Rondreis Natuurrijk Zuid-China

16-daagse rondreis China - met o.a. Chengdu, Lijiang, Dali, Guilin, Yangshuo
Vanaf:€ 2.795
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • In het zuiden van China vind je fenomenale landschappen. De oude steden Lijiang en Dali liggen in de uitlopers van de Himalaya. Hier leven in de kleine bergdorpjes traditionele minderheden. Zij hebben hun eigen gebruiken en zeker de ouderen gaan vaak nog gekleed in klederdracht. Tussen de bergen van Yangshuo schitteren de rijstterrassen als parels in de schelp. Het landschap waar je tijdens een tocht over Li rivier van geniet prikkelde eeuwen geleden al kunstenaars en schrijvers. Het karstgebergte zorgt voor prachtige vakantiefoto’s. Wanneer je geen genoeg kunt krijgen van schitterende landschappen en het leuk vindt om contact te maken met de lokale bevolking, dan is dit helemaal jouw reis.


  Maatwerk China
  We hebben in deze voorbeeldreis de mooiste highlights van China voor je geselecteerd. Wil je ergens langer of korter verblijven, luxe overnachten of wil je een andere route volgen? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op.

  Pluspunten van deze reis

  • Inclusief retourvlucht
  • De panda's van Chengdu
  • Uitzicht op besneeuwde bergtoppen
  • Kloosters, pagodes en tempels
  • Naxi en Bai minderheden
  • Boottocht over de Li rivier
  • Karstgebergte bij Guilin

   

 • Dag 1-2: Amsterdam - Chengdu
  Je vliegt naar Chengdu waar je de volgende dag aankomt. Je wordt op de luchthaven ontvangen door een lokale gids en naar je hotel gebrachtt.

  Accommodatie: 
  Standard: Chengdu Lhasa Grand Hotel
  Superior: Chengdu Tianfu Sunshine Hotel

   

  Dag 3: Chengdu
  Je brengt de ochtend door bij de panda’s van Chengdu. In het Panda Research Base worden de zeldzame reuzenpanda’s bestudeerd en zet men zich in voor het behoud van de dieren in het wild. Na je bezoek ga je naar een lokaal theehuis waar je een inkijkje krijgt in het dagelijks leven van de inwoners van Chengdu. Ook wandel je over de pittoreske Chinese straat Jili Street

  Accommodatie: 
  Standard: Chengdu Lhasa Grand Hotel
  Superior: Chengdu Tianfu Sunshine Hotel


  Dag 4: Chengdu – Lijiang

  In de ochtend vlieg je van Chengdu naar Lijiang. Deze stad ligt in de uitlopers van de Himalaya in de provincie Yunnan en staat bekend om de unieke Naxi cultuur. De Naxi zijn een minderheid met heel eigen gebruiken en tradities. De vrouwen gaan nog gekleed in klederdracht. Je gids zal je er veel over vertellen. In de middag bezoek je de Black Dragon Pool, een park dat je de mooiste uitzichten op de besneeuwde bergtoppen biedt. Ook wandel je door de oude stad met haar wirwar aan straatjes, met houten huizen die door rode lampionnen verlicht worden.

  Accommodatie:
  Standard: Lijiang Jinhong Hotel
  Superior: Lijiang Hexi Hotel

   

  Dag 5: Lijiang
  Een vrije dag die je kunt invullen met de volgende optionele dagexcursie: per kabelbaan ga je de Jade Snow Dragon berg op. De omgeving en uitzichten zijn spectaculair. In de middag bezoek je het Yufeng klooster en ga je naar een klein dorpje waar de Naxi gemeenschap leeft

  Accommodatie:
  Standard: Lijiang Jinhong Hotel
  Superior: Lijiang Hexi Hotel

   

  Dag 6: Lijiang 
  Een vrije dag in Lijiang. Het is de moeite waard om een wandeling door de oude stad te maken en omhoog te lopen bij de Tiger en Lion Hill. Hiervandaan heb je een mooi uitzicht over de stad

  Accommodatie:
  Standard: Lijiang Jinhong Hotel
  Superior: Lijiang Hexi Hote
  l

   

  Dag 7: Lijiang - Dali
  Je wordt naar het treinstation gebracht waar je de trein neemt naar Dali. In de middag ga je naar het Chongshan tempelcomplex met haar drie pagodes. In het dorpje Xizhou maak je kennis met de lokale Bai gemeenschap, een van de kleurrijke minderheden in het zuiden van China.  

  Accommodatie:
  Standard en Superior: Dali Lanlinge Hotel

   

  Dag 8: Dali 
  Wandel rond in de oude stad. Dali telt vele leuke kleine winkeltjes, koffiehuizen en restaurantjes. Ook kun je per stoeltjeslift de bergen in voor een prachtig uitzicht over Dali en omgeving

  Accommodatie:
  Standard en Superior: Dali Lanlinge Hotel

   

  Dag 9: Dali
  Vrije dag in Dali. Optioneel kun je aan de volgende excursie deelnemen: je wordt opgehaald en gaat naar het Erhai Lake. Op dit fameuze bergmeer maak je een mooie boottocht. Je vangt een glimp op van het dagelijks leven in de dorpjes aan het meern.

  Accommodatie:
  Standard en Superior: Dali Lanlinge Hote
  l

   

  Dag 10: Dali – Kunming
  Per trein reis je naar Kunming. Een vrij lange zit, dus zorg voor wat proviand voor onderweg. Na aankomst in de middag word je opgehaald en naar je hotel gebracht.

  Accommodatie:
  Standard: Kunming Enjoying International Business Hotel
  Superior: Kunming Hotel

   

  Dag 11: Kunming – Guilin 
  ’s Ochtends heb je een tour door Kunming waarbij je onder meer een mooie Boeddhistische tempel bezoekt. In de middag word je naar het vliegveld gebracht voor de korte vlucht naar Guilin.

  Accommodatie:
  Standard: Minfeng Hotel
  Superior: Guilin Bravo 
  Hotel

   

  Dag 12: Guilin
  In de ochtend bezoek je met een gids de Reed Flute Cave, een van de meest bijzondere grotten in het karstgebergte rond Guilin. De grillige vormen in combinatie met de prachtige verlichting zorgen voor een surreële ervaring. Na dit bezoek ga je naar een theeplantage waar groene thee wordt verbouwd. Optioneel kun je in de middag een excursie maken naar de rijstterrassen van Longsheng die worden onderhouden door de Zhuang minderheid. De bergachtige, groene omgeving is prachtig

  Accommodatie:
  Standard: Minfeng Hotel
  Superior: Guilin Bravo 
  Hotel

  Dag 13: Guilin – Yangshuo

  Je wordt naar de pier gebracht waar je aan boord gaat van de riviercruise over de schilderachtige Li rivier. Het landschap inspireert al duizenden jaren vele schilders en schrijvers. Je luncht aan boord. ’s Middags kom je aan in Yanghsuo. Optioneel kun je hier een spectaculaire licht en geluidshow met de Li rivier als decor bijwonen.

  Accommodatie:
  Standard: Yangshuo Aiyuan Hotel
  Superior: Yangshuo New Century Hotel

  Dag 14: Yangshuo – Guangzhou
  In de ochtend kun je een fietstocht maken over het platteland. Zeer de moeite waard want het landschap is betoverend. Tegen het einde van de middag stap je in de hogesnelheidstrein die je in drie uurtjes naar de miljoenenstad Guangzhou brengt.

  Accommodatie:
  Standard: Canton Rosedale Hotel
  Superior: Canton Landmark Hotel

  Dag 15: Guangzhou – Hong Kong - Amsterdam
  De reis gaat verder per trein naar het illustere Hong Kong. Optioneel kun je je reis verlengen met een verblijf in deze stad. Anders reis je gelijk door naar de luchthaven en vlieg je terug naar Amsterdam.

   

  Dag 16: Aankomst Amsterdam
  Vandaag land je op Schiphol.

   

  Reis op maat

  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met Cathay Pacific

  Cathay Pacific is een uitstekende Aziatische luchtvaartmaatschappij met Hong Kong als thuisbasis.

  Vluchtduur:

  Amsterdam - Hong Kong - Chengdu circa 17,5 uur

  Hong Kong – Amsterdam circa 12,5 uur

   

  Het is ook mogelijk om deze reis met een andere luchtvaartmaatschappij te vliegen:

   

  Etihad Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten met als basis Abu Dhabi. Etihad vliegt vanuit Amsterdam via Abu Dhabi naar China.

  Vluchtduur: 

  Amsterdam - Hong Kong - Chengdu circa 16,5 uur

  Hong Kong – Amsterdam circa 18 uur

   

  KLM is onze nationale luchtvaartmaatschappij met als basis Schiphol Airport. KLM vliegt met een overstap in China naar Chengdu. De terugreis vanaf Hong Kong is een rechtstreekse vlucht.

  Vluchtduur:

  Amsterdam - Hong Kong - Chengdu circa 14,5 uur

  Hong Kong – Amsterdam circa 12,5 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl. 

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale retourvluchten met Cathay Pacific
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • Privétransfers van en naar de luchthavens
  • Alle overnachtingen
  • Vervoer per hogesnelheidstrein Lijiang-Dali, Dali-Kunming, Yangshuo-Guangzhou, Guangzhou-Hong Kong
  • Transfers van en naar de treinstations
  • Binnenlandse vlucht Chengdu – Lijiang, Kunming-Guilin
  • Engels sprekende gids tijdens de excursies
  • Excursie Panda Research Base
  • Theehuis en Jili Street Chengdu
  • Dagtour Black Dragon Pool en Lijiang Old Town
  • Dagtour Jade Snow Dragon Mountain, Yufeng klooster en Naxi dorp
  • Excursie Drie Pagodes, Bai minderheden en Dali Old Town
  • Halve dagtour Kunming met oa bezoek Boeddhistische tempel
  • Excursie Reed Flute Cave en theeplantage Guilin
  • Cruise over de Li rivier met lunch
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking


  Niet inbegrepen / optioneel

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Optionele excursies Boottocht Erhai Lake, tour rijstterrassen van Longshen, Ms Liu light & sound impression show Yangshuo en een fietstocht platteland Yangshuo
  • Overige maaltijden
  • Overige kosten zoals fooien

 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wilt u met een andere luchtvaartmaatschappij vliegen, de hotels upgraden of deze reis verlengen? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Prijzen per persoon (op basis van 2 personen) - Standaard accommodatie

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  mei 2018
  01 t/m 03 € 3.295,00
  04 t/m 05 € 3.025,00
  06 t/m 31 € 2.775,00
  juni 2018
  01 t/m 11 € 2.775,00
  12 t/m 20 € 3.025,00
  21 t/m 30 € 3.195,00
  juli 2018
  01 t/m 04 € 3.225,00
  05 t/m 30 € 3.395,00
  31 t/m 31 € 3.225,00
  augustus 2018
  01 t/m 13 € 3.225,00
  14 t/m 31 € 3.075,00
  september 2018
  01 t/m 11 € 2.795,00
  12 t/m 24 € 3.075,00
  25 t/m 30 € 3.325,00
  oktober 2018
  01 t/m 07 € 3.325,00
  08 t/m 31 € 3.075,00
  november 2018
  01 t/m 05 € 3.075,00
  06 t/m 30 € 2.795,00
  december 2018
  01 t/m 31 € 2.925,00

  Prijzen per persoon (op basis van 2 personen) - Superior accommodatie

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  mei 2018
  01 t/m 03 € 3.395,00
  04 t/m 05 € 3.145,00
  06 t/m 31 € 2.875,00
  juni 2018
  01 t/m 17 € 2.875,00
  18 t/m 30 € 3.145,00
  juli 2018
  01 t/m 04 € 3.195,00
  05 t/m 31 € 3.525,00
  augustus 2018
  01 t/m 13 € 3.525,00
  14 t/m 31 € 3.195,00
  september 2018
  01 t/m 17 € 2.925,00
  18 t/m 30 € 3.195,00
  oktober 2018
  01 t/m 07 € 3.445,00
  08 t/m 31 € 3.195,00
  november 2018
  01 t/m 05 € 3.195,00
  06 t/m 30 € 2.925,00
  december 2018
  01 t/m 31 € 2.875,00

  * Genoemde prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid

Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen