Afrika

Rondreis Tanzania

Tanzania

Tanzania landschap
Tanzania zonsondergang en bootje
Rondreis Tanzania - twee giraffen

Ontdek Tanzania van Zanzibar tot de Kilimanjaro

Reisadviseur Lieke

Lieke

Reisadviseur

Tanzania is met haar uitgestrekte vlaktes en spectaculaire wildlife de ultieme safaribestemming.  De beschermde wildparken behoren tot de crème de la crème van Afrika. Ongeëvenaard is natuurlijk het Serengeti National Park dat bekend staat om zijn jaarlijkse migratie van enorme kuddes gnoes, zebra’s en gezellen. Minstens zo verassend zijn het Lake Manyara- en Tarangire National Park, waar u de mogelijkheid heeft om onder andere de befaamde Big Five te spotten. Tijdens een rondreis door Tanzania verblijft u in lodges nabij de wildreservaten.

Bekijk reisaanbod

Na een avontuurlijke safarireis heeft u de mogelijkheid om geheel te ontspannen tijdens een verblijf aan een van de witte stranden van Tanzania. Zo is er de prachtige kust bij Dar es Salaam en het paradijselijke eiland Zanzibar. Geniet van het beste van Tanzania tijdens een rondreis door Tanzania en Zanzibar. 

Liever een avontuurlijke reis naar Tanzania vol actie? Breng een bezoekje aan de Kilimanjaro berg of de naastgelegen Mount Meru en maak een spectaculaire wandeling naar de top. Neem ook zeker een kijkje bij Lake Victoria, het grootste meer van Afrika, of bij de Ngorongoro-krater, de grootste intacte caldera ter wereld. Combineer de mooiste bezienswaardigheden tijdens een rondreis van twee weken door Tanzania.  

Tanzania groep zebra's
Rondreis Tanzania - Kilimanjaro
Tanzania giraf
Jeepsafari Tanzania

Beste reistijd Tanzania

De beste reistijd voor Tanzania loopt van juni tot en met oktober. Ook de maanden januari en februari lenen zich uitstekend voor een rondreis door Tanzania. De natuur staat namelijk na het regenseizoen vol in bloei en de wilde dieren zijn goed zichtbaar. Buiten deze periode zijn er minder toeristen maar moet u wel rekening houden met meer regen en minder begaanbare wegen. Het weer in Zanzibar is in deze periode ook het meest aangenaam vanwege de lage kans op regen. In de maanden januari en februari is het over het algemeen in Zanzibar wat warmer dan in de andere maanden. Tanzania heeft een vrij constant, tropisch klimaat. De temperatuur in Tanzania is overdag, over het algemeen, het gehele jaar aangenaam. Echter kunnen ‘s nachts de temperaturen in Tanzania redelijk dalen.

Leeuwenwelp Tanzania
Schepen tijdens zonsondergang in Tanzania
Ballon boven een groep gnoes in Tanzania

Regio's

Noord-Tanzania

In het noordoosten van Tanzania bevindt zich de Kilimanjaro berg. De hoogte van de Kilimanjaro is bijna 6.000 meter. Het is mogelijk om de Kilimanjaro te beklimmen, maar dit is doorgaans alleen weggelegd voor professionele bergbeklimmers. Ten westen van de Kilimanjaro ligt Mount Meru, een actieve stratovulkaan. Mount Meru is de vijfde hoogste piek van Afrika en is net als de Kilimanjaro te beklimmen. Verdeeld over het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia, bevindt zich de Serengeti regio. Tijdens een prachtige safari door het Serengeti National Park heeft u de kans om de Big Five te spotten. Hiervandaan maakt u gemakkelijk een rondreis door Kenia en Tanzania. Ook een bezoekje aan Tarangire National Park is zeker de moeite waard tijdens uw avontuurlijke vakantie in Tanzania. De naam van het park is afgeleid van de Tarangire rivier, welke dwars door het gebied stroomt en in de droge periode een belangrijke plek is waar de wilde dieren hun dorst komen lessen. Ten noorden van het Tarangire National Park bevindt zich Lake Manyara, gelegen in het Lake Manyara National Park. Hier spot u diverse tropische vogels en andere wilde dieren, waaronder de Big Five. Lake Victoria, ook wel het Victoria meer genoemd, is het grootste meer van Afrika en is een echte aanrader voor tijdens uw rondreis door Tanzania. Tussen Lake Manyara en Lake Victoria bevindt zich de Ngorongoro krater. De Ngorongoro is de grootste intacte caldera ter wereld. In het midden van de krater ligt een zoutmeer. In het naastgelegen dorp Mto wa Mbu bestaa diverse mogelijkheden om wat meer van de lokale cultuur te proeven, ter afwisseling op uw avontuurlijke reis door Tanzania. Tussen dit alles bevindt zich de stad Arusha, welke het perfecte startpunt is om de highlights van Tanzania te ontdekken.  

Centraal Tanzania

In het midden van Tanzania ligt de hoofdstad Dodoma, welke tevens de hoofdstad is van de gelijknamige regio. De Dodoma regio beschikt over een aantal van de meest interessante bezienswaardigheden van Tanzania, zoals de historische monumenten en de beginnende wijnbouwomgeving. Ten oosten van Dodoma ligt het Mikumi National Park, het op drie na grootste nationale park van Tanzania. De overvloed aan wilde dieren en het prachtige landschap zijn te vergelijken met het hierboven genoemde Serengeti-gebied.  

Zuid-Tanzania

Het eerdergenoemde Mikumi National Park grenst in het zuiden aan het Selous Game Reserve. Dit reservaat is een van de grootste wildreservaten ter wereld. Tijdens een safari door het Selous Game Reserve heeft u de gelegenheid om de beroemde Big Five te spotten! 

Kust van Tanzania

Voor de kust van Tanzania bevindt zich het tropische Zanzibar. Op het eiland aanschouwt u diverse invloeden uit Arabië, Portugal, Oman en het Verenigd Koninkrijk. Vooral tijdens een wandeling door het oude deel van Zanzibar-stad ziet u de koloniale aspecten. Tijdens uw vakantie naar Zanzibar mag een bezoekje aan een van de witte stranden natuurlijk niet ontbreken. Het is ook mogelijk om een safari in Tanzania te verlengen met een strandverblijf in Zanzibar.  

Ook de stranden ten zuiden van de stad Dar es Salaam, welke zich aan de kust van Tanzania bevindt, zijn zeker een bezoekje waard. Dar el Salaam is de grootste stad van Tanzania en was vroeger de hoofdstad van het land. Wist u dat Dar es Salaam het ‘Huis van de Vrede’ betekent in het Arabisch?

Tijdsverschil

In Tanzania is het tijdens de Nederlandse zomertijd 1 uur later en tijdens de wintertijd is het er 2 uur later.

Valuta

De valuta van Tanzania is de Tanzaniaanse Shilling (TZS). Bij de meeste lodges is het ook mogelijk om met Euro's of Amerikaanse Dollars te betalen. Daarnaast komt het ook soms voor dat u met een van deze valuta's moet betalen voor toegang tot de nationale parken. De meeste automaten accepteren zowel bankpassen als creditcards. In de meeste steden zijn een of meerdere geldautomaten, evenals in sommige hotels en supermarkten. Met de meeste creditcards kunt u geld opnemen bij een geldautomaat van Barclays Banks. Wissel uw geld altijd bij daartoe bevoegde banken of wisselkantoren en bewaar de wisselbewijzen. Voor zover bekend is het niet mogelijk om contactloos te betalen in Tanzania.

Ontmoet onze
Tanzania adviseurs

Emily

Emily

Australië, Botswana, Costa Rica, Kenia, Mexico, Namibië, Tanzania, Zuid-Afrika
Autoreis, Camperreis, Rondreis, Stedenreis, Strandvakantie
Reisadviseur Lieke

Lieke

Australië, Bali/Indonesië, Botswana, Kenia, Namibië, Nieuw-Zeeland, Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam/Laos/Cambodja, Zuid-Afrika, Singapore, Tanzania
Autoreis, Camperreis, Rondreis, Strandvakantie, Stedenreis, Internationaal gezelschap

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor