• Reykjavik
  Reykjavik vormt een goede uitvalsbasis om de natuurwonderen uit de omgeving te verkennen, maar ook in de stad zelf is genoeg te doen. Deze meest noordelijke hoofdstad ter wereld heeft een kleine 100.000 inwoners en is bezaaid met bijzondere architectuur, zoals de futuristische Hallgrímskirkja-kerk. Ook vind je er restaurants met echte IJslandse specialiteiten, trendy café's en musea. Vlakbij liggen de geothermale bronnen van de Blue Lagoon, middenin de lavavelden. Je kunt er uitgebreid ontspannen in de spa. 

  Noorderlicht
  Het noorderlicht bestaat uit bundels licht die zich door de lucht voortbewegen, soms groen, soms geel, paars of rood gekleurd. Deeltjes die door de zon het heelal in worden geslingerd veroorzaken dit fenomeen. In IJsland is er weinig lichtvervuiling waardoor het er in de winter erg donker kan worden. Tijdens dit seizoen, in de maanden oktober t/m maart, is het noorderlicht het best te zien. 

  Thingvellir National Park 
  Niet alleen wat betreft natuurschoon een van de bekendste parken van IJsland, ook historisch gezien is er veel in dit gebied gebeurd. De Vikingen stichtten er het eerste parlement van het eiland, en jarenlang kwam bijna de hele bevolking vanuit alle hoeken van het land naar dit gebied om recht te spreken. Kliffen, rotspartijen, meren en uitgestrekte vergezichten sieren dit pittoreske landschap.

  Geysir
  In de Haukadalur vallei ligt de beroemdste geiser van IJsland. Van Geysir is zelfs het woord 'geiser' afgeleid. Het kokend water van deze geiser kan tot wel zeventig meter hoog spuiten. Geysir is helaas niet meer zo actief, maar in de buurt ligt Strokkur, die vaker tot uitbarsting komt. 

  Vatnajökull Nationaal Park
  De witte Vatnajökull gletsjer bedekt enkele van de meest actieve vulkanen van IJsland. Aan de voet van deze immense ijsvlakte ligt het gletsjermeer Jökulsárlón. Hierin drijven bijna altijd kunstig gevormde ijsblokken met zo nu en dan een laagje as van recente vulkaanuitbarstingen. Ontdek ook de grotten en lavaformaties in het gebied, te danken aan de grote vulkanische activiteit. Je kunt dit gebied het beste met gids te verkennen. 

  Papey Island
  Bijna zestig procent van de wereldwijde populatie van de vrolijke papegaaiduikers komt ieder jaar (in april) naar de kust IJsland om er te broeden. Het ongerepte Papey Island is een goede plek om de kolonie papegaaiduikers te observeren.

  Jokulsarlon Glacier Lagoon
  Misschien komt dit uitgestrekte gebied je wel bekend voor, want het is namelijk het decor geweest voor vele filmscènes. Onder andere James Bond en Tomb Raider zijn er opgenomen. De landschappen in dit gebied zijn dan ook zeer fotogeniek!

  Gullfoss
  De watervallen in Gullfloss horen tot de bekendste watervallen van IJsland. Je kunt het natuurgeweld vanuit verschillende posities bekijken en erg dichtbij komen. Het gebied rondom de watervallen is erg woest. Je hebt een grote kans om een regenboog te spotten, want dankzij de grote hoeveelheid verneveld water ontstaan deze er vaak. 

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD. 

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

;