Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Moskou - Rusland

Stedenreis Moskou & St. Petersburg, iconen van het Russische Rijk

7-daagse stedenreis Rusland
Vanaf:€ 1.195
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Ontdek de metropolen Moskou en Sint-Petersburg, met als hoogtepunten het Rode Plein, het Kremlin en de Hermitage. Twee eeuwen lang was Sint-Petersburg de hoofdstad van Rusland. Na de Russische Revolutie van 1917 kwam het Tsarentijdperk tot een einde en riep Lenin Moskou tot hoofdstad van de Sovjet-Unie uit. Ook na de val van dit communistische rijk huist de macht van Rusland nog altijd in het Moskouse Kremlin. Zowel de oude als nieuwe hoofdstad van Rusland worden gekenmerkt door een bewogen geschiedenis. Sint-Petersburg, toneel van opstanden en revoluties, kreeg het zwaar te verduren in de Tweede Wereldoorlog, toen meer dan miljoen mensen omkwamen tijdens een duizend dagen durend beleg. Moskou werd al veel eerder verwoest: tijdens Napoleons bezetting in 1812 legde een verwoestende brand driekwart van de stad in de as. Ironisch genoeg ontstond hierdoor ruimte en kon de stad fraai herbouwd worden met villa’s en het Bolsjoi-theater. Toch laten beide steden een verpletterende indruk achter en tonen de imposante monumenten en musea ze waartoe kunst en geschiedenis in staat zijn. In Moskou, de dynamische handelsmetropool met zijn middeleeuwse, Stalinistische en hypermoderne uiterlijk, pronken handelscentra als Moscow City met een skyline die met die van Manhattan kan wedijveren. In de voormalige Tsarenresidentie Sint-Petersburg met zijn klassieke paleizen en grachten schitteren de kunstschatten uit het verleden als nooit te voren. Bijvoorbeeld in het Staatsmuseum de Hermitage, voor welk zelfs het uitgestrekte Winterpaleis niet voldoende ruimte biedt om alle collecties de ruimte te bieden die zij verdienen. Zo steken beide steden elkaar nog immer op eigen wijze naar de kroon, met de neutrale toeschouwer als winnaar.


   

  Maatwerk Rusland
  Tijdens deze stedenreis maak je kennis met een aantal hoogtepunten in Moskou en St. Petersburg. Daarnaast zijn alle accommodaties voor je vastgelegd, zodat je weet waar je aan toe bent. Overdag kun je heerlijk naar eigen tempo indelen en bepaal je zelf wat je gaat doen. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op.

  Pluspunten van deze reis

  • Maak kennis met Moskou en St. Petersburg
  • Bezoek het indrukwekkende Kremlin
  • Treinreis Moskou naar St. Petersburg inbegrepen
  • Het wereldberoemde Hermitage

   

   

  Meer tips en info:
  Landeninformatie Rusland

 • Dag 1: Amsterdam – Moskou

  Per KLM-vlucht naar Moskou waar na aankomst in de loop van de middag transfer naar je accommodatie. Tijdens de transfer naar het hotel krijg je een eerste impressie van de grandeur van Moskou dat nog steeds de sfeer van het oude Rusland ademt. De avond is ter vrije besteding, bijvoorbeeld voor een wandeling door de hoofdstraat Twerskaja.

   

  Dag 2: Moskou

  Na het ontbijt per metro naar het indrukwekkende Kremlin waarbij je alles komt te weten over de kerken, waaronder de Maria-Hemelvaart-kathedraal, het theater en het parlement dat binnen in gevestigd is. Het Kremlin omvat een gebied van bijna 28 hectare en is het kloppend hart van Moskou. Aansluitend naar het Rode Plein. De rijke geschiedenis, weerspiegelt in iconische gebouwen als de Sint-Basilius kathedraal. Met de kleurrijke contrasten, details en torens is het één van de gezichtsbepalende bouwwerken van het Rode Plein en stille getuige van de opstanden die plaatsvonden tijdens de val van het communisme.

  Dag 3: Moskou

  Vandaag een stadstour door Moskou met een bezoek aan de Kathedraal van Christus Onze verlosser, bekend om de vergulde koepels. De middag is ter vrije besteding, bijvoorbeeld voor een bezoek aan de Nieuwe Tretiakov Galerij of een uitstapje naar ‘het Russische Vaticaan’-het Drie-eenheidklooster in Sergiëv Posad, buiten Moskou gelegen. 

  Dag 4: Moskou - St. Petersburg

  Na het ontbijt transfer naar het treinstation voor de reis van Moskou naar St. Petersburg. Na aankomst gelegenheid tot lunch en aansluitend stadstour door St. Petersburg, de tweede stad van Rusland, ook wel de Tsarenstad genoemd. Je bezoekt onder meer de Kazan-kathedraal, gelegen aan de maar liefst 4 kilometer lange Nevsky Prospekt. De rest van de middag ter vrije besteding.

  Dag 5: St. Petersburg

  Vandaag bezoek aan de wereldberoemde Hermitage, gehuisvest in het Winterpaleis. De voormalige Tsarenresidentie bevat één van de grootste kunst- en cultuurhistorische musea ter wereld. De enorme collectie is over meerdere paleisgebouwen verspreid. Breng een bezoek aan het hoofdgebouw en het dependance, het prachtig classicistische Generale Staf-gebouw met de wereldberoemde collectie Franse impressionisten.

  Dag 6: St. Petersburg

  Vrije dag in St. Petersburg. St. Petersburg is door tsaar Peter de Grote gesticht in 1703. Het is een moderne stad rijk aan architectonische hoogstandjes. Europa was een grote inspiratie tijdens de bouw van de stad en er is zelfs een klein stukje van de Amsterdamse grachtengordel terug te vinden. Kies bijvoorbeeld voor een bezoek aan de Peterhof, het ‘Russische Versailles’. Het in opdracht van Tsaar Peter de Grote gebouwde paleizen-en tuinencomplex, in de loop der tijd door zijn opvolgers uitgebreid, ligt net ten zuidwesten van de stad en kijkt uit over de Finse Golf. Je treft er onder meer het Paleis van Monplaisir, het Hermitage-paviljoen en de beroemde Samson-fontein aan het grote kanaal dat de symmetrische lager gelegen tuin doorkruist. Of bezoek een folklore avond in het Nikolaevsky Palace. Het paleis is gebouwd in de 19de eeuw door de Russische architect Andrey Stakenshneider voor Keizer Nikolay’s eerste zoon. Tijdens een avond in dit prachtige paleis krijg je de unieke mogelijkheid om kennis te maken met de historische en culturele tradities van Rusland.

  Dag 7: St. Petersburg – Amsterdam
  In de ochtend maak je een wandel langs de Nevsky Prospekt in het teken van Nederlands erfgoed in de stad. Je bezoekt o.a. een Nederlandse kerk en het Grand Hotel Europe. Vervolgens transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

   

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten. KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.  

   

  Vluchtduur: 
  Amsterdam - Moskou - circa 3,5 uur 

  Moskou - Amsterdam- circa 3,5 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffingen
  • Transfers van het vliegveld naar het hotel v.v.
  • Transfers van en naar het treinstation v.v.
  • Trein Moskou - St. Petersburg o.b.v. verblijf in een 4-persoonscompartiment op indeling
  • 6 hotelovernachtingen o.b.v. logies en ontbijt
  • Excursies conform programma
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • Bijdrage SGR à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen / optioneel

  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Visumkosten
  • Overige maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven
  • Facultatieve programmaonderdelen
  • Overige kosten (zoals fooien)
 • Prijzen per persoon (op basis van 2  volwassenen) zijn op aanvraag.

  * Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World