Rondreis Langs de Yangtze

19-daagse rondreis in internationaal gezelschap
Vanaf:€ 3.745
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • China heeft zoveel te bieden, van de bloeiende steden Shanghai en Beijing tot het schilderachtige Yangshuo. Iconische bezienswaardigheden zoals het Terracotta leger en de Chinese muur zijn natuurlijk onmisbaar tijdens je reis door China. Naast deze hoogtepunten biedt deze reis een unieke blik op het lokale leven. Ontdek het leven langs de oevers van China’s langste rivier, de Yantze. Van levendige wereldsteden tot rustgevende bergen en rijstvelden, deze reis heeft het allemaal.


  Je begint je reis in de indrukwekkende hoofdstad Beijing. Je bezoekt hier hoogtepunten als de ‘Verboden Stad’ en het Tiananmen plein maar ook de authentieke achterstraatjes van de metropool. Vanuit Beijing breng je ook een bezoek aan de wereldberoemde Chinese muur. Vervolgens vlieg je naar Xian en ontdek je de stad en de iconische tempels van Tiantan. Je reist hierna door naar het rustigere Guilin en Longsheng. Per cruise over de Li rivier reist u verder naar Yanshuo. Na een dag doorgebracht te hebben in deze vredelievende stad, begint de cruise over de Yangtze. Je vaart gedurende de rest van de reis langs prachtige steden en dorpen, bergen en dalen en ontdekt op een rustgevende manier de binnenlanden van China. Na een bezoek aan de indrukwekkende Three Gorges Dam vlieg je naar Shanghai. Ontdek in de komende dagen zowel het historische als het moderne centrum van de stad voordat je terugvliegt naar Amsterdam.

  De reis wordt begeleid door een Engelssprekende gids. Je reist in een kleine groep en verblijft in comfortabele 3* tot 4* accommodaties.

 • Dag 1: Amsterdam – Beijing
  Bij aankomst in Beijing word je per transfer naar je hotel gebracht. Hier maak je, onder het genot van een welkomstdrankje, kennis met de gids en de rest van de groep. De reis die je te wachten staat wordt kort doorgenomen door de gids. Hierna kun je heerlijk bijkomen van een lange reis.

  Dag 2: Beijing
  Je begint je reis in de indrukwekkende hoofdstad van China, Beijing. In de ochtend begint de stadstour met een bezoek aan de Beijing Planning Exhibition Hall. Hier krijg je meer te weten over de geschiedenis van de stad. Daarnaast is er een gigantisch model van de stad te bewonderen. Vervolgens loop je via het Tiananmen plein in de richting van de Verboden Stad. Deze eeuwenoude stad was het heilige hart van het rijk voor meer dan 500 jaar. Na het indrukwekkende bezoek aan de stad, dwaal je door de smalle straatjes van de rustigere wijken van Beijing. Optioneel kun je genieten van een heerlijke lunch bij een lokale familie in een van de Hutongs, zoals de smalle straatjes ook wel genoemd worden.

  Dag 3: Beijing – Mutianyu (Chinese muur)
  Na het ontbijt reis je in noordoostelijke richting van Beijing naar het wereldberoemde iconische bouwwerk, de Chinese muur. De Chinese muur is zo’n 2000 jaar oud en 5000 kilometer lang, dit maakt het zelfs zichtbaar vanuit de ruimte! Je krijgt de kans om dit wereldwonder te bewandelen en te genieten van de geweldige uitzichten. Na deze mooie ervaring reis je terug naar Beijing.

  Dag 4: Beijing – Xian
  Vandaag staat een bezoek aan een van China’s meest iconische tempels op het programma. De Tempel van de Hemel, ook wel Tiantan genoemd, is een volledig houten tempel gebouwd in Ming architectuur. De tempel is gelegen in een enorm park waar het in de vroege ochtend bruist van de activiteiten. Vervolgens rijden we naar het noordwestelijke deel van Beijing voor een bezoek aan het magnifieke Zomer Paleis. Het complex bevat vele tempels, paviljoenen, tuinen en prachtig gedecoreerde gangpaden. Later in de middag reis je naar Xian per hogesnelheidstrein. Bij aankomst word je per transfer naar je hotel gebracht.

  Dag 5: Xian
  Ontdek de levendige stad Xian gedurende een dagtour waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad. De tour begint met een bezoek aan de Big Wild Goose Pagoda. Deze mooie Pagode is gebouwd in het jaar 652 en is gebouwd om boeddhistische documenten in op te slaan. Deze documenten werden door de reizende monnik Xuan Zang mee teruggenomen vanuit India. Vanuit deze historische plek zet de tour voort richting het hart van Xian’s moslimgemeenschap. Hier breng je een bezoek aan de Grote Moskee. Het is een interessante plek waar invloeden uit het Midden-Oosten samen komen met traditionele Chinese architectuur. Neem je tijd om door de bruisende buurt te lopen en geniet van overheerlijke gerechten. De tour eindigt met een fietstocht over de oude stadsmuren van Xian.

  Dag 6: Xian
  Begin de dag met een wandeling door Xian’s stadspark, een levendig park waar het druk is met activiteiten als Tai Chi, pingpong, badminton en zelfs stijldansen. Hierna rijden we naar een van de belangrijkste archeologische vondsten van de 20e eeuw, het Terracotta leger. Het Terracotta leger bestaat uit duizenden beelden van Terracotta soldaten. Het bijzondere aan de beelden is dat elk beeld uniek is in uiterlijk. Het 2000 jaar oude leger is gebouwd rondom het graf van keizer Qin Shi Huang’s graftombe. De keizer zou zo een leger hebben om hem te beschermen in het hiernamaals. Na de lunch heb je de kans om meer te weten te komen over de productie van dit fascinerende beeldenleger.

  Dag 7: Xian – Guilin
  Vandaag vertrekt je vlucht naar Guilin, een prachtige stad bekend om haar unieke kalkstenen heuvellandschappen. Beklim de stenen traptreden richting de top van de Fubo Hill. Vanaf hier heb je een geweldig 360 graden uitzicht over de stad en het omgeven heuvelgebied. Je hebt de keus om het begaande pad te verlaten en een bezoek te brengen aan een indrukwekkend dorpje aan de rivier Li. Bewandel de afgelegen paden en ervaar de manier van leven in dit rustige stadje. Je hebt ook de mogelijkheid te genieten van China’s nationale drankje op een theeplantage in het platteland van Guangxi. In de avond kun je de bruisende binnenstad van Guilin verkennen.   

  Dag 8: Guilin (Longsheng)
  Ontbijt samen met de lokale bevolking bij een van de favoriete ontbijtrestaurants van de gids. Na het ontbijt ga je mee met een fantastische dagtrip van Guilin naar Longsheng. Hier ontdek je het prachtige landschap van China. De hoogte neemt langzaam toe naar mate je de zigzaggende bergwegen beklimt. Eenmaal aangekomen maak je kennis met een kleine bevolkingsgroep woonachtig in traditionele houten huizen welke op palen rusten. Een verdere wandeling bergopwaarts biedt je een adembenemend uitzicht over de spectaculaire rijstvelden.

  Dag 9: Li riviercruise – Yangshuo
  Stap aan boord van een boot voor een schitterende cruise over de rivier Li. De cruise brengt je langs rustige vissersdorpjes en de pittoreske heuvels die een magisch landschap creëren. De omgeving is al eeuwenlang een inspiratie voor kunstenaars en dichters. De kleine stad Yangshuo biedt een interessant contrast met grote steden als Beijing en Xian. 

  Dag 10: Yangshuo
  Je kunt vandaag kiezen uit optionele excursies of ervoor kiezen om je dag naar eigen wens in te vullen. Neem bijvoorbeeld deel aan Tai Chi lessen aan de oevers van de rivier. Deze lessen worden begeleid door een professionele instructeur die je meer verteld over de vechtkunst.
  Een andere optie is het verkennen van het platteland rondom Yangshuo. Hier maak je kennis met een lokale familie die je meer leert over het leven op het platteland, de oogst en de gewassen die zij hier verbouwen. Je krijgt de unieke kans om samen met de familie van een maaltijd en een kopje thee te genieten. 

  Dag 11: Yangshuo – Yangtze cruise
  Vandaag wordt je weer naar het vliegveld van Guilin gebracht, voor de vlucht naar Chongqing. Bij aankomst bezoek je het centrum voor een korte stadstour en een bezoek aan de Chongqing Zoo. Hier zijn de iconische reuzepanda’s te bewonderen, welke inheems zijn in deze regio. In de avond ga je aan boord van de cruise op de Yangtze rivier, waar u de komende dagen verblijft. 

  Dag 12: Yangtze cruise
  Je passeert gedurende de cruise kleine dorpjes die hun bestaan danken aan de Yangtze rivier. De eerste stop is Shibaozhai, wat 'stenen fort’ betekent. Dit indrukwekkende bouwwerk is gebouwd tegen een steile rotswand. Het gebouw is 56 meter hoog en bestaat uit 12 verdiepingen. Elke verdieping is toegewijd aan een oude generaal, geleerden en beroemde dichters. In de avond geniet je van een diner aan boord. 

  Dag 13: Yangtze cruise
  Kom vroeg uit de veren om de prachtige rivierlandschappen te aanschouwen. Je vaart langs hoge kliffen, en bergen door prachtige kloven. Je gaat op excursie naar ‘The Goddess Stream’ (goddelijke stroom), deze stroom was ooit een klein beekje maar is toegenomen in grootte en diepte dankzij de ‘drieklovendam’. De stroom brengt je langs smalle kloven en prachtige bezienswaardigheden onderweg. De prachtige bergtoppen zijn de woonplek voor vele diersoorten als tropische vogels, berggeiten, herten en zwijnen. Daarnaast groeien er tientallen planten met medische werking.

  Dag 14: Yangtze cruise – Shanghai
  Bezoek de indrukwekkende Three Gorges Dam en krijg meer te weten over de grootte van de aanleg van deze dam. Gedurende de bouw werkten er 30.000 personen aan en de bouw had enorme gevolgen voor meer dan een miljoen mensen. Vanuit de dam vaar je door naar Yichang, waar de cruise eindigt. Vanuit Yichang neem je de vlucht naar Shanghai. Shanghai is een van de belangrijkste en meest invloedrijke steden in Azië. Bij aankomst in de bruisende metropool wordt je naar je hotel gebracht. Je kunt in de avond de stad verkennen.

  Dag 15: Shanghai
  De stadstour waar je vandaag aan deelneemt brengt je allereerst in de stadswijk bij de rivier, ook wel bekend als Shanghai's voormalige 'Wall Street'. De historische straat is rijk aan indrukwekkende huizen in klassieke stijl. Na dit bezoek gaat de tour verder naar een authentieke zijdefabriek en leer je meer over de productie hiervan. 

  Dag 16: Shanghai (Zhujiajiao)
  Reis af naar een van de voorsteden van Shanghai: het charmante Zhujiajiao, een traditioneel dorp welke bestaat uit diverse kanalen. Dwaal door de kleine winkeltjes, welke lokale producten en souvenirs verkopen, en bezoek het oude postkantoor. De vele waterwegen, tientallen bruggetjes en de oude houten huizen maken een bezoek aan het stadje meer dan waard. Bij terugkomst in Shanghai bezoek je een van de verborgen geheimen van Shanghai. In de kelder van een appartementenblok vind je het Propaganda Poster Art Centre, een unieke verzameling van oude posters die je een blik geven op het oude China. In de avond geniet je van een show van Chinese acrobaten. De show is wereldberoemd en zonder twijfel de beste show van de stad.

  Dag 17: Shanghai
  Begin de dag ontspannen in de vredige Yu Garden, een prachtige tuin die ware kunstwerken laat zien. De wijk rondom de tuin telt talloze smalle straatjes waar niet veel toeristen komen. De levendige straatjes zijn perfect om met de lokale bevolking in contact te komen en heerlijke straatgerechten te proeven. De rest van de middag kun je naar eigen voorkeur indelen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Shanghai Museum of ga winkelen in de drukke Nanjing straat.

  Dag 18: Shanghai – Amsterdam
  Vandaag wordt je per transfer naar het vliegveld van Shanghai gebracht. Vanuit hier vertrekt je vlucht terug naar Amsterdam. Gedurende de vlucht kun je alvast terugkijken op een onvergetelijke reis door het betoverende China.

   

   

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

  KLM is onze nationale luchtvaartmaatschappij met als basis Schiphol Airport.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Beijing - circa 10 uur
  Shanghai - Amsterdam - circa 11 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met Cathay Pacific of een andere maatschappij
  • overnachting in nachttrein
  • 3 binnenlandse vluchten 
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 13 hotelovernachtingen o.b.v. logies & ontbijt
  • 3 overnachtingen aan boord van cruise
  • 3 x lunch, 3 x diner
  • Luchthaventransfers
  • Alle genoemde excursies
  • Transfers van en naar hotel
  • Engelssprekende gids en chauffeur tijdens excursies

  Niet inbegrepen / optioneel

  • Reisverzekering
  • Visum
  • Annuleringsverzekering
  • Niet genoemde lunches en diners
  • Fooien
  • Persoonlijke uitgaven
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wilt u met een andere luchtvaartmaatschappij vliegen of deze reis verlengen? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) 

  Vertrekdata 2018: 11 en 18 oktober en 1 november. 

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  oktober 2018
  01 t/m 31 € 3.825,00
  november 2018
  01 t/m 30 € 3.825,00

  * Genoemde prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid

  Deze reis is niet boekbaar in de maanden december, januari en februari.

Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen