Down Under

Highlights van het Noordereiland

Nieuw-Zeeland
Skyline van Auckland, Nieuw-Zeeland, tijdens zonsondergang
06-08-2020
Deel dit blogbericht Delen

Ik vond het altijd een beetje overdreven als mensen zeiden dat ze ergens hun hart verloren hadden. Totdat ik het zelf meemaakte in Nieuw-Zeeland. In 2016 heb ik een half jaar in Auckland mogen wonen en greep ik elke kans aan om stukje bij beetje het Noordereiland te verkennen. Van foto’s wist ik wel hoe mooi het er was, maar als u het dan met eigen ogen ziet...wauw!

Bijna iedereen die Nieuw-Zeeland ooit bezocht, geeft aan dat ze eigenlijk veel te weinig tijd hadden. Er is ook zoveel om te zien dat u er niet aan ontkomt om keuzes te maken. Daarom deel ik in deze blog mijn tips voor het Noordereiland met u, zodat u gericht op pad kunt.

Dagtrip vanuit Auckland

We beginnen het dichtste bij Auckland, wandel naar de haven en de ferryterminal. Hiervandaan kunt u twee heel verschillende dagtrips maken: Waiheke of Rangitoto. Waiheke is een prachtig eiland met mooie wandelroutes en verschillende wijngaarden. U kunt hier een heerlijke wijnproeverij beleven met in de verte een uitzicht op de Sky Tower van Auckland. Kiest u voor Rangitoto? Neem dan uw wandelschoenen maar mee. Hier wandelt u met een rustige klim in ongeveer een uur naar de top. Rangitoto is een inactieve vulkaan, waar u tijdens de wandeling door het lava-achtige gesteente constant aan herinnerd wordt. Vanaf de stranden van Auckland kunt u het karakteristieke gezicht van Rangitoto gelijk herkennen.

Piha Beach

Een mooie strandbestemming dichtbij de stad is Piha Beach, ongeveer 45 minuten rijden. Door het zwarte, vulkanische zand is dit een unieke bestemming. Omgeven door de rotsen is dit een zeer fotogeniek plaatsje. Om het af te maken kunt u hier naar de waterval Kitekite Falls wandelen.

Bay of Islands

Op ongeveer 3 uur rijden ten noorden van Auckland vindt u de Bay of Islands, die nog mooier is dan hij klinkt! In de prachtige omgeving van deze 16 kilometer brede baai is ook genoeg te beleven. De meest populaire activiteit is dolfijnen spotten per boot vanaf Paihia.

Maori cultuur

Wanneer u meer wilt weten over de Maori cultuur, ga dan naar de Waitangi Treaty Grounds. Dit is niet alleen een prachtige plek, maar ook vol met geschiedenis. Dit is de plek waar de Declaration of Independance en het Waitangi verdrag tussen de inheemse Maori en de Engelsen bijna twee eeuwen geleden getekend werd.

Russell

Een bezoek aan het plaatsje Russell mag ook niet ontbreken. Dit was de eerste haven en Europese nederzetting in Nieuw-Zeeland. Vroeger was dit een beruchte plek zonder wetten en regels, waar alleen schippers na een lange tijd op zee stopten. Inmiddels staat Russell bekend als een uiterst romantisch en rustig stadje. Hier staat het oudste hotel van het land, waar u ook heerlijk kunt eten.

Piha Beach bij zonsondergang, met surfer en hond
Boten in de zee van Bay of Islands, Nieuw-Zeeland
Groene meren te midden van het vulkanische landschap van Tongariro National Park
Verlichte skytower van Auckland, Nieuw-Zeeland

Gloeiwormen op het Noordereiland

Op verschillende plaatsen op het Noordereiland kunt u gloeiwormen zien. De meest bekende is Waitomo. Ik ben naar Lake Karapiro gegaan, ongeveer 2 uur ten zuiden vanaf Auckland. Een onvergetelijke ervaring was om hier een Kayak Glow Worm tour te beleven. We vertrokken aan het eind van de middag per kayak door een cliff naar een afgelegen plekje. Hier werd de barbecue aangestoken en wachtten we onder het genot van een hapje en drankje de zonsondergang af. Toen het eenmaal donker was, werd het tijd om weer in de kayak te stappen. Dit was een heel aparte ervaring: we voeren door de cliff waar we omringd werden door lichtpuntjes. We konden de gloeiwormen en sterren bijna niet van elkaar onderscheiden!

Taupo

Taupo is een van mijn favoriete steden. Ik vind het een heerlijke stad met een mooie omgeving en er is genoeg te doen. Rijd bijvoorbeeld met de auto langs Lake Taupo af, waar de autoweg tussen de bergen en de zee ligt. Een andere mogelijkheid is om het vulkanische park 'Craters of the Moon' te bezoeken of een kijkje te nemen bij de wilde rivier met de Huka Falls watervallen. Mocht u behoefte hebben aan wat adrenaline: u kunt hier ook raften!

Op Lake Taupo zelf kunt u per boot of kayak het meer op en hier kunt u de Maori Rock Carvings bekijken. Dit kunstwerk is in 1976 op traditionele wijze beeld gehouwen en geeft een extra dimensie aan dit plaatsje midden op het meer. 

Tongariro National Park

Vanuit Taupo rijdt u in een uur naar Tongariro National Park. Houdt u van een flinke wandeling? Dan is de Tongariro Alpine Crossing zeker een aanrader. Dit is een prachtige (maar ook vrij pittige) wandeling van circa 21 kilometers langs vulkanen, bergen en meren. Deze wandeling over het robuuste terrein duurt minimaal 6 uur, maar de vele fraaie uitzichten onderweg zorgen dat iedere minuut welbesteed is. Wilt u de omgeving leren kennen, maar wordt u niet enthousiast van een urenlange wandeling? Dan is wellicht de evening sunset tour wat voor u. Hier wandelt u onder leiding van een gids in ongeveer iets meer dan een uur naar een uitzichtpunt, van waaruit u onder het genot van een wijntje toekijkt hoe de zon achter de vulkaan verdwijnt.

Hot Pools

Bijkomen van al deze inspanningen kan gelukkig ook. De beste manier is om plaats te nemen in een van de natuurlijke hot pools van de omgeving. U kunt naar een van de spa resorts, maar u kunt ook naar de rivier. Deze is door de geothermische activiteit op natuurlijke wijze verwarmd, waardoor u zich in een warm bad waant! En eigenlijk voelt voor mij heel Nieuw-Zeeland als een warm bad.

Bent u geïnteresseerd in een reis naar Nieuw-Zeeland? Onze reisadviseurs helpen u graag met het samenstellen van een reis op maat!

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor