Caribbean

Curaçao

Grote Knip op Curaçao
Gekleurde huisjes Curaçao
Typische drijfhout bordjes op Curaçao

Een vakantie naar Curaçao; van Blue Bay tot Jan Thiel

Daniëlle reisadviseur

Daniëlle

Reisadviseur

Van de Westpunt tot de Oostpunt van Curaçao vindt u diverse mooie stranden. Zo is er het paradijselijke Blue Bay dat zich net boven Willemstad bevindt en het Jan Thiel Beach, waar regelmatig sfeervolle strandfeesten plaatsvinden. Bent u op zoek naar een unieke strandervaring? Breng dan een bezoekje aan het Playa Porto Marie, waar u de mogelijkheid heeft om kennis te maken met de schattige varkentjes van Curaçao.  

Bekijk reisaanbod

Tijdens uw reis naar Curaçao is een wandeling over de pontjesbrug in Willemstad een echte aanrader. De gekleurde pakhuizen aan de handelskade in Willemstad behoren tot een van de mooiste plekken van Curaçao. Ook een bezoek aan de populaire wijken Pietermaai en Otrobanda is zeker de moeite waard.  

Ten zuidoosten van Curaçao ligt het onbewoonde eiland Klein Curaçao. Maak een boottocht naar dit prachtige eiland en geniet van de parelwitte zandstranden of ontdek de kleurrijke onderwaterwereld. Klein Curaçao is een spectaculaire toevoeging op een rondreis door Curaçao.  

Curaçao is de Caribische lieveling van vele vakantievierders. Niet zo gek, want het is er praktisch altijd mooi weer, de hotels liggen aan de mooiste stranden en de sfeer is vrolijk en kleurrijk. Voor veel Nederlanders heeft Curaçao iets vertrouwds. In de 17e-eeuw werd het Benedenwindse eiland gekoloniseerd door Nederlandse kooplieden. Zo kunt u zich er vandaag de dag prima redden in het Nederlands. Geniet van een zonnige en onbezorgde vakantie op Curaçao, waarbij u zich geen moment hoeft te vervelen.   

Zeeschildpad bij Curaçao
Curaçao grotten bij het strand
Varken op Porto Marie Curaçao
Strand van de Grote Knip

Beste reistijd

Het klimaat in Curaçao is het hele jaar door aangenaam, met warme temperaturen, weinig regen en veel zon. De temperatuurverschillen per maand zijn nihil. Curaçao ligt buiten de orkaangordel maar kan af en toe wel te maken krijgen met uitlopers van orkanen of tropische stormen in het Caribisch gebied. In het najaar is er meer kans op regen, maar het is nooit lang achter elkaar slecht weer. De meest gunstige tijd qua weer, prijzen en drukte zijn april, mei en juni. Maar u kunt het gehele jaar door op vakantie naar Curaçao. 

Typische borden op Curaçao
Dolfijn op Curaçao
Curaçao Handelskade Willemstad

Regio's

West-Curaçao (vanaf Willemstad) 

In het noordwesten van Curaçao bevindt zich Westpunt, gelegen aan de Westpuntbaai. In het relaxte Westpunt en haar omliggende regio vindt u een aantal prachtige stranden, zoals de Grote en Kleine Knip ten zuiden en Playa Kalki ten noorden van het dorp. Wanneer u wilt snorkelen in Curaçao is Playa Lagun een echte aanrader. Het vissersstrandje is gelegen tussen twee rotsen en biedt uitzicht op de Caribische Zee. In de zee bij Playa Lagun zijn regelmatig imposante vissen en schildpadden te zien, kortom; de perfecte plek in Curaçao om te scuba diven. Bent u op zoek naar een rustig strand? Neem dan een kijkje op het hagelwitte strand van Santa Cruz. Het lange zandstrand met een kalme en ondiepe zee maakt Santa Cruz ideaal voor gezinnen met kinderen of wanneer u simpelweg wilt ontspannen. Wat verder van de kust af ligt het dorpje Soto, welke beschikt over een unieke omgeving. Zo is er de St. Martha Baai en het landhuis Groot Sint Martha. Nog iets verder het binnenland in vindt u het Landhuis Dokterstuin, welke op de route richting Westpunt ligt. De plantage van Dokterstuin is al in gebruik sinds de 17e-eeuw. Momenteel is het landhuis een overheerlijk Creools restaurant. Bent u benieuwd naar een bijzondere strandervaring? Breng dan een bezoekje aan Playa Porto Marie, dat ook wel ‘Pig Beach Curaçao’ wordt genoemd. Hier maakt u kennis met de schattige varkentjes van Curaçao, die overigens graag ook een duik nemen in het kristalheldere water. Dit is overigens niet de enige bijzondere eilandbewoner! In Sint Willibrordus kunt u op gepaste afstand kennismaken met paradijselijke flamingo's. Ten noordwesten van Willemstad bevindt zich Blue Bay, ook wel Blauwbaai genoemd. Dit tropische strand is geschikt voor alle leeftijden dankzij de rustige golven en het geleidelijk aflopende strand.  

 

Willemstad 

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en de voormalige hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Vooral de wijken Pietermaai en Otrobanda zijn populair onder reizigers, aangezien deze het centrum van Willemstad vormen. Hier vindt u dan ook de meeste hotels, restaurants en bezienswaardigheden. Een van de bekendste hotspots van Curaçao is de Koningin Emmabrug, ook wel de Pontjesbrug genoemd. Het is de enige drijvende houten draaibrug ter wereld en verbindt Punda met Otrobanda. Aan de waterkant van de pontjesbrug liggen kleurrijke panden, waaronder het gele San Marco Hotel & Casino. Vlak bij het vliegveld bevindt zich de residentiële wijk Santa Maria, welke de perfecte uitvalsbasis is om Willemstad en haar omgeving te ontdekken.

 

Oost-Curaçao (onder Willemstad) 

Een aantal kilometer onder Willemstad bevindt zich het paradijselijke LionsDive Beach Resort. Tijdens een verblijf in het LionsDive ontdekt u gemakkelijk de highlights van Curaçao. In de buurt van LionsDive heeft u de mogelijkheid om getrainde dolfijnen in een natuurlijke lagune te spotten. In Jan Thiel kunt u geheel ontspannen op een strandbedje van Jan Thiel Beach, welke wordt omringd door de Jan Thiel Baai. Wanneer u de wateren rondom het eiland per boot verkent, is een stop in de Fuikbaai een echte aanrader. Het strand van Fuikbaai is alleen bereikbaar per boot en is perfect voor een barbecue op het strand. Ook Klein Curaçao, ten zuidoosten van de Oostpunt, is een bezoekje waard. Dit onbewoonde, tropische eilandje heeft een parelwit zandstrand en wordt omringd door een turquoise zee met een levendige onderwaterwereld. Tijdens een dagexcursie naar Klein Curaçao heeft u de mogelijkheid om te ontspannen op het strand of te duiken in de wateren rond Curaçao.

 

Tijdverschil 

Het is op Curaçao vijf uur eerder tijdens de Nederlandse wintertijd en zes uur eerder tijdens onze zomertijd.  

 

Valuta 

De Nederlandse-Antilliaanse gulden (Naf of ANG) is een officiële valuta. Op veel plekken kunt u ook betalen met de Amerikaanse dollar. Curaçao beschikt over genoeg geldautomaten, met name in Willemstad en op het vliegveld. Bankpassen en creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd.  

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor