Noord-Amerika

Edmonton bezienswaardigheden

Canada
Waterdale Bridge in Edmonton
18-08-2019
Deel dit blogbericht Delen

De meeste reizigers zijn wel bekend met de Rocky Mountains en de nationale parken Jasper en Banff. Maar wist u ook al dat Edmonton de ideale toegangspoort is? Zeker nu KLM rechtstreeks naar deze eigentijdse, Canadese stad vliegt.

Het onontdekte Edmonton

In tegenstelling tot andere, populaire steden is Edmonton nog nauwelijks ontdekt door toeristen. De sfeer is des te authentieker. Wie van shoppen houdt zal aangenaam verrast worden in het Boheemse district Old Strathcona waar de historische sfeer is gemixt met nieuwe energie. Antiquiteiten, vintage shops met vinylplaten, boetieks vol trendy maatpakken en high fashion kleding kleuren hier het straatbeeld.

Laat bijvoorbeeld een paar nieuwe schoenen aanmeten bij Poppy Barley. Hier worden uw voetmaten nog op klassieke wijze opgemeten voor een perfect paar passende schoenen.

Gastronomische ervaring

Voor een gastronomische onderbreking biedt de nabijgelegen Farmers’ Market uitkomst. Deze levendige verzamelplaats is een hot spot van lekker eten, streekproducten en Canadese lekkernijen. Dit is volgens de lokale bewoners ‘the place to be’ voor de beste, puurste en smakelijkste ingrediënten.


De stad is sowieso culinair ingesteld met voedselminnende chefs en restaurants. Loop bijvoorbeeld eens binnen bij de KITCHEN waar Brad Smoliak voor een smaaksensatie zorgt. Dat doet hij door persoonlijke gerechten te bereiden waarbij hij de lokale keuken voorziet van een internationale stijl. Zelfs de koningin van Engeland gaf haar stempel ‘fit for the Queen’ nadat zij bij Brad te gast was tijdens haar laatste koninklijke bezoek aan Edmonton.

Walterdale Bridge in Edmonton
Skyline van Edmonton met Muttart Conservatory op de voorgrond
De Art Gallery of Alberta in Edmonton

Culturele bezienswaardigheden

Voor creatieve prikkelingen kunt u terecht in het Art Gallery of Alberta. Een modern museum gericht op innovaties en visuele kunst. De cultuur komt ook tot uiting op een van de vele theater- en muziekfestivals die het hele jaar door worden georganiseerd. Het meest bekend is het Fringe Festival dat elk jaar tegen eind augustus plaatsvindt.

En als u genoeg heeft genoten van kunst, cultuur en food bent u binnen een halve dag midden in de spectaculaire Rocky Mountains. Nog dichterbij vindt u Elk Island National Park, waar bizons en elanden uw pad kunnen kruisen.

Bent u geïnteresseerd in een reis naar Edmonton? Onze reisspecialisten helpen u graag met het samenstellen van een reis op maat!

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor