Vragen? Bel ons!
073 707 43 10
menu
Travel World
Vakantie IJsland (reizen)
Sorteer op:
Filteren
Filter uw reis
Vliegticket
Soort reis
Thema
Reisduur
Prijsklasse
Toon resultaten ›
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Meer voorbeeldreizen vinden?

Verwijder een van onderstaande zoekfilters of vraag onze specialisten naar een maatwerkreis!

Vakantie IJsland

Ben je een echte natuurliefhebber? Dan is een vakantie naar IJsland een must. Van uitgestrekte gletsjers tot smeulende vulkanen en borrelende warmwaterbronnen: de natuur van dit eiland heeft veel wonderen voor je in petto. En dat op nog geen drie uur vliegen vanuit Nederland!

De hoofdstad Reykjavik vormt een goede uitvalsbasis om natuurwonderen te verkennen. Via de ringweg, de belangrijkste snelweg van het land, rijd je langs de meeste bezienswaardigheden. Alles is dus gemakkelijk bereikbaar en de highlights liggen niet op grote afstand van elkaar.

Op zoek naar een actieve vakantie? Wandel bijvoorbeeld door de omgeving van het grote Mývatn meer in het noorden, met haar lavavelden, explosiekraters en sissende en spuitende bronnen. Hier kun je zien, horen en voelen dat IJsland leeft. Laat je betoveren door het ‘IJsland in het klein’, het schiereiland Snaefellsnes, waar je begroeide fjorden, imponerende zeekliffen, gouden stranden en een glinsterende ijskap tegenkomt. Als je de kans wilt hebben om walvissen en zelfs orka’s te zien, kun je op walvissafari, bijvoorbeeld vanuit ‘walvishoofdstad’ Husavík.

IJsland staat bekend om haar vulkanen. Deze liggen in indrukwekkende gebieden, bijvoorbeeld de ronde kratermeren van Askja, de geothermale gebieden van Krafla en de Mýrdalsjökull gletjser boven Katla. Ook de nationale parken in IJsland zijn de moeite waard. In Thingvellir vind je de kloof tussen de Amerikaanse en de Europese geologische plaat, en in het grote meer leven vissoorten die je nergens anders tegenkomt. Het mysterieuze Snaefellsjökull Nationaal Park ligt aan de voet van een vulkaan en gletsjer. Vatnajökull is Europa’s grootste nationale park en thuis van de machtige Dettifoss waterval.

Uitstapjes naar de natuurlijke bezienswaardigheden kunnen worden afgewisseld met een ontspannen moment in een spa, bijvoorbeeld in het turquoise, warme bronwater van de Blue Lagoon.   

Op deze website vind je de mooiste mogelijkheden voor een vakantie in IJsland. Heb je vragen of wil je een offerte ontvangen? Wij helpen je graag!

Travel World