Treinreis Shongololo Express Good Hope

17-daagse rondreis
Vanaf:€ 6.125
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Zuid-Afrika is een land waar mensen blijven terugkeren voor steeds weer nieuwe ervaringen. De grote veelzijdigheid aan landschappen en culturen maakt iedere reis uniek. Het wild en de natuur in de nationale parken van Zuid-Afrika is overweldigend. Deze treinreis laat je kennismaken met de hoogtepunten van Zuid-Afrika. Zuid-Afrika doorkruisen met de Shongololo Express is een ontspannen ervaring die je lang bij zal blijven. De trein rolt over een 1600 kilometer lang spoor van Pretoria naar Kaapstad langs een gevarieerd en spectaculair landschap. Leun achterover in je stoel en geniet van de vriendelijke service en prachtige uitzichten. Het ontbijt en diner worden aan boord verzorgd. Tijdens de reis heb je de keuze om deel te nemen aan de excursies die in kleine bussen worden uitgevoerd. Tijdens deze reis bestaat er de mogelijkheid om te golfen op vooraanstaande banen van Zuid-Afrika. Een unieke combinatie van golfen en reizen met de Shongololo trein.


  Maatwerk Zuid-Afrika
  Je start de reis in Pretoria en verkent deze stad met haar rijke geschiedenis. Je volgt de ongerepte Panoramaroute, waar je kunt genieten van prachtige vergezichten, schitterende natuur en pittoreske dorpjes. Je brengt onder andere een bezoek aan God’s Window en de Bourke’s Luck Potholes.
  Je gaat uiteraard op zoek naar de Big Five in het beroemde Krugerpark en wordt verrast door de giraffen, springbokken, zebra’s, wrattenzwijnen en vele vogels.
  Swaziland is een minikoninkrijk dat volledig wordt omgeven door het land Zuid-Afrika. Hluhluhwe Umfulozi is het oudste wildpark van Zuid-Afrika. Hier wordt de witte neushoorn voor uitsterven behoed. Je maakt hier uitgebreide gamedrives op zoek naar wild. In Oudtshoorn maak je kennis met de struisvogelcultuur en bezoek je de Cangogrotten.
  Het bruisende Kaapstad is een stad waar je niet uitgekeken raakt, het is absoluut een van de leukste wereldsteden.


  Pluspunten van deze reis

  • Safari in het Krugerpark
  • Bezoek 'struisvogelstad' Oudtshoorn
  • Mogelijkheid tot golven op vooraanstaande golfbanen
  • Dagtour door het koninkrijkje Swaziland
  • Verken het levendige Kaapstad

   

 • Dag 1 Amsterdam - Pretoria
  Je vliegt naar Johannesburg waar je overnacht in een hotel nabij de luchthaven.

  Accommodatie: Premier Hotel OR Tambo

   

  Dag 2 Pretoria - Nelspruit
  Na het ontbijt word je naar het treinstation in Pretoria gebracht. Vandaag maak je een stadstour door Pretoria waar je een bezoek brengt aan de Uniegebouwen en het Voortrekkersmonument. ’s Middags ga je naar Soweto, de grootste en bekendste township van Zuid-Afrika. Aan het einde van de middag vertrekt de trein naar Nelspruit voor de overnachting.

   

  Dag 3 Panoramaroute en Nelspruit - Malelane
  Je maakt een dagtour waarbij je de prachtige Panoramaroute volgt langs weidse uitzichtpunten en markante natuurverschijnselen. Je bezoekt Bourke’s Luck Potholes, God’s Window en het oude goudzoekersstadje Pilgrim’s Rest. In Nelspruit ga je weer aan boord van de trein en vertrek je naar Malelane.

  Golfers: tijd om de eerste tee af te slaan in Leopard Creek, Nelspruit of White River. In Nelspruit stapt je weer in de trein. Leopard Creek is een golfbaan van wereldklasse in opdracht van een magnaat die kosten nog moeite heeft bespaard bij de aanleg. De baan grenst aan het Kruger National Park met de Crocodile River en is daarmee omgeven door inheemse vegetatie. En zoals de naam van de rivier al doet vermoeden, zwemmen er krokodillen in het omringende water. Door de innovatieve aanleg is er geen risico van wilde dieren op de baan, ondanks de natuurlijke setting.

   

  Dag 4 Krugerpark en Malelane - Mpaka
  Vroeg uit de veren voor een bezoek aan het beroemde Krugerpark. De hekken van dit park gaan open bij zonsopkomst en sluiten bij zonsondergang. Bij afgebakende observatieposten kun je uitstappen en genieten van de verscheidenheid aan dieren in deze prachtige omgeving. De trein blijft in Malelane. Tegen de avond stap je op de trein naar Mpaka in Swaziland voor de overnachting.

  Golfers: mogelijkheid om je sportief uit te leven op de golfbaan van Leopard Creek, Nelspruit of White River in plaats van bovenstaand programma.

   

  Dag 5 Swaziland en Mpaka - Hluhluhwe
  Tijdens een dagtour door het koninkrijkje Swaziland breng je een bezoek aan een lokale glasfabriek. Swaziland staat bekend om de kleurrijke markten, waar verschillende handgemaakte souvenirs te verkrijgen zijn. In de avond vertrek je naar je volgende bestemming Hluhluhwe in Zuid-Afrika.

   

  Dag 6 Hluhluhwe Park en Hluhluhwe - Empangeni
  Na een vroeg ontbijt bezoek je het Hluhluwe-Umfolozi wildpark. Dit oudste wildpark van Zuid-Afrika beslaat de oude jachtgronden van Shaka Zulu, de grondlegger van de Zulunatie.
  Je maakt uitgebreide gamedrives in de ochtend en middag. Vervolgens reis je per trein door naar Empangeni.

   

  Dag 7 iSimangaliso Wetland Park en St. Lucia - Durban
  iSimangaliso Wetland Park zit vol met krokodillen en nijlaarden. Ook het vogelrijk is goed vertegenwoordigd. Je maakt een dagexcursie en vertrekt in de middag per trein naar Durban voor de overnachting.

   

  Dag 8 Durban - Ladysmith
  Vanmorgen vertrek je naar PheZulu Safari Village, waar je een traditionele Zulu dansshow aanschouwt en de traditionele gewoonten van de Zulu’s leert kennen. Ook breng je een bezoek aan uShaka Marine World. In de middag keer je terug naar de trein en reis je naar Ladysmith.

  Golfers: Je bent al vroeg in de ochtend welkom op de Durban Country Club. Deze golfbaan uit 1922 is destijds met vereende krachten aangelegd en staat nu bekend om de Kaap-Hollandse architectuur en fantastische uitzichten over zee. Aan het eind van de middag ga je weer aan boord van de trein.

   

  Dag 9 Ladysmith - Bloemfontein
  Je brengt een bezoek aan de slagvelden van de Boerenoorlog en bezoekt het Siege museum en de herdenkingsmonumenten bij Wagon Hill. Je luncht in de trein en reist door naar Bloemfontein.

  Golfers: Vroeg in de ochtend word je vanaf het treinstation naar het Champagne Sports Resort gebracht. Dit wordt door velen als de mooiste golfbaan van Zuid-Afrika beschouwd. Hier kun je je een paar uur sportief uitleven. Voor de lunch stap je weer in de trein richting Bloemfontein.

   

  Dag 10 Bloemfontein - Kimberley
  In de middag maak je een toer door Bloemfontein met o.a. het vrouwenmonument dat aan de tijd van de Boerenoorlog herinnert. Je keert terug naar de trein en reist door naar Kimberley.

   

  Dag 11 Kimberley - Graaff Reinet
  In Kimberley bezoek je ’s ochtends het diamantmuseum bij The Big Hole. ’s Middags ga je naar de William Humphreys Art Gallery en het McGregor museum. Vervolgens reis je per trein naar Graaff Reinet.

  Golfers: In Kimberley ligt de Kimberley Golf Club. Aan het eind van de middag keer je terug naar de trein.

   

  Dag 12 Graaff Reinet - Oudtshoorn
  Na de lunch maak je een begeleide wandeling door het plaatsje Graaff Reinet. Aan het eind van de middag vertrekt de trein richting Oudtshoorn, bekend om de struisvogelboerderijen.

   

  Dag 13 Oudtshoorn - George
  In Oudtshoorn breng je een bezoek aan de Cango grotten en een struisvogelboerderij. Via de Outeniqua Pass kom je weer aan bij de trein in George.

  Golfers: Via de Outeniqua pass kom je aan bij de Fancourt Golf Estate.

   

  Dag 14 Knysna en George - Ashton
  Je rijdt naar Knysna. Knysna betekent ‘steile afdaling’ en verwijst naar twee hoge zandsteenrotsen, de Knysna hoofden, die de Knysna lagune lijken te beschermen tegen de open zee. Vanuit Knysna vaar je door de lagune naar het Featherbed natuurreservaat of je kunt ervoor kiezen om te winkelen in het stadje. Je keert terug naar de trein voor de lunch en reist door naar Ashton.

  Golfers: je wordt naar de Ernie Els Oubaai Golf Club gebracht.

   

  Dag 15 Ashton - Worcester
  Je rijdt via een mooie route richting de kust en komt aan bij Hermanus waar van juni tot november walvissen te zien zijn. Je rijdt terug het binnenland in en stapt in Worcester weer op de trein.

   

  Dag 16 Worcester - Kaapstad
  In de ochtend arriveer je op het treinstation van Kaapstad waar je bagage wordt opgeslagen in de Rovos Rail Lounge. Je maakt een rondrit door de stad en bezoekt de hoogtepunten. Je maakt een wandeling door de Compagniestuinen en bezoekt het Bo-Kaapmuseum en Diamond Works. De lunch gebruik je in het Victoria & Alfred Waterfront, waarna je District 6 en kasteel de Goede Hoop bezoekt. Na deze kennismaking met Kaapstad word je naar de luchthaven van Kaapstad gebracht voor je terugvlucht naar Amsterdam.

   

  Dag 17 Amsterdam
  Aankomst op Schiphol.

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

  KLM is onze nationale luchtvaartmaatschappij met als basis Schiphol Airport.

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Johannesburg - circa 11 uur
  Amsterdam - Kaapstad - circa 12 uur

   

  Het is ook mogelijk om deze reis met een andere luchtvaartmaatschappij te vliegen:


  Emirates is de nationale luchtvaartmaatschappij van Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Bij Emirates is het ook mogelijk om een stopover te maken in Dubai!

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Dubai - Johannesburg - circa 17 uur
  Amsterdam - Dubai - Kaapstad - circa 20 uur

   

  Etihad Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten met als basis Abu Dhabi. Ook in Abu Dhabi kun je een stopover maken. 

   

  Vluchtduur:

  Amsterdam - Abu Dhabi - Johannesburg - circa 18 uur
  Amsterdam - Abu Dhabi - Kaapstad - circa 22 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 1 hotelovernachting op basis van logies en ontbijt
  • 15 overnachtingen in de Gold cabin aan boord van de Shongololo Express
  • Halfpension en excursies tijdens treinreis
  • Entreegelden voor excursies tijdens treinreis
  • Lokale belasting
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking

   

  Niet inbegrepen / optioneel

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Niet genoemde maaltijden
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen. Tijdens bepaalde periodes (zoals tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Tevens is het van december t/m januari hoogseizoen in Zuid-Afrika. Vluchten en accommodaties kunnen in deze periode beperkt beschikbaar of vol zijn en tarieven kunnen hoger liggen. Wil je langer of korter verblijven? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - Standard accommodatie

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  oktober 2018
  03 t/m 03 € 6.125,00

  * Genoemde prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid.

Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen