Noord-Amerika

Verrassend: de natuurparken van Oost-Canada

Canada
Algonquin Park in Canada
14-08-2019
Deel dit blogbericht Delen

West-Canada staat bekend om haar prachtige natuur en parken rondom de Rocky Mountains, maar vlak ook Oost-Canada niet uit! Ondanks het feit dat het oosten van Canada tot hetzelfde land behoort als het westen, zijn beide gebieden niet met elkaar te vergelijken. Het Oosten staat vooral bekend om de Niagara Falls en de prachtige steden met Franse invloeden. Minder bekend is dat ook de natuurparken zeer de moeite waard zijn om te bezoeken! Houdt u van een bosrijke omgeving, outdoor activiteiten en prachtige vergezichten? Graag laat ik u kennis maken met de mooiste parken die het oosten van Canada rijk is.

Bruce Peninsula

Bruce Peninsula is het schiereiland dat vaak bezocht wordt als tussenstop door mensen die onderweg zijn naar Manitoulin Island. Met slechts een tussenstop doet u het schiereiland echter flink tekort. In Bruce Peninsula wordt u omringd door prachtige natuur en een bosrijke omgeving met prachtige meren. Het park herbergt een aantal fraaie wandelroutes, waarop u maar weinig andere reizigers tegenkomt. Het wandelpad lijkt af en toe letterlijk van de gebaande paden af te wijken, want u wandelt over zowel een bospad als over kiezelstenen. Gevoelsmatig lijkt het hier soms alsof u de verkeerde route neemt, maar niets is minder waar. U komt hierdoor juist op prachtige, afgelegen plekjes! Ik raad u aan om een lunch mee te nemen voor onderweg, zodat u deze kunt nuttigen aan het water.


Killarney Provincial Park

Killarney Provincial Park is een grote aanrader en doet zeker niet onder voor het populaire Algonquin Provincial Park. Killarney heb ik persoonlijk ervaren als de mooiste plek van Ontario! Het is een klein, maar veelzijdig en heuvelachtig park. De bekende wandeling ‘The Crack’ is naar mijn mening het hoogtepunt van dit park. De wandeling neemt ongeveer vier uur in beslag en is ideaal als ochtendactiviteit. Het is een wandeling waarbij u onderweg zomaar beren tegen kunt komen en ook een wandeling die de conditie van niet getrainde wandelaars op de proef zal stellen. Maar wie alle ‘obstakels’ overwint zal worden beloond met een prachtig uitzicht! Killarney Provincial Park onderscheidt zich met name van andere Oost-Canadese parken door de aanwezigheid van rotsblokken. En aangezien dit park 'off the beaten track' is (en dus lang niet alle reizigers dit park bezoeken), voelt u zich echt even weg van de wereld. Grote kans dat u het uitzichtpunt voor u alleen hebt! Een praktisch puntje: in de omgeving van het park zijn slechts een paar campings te vinden. Mijn advies luidt dan ook om de campingplaatsen op voorhand te reserveren, zodat u verzekerd bent van een prachtige plaats in de natuur.

Niagara Falls in Canada
Bruce Peninsula in Canada
Moriane Lake in Canada
Meer in Canada omringd met bergen


Algonquin Provincial Park

Algonquin Provincial Park is het grootste en meest populaire natuurgebied van Ontario. Zowel reizigers als ‘locals’ brengen hun vakantie hier door. Het is een uitgestrekt gebied met aan de zuidkant slechts één weg die het park doorkruist. In Algonquin Provincial Park kunt u naast hiken over avontuurlijke trails volop fietsen en kanoën. Ongeveer halverwege het park is een levendige 'area', een soort mini-dorpje, te vinden met een aantal campings, een restaurant, supermarkt en een mountainbike verhuurbedrijf. Ik raad u zeker aan om een mountainbike te huren en het pad te volgen waar vroeger een stoomtrein heeft gereden. In het park wordt de historie van de legendarische route uitgelegd, waardoor u een goed beeld krijgt van hoe het vroeger was. De fietstocht voert langs verschillende mooie plekjes met uitgestrekte vlaktes en stromende riviertjes. U bent ongeveer twee uur onderweg en aan het einde van de route wacht een prachtig uitzichtpunt over het park. In Algonquin National Park hadden wij het geluk om een beer te spotten!


Bent u dus een natuurliefhebber en houdt u van outdoor activiteiten? Dan is Oost-Canada een bestemming die niet langer mag ontbreken op uw bucketlist!

Bent u geïnteresseerd in een reis naar Canada? Onze reisadviseurs helpen u graag met het samenstellen van een reis op maat!

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor