Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
De Skyline van Abu Dhabi
 • Introductie 
  De Verenigde Arabische Emiraten, ook wel aangeduid als V.A.E., bestaan uit zeven emiraten en vormen gezamenlijk een land in het Midden-Oosten. Dubai is de bekendste emiraat, hoewel Abu Dhabi verreweg de grootste is. Tevens is de stad Abu Dhabi de hoofdstad van het land. Ondanks het feit dat Dubai een enorm populaire bestemming is, is ook Abu Dhabi in opkomst en vormt het een schitterend alternatief.

  V.A.E. is een vrij jong land dat pas aan het eind van de vorige eeuw onafhankelijk werd van het Verenigd Koninkrijk. Het land is groot geworden door olieproductie en vormt daarmee een van de meest ontwikkelde landen ter wereld. Het overgrote deel van de bevolking woont in steden en bestaat voornamelijk uit Arabieren. Ook werken er veel gastarbeiders uit omliggende Arabische landen en Azië. De islam is de staatsgodsdienst van de Verenigde Arabische Emiraten en hoewel het land erg tolerant is dien je wel rekening te houden met de Islamitische cultuur, waaronder bijvoorbeeld alcoholgebruik en bepaalde kledingvoorschriften.

  Hoewel het ooit een vissersdorpje was, vormen luxe resorts, immense winkelcentra en torenhoge wolkenkrabbers tegenwoordig de skyline van Dubai. Dromen worden er werkelijkheid. Zo kun je er skiën in Ski Dubai en vervolgens bijkomen onder een palmboom op het strand! Ook Abu Dhabi maakt een snelle ontwikkeling door met vele wolkenkrabbers, paleizen en moskeeën, afgewisseld met uitgestrekte palmstranden. En dat terwijl het landschap van V.A.E. veelal uit woestijn bestaat. Het brandende zand van de verlaten woestijn bevindt zich dan ook vlakbij. 

  Geografie 
  De Verenigde Arabische Emiraten liggen in het Midden-Oosten en grenzen aan Saudi-Arabië, Oman, de Perzische Golf en de Golf van Oman. Het land is ongeveer twee keer zo groot als Nederland en bestaat grotendeels uit woestijn. 

  Klimaat 
  Door het woestijnklimaat heersen er in de Verenigde Arabische Emiraten erg hete zomers en warme winters. Tijdens de zomer, van mei tot september, kunnen temperaturen zelfs oplopen tot 45˚C. Gedurende de wintermaanden liggen de temperaturen iets lager en is het overdag tussen de 20 en 30˚C. Overigens is het in de bergen in het oosten wat koeler en zorgt de shimal – de noordenwind die af en toe vanuit Siberië overwaait – voor koelere dagen in het land. 

  Klimaattabel Abu Dhabi

  Abu Dhabi jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 21 23 26 30 34 36 38 39 36 32 28 24
  Zonuren per dag 8 10 10 10 12 12 11 11 11 10 10 9
  Gemiddelde neerslag (mm) 10 20 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10

   

  Klimaattabel Dubai

  Dubai jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
  Gemiddelde dagtemperatuur 24 25 28 33 37 39 41 42 39 35 31 26
  Zonuren per dag 8 8 8 10 11 11 10 10 10 10 9 8
  Gemiddelde neerslag (mm) 10 40 10 10 10 10 10 10 10 10 10 20

   

  Beste reistijd 
  De beste periode om de Verenigde Arabische Emiraten te bezoeken is tijdens de wintermaanden, tussen november en maart. Door de extreem hete zomermaanden wordt het afgeraden om het land gedurende de zomer te bezoeken. 

  Tijdsverschil 
  De Verenigde Arabische Emiraten kent geen verschil tussen zomer- en wintertijd. In de Nederlandse zomer is het er 2 uur later, in onze winter 3 uur. 

  Taal 
  De officiële taal van de Verenigde Arabische Emiraten is het Arabisch. Echter wordt er daarnaast veelal Engels gesproken. 

  Valuta 
  De munteenheid van de Verenigde Arabische Emiraten is de Verenigde Arabische Emiraten Dirham (AED). 

 • Reisdocumenten
  Zorg dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. De vereisten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn, dus controleer dit ruim voor vertrek. Op de website van de overheid en/of ambassade vind je hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn na terugkomst. Op de website van de VisumCentrale kan je controleren of je een visum nodig hebt en deze ook meteen aanvragen. Kunnen we je helpen? Bel 073-7074310.

  Vaccinaties & gezondheid
  Bezoek minimaal zes weken voor vertrek de GGD en laat je deskundig adviseren over de benodigde vaccinaties en/of malariatabletten. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vindt je de meest recente reizigersinformatie. De gezondheidsadviezen per land wijzigen met regelmaat en bovendien hebben wij als reisorganisatie geen bevoegdheid om medische adviezen te geven. Daarom adviseren we je altijd contact op te nemen met de GGD.

 • Persoonlijk advies
  Goed verzekerd op reis gaan is erg belangrijk. Wij helpen je graag met een passend en professioneel advies, waarbij jouw persoonlijke wensen voorop staan. Klik hier voor meer informatie over een reisverzekering of bel 073-7074310.

top 3 V.A. Emiraten reizen
9-daagse autoreis Verenigde Arabische Emiraten
Ontdek tijdens deze prachtige autoreis alle zeven Emiraten. Begin je autoreis in Dubai en reis vervolgens via Sharjah en Ras Al Khaimah naar de oostkust. Hier overnacht je in Fujairah aan de kust nadat je een bergachtige route gevolgd hebt. Reis verder naar het authentieke Al Ain voordat je het levendige Abu Dhabi gaat verkennen. Deze avontuurlijke autoreis is perfect als je de Arabische sfeer wilt proeven en meer wilt zien dan dan de bruisende steden Abu Dhabi en Dubai, want de Verenigde Arabische Emiraten heeft veel meer te bieden!
Vanaf:€ op aanvraag
10-daagse rondreis Verenigde Arabische Emiraten
Verken tijdens jouw rondreis zowel Dubai als Al Ain en Abu Dhabi! Je verkent eerst het bruisende Dubai waarna je met een privétransfer naar Al Ain wordt gebracht, de authentieke stad waar de je kennis maakt met de echte Arabische sfeer. Je sluit de reis af in het levendige Abu Dhabi waar je je absoluut niet hoeft te vervelen. Winkelen, cultuur snuiven of een actieve dag? Het kan allemaal! Alle transfers zijn geregeld waardoor jij je om niets meer druk hoeft te maken.
Vanaf:€ op aanvraag
;
Travel World