Azië

10 Must Visits in Vietnam, Laos en Cambodja

Vietnam/Laos/Cambodja
Uitzicht over Ha Long Bay
29-01-2024
Deel dit blogbericht Delen

Leonie is reisspecialist bij Travelworld voor onder andere Vietnam, Laos en Cambodja. Afgelopen november is ze in Vietnam geweest en werd ze keer op keer verrast. Daarom neemt Leonie u graag mee naar de 10 Must Visit-plekken van Vietnam, Laos en Cambodja.

 

Voorafgaand aan de verkenning van de 10 Must Visit-plekken in Vietnam, Laos en Cambodja, deelt Leonie allereerst wat algemene informatie over deze prachtige bestemmingen.

Vietnam, Laos en Cambodja worden vaak met elkaar gecombineerd in reisroutes. Ze hebben zowel veel overeenkomsten als veel verschillen. Hoewel de landen geografisch dichtbij elkaar liggen en een gedeelde geschiedenis hebben, beschikken ze elk hun eigen unieke kenmerken, cultuur en karakteristieken. Hier zijn enkele verschillen tussen de drie landen:

Vietnam heeft een gevarieerd landschap, van de bergachtige regio's in het noorden tot de uitgestrekte delta's en prachtige stranden in het zuiden. Daarnaast wordt Vietnam gekenmerkt door de Vietnamoorlog en heeft het land een complexe geschiedenis met invloeden van de Chinese, Franse en Amerikaanse cultuur. Tot slot staat de Vietnamese keuken bekend om zijn verse ingrediënten en smaakvolle gerechten.

Daar waar het in Vietnam op sommige plekken enorm bruisend kan zijn, staat Laos bekend om de ontspannen en rustige sfeer. Het land herbergt enkele van de oudste boeddhistische tempels in de regio. Laos wordt gekenmerkt door weelderige groene bergen, de Mekong-rivier en schilderachtige dorpjes.

Als we vervolgens kijken naar Cambodja dan zal u zien dat qua stijl en cultuur een iets groter verschil zit. De tempels verschillen bijvoorbeeld ten opzichte van die in Laos en Vietnam. Het wereldberoemde Angkor Wat-tempelcomplex in Siem Reap is een iconische trekpleister en een hoogtepunt van de rijke geschiedenis van Cambodja. Een overeenkomst tussen Laos en Cambodja is dat zij de Mekong-rivier delen.

Dit alles maakt dat de bestemmingen elkaar aanvullen en makkelijk te combineren zijn met elkaar.

Ha Long Bay
Lantaarns in Hoi An
Rijstvelden van Mu Cang Chai, in het noorden van Vietnam
Skyline van Hanoi
Wat Xieng Thong in Luang Prabang

Must Visit 1: Halong Bay – Vietnam

Halong Bay ligt in het noorden van Vietnam. Dit stukje paradijs is écht een Must Visit! De baai staat bekend om de duizenden rotsen en eilandjes die uit de rustige turquoise wateren steken. Dit schilderachtige landschap creëert een betoverende sfeer. Een cruise door Halong Bay biedt niet alleen fantastische uitzichten, maar ook de mogelijkheid om te zwemmen, kajakken en de lokale cultuur te verkennen. Daarnaast staat Halong Bay op de Unesco-werelderfgoedlijst en is daarmee een uitstekende eerste Must Visit! 

Must Visit 2: Hoi An – Vietnam

Hoi An ligt aan de centrale kust van Vietnam. Het is een cultureel juweeltje met een historische charme en unieke atmosfeer. Deze oude handelsstad staat bekend om zijn goed bewaard gebleven architectuur uit de 15e- tot 19e-eeuw, waar de invloeden van de Chinese, Japanse en Europese culturen samenkomen. Een wandeling door Hoi An brengt u langs kleurrijke lantaarns die de stad magisch verlichten. U vindt hier traditionele houten huizen met gele muren en boetieks vol met op mat gemaakte kleding. Daarnaast biedt Hoi An ook veel plekken met streetfood, lokale markten en kookcursussen. Of u nu door de oude stad slentert, een boottocht maakt langs de Thu Bon-rivier of deelneemt aan een traditioneel lantaarnfestival, Hoi An is erg divers waardoor het ook zeker een aanrader is om te bezoeken.

Must Visit 3: rijstvelden in het Noorden – Vietnam

Als er iets kenmerkend is aan Azië, en ook zeker aan Vietnam, dan zijn het wel de rijstvelden. De rijstvelden in het noorden van Vietnam zijn echt een bezoekje waard. Het gebied herbergt namelijk diverse rijstvelden, zoals Sa Pa en Mu Cang Chai, welke een mooi uitzicht bieden en inzicht geven in de eeuwenoude rijstcultuur. Er zijn ook verschillende trekkingen mogelijk, waarmee u de omgeving kunt verkennen.  

Must Visit 4: Hanoi – Vietnam

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en is een echte Must Visit te noemen. Vanwege zijn unieke mix van historische schoonheid, culturele rijkdom en bruisende energie raad ik deze stad u zeker aan. In Hanoi vindt u sfeervolle meren en verschillende markten. Daarnaast kunt u ook diverse fietstochten maken, waarbij u langs veel bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes komt.  

Must Visit 5: Luang Prabang – Laos

Luang Prabang, in het noorden van Laos, is een betoverende bestemming om zeker te bezoeken. Net als een paar eerdergenoemde plekken is ook Luang Prabang een plek die op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. U vindt hier diverse prachtige tempels, schilderachtige straatjes en een ontspannen sfeer bij de Mekong-rivier. Een van de tempels die u in het oude stadscentrum vindt is het prachtige Wat Xieng Thong. Daarnaast is er ook een avondmarkt in de stad waar u diverse ambachten en culinaire lekkernijen kunt kopen. De laatste aanrader in deze stad is een boottocht op de Mekong, waarbij u de Pak Ou-grotten of de Kuang Si-watervallen bewondert.  

Kajakken op de rivier in Vang Vieng
Landschap van Lam Dong in Da Lat
Angkor Wat
Bruisende straat in Siem Reap in de avond
Strand van Phu Quoc

Must Visit 6: Vang Vieng – Laos

Tussen de grote bergen en aan de oevers van de Nam Song-rivier, ligt Vang Vieng in Laos. Ook hier zijn de bergen, grotten en landschappen werkelijk prachtig om te zien. Deze plek staat bekend als één van de beste plekken van Zuidoost-Azië om te genieten van buitenactiviteiten. Van kajakken op de rivier tot aan het bewonderen van de zonsondergang vanaf Pha Poak viewpoint. Ook vindt u hier gezellige barretjes langs de rivieroever.  

Must Visit 7: Da Lat – Vietnam

Da Lat is een betoverende bestemming die ik u zeker aanraad. Het bevindt zich in het Centrale Hoogland van Vietnam en biedt een aangenaam klimaat evenals beeldschone landschappen en architectuur. Daarnaast staat het bekend om haar kleurrijke bloemenkwekerijen en prachtige valleien. Een wandeling bij de Prenn-watervallen, een boottocht op het Xuan Huong-meer en het verkennen van de valleien van Lang Biang zijn ook grote aanraders als u Da Lat bezoekt. Bent u meer een avonturier? Dan kunt u hier ook kanoën en mountainbiken.  

Must Visit 8: Angkor Wat – Cambodja

Misschien wel één van de bekendste tempelcomplexen van de wereld is Angkor Wat in Cambodja. Het is 's werelds grootste religieuze monument. De tempel is gebouwd in de 12e-eeuw en imponeert met zijn indrukwekkende torens. Daarnaast is Angkor ook een spirituele plek en oorspronkelijk gewijd aan de hindoegoed Vishnu. De reflecterende vijvers en de serene omgeving voegen een extra dimensie toe aan de ervaring. Liefhebbers van geschiedenis en cultuur kunnen hier dan ook écht hun hart ophalen. 

Must Visit 9: Siem Reap – Cambodja

In het noordwesten van Cambodja ligt Siem Reap. Dit is een bruisende stad die onlosmakelijk is verbonden met de tempels van Angkor Wat en is dan ook de toegangspoort tot het archeologische park van Angkor. Deze stad heeft een levendige sfeer met diverse markten, lokale ambachten en een heerlijke keuken. Net als in Hanoi in Vietnam kunt u ook hier fietsen door de landelijke dorpjes en verschillende historische tempels verkennen. In heel Cambodja, maar dat geldt eigenlijk ook voor Vietnam en Laos, is de lokale bevolking uiterst gastvrij en vriendelijk.  

Must Visit 10: Phu Quoc – Vietnam 

De laatste Must Visit is Phu Quoc in Vietnam, de ideale bestemming voor een onvergetelijke strandvakantie. Toen Leonie haar reis door Vietnam maakte, eindigde ze ook hier haar reis. Ze kan dit dan ook aan iedereen aanraden! Phu Quoc ligt in de Golf van Thailand en heeft kilometerslange zandstranden, turquoise wateren en een ontspannen sfeer. De witte zandstranden, zoals Bai Sao en Long Beach, bieden u de uitgelezen gelegenheid om te luieren onder palmbomen met een prachtig uitzicht. Af en toe ook actief zijn? U kunt hier ook snorkelen en het kleurrijke onderwaterleven bewonderen.  

Met deze laatste aanrader zijn we aan het einde gekomen van de 10 Must Visits in Vietnam, Laos en Cambodja. Bent u benieuwd naar de Must Visits of Do's & Don'ts van een andere bestemming? Neem dan een kijkje op ons YouTube-kanaal! Hier kunt u ook onderstaande video bekijken, waarin reisadviseur Leonie haar top 10 Must Visits in Vietnam, Laos en Cambodja met u deelt.  

Reisadviseur Leonie

Over de auteur

Hi, ik ben Leonie

Weet alles van Bali/Indonesië, Botswana, Canada, Costa Rica, Cuba, Mexico, Singapore, Sri Lanka, Zuid-Afrika, Maleisië, Vietnam/Laos/Cambodja, Verenigde Arabische Emiraten, Namibië, Verenigde Staten

Vanaf jongs af aan heb ik veel gereisd en daardoor al vele hele mooie plekken in de wereld mogen zien. Toen ik voor het eerst naar Azië ging werd ik verliefd op de diverse cultuur, prachtige natuur en het overheerlijke eten. Het bezoeken van tempelcomplexen, streetfood eten bij de locals of het spotten van wildlife tijdens het hiken door de jungle, maakt dit bijzondere continent zo speciaal voor mij. Voor mijn werk reisde ik naar Midden-Amerika, wat heeft deze regio mij enorm verrast! De gezelligheid, sfeer én Latijns-Amerikaanse muziek maakt het een compleet andere beleving. Maar er is uiteraard nog veel meer moois te bewonderen en te ontdekken in de wereld. Ik kijk uit naar alle reizen die ik nog mag maken zodat ik mijn kennis en ervaringen met u kan delen!

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor