Down Under

Paradijselijk genieten op Fiji

Strand van Fiji vanuit de lucht
08-08-2023
Deel dit blogbericht Delen

Vaak wordt mij de vraag gesteld: “Wat is nu de mooiste bestemming die je hebt gezien van al die landen waar je bent geweest?” Een eenduidig antwoord heb ik niet, maar de top 4 wordt gevormd door Antarctica, Spitsbergen, Costa Rica en ook Fiji. Eigenlijk is het natuurlijk ook appels met peren vergelijken, want de Noord- en Zuidpool zijn natuurlijk een verschil van dag en nacht met Fiji. Toch is laatstgenoemde een pareltje in de Stille Oceaan, dat op geheel eigen wijze tot de verbeelding spreekt.

Na een rondreis door naar Fiji

Tijdens mijn acht maanden durende reis rond de wereld kwam ik, na Singapore, Australië en Nieuw-Zeeland gezien te hebben, aan op de luchthaven Nadi van Fiji. Bij aankomst werd ik al zingend en dansend verwelkomd en werd er een bloemenkrans om mijn nek gehangen. Het leuke is dat het geen gespeelde blijdschap en vriendelijkheid is. Die mensen zijn echt razend enthousiast, of anders zijn het erg goede acteurs! Wat een heerlijk begin van mijn verblijf op dit exotische eiland.

Eilandhoppen in Fiji

Fiji bestaat uit meer dan 300 eilanden met Vitu Levu als grootste eiland. U kunt op Fiji actief bezig zijn of heerlijk relaxen aan één van de vele mooie stranden aan de kust. Een veelgehoorde constructie is om even helemaal tot rust te komen op Fiji na een intensieve rondreis door Nieuw-Zeeland. U kunt dan neerploffen op het strand, maar ook genieten van het prachtige binnenland, de onderwaterwereld bewonderen, talloze watersporten beoefenen of aan boord van een bootje stappen en omliggende eilanden bezoeken. Ik kon die laatste optie in ieder geval niet weerstaan en stapte op een catamaran die me gedurende 5 dagen langs en naar verschillende eilanden van de ‘Yasawa’ groep zou brengen. De Yasawa-eilanden bevinden zich in het noordwesten van Fiji en zijn robuust, afgelegen en hebben de meest oogverblindende zandstranden. Overdag dobberden we heerlijk op het water en genoten we meer dan eens van de fabelachtige onderwaterwereld. De nachten brachten we door op steeds weer een ander fotogeniek eiland. Op de eilanden zelf bezocht ik dan altijd het lokale dorpje, maakte prachtige wandelingen en wist me altijd vergezeld door de prachtige smaragdgroene zee. Ook bezocht ik Monuriki Island waar de kaskraker ‘Castaway’ met Tom Hanks is opgenomen. Een wonderschoon eiland met een parelwit strand en een rijke onderwaterwereld en groene heuvels.

Hangmat aan het strand van Fiji
Strand van Fiji
eilandje in zee van Fiji
eiland van Fiji met boot vanuit de lucht

Kava ceremonie

Een lokaal dorp bezoeken ging vaak gepaard met een zogeheten Kava ceremonie. De locals delen graag de Kava met u als een teken dat u welkom bent. Traditiegetrouw geven ze u een troebel drankje (niet echt lekker, maar vertel het ze maar niet!) in een kokosnoot gemaakt van plantenwortels. Er zou een kalmerende werking van uit gaan, maar ik voelde alleen een lichte tinteling op mijn tong. Uiteraard wordt er ook weer gezongen, gedanst en gelachen. Een hele belevenis om op deze manier een kijkje te nemen in het leven van de eilandbewoners.

Beste reistijd Fiji

Bent u enthousiast geworden om deze prachtbestemming ook te gaan bezoeken? Houd dan wel rekening met het regenseizoen! De beste en meest comfortabele tijd om Fiji te bezoeken is tijdens het droge seizoen tussen mei en oktober. De temperaturen liggen dan rond de 25°C waardoor dit wordt beschouwd als de beste reistijd voor Fiji. Dit zijn de wintermaanden in Fiji wat betekent dat u heldere lucht hebt. Het is dan natuurlijk ook drukker. Van november t/m april heerst het regenseizoen.

Vervolg naar de Cookeilanden & Zuid-Amerika

Na Fiji ging mijn wereldreis vrolijk verder en bezocht ik nog de Cookeilanden, nóg zo’n exotische bestemming om bij weg te dromen. Ook Midden en Zuid-Amerika volgden nog. Het was een waanzinnige trip, waarbij Fiji beslist niet had mogen ontbreken. Ik zal er zeker nog eens terugkeren om nog meer verscholen pareltjes te ontdekken!

Bent u geïnteresseerd in een reis naar Fiji? Onze reisadviseurs helpen u graag met het samenstellen van een reis op maat!

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor