Azië

Bangkok: veelzijdige en indrukwekkende wereldstad

Thailand
Drukke straat in Bangkok
04-08-2020
Deel dit blogbericht Delen

Bangkok was mijn eerste kennismaking met Azië én eerste reis buiten Europa. Het feit dat ik er in twee jaar tijd uiteindelijk drie keer ben geweest, geeft wel aan dat deze metropool diepe indruk op mij heeft gemaakt. In deze blog leg ik u precies uit waarom!

Het drukke en wat chaotische beeld dat veel mensen hebben van grote Aziatische steden krijgt pas echt gestalte in Bangkok. Bijna overal waar u kijkt is het druk en bedrijvig op straat en vliegen de tuktuk’s, scooters en auto’s u om de oren. In het begin is dat wel even wennen, maar het heeft ook wel iets en na verloop van tijd went het en waardeert u het zelfs. Mocht u Thailand bezoeken of een rondreis door Azië maken: zorg dan dat u zeker een paar dagen reserveert voor Bangkok.

Lokale bevolking

Wat mij in Bangkok, en eigenlijk ook tijdens al mijn andere Azië avonturen, het meest enthousiast maakt, zijn de vriendelijke en vrolijke mensen. De lokale bevolking is oprecht blij u te zien en ze zijn erg gastvrij. Tijdens de fietstour van Co van Kessel komt u in de kleine, smalle straatjes van Bangkok waar de bevolking vrolijk naar u zwaait. Het valt op dat deze mensen, ondanks dat ze vaak niet veel hebben, heel vriendelijk en vrolijk zijn wanneer u zich hiervoor openstelt.

Fietstour

Het is zeker aan te raden om een fietstour te maken wanneer u een bezoek brengt aan Bangkok. Het leuke aan deze tour is dat u ook een andere kant van de stad ziet, waar u zelf anders niet snel zou komen. U komt bijvoorbeeld op een lokale markt waar u verschillende fruitsoorten en lekkernijen mag proeven en u brengt een bezoek aan het platteland waar u weer de serene rust kan ervaren. Na de hectiek van de drukke stad was dat wel een verademing!

TukTuk

Een ritje in een traditionele tuktuk mag ook zeker niet ontbreken. Pak de tuktuk naar een tempel of breng een bezoek aan Khao San Road. De boot is ook een geschikt vervoersmiddel om de stad te ontdekken. Het is goedkoop en een hele andere beleving om door de stad te reizen. Een beetje ‘zeebenen’ hebben is in dit geval overigens geen overbodige luxe.

Streetfood

Streetfood is een term die ze hier wel heel letterlijk nemen. Op iedere straathoek kunt u hier namelijk bijna sterrenwaardige maaltijden halen! Gewoon uit de wok, vers bereid door een enthousiaste Thai. Van alle gerechten is de Pad Thai toch wel mijn favoriet, want nergens smaakt die zo lekker als in Bangkok! Loop een avondje over Khao San Road en geniet van alles wat u voorbij ziet komen. Stap ervan af om in een restaurant te eten en geniet van de kleine hapjes die er op straat te vinden zijn. Er staan karretjes met heerlijk lokaal eten waar u vaak goedkoper en lekkerder uit bent dan in een restaurant. Het is ook een plek waar u gemakkelijk contacten legt met andere reizigers. De toeristen die ik zelf op reis ben tegengekomen zijn vaak sociaal en kunnen u goede tips geven over de stad. Stap eens uit uw comfort zone en onderneem activiteiten met onbekende mensen die misschien wel goede vrienden kunnen worden.

De straten van Bangkok bij nacht
Bangkok bij nacht vanuit de lucht
Wat Aron tempel in Bangkok
Streetfood in Bangkok
Tuktuk voor een tempel in Bangkok

Skybars

Om Bangkok vanuit een ander perspectief te ervaren, adviseer ik om eens een bezoek te brengen aan een van de skybars. Vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad en ziet u pas echt hoe gigantisch het is. Dat uw drankje misschien net iets te duur is, moet u hier dan wel voor lief nemen. Zelf heb ik de Mahanakhon SkyWalk bezocht. De exclusieve uitstraling ervaart u al bij binnenkomst. Na het kopen van het toegangskaartje wordt u naar een lift geleid die al een belevenis op zich is. Er is een observeer platform waar u de stad vanachter het glas kunt zien en een rooftopbar waar u een vrij uitzicht heeft over de stad. Ook vindt u hier een glazenbodem waardoor het net lijkt alsof u geen grond onder uw voeten meer heeft! Ik kan u aanraden om voor zonsondergang te gaan om het beste plekje te bemachtigen en te genieten van Bangkok in het licht én het donker. Het geeft een prachtig uitzicht om de zon onder te zien gaan en het nachtleven van Bangkok van boven te bekijken.

Tempels

De tempels van Bangkok mag ik uiteraard niet vergeten, een absolute must-see! Het is indrukwekkend om te zien hoe groot en mooi de tempels zijn. Er is heel veel variatie en geen tempel is hetzelfde. In Bangkok zijn alleen al meer dan 400 tempels! Tip; bezoek de tempels in de ochtend wanneer het minder warm (en ook minder druk) is.

MBK Center

Het bezoeken van het winkelcentrum MBK Center is een leuke afwisseling tijdens uw bezoek. Er vertrekt een bootje van de ene kant van de rivier naar de andere kant. Het is een modern winkelcentrum waar ze heel veel aandacht aan de inrichting hebben besteed. U hoeft hier niet te winkelen om u te vermaken. Op de begane grond hebben ze het traditioneel ingericht met zelfs bruggetjes over het water heen. Ook zijn er genoeg souvenirwinkeltjes te vinden waar u de leukste en meest originele souvenirs kunt kopen. Het is mogelijk om bovenop het winkelcentrum te genieten van het uitzicht in het restaurant, met een weids uitzicht over de rivier.


Bangkok is een stad die mijn hart in alle opzichten heeft veroverd. Van de geordende ‘chaos’ in het centrum tot de sierlijke tempels en van het heerlijke Street food tot de rust in het omliggende platteland. Uw eerste bezoek aan Bangkok kan wellicht eerst even leiden tot een cultuurshock, maar stel u open, ga op onderzoek uit, beleef deze heerlijke stad en voor u het weet komt u, net als ik, back for more.

Bent u geïnteresseerd in een reis naar Bangkok? Onze reisspecialisten helpen u graag met het samenstellen van een reis op maat!

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor