Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World
 • Introductie
  Aruba is een waar vakantieparadijs voor zon-zee- en strandliefhebbers. Prachtige witte zandstranden vind je hier in overvloed. In de azuurblauwe Caribische Zee kun je bovendien heel goed snorkelen en duiken. Dankzij de gemiddelde temperatuur van 29°C is Aruba het hele jaar door geschikt voor een strandvakantie. De Divi Divi bomen geven het eiland een heel eigen karakter. In en om de sfeervolle hoofdstad Oranjestad vind je vele restaurants en bars. Je merkt al snel waarom men Aruba ‘One Happy Island’ noemt. In het zonnetje op een fijn strand met een tropisch drankje in de hand straalt iedereen van geluk

  Geografie
  Aruba ligt naast Curaçao voor de kust van Venezuela. Aruba is ongeveer net zo groot als Texel. Het is een behoorlijk droog eiland wat resulteert in een rotsachtig landschap met veel cactussen en Divi Divi bomen die met de wind meegroeien. Er is rondom Aruba veel koraalrif

  Klimaat
  Aruba is een warm, droog en zonnig eiland met weinig temperatuurverschillen. Aruba een tropisch eiland noemen zou dankzij de minimale regenval niet terecht zijn. In de periode van oktober tot en met januari valt de meeste neerslag, meestal in de vorm van een korte, pittige bui. Aruba ligt buiten de orkaangordel.

  Klimaattabel Aruba

  Aruba jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 30 30 31 32 32 33 33 33 33 33 32 31
  Zonuren per dag 8 8 8 8 8 9 10 9 9 8 8 7
  Gemiddelde neerslag (mm) 39 20 9 12 16 19 32 26 46 80 95 80

    

  Beste reistijd
  Eigenlijk is het gedurende het hele jaar goed toeven op Aruba. Het hoog- en laagseizoen bestaat vooral dankzij het vakantiepatroon van de Amerikaanse toeristen. Het hoogseizoen loopt van half december tot half april. Juli en augustus zijn dankzij de Europese schoolvakanties ‘mid season’. Het echte laagseizoen duurt van september tot half december. De meest gunstige tijd qua weer en prijzen zijn april, mei en juni.

  Tijdsverschil
  Het is op Aruba 5 uur vroeger in onze wintertijd en 6 uur vroeger in onze zomertijd.

  Taal
  Het Papiaments en Nederlands zijn de officiële talen op Aruba

  Valuta
  De Arubaanse florin (AWG) is de lokale valuta op Aruba. Maar ook Amerikaanse Dollars en Euro’s worden op de meeste plekken geaccepteerd.

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD. 

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

top 3 Aruba reizen
9-daagse strandvakantie Aruba
Het bij jong en oud populaire Holiday Inn Resort Aruba staat bekend als een van de meest complete resorts op Aruba en ligt direct aan Palm Beach, een van de mooiste stranden van het Caribisch gebied. Met een gemiddelde temperatuur van 29°C is Aruba een strandbestemming bij uitstek. Verken de prachtige stranden en koraalriffen en geniet van de onalledaagse omgeving waar je je in bevindt.
Vanaf:€ op aanvraag
9-daagse strandvakantie Aruba
Graag met zijn tweeën even helemaal tot rust komen op een tropisch eiland? Bucuti & Tara Beach Resort is een adults only resort en waar paradijs voor eenieder die wil genieten van een rustige omgeving en van elkaar. Het resort is gelegen aan het brede Eagle Beach, één van de fraaiste stranden van de Caribbean. Door de poederwitte zandstranden, wuivende palmbomen en azuurblauwe zee geniet je maximaal van een ontspannen verblijf.
Vanaf:€ op aanvraag
9-daagse strandvakantie Aruba
Laat je tijdens deze strandvakantie heerlijk verwennen en ontsnap aan de dagelijkse routine. Op het eiland Aruba kun je optimaal genieten van het tropische klimaat, de hagelwitte zandstranden, wuivende palmbomen en de azuurblauwe zee. Ook onder water is Aruba paradijselijk te noemen. De kleurrijke koraalriffen waar schildpadden en zeepaardjes in leven versieren de Caribische Zee en zijn te bewonderen via een snorkel en duiktocht.
Vanaf:€ op aanvraag
;
Travel World