je naar het treinstation van Shanghai gebracht vanwaar je per trein naar Yichang reist in het binnenland van China. In de namiddag kom je aan in Yinchang en word je per transfer naar het beginpunt gebracht waar de cruise over de Yangtze begint! In de avond ga je aan boord van de cruise waar je de komende dagen verblijft. De Yangtze Rivier is de langste rivier van China en de derde langste rivier van de wereld. De Yangtze is ongeveer 6400 kilometer lang en ontspringt in de Tibetaanse hooglanden en mondt uit nabij Shanghai. Een cruise over de Yangtze is een populaire manier om de prachtige landschappen te bewonderen vanaf het water.

  Overnachting op de Yangtze Cruise

   

  Dag 6: Yangtze Cruise

  Het schip vaart deze ochtend door de indrukwekkende Three Gorges Dam waar je meer te weten komt over de grootte en de aanleg van deze dam. Gedurende de bouw werkten er maar liefst 30.000 personen mee aan het project. De Three Gorges Dam is vernoemd naar de drie verschillende kloven tussen Wanzhou en Yichang. Aan het einde van de middag vaar je door de eerste kloof, de Xiling Gorge dat tot een van de hoogtepunten behoort tijdens deze cruise. Tijdens deze cruise zul je door alle drie de kloven varen. Kom vroeg uit de veren om de prachtige rivierlandschappen te aanschouwen. De prachtige bergtoppen zijn de woonplek voor vele diersoorten als tropische vogels, berggeiten, herten en zwijnen. Daarnaast groeien er tientallen planten met medische werking.

  Overnachting op de Yangtze Cruise

   

  Dag 7: Yangtze Cruise

  Vandaag passeer je de volgende dam, de Wu Gorge. De Wu Gorge wordt vaak gezien als de mooiste dam van de Three Gorges. De kloof is 40 kilometer diep en wordt omgeven door het groene landschap en hoge kliffen. Doordat de Wu Gorge gelegen is tussen zes pieken komt er vrij weinig daglicht waardoor de kloof vaak gehuld is in de mist. Het voordeel hiervan is dat het een spookjesachtige sfeer geeft. Met een beetje geluk kun je de bekendste piek zien, de Goddess Peak! Vervolgens kom je aan in Wushan waar je in kleine bootjes de Shennong Steam gaat bezoeken die je via de Daning River bereikt. Na dit bijzondere bezoek ga je terug aan boord en vaar je verder over de Yangtze Rivier.

  Overnachting op de Yangtze Cruise

   

  Dag 8: Yangtze Cruise

  Je vaart vandaag door de laatst overgebleven kloof, de Qutang Gorge. Hoewel het de minst lange kloof is van de Three Gorges, behoren de kliffen van de Qutang Gorge tot de hoogste van de drie en zijn de wateren het meest krachtig. Afhankelijk van de rivieromstandigheden kun je optioneel deelnemen aan een excursie naar Fengdu of Shibaozhai. De ‘Ghost City’ Fengdu staat bekend om zijn beelden van geesten en duivels op Mingshan Hill. Shibaozhai staat bekend om de 12 verdiepingen tellende houten pagode die 400 jaar geleden gebouwd is zonder gebruik van spijkers. Na de optionele excursies ga je weer aan boord en vaar je naar Chongqing. Onderweg passeer kleine dorpjes die hun bestaan danken aan de Yangtze rivier.

  Overnachting op de Yangtze Cruise

   

  Dag 9: Yangtze Cruise – Chongqing - Chengdu

  In de ochtend kom je aan in Chongqing en ga je van boord na een onvergetelijke cruise over de Yangtze Rivier. Je wordt naar het station gebracht van Chongqing vanwaar je aan het begin van de middag in circa 1.5 uur per trein naar Chengdu reist. Chengdu is de hoofdstad van West-China en is maar liefst 4000 jaar oud. De reden waarom veel toeristen naar Chengdu reizen is vanwege de panda’s die je in het speciale gedeelte kunt bewonderen. Maar er is naast alleen de panda’s nog veel meer te beleven in en rondom Chengdu vanwege de rijke historie en cultuur.

  Accommodatie: Chengdu Binguan Hotel

   

  Dag 10: Chengdu

  Je brengt de ochtend door bij de panda’s van Chengdu. In het Panda Research Base worden de zeldzame reuzenpanda’s bestudeerd en zet men zich in voor het behoud van de dieren in het wild. Na je bezoek ga je naar een lokaal theehuis waar je een inkijkje krijgt in het dagelijks leven van de inwoners van Chengdu. De middag heb je ter vrije besteding. Je kunt optioneel, en wanneer de tijd het toelaat een bezoek brengen aan de grote Boeddha van Leshan op circa 130 kilometer ten zuiden van Chengdu. De grote Boeddha van Leshan is met een hoogte van 71 meter het grootste stenen Boeddhabeeld ter wereld en is een bezoek meer dan waard.

  Accommodatie: Chengdu Binguan Hotel

   

  Dag 11: Chengdu – Xi’an

  In de ochtend word je naar het treinstation gebracht van Chengdu voor je treinrit naar Xi’an waar je aan het begin van de middag aankomt. Na aankomst op het treinstation van Xi’an word je naar je hotel gebracht waar je de rest van de dag ter vrije besteding hebt. Je kunt op eigen gelegenheid een wandeling maken door Xi’an’s stadspark, een levendig park waar het druk is met activiteiten als Tai Chi, pingpong, badminton en zelfs stijldansen. Een andere mogelijkheid is om de bekende Grote Pagode van de Wilde Gans te bezoeken waar vele boeddhistische inscripties te vinden zijn. Deze mooie Pagode is gebouwd in het jaar 652 en is gebouwd om boeddhistische documenten in op te slaan. Deze documenten werden door de reizende monnik Xuan Zang mee teruggenomen vanuit India.

  Accommodatie: Xian Grand Soluxe Hotel

   

  Dag 12: Xi’an

  Vandaag staat er een bijzondere dag op je te wachten. Je bezoekt een van de belangrijkste archeologische vondsten van de 20e eeuw, het Terracotta leger. Het Terracotta leger bestaat uit duizenden beelden van Terracotta soldaten. Het bijzondere aan de beelden is dat elk beeld uniek is in uiterlijk. Het 2000 jaar oude leger is gebouwd rondom de graftombe van keizer Qin Shi Huang. De keizer zou zo een leger hebben om hem te beschermen in het hiernamaals. Nadat je dit fascinerende beeldenleger hebt bewonderd ga je terug naar Xi’an waar je de oude stadsmuur gaat bezoeken. De oude stadsmuur is 13,7 kilometer lang en is maar liefst 18 meter breed.

  Accommodatie: Xian Grand Soluxe Hotel

   

  Dag 13: Xi’an - Beijing

  Je hebt de gehele dag nog ter vrije besteding in Xi’an alvorens je naar het treinstation wordt gebracht. Wandel door het oude centrum of ontspan in het fijne hotel. Xi’an is het oostelijke eindpunt van de Zijderoute en ligt aan de Wei He rivier. Vroeger werd deze stad het Chang'an genoemd, wat 'hemelse vrede' betekent.  In de avond word je naar het treinstation van Xi’an gebracht vanwaar je met de nachttrein naar de indrukwekkende hoofdstad van China reist; Beijing.

  Overnachting in de trein

   

  Dag 14: Beijing – Chinese Muur

  In de ochtend kom je aan in Beijing. Na aankomst word je met een transfer naar je accommodatie gebracht waar je je bagage neer kunt zetten. Vervolgens reis je in noordoostelijke richting van Beijing naar het wereldberoemde iconische bouwwerk, de Chinese muur. De Chinese muur is zo’n 2000 jaar oud en 5000 kilometer lang, dit maakt het zelfs zichtbaar vanuit de ruimte! Je krijgt de kans om dit wereldwonder te bewandelen en te genieten van de geweldige uitzichten. Na deze mooie ervaring reis je, via de Chang Ming Tombe, terug naar Beijing. De Chang Ming Tomb is een collectie van mausoleums die gebouwd zijn tijdens de Ming Dynastie en is een bezoek zeker waard.

  Accommodatie: Beijing 5L Hotel

   

  Dag 15: Beijing

  Tijdens jouw laatste volle dag in China bezoek je de hoogtepunten van Beijing. Als eerste bezoek je de Verboden Stad in het midden van de stad. Deze eeuwenoude stad was het heilige hart van het rijk voor meer dan 500 jaar. Hierna bezoek je het Tiananmen plein, ook wel het Plein van de Hemelse Vrede genoemd. Dit plein is het grootste plein van de wereld van maar liefst 880 meter lang en 500 meter breed en is onmisbaar tijdens je verblijf in Beijing. Je eindigt de stadstour bij een van China’s meest iconische tempels. De Tempel van de Hemel, ook wel Tiantan genoemd, is een volledig houten tempel gebouwd in Ming architectuur. De tempel is gelegen in een enorm park waar het in de vroege ochtend bruist van de activiteiten.

  Accommodatie: Beijing 5L Hotel

   

  Dag 16 - 17: Beijing – Hong Kong – Amsterdam

  Vandaag word je per transfer naar het vliegveld van Beijing gebracht. Vanuit hier vlieg je, via Hong Kong, terug naar Amsterdam. Gedurende de vlucht kun je alvast terugkijken op een onvergetelijke reis door het betoverende China. De volgende dag land je op Amsterdam Schiphol waar je aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen.

   

  Reis op maat

  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met Cathay Pacific.

   

  Met als thuisbasis Hong Kong biedt Cathay Pacific een uitgebreid netwerk aan vluchten zowel binnen, zoals China en Indonesië, als buiten Azië, zoals Australië.  Cathay Pacific biedt je de kans reisherinneringen te verzamelen. Wij regelen je reis en Cathay Pacific zorgt dat je er comfortabel aankomt. Cathay Pacific, samen met zustermaatschappij Dragon Air, brengt je niet alleen naar locaties maar geeft je alle mogelijkheden om de wereld te verkennen.

  Naast de reguliere Economy Class biedt Cathay Pacific ook Premium Economy zitplaatsen aan. Tegen een meerprijs ontvang je een ruimere zitplaats met meer beenruimte alsook een uitbreiding op de service aan boord.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Hong Kong - Shanghai, ca. 15,5 uur

  Beijing - Hong Kong - Amsterdam, ca. 17,5 uur

   

  Het is ook mogelijk om deze reis met een andere luchtvaartmaatschappij te vliegen:

   

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten.

   

  KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam – Beijing, circa 9,5 uur

  Shanghai - Amsterdam, circa 10,5 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met Cathay Pacific
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 9 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • 4 overnachtingen aan boord van de cruise op basis van volpension
  • 1 overnachting in nachttrein van Xi'an naar Beijing
  • Transfers van luchthaven/treinstation naar hotel en v.v.
  • Alle genoemde treinritten
  • Dagtour Shanghai
  • Bezoek aan het Panda Base Centre in Chengdu
  • Bezoek aan het Terracottaleger
  • Dagtour Beijing
  • Bezoek aan de Chinese muur in Mutianyu
  • Entreegelden van genoemde excursies
  • Engelssprekende gids en chauffeur tijdens excursies
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds á €2,50 per boeking
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten
 • Prijzen per persoon op aanvraag.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 20 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World