Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Travel World

Rondreis Zuid-Amerika

24-daagse rondreis in internationaal gezelschap
Vanaf:€ 6.775
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Er is geen betere manier om Zuid-Amerika te ontdekken dan via deze prachtige reis die 5 landen aandoet: Chili, Peru, Argentinië, Uruguay en Brazilië. Je begint de reis in de hoofdstad van Chili, Santiago. Vervolgens vlieg je naar de Atacama woestijn in het noorden van Chili, dit is een van de droogste plekken ter wereld. Na je verblijf in deze regio verlaat je Chili en gaat het avontuur verder in Peru, waar je naast de hoofdstad Lima ook de steden Cuzco en Yucay bezoekt. Uiteraard mag Macchu Picchu niet ontbreken. Tevens bezoek je een ander natuurwonder: de watervallen van Iguaçu. Je bezoekt er zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant van de watervallen. Na dit hoogtepunt ga je naar Buenos Aires, de stad van de tango. Je brengt 2 volle dagen door in deze bruisende stad. Het volgende bezoek is wellicht wat minder bekend; de hoofstad van Uruguay, Montevideo. Je sluit de reis af in Brazilië, in Rio de Janeiro; ontdek de samba en slentert langs de bruisende Copacabana.


  Maatwerk Zuid-Amerika

  Je hebt bij dit reisprogramma een keuze uit vertrekdata en reist in een internationaal gezelschap van maximaal 16 personen, samen met een lokale gids. Wil je deze reis op individuele basis verlengen of er vooraf een programma aan vastplakken? Dat kan! Uiteraard kunnen onze reisspecialisten er aan de hand van jouw wensen een complete reis van maken. 


  Pluspunten van deze reis

  • Twee wereldwonderen; Iguaçu watervallen & Machu Picchu
  • Wereldsteden: Buenos Aires, Rio de Janeiro, Santiago de Chile
  • Begeleiding door een gids; kom alles te weten!
  • Diverse excursies inbegrepen
  • Leer Zuid-Amerika in een reis kennen

   

 • Dag 1 – 2: Amsterdam – Santiago de Chile

  Vandaag begin je aan een kleine wereldreis door Zuid-Amerika. Vanuit Amsterdam vlieg je naar Santiago, de hoofdstad van Chili. Na aankomst wordt je opgevangen en naar het hotel gebracht. In de middag ga je onder begeleiding van een gids een tour maken door de stad, waarbij je langs de meest bijzondere bezienswaardigheden komt. De tour eindigt op de San Cristóbal Hill, een heuvel vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt.

  Accommodatie: Hotel Principado Express

   

  Dag 3: Santiago de Chile - San Pedro de Atacama

  Na heerlijk uitgerust te hebben, vlieg je vandaag door naar San Pedro de Atacama, de meest belangrijke archeologische plaats van Chili. Je gaat mee op een tour door de geplaveide straten van San Pedro, waar je nog een sterk gevoel krijgt uit de tijd dat de Spaanse overheersers hier aanwezig waren. Voor een prachtig uitzicht wordt je gereden naar de Moon Valley, een doodstille plaats met sneeuw bedekte vulkanen in de achtergrond belicht door de maan.

  Accommodatie: Hosteria San Pedro

   

  Dag 4: San Pedro de Atacama

  Vandaag heb je een volle dag in dit gebied, en bezoek je de Salar de Atacama – dit was ooit zee, maar deze is al miljoenen jaren geleden opgedroogd. Op dit moment is het een van de droogste woestijnen ter wereld, de grote lege vlakte zal een diepe indruk achterlaten. Vandaag bezoek je ook diverse lagunes en vulkanen.

  Accommodatie: Hosteria San Pedro

   

  Dag 5: San Pedro de Atacama

  Vandaag heb je een vrije dag. Ga er heerlijk zelf op uit of boek een excursie, bijvoorbeeld naar El Tatio. Dit is een gebied met geisers op een hoogte van meer dan 4.000 meter. In de vroege ochtend zijn ze het actiefst – het natuurgeweld zal je verbazen!

  Accommodatie: Hosteria San Pedro

   

  Dag 6: San Pedro de Atacama – Lima

  Vandaag ga je vanuit San Pedro de Atacama op weg naar het 2e land in deze reis; Peru. De hoofdstad Lima was gesticht door de Spanjaarden in 1535 en werd meteen bestempeld als koningsstad. Op dit moment is het de belangrijkste stad van Peru, een derde van de Peruaanse bevolking woont in Lima. Geniet in de avond van een heerlijk Peruaans gerecht, Lima staat bekend om haar uitstekende gerechten.

  Accommodatie: Hotel La Hacienda Miraflores

   

  Dag 7: Lima – Yucay

  Je vliegt verder naar Cuzco. Bij aankomst wordt je direct meegenomen voor een prachtige tour door de Heilige Vallei. Je bezoekt de Chinchero gemeenschap, waar je het voormalig heiligdom bezoekt van een belangrijke Inca leider. Daarnaast is het elke zondag markt waar je de meest kleurrijke producten vindt. Als afsluiter van vandaag bezoek je een uitzichtpunt waar je geweldig kunt uitkijken over de Heilige Vallei.

  Accommodatie: Hotel Sonesta Posada del Inca Yucay

   

  Dag 8: Yucay

  Deze dag mag je de ochtend naar eigen wens indelen; ga heerlijk je eigen plan trekken, of bezoek een van de diverse optionele excursies. Wat dacht je van een bezoek aan de Moray en Maras ruïnes of raften over de Urubamba rivier? Ook is het mogelijk om een mountainbike tour te doen of een wandeling te maken onder begeleiding van een gids. In de middag maak je een halve dagexcursie naar de ruïnes van Ollantaytambo.

  Accommodatie: Hotel Sonesta Posada del Inca Yucay

   

  Dag 9: Yucay - Machu Picchu - Cuzco

  Vandaag is een absoluut hoogtepunt aan de beurt; Machu Picchu. Vanuit Yucay wordt je naar het treinstation gebracht van Ollantaytambo, vanwaar je de trein neemt naar Aguas Calientes. Vanuit hier is het nog een korte busrit naar wereldwonder Machu Picchu. Je wordt meegenomen met een gids, die je meer verteld over deze bijzondere plek. Laat je versteld zijn van de immense grootte van deze plaats en hoe deze ooit heeft kunnen ontstaan met het bouwmateriaal wat men destijds had. Machu Picchu wordt niet voor niets een wereldwonder genoemd. Aan het einde van de dag wordt je naar Cuzco gebracht.

  Accommodatie: Hotel Eco Inn

   

  Dag 10: Cuzco

  Maak kennis met het koloniale Cuzco door middel van een stadstour. Je maakt kennis met het bekende Plaza de Armas, waar je de bijzondere kathedraal vindt. Bewonder de prachtige huizen met rustieke façades in het oude gedeelte van de stad. De tour wordt afgesloten met een bezoek aan Sacsayhuaman, een ruïne gelegen op een heuvel, op korte afstand van de stad. Geniet van het prachtige uitzicht over Cuzco. 

  Accommodatie: Hotel Eco Inn

   

  Dag 11: Cuzco – Puno

  Je laat Cuzco weer achter je en gaat op weg naar Puno aan het Titicacameer. Je maakt de reis per bus, wat de hele dag zal duren. Onderweg zul je prachtige stops maken en prachtige delen van het land zien. Er wordt bijvoorbeeld een stop gemaakt bij de stad Andahuaylillas, de Racchi ruïne en een andere stad, Pucara. Tevens wordt er gestopt voor een typisch Peruaanse lunch.

  Accommodatie: Hotel Jose Antonio Puno

   

  Dag 12: Puno – Lima

  In de ochtend maak je kennis met het Titicameer, het hoogstgelegen meer ter wereld. Je brengt een bezoek aan de Uros eilanden, welke zijn gemaakt van riet door de lokale bevolking. Het zijn hele kleine eilandjes welke echt uniek zijn. Vervolgens gaat de excursie door naar het eiland Taquile, een ‘echt’ eiland gelegen in het Titicacameer waar je terug in de tijd gaat. Er zijn geen wegen noch elektriciteit en de lokale bevolking hecht veel waarde aan hun cultuur en tradities. Aan het einde van de dag vlieg je terug naar Lima, vanuit Juliaca, een plaats nabij Puno.

  Accommodatie: Hotel La Hacienda Miraflores

   

  Dag 13: Lima

  Vandaag is er meer tijd om Lima te ontdekken. Je maakt in de middag een stadstour waarbij je meegenomen wordt naar het plein Plaza de Armas en het San Francisco klooster. Vervolgens breng je een bezoek aan het bekendste museum van Lima, het Larco museum waar je meer leert over Peru’s culturen inclusief een bijzondere collectie aan munten, keramiek en juwelen.

  Accommodatie: Hotel La Hacienda Miraflores

   

  Dag 14: Lima - Foz do Iguaçu

  Deze dag is een reisdag, waarbij je vliegt van Lima naar de watervallen van Iguaçu. Je landt aan de Argentijnse kant van de watervallen, maar wordt vervolgens per transfer naar Brazilië gebracht. Hier breng je de nacht door, waar je heerlijk kunt uitrusten en voorbereiden voor een bijzondere dag.

  Accommodatie: Hotel Recanto Park

   

  Dag 15: Foz do Iguaçu

  Er staat vandaag een absoluut hoogtepunt van de reis op het programma. Vanuit uw hotel in Brazilië wordt je eerst naar de Braziliaanse kant van de watervallen gebracht. Vanuit deze kant heb je een fantastisch overzicht over de watervallen. Vervolgens wordt je naar de Argentijnse kant gebracht. Hier is de grootste van alle watervallen te vinden; de ‘Devil’s Throat’. Laat u overweldigen door het natuurgeweld en geniet van deze onvergetelijke ervaring. Aan het eind van de dag wordt je weer naar het hotel aan de Braziliaanse kant gebracht.

  Accommodatie: Hotel Recanto Park

   

  Dag 16: Foz do Iguaçu - Buenos Aires

  Vandaag reis je verder naar een van de mooiste steden tijdens deze reis – Buenos Aires. Dit is de bruisende hoofdstad van Argentinië, waar moderniteit, cultuur en de tango samenkomen. Buenos Aires is bijna een Europese stad; je vergeet dat je in Zuid-Amerika bent. Ga in de avond op zoek naar de gezelligheid in een van de bars en probeer vooral een echte Argentijnse steak.

  Accommodatie: Hotel Broadway Suites

   

  Dag 17 – 18: Buenos Aires

  Je hebt 2 dagen de tijd om deze geweldige stad te ontdekken. Op de eerste dag ga je mee met een tour door de stad. Je bezoekt onder andere het roze huis Casa Rosada, het stadhuis Cabildo en de kathedraal. De gids laat je wijken zoals San Telmo zien, waar eerst de belangrijke rivierhaven was, en de kleurrijke wijk La Boca. De meest bekende bezienswaardigheid is wellicht de begraafplaats la Recoleta, waar het graf van Evita Perón te vinden is. In de avond kun je een tangoshow bezoeken.

  De tweede dag kun je op eigen gelegenheid Buenos Aires of omgeving ontdekken, of ga mee op een van de excursies. Ga bijvoorbeeld naar een typische Argentijnse manege waar je het leven van de Gauchos leert kennen, of ga mee op een tour naar Tigre.

  Accommodatie: Hotel Broadway Suites

   

  Dag 19: Buenos Aires - Montevideo

  Je neemt afscheid van Buenos Aires en reist verder naar Montevideo in buurland Uruguay. Je neemt de veerboot voor de overtocht, welke ongeveer 4 uur zal duren. Bij aankomst ben je in Colonia del Sacramento, Uruguay. Dit is een pittoresk koloniale stadje, gesticht door de Portugezen in de 17e eeuw. Je hebt tijd om Colonia del Sacramento te bekijken, loop door de geplaveide straten en krijg de eerste indrukken van het verleden van Uruguay. Vervolgens ga je per bus op weg naar Montevideo.

  Accommodatie: Hotel Balmoral Plaza

   

  Dag 20: Montevideo

  Vandaag ga je Montevideo beter leren kennen door middel van een stadstour. Je maakt kennis met het historische centrum van de stad met verschillende pleinen, de kathedraal, het stadhuis en de levendige oude marktplaats Mercado del Puerto waar je veel parrillas (steak restaurants) vindt. De tour eindigt op plaza Virgilio, vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt.

  Accommodatie: Hotel Balmoral Plaza

   

  Dag 21: Montevideo – Rio de Janeiro

  Het eindpunt van deze reis is inzicht gekomen; het levendige en onvergetelijke Rio de Janeiro. Vanuit Montevideo wordt je naar het vliegveld gebracht, vanwaar je verder vliegt naar deze geweldige stad. Rio de Janeiro werd gesticht in de 16e eeuw en is heel lang de hoofdstad van Brazilië geweest, tot 1960. De stad ligt verdeeld over een 25 kilometer lange strook tussen de bergen en de zee.

  Accommodatie: Hotel Windsor Plaza Copacabana

   

  Dag 22: Rio de Janeiro

  Deze dag heb je alle tijd om Rio de Janeiro beter te leren kennen. Je begint met een bezoek aan Christ de Redeemer, die hoog uittorent op de Corcovado berg. Per kabelbaan ga je naar boven, waarbij je een betere indruk van de omvang van de stad krijgt. Na genoten te hebben van het fantastische uitzicht, wordt de tour vervolgd langs de vele beroemde stranden en het centrum met de vele bezienswaardigheden. In de avond kun je eventueel optioneel een carnaval show bijwonen.

  Accommodatie: Hotel Windsor Plaza Copacabana

   

  Dag 23 – 24: Rio de Janeiro - Amsterdam Deze reis door Zuid-Amerika zit erop. Hopelijk heb je een onvergetelijke indruk gekregen van deze 5 geweldige landen, die allemaal hun eigen charme bezitten. Je vliegt weer terug naar Amsterdam, waar je de volgende dag weer aankomt.

   

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

  KLM is onze nationale luchtvaartmaatschappij met als basis Schiphol Airport.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Santiago - circa 18 uur
  Rio de Janeiro - Amsterdam - circa 12 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vlucht volgens vluchtschema met KLM
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • Binnenlandse vluchten
  • Reis in internationaal gezelschap van min. 2 personen en max. 16 personen
  • Engelssprekende gidsen
  • Overnachtingen in middenklasse hotels
  • Vervoer per continentale vluchten en bus
  • Maaltijden 21x ontbijt, 4x lunch
  • Alle excursies volgens programma

   

  Niet inbegrepen / optioneel

  • Reis- en annuleringsverzekering 
  • Fooien voor chauffeur/gidsen
  • (Alcoholische) drankjes 
  • Persoonlijke uitgaven
  • Niet vermelde maaltijden
  • Optionele excursies
  • Optionele verlengingsarrangementen
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen. 
  Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wilt u met een andere luchtvaartmaatschappij vliegen of deze reis verlengen? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

  Vertrekdata 2018:

  17 september, 8 oktober, 19 november

   

  Prijzen per persoon

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  september 2018
  17 t/m 17 € 6.775,00
  oktober 2018
  08 t/m 08 € 6.775,00
  november 2018
  19 t/m 19 € 6.775,00

  * Genoemde prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid

Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World