Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Travel World

Veelzijdig Colombia

16-daagse rondreis Colombia
Vanaf:€ op aanvraag
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Ontdek de veelzijdigheid van het schitterende Colombia tijdens deze rondreis! Wandel samen met een gids door historisch Bogota, verken de indrukwekkende Tatacoa woestijn nabij Villavieja en bezoek het Archeological Park in San Agustin. Struin over de lokale markt in Popayan en maak kennis met de échte Colombiaanse koffie in de beroemde Coffee Triangle. In de 'stad van de eeuwige lente', Medellín duik je in de geschiedenis van Pablo Escobar en vlieg je vervolgens naar Cartagena in het noorden van Colombia. Wandel door het oude centrum en ontdek de schoonheid van deze prachtige stad!


   

   

  Maatwerk Colombia

  We hebben deze reis met grote aandacht voor je samengesteld. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op!

   

  Pluspunten van deze reis

  • Retourvlucht inbegrepen
  • Ontdek de stad van Pablo Escobar, Medellín
  • Proef de Colombiaanse koffie in de Coffee Triangle
  • Wandeling door de indrukwekkende Tatacoa woestijn
  • Bewonder de koloniale architectuur in Popayan
  • Wandel door Bogotá en Cartagena met een gids
  • Verken het archeologische park van San Agustin

   

   

  Meer tips en info:
  landeninformatie Colombia

 • Dag 1: Amsterdam – Bogotá

  Jouw reis naar Colombia staat op het punt van beginnen. Je vliegt vanuit Amsterdam rechtstreeks met KLM naar Bogotá waar je dezelfde dag aankomt. Bij aankomst word je opgewacht en naar je hotel gebracht waar je de rest van de dag ter vrije besteding hebt om bij te komen van je lange vlucht. De hoofdstad van Colombia werd in 1537 gesticht door de Spanjaarden, op een plek die al lang bewoond werd door de Chibchas. Je maakt in Bogota, ook wel bekend als ‘green city’, kennis met de koloniale grandeur. Wandel door de vele stadsparken en bezoek eventueel een museum. Deze boeiende stad heeft voor eenieder wat te bieden en je vind er veel kerken, koloniale huizen en statige gebouwen.

  Accommodatie: Hotel Casa Deco *** of gelijkwaardig

   

  Dag 2: Bogotá

  Vandaag wandel je samen met een gids door de historische wijk La Candelaria. In deze gezellige wijk in het oude centrum van de stad vind je smalle klinkerstraatjes met felgekleurde huizen. Veel van de huizen hebben prachtige muurschilderingen dat het tot een interessante wijk maakt om rond te wandelen. Je wandelt over het Plaza Bolivar, het middelpunt van de stad, langs de verschillende regeringsgebouwen. Er staan tijdens de stadstour twee musea op het programma. In het Goud Museum leer je meer over pre-Spaanse culturen en in het Botero maakt je kennis met bronzen beelden, schilderijen en tekeningen die vooral dikke, opgezwollen mensen afbeelden, van de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero. De middag heb je ter vrije besteding om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

  Accommodatie: Hotel Casa Deco *** of gelijkwaardig

   

  Dag 3: Bogotá – Villavieja

  Je laat Bogotá achter je en reist per bus naar de Tatacoa woestijn. Onderweg ontdek je de invloed van de verschillende klimaatzones van Colombia. Dit gebied is een natuurlijke sculptuur van kliffen en geulen, waarop her en der cactussen groeien. Een schitterend landschap en zeker een bezoek waard omdat het heel anders is dan alle andere natuurlijke schatten die Colombia te bieden heeft. In de namiddag kom je aan in Villavieja en maak je tijdens zonsondergang een wandeling door de Tatacoa woestijn. Bewonder vanuit dit mysterieuze landschap de vele sterren, want met de droge, heldere condities en het ontbreken van lichtvervuiling strekt de sterrenhemel zich tot ongekende verte uit. Na afloop van de wandeling word je naar je hotel gebracht.

  Accommodatie: Hotel Yararaka *** of gelijkwaardig

   

  Dag 4: Villavieja – San Augustin

  In de ochtend reis je per bus naar San Augustin waar je in de middag aankomt. Onderweg volg je de Magdalena rivier, de langste rivier van Colombia waarna je arriveert in San Augustin.  Een van de beschavingen die ooit bloeide in Colombia en lang geleden op mysterieuze wijze verdween heeft zijn sporen achtergelaten in de vorm van bijzondere stenen beelden. In de middag ga je samen met een gids naar het San Agustín Archeological Park waar 130 beelden staan die verschillen in grootte. De figuren met gezichten en deels dierlijke kenmerken, hebben grote ogen en neuzen en opvallende hoektanden en houden wacht bij voormalige graftombes. Na je bezoek aan het archeologisch park word je teruggebracht naar het hotel.

  Accommodatie: Hotel Yuma *** of gelijkwaardig

   

  Dag 5: San Augustin – Popayán

  De ochtend heb je ter vrije besteding in San Augustin voordat je naar Popayán reist. Je kunt optioneel  in de ochtend gaan raften over de Magdalena rivier of paardrijden door de bergen, onderweg maak je verschillende stops waaronder in het dorpje Paletera. In de middag reis je per bus naar Popayán, ook wel bekend als de Witte Stad wat hoge verwachtingen met zich meebrengt. In de straten staan elegante kerken en huizen met witte façades en er hangt een prettige sfeer. Popayáns historische en culturele rijkdom is niet alleen zichtbaar in de gebouwen maar ook de viering van de Heilige Week met de Paasprocessies is een belangrijke gebeurtenis die vele bezoekers trekt. De stad wordt gezien als een van de belangrijkste religieuze centra van Colombia.

  Accommodatie: Hotel La Plazuela *** of gelijkwaardig

   

  Dag 6: Popayán

  ’s Ochtends bezoek je de markt in het kleurrijke dorpje Silvia. Deze markt is geen toeristische markt maar de lokale bevolking kletst hier bij en kopen en verkopen hier producten. In de middag maak je samen met een gids een wandeling door het centrum van Popayán. Popayán dankt haar bijnaam ‘de witte stad’ aan de vele koloniale huizen met witgekleurde gevels. Sinds koloniale tijden was de stad een religieus centrum op de route van Cartagena richting Quito in Ecuador. Er woonden dichters, schrijvers, schilders en presidenten. Tijdens de stadstour wandel je onder meer langs een aantal kerken zoals de Parque Caldas en Puente del Humilladero. In de avond kun je op zoek gaan naar een van de vele restaurants waar je heerlijk kunt eten, want ook op culinair gebied heeft Popayán veel te bieden.

  Accommodatie: Hotel La Plazuela *** of gelijkwaardig

   

  Dag 7: Popayán – Coffee Triangle

  Je reist vandaag per bus via de suikerrietplantages en Cali naar de beroemde Coffee Triangle. Colombia is een van de belangrijkste koffie-exporteurs ter wereld. De komende dagen leer je veel over het koffieproductieproces in een gebied waar de beste koffie ter wereld vandaan komt: de Colombiaanse koffie. Colombiaanse koffie groeit in de vochtige uitlopers van de Andes en door de hoogte zorgt het vochtige klimaat voor een bijzonder milde koffiesoort. In de Coffee Triangle, dat (delen van) drie departementen beslaat – Caldas, Quindío en Risaralda – ben je verzekerd van het beste kopje koffie dat je zult krijgen in Colombia.

  Accommodatie: Hotel Bosque del Salman *** of gelijkwaardig

   

  Dag 8 - 9: Coffee Triangle

  Deze twee dagen heb je de dag ter vrije besteding om de regio op eigen gelegenheid deze regio te verkennen. Het koffielandschap is sinds 2011 onderdeel van de UNESCO lijst met haar indrukwekkende landschap en tradities. Je kunt optioneel een tour maken langs de koffieplantages waar je alles over het totale koffieproces leert, van de struik tot het vloeibare zwarte goud dat geschonken wordt. Uit eerste hand worden de geheimen van het planten, oogsten, wassen en drogen van de koffie verteld. Laat je tijdens deze optionele tour betoveren door de heerlijke geur en smaak van de Colombiaanse koffie. Je kunt ook een tour maken naar de Cocara vallei en Salento waar je onder andere de hoogste palmboom ter wereld vindt en het oudste dorpje van de regio bezoekt.

  Accommodatie: Hotel Bosque del Salman *** of gelijkwaardig

   

  Dag 10: Coffee Triangle – Medellín

  Je verlaat de Coffee Triangle en gaat per bus op weg naar Medellín dat ook wel ‘de stad van de eeuwige lente’ wordt genoemd. In de middag kom je aan in de stad en word je naar je hotel gebracht. Medellín staat vooral bekend om drugsbaas Pablo Escobar, die de hoofdrol speelde in het schimmige verleden van de stad. Momenteel is Medellín de meest belangrijke stad van Colombia als het gaat om het bedrijfsleven, politiek, mode en het bruisende nachtleven. De beroemde kunstenaar Fernando Botero is geboren in Medellín. Botero heeft de stad een plein vol met beelden gegeven die je kunt bezoeken. De stad is ook beroemd om zijn kabelbaan die een verbinding vormt tussen een voorheen onderontwikkelde wijk van de stad.

  Accommodatie: Hotel Florencia Plaza *** of gelijkwaardig

   

  Dag 11: Medellín

  Vandaag maak je in de ochtend een stadstour door Medellín waarbij je de vallei, met bergpieken in elke richting op de achtergrond ziet liggen. 20 jaar geleden was Medellín een van de gevaarlijkste steden ter wereld en het is verrassend om te zien hoe de stad is veranderd. Sinds 2002, nadat de strijd van de opvolger van Escobar ophield, begon Medellín te veranderen en begonnen lokale politici te investeren in infrastructuur en openbaar onderwijs. Vandaag de dag is Medellín een van de meest innovatieve metropolen ter wereld. Leer meer over de veranderingen in de stad terwijl je de armere wijken verkent. Wandel langs het Botero-plein, waar je de grootste tentoonstelling van sculpturen bewondert en laat je verrassen door deze bijzondere metropool. De middag heb je ter vrije besteding om op eigen gelegenheid de stad te verkennen.

  Accommodatie: Hotel Florencia Plaza *** of gelijkwaardig

   

  Dag 12: Medellín – Cartagena

  Je laat Medellín achter je en gaat op weg naar een van Colombia’s pronkstukken, de koloniale havenstad Cartagena. Je wordt naar de luchthaven gebracht vanwaar je naar Cartagena vliegt. Geheel terecht heeft Cartagena een plekje op de Werelderfgoedlijst weten te bemachtigen. Onder de Spaanse overheersing was de stad een belangrijke toegangspoort tot de rest van Zuid-Amerika. Veel van de herenhuizen en paleizen in het historische centrum zijn omgetoverd tot sfeervolle hotels en restaurants. Cartagena heeft zijn identiteit goed weten te behouden en biedt het zowel de bewoners als reizigers muziek, winkels, kunst en culinair vermaak.

  Accommodatie: Hotel Don Pedro de Heredia *** of gelijkwaardig

   

  Dag 13: Cartagena

  Het vlakke en relatief kleine en koloniale centrum van Cartagena is perfect voor een ochtendwandeling samen met een gids. De gids vertelt je gedurende de wandeling alles over deze interessante stad vol met historische bezienswaardigheden, architectuur, kunst en de vriendelijke bevolking. Struin door de met bloemen versierde straten, langs de kleurrijke façades en kom af en toe op adem op een schaduwrijke binnenplaats. De middag heb je ter vrije besteding en kun je een bezoek brengen aan verschillende musea en boetieks, of geniet op een sfeervolle binnenplaats bij een café of restaurantje.

  Accommodatie: Hotel Don Pedro de Heredia *** of gelijkwaardig

   

  Dag 14: Cartagena

  Je hebt vandaag ter vrije besteding in ’the Pearl of the Caribbean’. Cartagena is de hoofdbestemming voor cultuur en geschiedenis in Colombia. Je kunt vandaag optioneel het vissersdorp La Boquilla bezoeken, op korte afstand van Cartagena. Het plaatsje wordt gekenmerkt door tradities, culturele markten en een positieve sfeer gecreëerd door de lokale bevolking. Maar een dagexcursie naar de Rosario eilanden behoort ook tot de mogelijkheden. De Rosario eilanden zijn gelegen op ongeveer 40 kilometer zuidwest van Cartagena, per boot is het ongeveer 1 uur varen. De archipel bestaat uit 27 eilanden en is rijk aan ongeveer 20 hectare aan koraal en riffen. Ontdek de indrukwekkende, prachtige landschappen en het helderblauwe water en geniet van de warmte met zo nu en dan een briesje op je gezicht.

  Accommodatie: Hotel Don Pedro de Heredia *** of gelijkwaardig

   

  Dag 15 - 16: Cartagena – Amsterdam

  Er is helaas een einde gekomen aan jouw rondreis door het veelzijdige Colombia. Afhankelijk van je vluchttijd word je opgehaald bij het hotel naar de luchthaven gebracht. Vervolgens vlieg je rechtstreeks met KLM terug naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen!

   

  Reis op maat

  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten. KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.


  Vluchtduur:

  Amsterdam - Bogotá, circa 11 uur
  Cartagena - Amsterdam, circa 9,5 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM
  • Binnenlandse vluchten volgens vluchtschema
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 14 overnachtingen in goede hotels op basis van logies en ontbijt
  • Transfers van en naar de luchthaven
  • Vervoer per openbaar vervoer van dag 3 tot en met dag 12
  • Stadswandeling door Bogotá
  • Wandeling door de Tatacoa woestijn
  • Bezoek aan Archeological Park of San Augustin
  • Bezoek aan de Silvia markt
  • Stadswandeling door Popayan
  • Stadstour Medellín
  • Stadswandeling door Cartagena
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Entreegelden (ca. €35,- per persoon)
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten (bijv. fooien)
 • Prijzen per persoon op aanvraag.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 20 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World