Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World

Treinreis Shongololo Express Good Hope

17-daagse rondreis
Vanaf:€ 8.325
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Zuid-Afrika is een land waar mensen blijven terugkeren voor steeds weer nieuwe ervaringen. De grote veelzijdigheid aan landschappen en culturen maakt iedere reis uniek. Het wild en de natuur in de nationale parken van Zuid-Afrika is overweldigend. Deze treinreis laat je kennismaken met de hoogtepunten van Zuid-Afrika. Zuid-Afrika doorkruisen met de Shongololo Express is een ontspannen ervaring die je lang bij zal blijven. De trein rolt over een 1600 kilometer lang spoor van Pretoria naar Kaapstad langs een gevarieerd en spectaculair landschap. Leun achterover in je stoel en geniet van de vriendelijke service en prachtige uitzichten. Het ontbijt en diner worden aan boord verzorgd. Tijdens de reis heb je de keuze om deel te nemen aan de excursies die in kleine bussen worden uitgevoerd. Tijdens deze reis bestaat er de mogelijkheid om te golfen op vooraanstaande banen van Zuid-Afrika. Een unieke combinatie van golfen en reizen met de Shongololo trein.


   

  Maatwerk Zuid-Afrika
  Een treinreis is een ontspannen manier om door Zuid-Afrika te reizen. Wil je naast het vaste programma je reis uitbreiden of vooraf er een aantal dagen aan vastplakken? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op!


  Pluspunten van deze reis

  • Safari in het Krugerpark
  • Bezoek 'struisvogelstad' Oudtshoorn
  • Mogelijkheid tot golven op vooraanstaande golfbanen
  • Dagtour door het koninkrijkje Swaziland
  • Verken het levendige Kaapstad

   

   

  Meer tips en info:
  Landeninformatie Zuid-Afrika
  Blog Zuid-Afrika

 • Dag 1 Amsterdam - Pretoria
  Je vliegt naar Johannesburg waar je overnacht in een hotel nabij de luchthaven.

  Accommodatie: Premier Hotel OR Tambo

   

  Dag 2 Pretoria - Nelspruit
  Na het ontbijt word je naar het treinstation in Pretoria gebracht. Vandaag maak je een stadstour door Pretoria waar je een bezoek brengt aan de Uniegebouwen en het Voortrekkersmonument. ’s Middags ga je naar Soweto, de grootste en bekendste township van Zuid-Afrika. Aan het einde van de middag vertrekt de trein naar Nelspruit voor de overnachting.

   

  Dag 3 Panoramaroute en Nelspruit - Malelane
  Je maakt een dagtour waarbij je de prachtige Panoramaroute volgt langs weidse uitzichtpunten en markante natuurverschijnselen. Je bezoekt Bourke’s Luck Potholes, God’s Window en het oude goudzoekersstadje Pilgrim’s Rest. In Nelspruit ga je weer aan boord van de trein en vertrek je naar Malelane.

  Golfers: tijd om de eerste tee af te slaan in Leopard Creek, Nelspruit of White River. In Nelspruit stapt je weer in de trein. Leopard Creek is een golfbaan van wereldklasse in opdracht van een magnaat die kosten nog moeite heeft bespaard bij de aanleg. De baan grenst aan het Kruger National Park met de Crocodile River en is daarmee omgeven door inheemse vegetatie. En zoals de naam van de rivier al doet vermoeden, zwemmen er krokodillen in het omringende water. Door de innovatieve aanleg is er geen risico van wilde dieren op de baan, ondanks de natuurlijke setting.

   

  Dag 4 Krugerpark en Malelane - Mpaka
  Vroeg uit de veren voor een bezoek aan het beroemde Krugerpark. De hekken van dit park gaan open bij zonsopkomst en sluiten bij zonsondergang. Bij afgebakende observatieposten kun je uitstappen en genieten van de verscheidenheid aan dieren in deze prachtige omgeving. De trein blijft in Malelane. Tegen de avond stap je op de trein naar Mpaka in Swaziland voor de overnachting.

  Golfers: mogelijkheid om je sportief uit te leven op de golfbaan van Leopard Creek, Nelspruit of White River in plaats van bovenstaand programma.

   

  Dag 5 Swaziland en Mpaka - Hluhluhwe
  Tijdens een dagtour door het koninkrijkje Swaziland breng je een bezoek aan een lokale glasfabriek. Swaziland staat bekend om de kleurrijke markten, waar verschillende handgemaakte souvenirs te verkrijgen zijn. In de avond vertrek je naar je volgende bestemming Hluhluhwe in Zuid-Afrika.

   

  Dag 6 Hluhluhwe Park en Hluhluhwe - Empangeni
  Na een vroeg ontbijt bezoek je het Hluhluwe-Umfolozi wildpark. Dit oudste wildpark van Zuid-Afrika beslaat de oude jachtgronden van Shaka Zulu, de grondlegger van de Zulunatie.
  Je maakt uitgebreide gamedrives in de ochtend en middag. Vervolgens reis je per trein door naar Empangeni.

   

  Dag 7 iSimangaliso Wetland Park en St. Lucia - Durban
  iSimangaliso Wetland Park zit vol met krokodillen en nijlaarden. Ook het vogelrijk is goed vertegenwoordigd. Je maakt een dagexcursie en vertrekt in de middag per trein naar Durban voor de overnachting.

   

  Dag 8 Durban - Ladysmith
  Vanmorgen vertrek je naar PheZulu Safari Village, waar je een traditionele Zulu dansshow aanschouwt en de traditionele gewoonten van de Zulu’s leert kennen. Ook breng je een bezoek aan uShaka Marine World. In de middag keer je terug naar de trein en reis je naar Ladysmith.

  Golfers: Je bent al vroeg in de ochtend welkom op de Durban Country Club. Deze golfbaan uit 1922 is destijds met vereende krachten aangelegd en staat nu bekend om de Kaap-Hollandse architectuur en fantastische uitzichten over zee. Aan het eind van de middag ga je weer aan boord van de trein.

   

  Dag 9 Ladysmith - Bloemfontein
  Je brengt een bezoek aan de slagvelden van de Boerenoorlog en bezoekt het Siege museum en de herdenkingsmonumenten bij Wagon Hill. Je luncht in de trein en reist door naar Bloemfontein.

  Golfers: Vroeg in de ochtend word je vanaf het treinstation naar het Champagne Sports Resort gebracht. Dit wordt door velen als de mooiste golfbaan van Zuid-Afrika beschouwd. Hier kun je je een paar uur sportief uitleven. Voor de lunch stap je weer in de trein richting Bloemfontein.

   

  Dag 10 Bloemfontein - Kimberley
  In de middag maak je een toer door Bloemfontein met o.a. het vrouwenmonument dat aan de tijd van de Boerenoorlog herinnert. Je keert terug naar de trein en reist door naar Kimberley.

   

  Dag 11 Kimberley - Noupoort
  In Kimberley bezoek je ’s ochtends het diamantmuseum bij The Big Hole. ’s Middags ga je naar de William Humphreys Art Gallery en het McGregor museum. Vervolgens reis je per trein naar Noupoort.

  Golfers: In Kimberley ligt de Kimberley Golf Club. Aan het eind van de middag keer je terug naar de trein.

   

  Dag 12 Noupoort - Willowmore
  Vandaag verblijf je een hele dag aan boord van de trein.

   

  Dag 13 Oudtshoorn
  In Oudtshoorn breng je een bezoek aan de Cango grotten en een struisvogelboerderij. Via de Outeniqua Pass kom je weer aan bij de trein in George.

  Golfers: Via de Outeniqua pass kom je aan bij de Fancourt Golf Estate.

   

  Dag 14 Knysna en George - Ashton
  Je rijdt naar Knysna. Knysna betekent ‘steile afdaling’ en verwijst naar twee hoge zandsteenrotsen, de Knysna hoofden, die de Knysna lagune lijken te beschermen tegen de open zee. Vanuit Knysna vaar je door de lagune naar het Featherbed natuurreservaat of je kunt ervoor kiezen om te winkelen in het stadje. Je keert terug naar de trein voor de lunch en reist door naar Ashton.

  Golfers: je wordt naar de Ernie Els Oubaai Golf Club gebracht.

   

  Dag 15 Ashton - Worcester
  Je rijdt via een mooie route richting de kust en komt aan bij Hermanus waar van juni tot november walvissen te zien zijn. Je rijdt terug het binnenland in en stapt in Worcester weer op de trein.

   

  Dag 16 Worcester - Kaapstad
  In de ochtend arriveer je op het treinstation van Kaapstad waar je bagage wordt opgeslagen in de Rovos Rail Lounge. Je maakt een rondrit door de stad en bezoekt de hoogtepunten. Je maakt een wandeling door de Compagniestuinen en bezoekt het Bo-Kaapmuseum en Diamond Works. De lunch gebruik je in het Victoria & Alfred Waterfront, waarna je District 6 en kasteel de Goede Hoop bezoekt. Na deze kennismaking met Kaapstad word je naar de luchthaven van Kaapstad gebracht voor je terugvlucht naar Amsterdam.

   

  Dag 17 Amsterdam
  Aankomst op Schiphol.

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten. KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Johannesburg - circa 11 uur
  Amsterdam - Kaapstad - circa 12 uur

   

  Het is ook mogelijk om deze reis met een andere luchtvaartmaatschappij te vliegen:


  Het is moeilijk voor te stellen maar Emirates begon als luchtvaartmaatschappij in 1985 met slechts 2 toestellen. Inmiddels vliegen ze wereldwijd met de grootste vloot aan A380 toestellen over de gehele wereld. Ook in Amsterdam landen en vertrekken dagelijks twee A380 toestellen waarbij je na aankomst in Dubai door kun vliegen naar honderden bestemmingen. Ruime stoelen, uitstekende service en gratis wifi aan boord maken de reis naar je bestemming nog aangenamer.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Dubai - Johannesburg - circa 17 uur
  Amsterdam - Dubai - Kaapstad - circa 20 uur

   

  Hoe je ook vliegt of waar je ook naartoe gaat bij Etihad hebben ze goed nagedacht over jouw reisbeleving zowel bij vertrek en aankomst als in de lucht. Pas opgericht in 2003 is het er Etihad alles aan gelegen om jouw reis zo goed en comfortabel mogelijk te laten verlopen. Met als thuisbasis Abu Dhabi biedt Etihad Airways een uitgebreid netwerk aan vluchten over de gehele wereld.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Abu Dhabi - Johannesburg - circa 18 uur
  Amsterdam - Abu Dhabi - Kaapstad - circa 22 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • Transfer op dag 2 van hotel naar treinstation
  • 1 hotelovernachting op basis van logies en ontbijt
  • 15 overnachtingen in de Gold cabin aan boord van de Shongololo Express o.b.v. halfpension
  • Entreegelden voor excursies tijdens treinreis
  • Lokale belasting
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijk uitgaven
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (zoals tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Tevens is het van december t/m januari hoogseizoen in Zuid-Afrika. Vluchten en accommodaties kunnen in deze periode beperkt beschikbaar of vol zijn en tarieven kunnen hoger liggen. Wil je langer of korter verblijven? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - Gold accommodatie

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Augustus 2022***
  28 t/m 28 op aanvraag
  November 2022***
  20 t/m 20 op aanvraag

  * Genoemde prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid.

   

  ** De route is van Pretoria naar Kaapstad.
  *** De route is van Kaapstad naar Pretoria. 

   

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World