Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
Travel World
 • Introductie
  Kenia is de lieveling van menig safariganger. Met haar verrassende variatie in landschappen en wild, kleurrijke culturen en unieke natuurreservaten is het een vakantiebestemming om bij weg te dromen. In Kenia doe je ervaringen op die zich in je geheugen nestelen en nooit meer verdwijnen. Tijdens game drives in de verschillende wildparken zie je bijzonder wild. Van de Big Five tot knalroze flamingo’s: vanuit je safarivoertuig leg je ze allemaal vast op de gevoelige plaat. De Masai Mara is beroemd om de migratie van duizenden wildebeesten die vanuit buurland Tanzania op zoek zijn naar vruchtbare grond onder hun hoeven. Na een rondreis door de natuur van Kenia is het heerlijk om nog een paar dagen te relaxen op het strand bij Mombasa. Het zacht ritmische geluid van de golven van de Indische Oceaan hebben een rustgevend effect, wat zeer welkom is na de adrenaline die je gevoeld hebt tijdens de game drives.

  Geografie
  Kenia ligt op de evenaar. Het Oost-Afrikaanse land grenst aan de Indische Oceaan. Zo’n 8 procent van het landoppervlakte is beschermd natuurgebied. Het midden en zuiden is voor de meeste reizigers het interessantste gebied. Hier liggen de bekende wildparken. De vruchtbare landschappen variëren van meren, slapende vulkanen en bergen tot uitgestrekte savannes. Het zuidelijk gelegen buurland Tanzania is al net zo’n mooie safaribestemming, wat het aantrekkelijk maakt om Kenia en Tanzania in één reis te combineren.

  Klimaat
  Dankzij de ligging op de evenaar heeft Kenia een vrij constant tropisch klimaat. Er zijn twee regenperiodes: in april en mei en in oktober en november. Het regent dan zeker niet de hele dag. In de kustregio is het gedurende het hele jaar warm en vochtig. In Centraal- en Zuid Kenia is de temperatuur overdag aangenaam, maar kan het ’s nachts best afkoelen.

  Klimaattabel Kenia

  Kenia jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 25 26 26 24 23 22 21 22 24 25 23 24
  Zonuren per dag 9 9 8 7 6 5 4 4 6 7 7 8
  Gemiddelde neerslag (mm) 58 50 92 242 190 39 18 24 31 61 150 108

   

  Beste reistijd
  De maanden na de regenperiodes zijn ideaal voor safariliefhebbers. De natuur bloeit en de dieren zijn goed te vinden. De beste reistijd is van januari tot maart en van juni tot oktober. De overige maanden hebben als voordeel dat het rustiger is en de prijs lager ligt.

  Tijdsverschil
  In Kenia is het tijdens onze zomertijd 1 uur later dan in Nederland. In onze wintertijd is het in Kenia 2 uur later.  

  Taal
  Het Kiswahili is de nationale taal in Kenia. Engels is de tweede taal.

  Valuta
  De munteenheid is de Keniaanse Shilling (Ksh of KES). Vaak wordt de Euro of US Dollar ook geaccepteerd, bijvoorbeeld wanneer u ter plekke een excursie wilt boeken.

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van E-Visums kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD.

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

top 3 Kenia reizen
14-daagse rondreis door Kenia met strandverlenging Mombasa
Op de evenaar ligt een bijzonder land dat is gezegend met een uniek wildleven en een kleurrijke bevolking. Maak kennis met de Masai-herders en eindeloze savannes. Welkom in Kenia! Tijdens deze reis verblijf je in prachtige lodges en een tentenkamp. Je maakt diverse game drives in de iconische wildparken die het land rijk is. Ook breng je een bezoek aan het enige Keniaanse opvanghuis voor chimpansees. Een zeer boeiende en mooie rondreis.
Vanaf:€ 4.475
14-daagse rondreis Kenia met strandverlenging Mombasa
Kenia heeft een naam hoog te houden met zijn beroemde wildreservaten, indrukwekkende landschappen en fascinerende culturen. Tijdens deze reis geniet je van de vergezichten over de savanne van de Masai Mara, het vogelrijke Lake Naivasha en de olifanten in Amboseli National Park. Ook breng je een bezoek aan het oudste park van Kenia, Tsavo. Wie weet heb je aan het einde van je reis de gehele 'big five' gespot. Je sluit je safarireis af met een strandverblijf aan de Indische Oceaan.
Vanaf:€ 4.395
9-daagse rondreis Kenia in internationaal gezelschap
Jambo! Droom jij ook over een onvergetelijke safari in Afrika? Deze Kenia rondreis maakt alle dromen waar. Je maakt game drives in de wildreservaten Samburu, Lake Nakuru en Masai Mara. Hier wemelt het van het wild zoals olifanten, giraffen, zebra’s, leeuwen en neushoorns. Overnacht in leuke safarilodges middenin de bush. Bij de oude vulkaan Mount Kenya slaap je bijvoorbeeld in een op palen gebouwde lodge met uitzicht op een verlichte drinkplaats. Deze safarireis breid je makkelijk uit met een verblijf aan het strand. Een binnenlandse vlucht brengt je in een oogwenk naar Mombasa, waar je kunt genieten van zon, zee en strand.
Vanaf:€ 3.625
;
Travel World