Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World
 • Introductie
  Zeg je safari, dan zeg je Tanzania. Dit land is de ultieme safaribestemming. Op de uitgestrekte vlaktes is het wildleven zo spectaculair dat niet alleen jouw hart er sneller van zal kloppen, ook vooraanstaande biologen en documentairemakers zijn lyrisch over wat Tanzania te bieden heeft. De beschermde wildparken horen tot de crème de la crème van heel Afrika. Ongeëvenaard is natuurlijk de Serengeti, beroemd om de jaarlijkse migratie van enorme kuddes gnoes, zebra’s en gazellen. Maar minstens zo verrassend zijn parken als Tarangire en Ngorongoro, een vulkaankrater waar nu giraffen, olifanten en zebra’s over de kraterbodem trekken. Tijdens een rondreis in Tanzania verblijf je in lodges in of nabij de wildreservaten. Een safari verleng je eenvoudig met een ontspannen verblijf aan het strand. Je kunt kiezen voor de mooie kust bij Dar es Salaam of het heerlijke eiland Zanzibar.

  Geografie
  Tanzania ligt in Oost-Afrika, net iets onder de evenaar. Het heeft buurlanden als Kenia, Oeganda, Zambia, Malawi en Mozambique. Het grenst aan het Victoriameer en aan de Indische Oceaan. Tanzania is 23 keer zo groot als Nederland. De meest bekende wildparken liggen in het noorden van Tanzania, maar ook in het zuiden zijn er unieke natuurreservaten waar onvergetelijke safari’s te maken zijn. De landschappen in Tanzania variëren van hoge bergtoppen (de Kilimanjaro), meren, vulkaankraters, uitgestrekte graslanden en droge vlaktes.

  Klimaat
  Tanzania heeft een vrij constant, tropisch klimaat. Het enige waar je rekening mee moet houden zijn de twee regenseizoenen. De lange regentijd duurt van maart tot en met mei, de korte regentijd is in november en december. Het regent dan zeker niet de hele dag. De temperatuur overdag is over het algemeen het hele jaar aangenaam, terwijl het ’s nachts best kan afkoelen.

  Klimaattabel Tanzania

  Tanzania jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 28 28 28 27 26 25 25 26 28 29 30 29
  Zonuren per dag 7 8 7 7 7 8 8 8 8 9 8 7
  Gemiddelde neerslag (mm) 71 63 128 270 183 34 27 26 28 49 84 94

   

  Beste reistijd
  De beste maanden om naar Tanzania te reizen zijn van juni tot oktober en december tot maart. Net na het regenseizoen bloeit de natuur en zijn wilde dieren goed te zien. Buiten deze periodes is het voordeel dat er minder toeristen zijn en dat de prijzen lager liggen, maar moet je wel rekening houden met regen en wegen die minder goed begaanbaar zijn.

  Tijdsverschil
  In Tanzania is het tijdens onze zomertijd 1 uur later dan in Nederland. In onze wintertijd is het in Tanzania 2 uur later.  

  Taal
  Het Kiswahili is de nationale taal Tanzania. Engels is de tweede taal.

  Valuta
  De valuta van Tanzania is de Tanzaniaanse shilling. Je kunt bij de meeste lodges ook terecht met Euro’s of Amerikaanse dollars.

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD.

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

top 3 Tanzania reizen
14-daagse rondreis Tanzania in internationaal gezelschap & strandverlenging Zanzibar
Wanneer je door Tanzania reist zal je zeker onder de indruk raken van de verschillende bevolkingsgroepen, de rijke dierenwereld en de grootse natuur. Tijdens deze reis komen de hoogtepunten van Tanzania aan bod. Je bezoekt Lake Manyara met zijn flamingo’s en de Ngorongoro krater, bekend om de zwarte neushoorn en waar je de gehele ‘big five’ kunt spotten. Ook ga je op safari in het bekendste park van Tanzania, de Seregenti, en zie je de olifanten in Selous Game Reserve. Je sluit je reis af op het kleurrijke specerijeneiland Zanzibar.
Vanaf:€ op aanvraag
15-daagse rondreis Kenia en Tanzania in internationaal gezelschap & strandverlenging Mombasa
Maak kennis met zowel Kenia als Tanzania tijdens deze rondreis. Je gaat op safari in de bekendste parken van beide landen en sluit je reis af met een strandverlenging in Kenia. Amboseli National park, aan de voet van de Kilimanjaro, is het eerste natuurpark dat je bezoekt. Kijk uit naar olifanten die hier in grote aantallen aanwezig zijn. Daarna volgen de Ngorongoro krater en de immense vlaktes van de Serengeti. Grote kans dat je na een bezoek aan deze parken de gehele ‘big five’ hebt kunnen zien. Het boeiende landschap van natuurreservaat Masai Mara staat als laatste op het programma. Na alle safari indrukken is het heerlijk bijkomen aan het strand ten noorden van Mombasa.
Vanaf:€ 7.475
14-daagse rondreis Tanzania in internationaal gezelschap & strandverlenging Zanzibar
Tanzania is met haar beeldschone landschappen en wildreservaten de kroonjuweel van Oost-Afrika. Tijdens deze reis zie je de meest befaamde plekken, zoals de Ngorongoro en de Serengeti. Geniet van de imponerende aanblik van immense kuddes wilde dieren. Tijdens deze rondreis bezoek je bovendien het natuurpark van Lake Manyara, door Ernest Hemingway omschreven als een van de mooiste gebieden in Afrika. Je sluit je reis af met een strandverlenging op Zanzibar. Dit is Tanzania op haar best.
Vanaf:€ 4.695
;
Travel World