Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
China Yangshuo

Natuurrijk Zuid-China

16-daagse rondreis China - met o.a. Chengdu, Lijiang, Dali en Yangshuo
Vanaf:€ op aanvraag
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • In het zuiden van China vind je fenomenale landschappen. De oude steden Lijiang en Dali liggen in de uitlopers van de Himalaya. Hier leven in de kleine bergdorpjes traditionele minderheden. Zij hebben hun eigen gebruiken en zeker de ouderen gaan vaak nog gekleed in klederdracht. Tussen de bergen van Yangshuo schitteren de rijstterrassen als parels in de schelp. Het landschap waar je tijdens een tocht over Li rivier van geniet prikkelde eeuwen geleden al kunstenaars en schrijvers. Het karstgebergte zorgt voor prachtige vakantiefoto’s. Wanneer je geen genoeg kunt krijgen van schitterende landschappen en het leuk vindt om contact te maken met de lokale bevolking, dan is dit helemaal jouw reis.


  Maatwerk China

  We hebben deze reis met grote aandacht voor je samengesteld. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op.

   

  Pluspunten van deze reis

  • Inclusief retourvlucht
  • Bewonder de panda's van Chengdu
  • Uitzicht op besneeuwde bergtoppen
  • Bezoek kloosters, pagodes en tempels
  • Ontdek de bijzondereReed Flute Cave
  • Boottocht over de Li rivier 

   

 • Dag 1 - 2: Amsterdam – Hong Kong - Chengdu

  Jouw reis naar het zuiden van China gaat beginnen! Je vliegt vandaag vanuit Amsterdam, via Hong Kong, naar Chengdu waar je de volgende dag aankomt. Je wordt op de luchthaven ontvangen door een lokale gids en naar je hotel gebracht waar je de rest van de dag ter vrije besteding hebt. Chengdu ligt aan de noordwestkant van de Rode Bekken. Een andere naam voor Chengdu is de brokaatstad, omdat er tijdens de Handynastie veel brokaat werd gemaakt. In Chengdu heerst een ontspannen sfeer en zijn er veel traditionele winkeltjes en restaurantjes waar het tot in de late avond wemelt van de mensen.

  Accommodatie:

  Standard: Chengdu Lhasa Grand Hotel

  Superior: Chengdu Tianfu Sunshine Hotel

   

  Dag 3: Chengdu

  Je brengt de ochtend door bij de panda’s van Chengdu. In het Panda Research Base worden de zeldzame reuzenpanda’s bestudeerd en zet men zich in voor het behoud van de dieren in het wild. Na je bezoek aan de reuzenpanda’s ga je naar een lokaal theehuis waar je een inkijkje krijgt in het dagelijks leven van de inwoners van Chengdu. Vervolgens wandel je over de pittoreske Chinese straat Jinli Street waar je vele winkeltjes en restaurants vindt in karakteristieke sferen.

  Accommodatie:

  Standard: Chengdu Lhasa Grand Hotel

  Superior: Chengdu Tianfu Sunshine Hotel

   

  Dag 4: Chengdu – Lijiang

  In de ochtend word je naar de luchthaven gebracht en vlieg je van Chengdu naar Lijiang. Deze stad ligt in de uitlopers van de Himalaya in de provincie Yunnan en staat bekend om de unieke Naxi cultuur. De Naxi zijn een minderheid met heel eigen gebruiken en tradities. De vrouwen gaan nog gekleed in klederdracht. In de middag bezoek je met een gids de Black Dragon Pool, een park dat je de mooiste uitzichten op de besneeuwde bergtoppen biedt. Ook wandel je door de oude stad met haar wirwar aan straatjes, met houten huizen die door rode lampionnen verlicht worden terwijl je gids alles vertelt over deze prachtige stad.

  Accommodatie:

  Standard: Lijiang Jinhong Hotel

  Superior: Lijiang Hexi Hotel

   

  Dag 5 - 6: Lijiang

  Je hebt twee vrije dagen om de stad of de schitterende omgeving te verkennen. Het is de moeite waard om een wandeling door de oude stad te maken en omhoog te lopen bij de Tiger en Lion Hill. Hiervandaan heb je een mooi uitzicht over de stad. In de namiddag kun je dan het Naxi King’s Palace bezoeken. Je kunt ook optioneel per kabelbaan de Jade Snow Dragon berg op. De omgeving en uitzichten zijn spectaculair. In de middag bezoek je tijdens de optionele excursie het Yufeng klooster en ga je naar een klein dorpje waar de Naxi gemeenschap leeft.

  Accommodatie:

  Standard: Lijiang Jinhong Hotel

  Superior: Lijiang Hexi Hotel

   

  Dag 7: Lijiang - Dali

  Je wordt in de ochtend naar het treinstation gebracht vanwaar je de trein neemt naar Dali. In de middag kom je aan in Dali en word je naar je hotel gebracht. Vervolgens ga je samen met een Engelssprekende gids Dali verkennen. Je bezoekt het Chongshan tempelcomplex met haar drie pagodes. In het dorpje Xizhou maak je kennis met de lokale Bai gemeenschap, een van de kleurrijke minderheden in het zuiden van China. Je sluit de tour af met een korte wandeling door de oude stad van Dali waar je het dagelijkse leven ontdekt van de lokale bevolking.

  Accommodatie:

  Standard en Superior: Dali Lanlinge Hotel

   

  Dag 8 - 9: Dali

  Je hebt deze twee dagen ter vrije besteding. Wandel rond in de oude stad en probeer verder te lopen dan de meeste mensen doen om een goed beeld te krijgen van Dali. Dali telt vele leuke kleine winkeltjes, koffiehuizen en restaurantjes. Ook kun je per stoeltjeslift de bergen in voor een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Je kunt ook optioneel deelnemen aan een excursie naar Erhai Lake. Op dit fameuze bergmeer maak je tijdens de optionele excursie een mooie boottocht en vang je een glimp op van het dagelijks leven in de dorpjes aan het meer.

  Accommodatie:

  Standard en Superior: Dali Lanlinge Hotel

   

  Dag 10: Dali – Kunming

  Na het ontbijt word je opgehaald bij het hotel voor je transfer naar het treinstation van Dali. Per trein reis je naar Kunming. Een vrij lange zit, dus zorg voor wat proviand voor onderweg. Na aankomst in Kunming word je naar je hotel gebracht en heb je de rest van de dag ter vrije besteding. Kunming is de hoofdstad van de fascinerende provincie Yunnan. De stad ligt ongeveer 1.900 meter boven de zeespiegel aan het prachtige Dian Chi meer. Buiten het centrum vindt u nog sfeervolle oude houten huisjes, kleine charmante straatjes, oude markten en prachtige tempels.

  Accommodatie:

  Standard: Kunming Enjoying International Business Hotel

  Superior: Kunming Hotel

   

  Dag 11: Kunming – Guilin

  ’s Ochtends heb je een tour door Kunming waarbij je onder meer een mooie Boeddhistische bamboetempel bezoekt. Je gaat ook naar West Hill vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over Kunming. In de middag word je naar het treinstation vanwaar je met de trein naar Guilin reist. Na aankomst in de avond word je met een transfer naar je hotel gebracht. De stad staat bekend om zijn Karstbergen. Deze verweerde kalksteenformaties zijn verspreid door de stad te zien, maar de meesten liggen ten zuiden van de stad, langs de Li-rivier. Guilin is niet alleen een plaats met een prachtig landschap, maar biedt ook zeker de mogelijkheid om kennis te maken met de lokale mensen. Een unieke ervaring!

  Accommodatie:

  Standard: Minfeng Hotel

  Superior: Guilin Bravo Hotel

   

  Dag 12: Guilin

  In de ochtend bezoek je samen met een Engelssprekende gids de Reed Flute Cave, een van de meest bijzondere grotten in het karstgebergte rond Guilin. De grillige vormen in combinatie met de prachtige verlichting zorgen voor een surreële ervaring. Na dit bezoek ga je naar een theeplantage waar groene thee wordt verbouwd. Optioneel kun je in de middag een excursie maken naar de rijstterrassen van Longsheng die worden onderhouden door de Zhuang minderheid. De bergachtige, groene omgeving is prachtig.

  Accommodatie:

  Standard: Minfeng Hotel

  Superior: Guilin Bravo Hotel

   

  Dag 13: Guilin – Yangshuo

  Je wordt naar de pier gebracht waar je aan boord gaat van de riviercruise over de schilderachtige Li rivier. Deze cruise is een van de hoogtepunten van je reis door China. De boot vaart door een sprookjesachtig landschap langs verschillende soorten rotsen, watervallen, kleine oeverdorpjes en de bamboebootjes van vissers. Vele Chinese schilderijen zijn geïnspireerd op de rivier en de prachtige kalkstenen pieken. Je luncht aan boord voordat je in de middag aankomt in Yangshuo.  Optioneel kun je hier een spectaculaire licht en geluidshow met de Li rivier als decor bijwonen.

  Accommodatie:

  Standard: Yangshuo Days Inn Hotel

  Superior: Yangshuo New Century Hotel

   

  Dag 14: Yangshuo – Guangzhou

  In de ochtend kun je optioneel een fietstocht maken over het schitterende platteland. Zeker de moeite waard want het landschap is betoverend. In de middag word je naar het treinstation gebracht in Guilin. Tegen het einde van de middag stap je in de hogesnelheidstrein die je in drie uurtjes naar de miljoenenstad Guangzhou brengt. Na aankomst in Guangzhou word je naar je hotel gebracht en heb je de rest van de dag ter vrije besteding.

  Accommodatie:

  Standard: Canton Rosedale Hotel

  Superior: Canton Landmark Hotel

   

  Dag 15 - 16: Guangzhou – Hong Kong - Amsterdam

  Na het ontbijt ga je verder per trein naar het illustere Hong Kong. Optioneel kun je je reis verlengen met een verblijf in deze metropool. Indien je direct terugvliegt naar Amsterdam word je naar de luchthaven van Hong Kong gebracht. In de avond vlieg je rechtstreeks met Cathay Pacific terug naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen.

   

  Reis op maat

  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met Cathay Pacific.

   

  Met als thuisbasis Hong Kong biedt Cathay Pacific een uitgebreid netwerk aan vluchten zowel binnen, zoals China en Indonesië, als buiten Azië, zoals Australië.  Cathay Pacific biedt je de kans reisherinneringen te verzamelen. Wij regelen je reis en Cathay Pacific zorgt dat je er comfortabel aankomt. Cathay Pacific, samen met zustermaatschappij Dragon Air, brengt je niet alleen naar locaties maar geeft je alle mogelijkheden om de wereld te verkennen.

  Naast de reguliere Economy Class biedt Cathay Pacific ook Premium Economy zitplaatsen aan. Tegen een meerprijs ontvang je een ruimere zitplaats met meer beenruimte alsook een uitbreiding op de service aan boord.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Hong Kong - Chengdu, ca. 17,5 uur

  Hong Kong - Amsterdam, ca. 12,5 uur

   

  Het is ook mogelijk om deze reis met een andere luchtvaartmaatschappij te vliegen:

   

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten.

   

  KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam – Chengdu, circa 10 uur

  Hong Kong - Amsterdam, circa 12,5 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Wanneer je kiest voor een superior reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 tot 4 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de superior reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale retourvluchten volgens vluchtschema met Cathay Pacific
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 13 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Binnenlandse vlucht Chengdu – Lijiang
  • Vervoer per hogesnelheidstrein Lijiang - Dali, Dali - Kunming, Yangshuo - Guangzhou, Guangzhou - Hong Kong
  • Privétransfers van en naar de luchthaven / treinstations
  • Excursie Panda Research Base
  • Theehuis en Jili Street Chengdu
  • Dagtour Black Dragon Pool en Lijiang Old Town
  • Dagtour Jade Snow Dragon Mountain, Yufeng klooster en Naxi dorp
  • Excursie Drie Pagodes, Bai minderheden en Dali Old Town
  • Halve dagtour Kunming 
  • Excursie Reed Flute Cave en theeplantage Guilin
  • Cruise over de Li rivier met lunch
  • Engels sprekende gids tijdens de excursies
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten
 • Prijzen per persoon op aanvraag.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 20 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World