Latijns-Amerika

Natuurrijk Costa Rica

Costa Rica
Reisadviseur Leonie

Leonie

In plaats van zelf achter het stuur te gaan zitten, kunt u het indrukwekkende dierenrijk, de rokende vulkanen en de stranden van Costa Rica ook op individuele basis bereizen met privétransfers en shuttlebusjes.
17-daagse rondreis door Costa Rica
Irazú Volcano Costa Rica
costa rica schildpad strand tortuguero
costa rica arenal la fortuna jungle regenwoud brug

Een ontspannen reis vol natuur

Reisadviseur Leonie

Leonie

Reisadviseur

Tijdens deze 17-daagse rondreis maakt u kennis met ‘natuurrijk’ Costa Rica. U brengt een bezoek aan de spectaculaire vulkanen Irazú en Arenal. En maak kennis met de mooiste nationale parken van Costa Rica waaronder het Tortuguero, Manuel Antonio en Corcovado National Park waarbij de laatste het kroonjuweel onder de nationale parken is. U kunt Costa Rica eigenlijk niet verlaten zonder naar het magische nevelwoud van Monteverde en het waterrijke gebied van Caño Negro te zijn geweest. De reis eindigt in de hoofdstad San José nadat u eerst op het strand van Dominical Beach hebt kunnen ontspannen.

Highlights

 • Het dierenrijk in Tortuguero National Park en Caño Negro
 • Bewonder de vulkanen Irazú en Arenal
 • Het magisch nevelwoud Monteverde
 • Kroonjuweel Corcovado National Park

Inbegrepen

 • Internationale vluchten met KLM
 • Vervoer ter plaatse per privétransfers en shuttlebusjes
 • 15 overnachting op basis van logies en ontbijt
 • Inclusief talrijke excursies

Tips

 • Koop de muggenspray in Costa Rica, deze werkt veel beter
 • Sta vroeg op om de mooiste dieren te spotten
 • Pin zowel Colones als Dollars, soms is het ene goedkoper dan het andere.
Reisadviseur Leonie
Uw reisadviseur

Leonie

Gespecialiseerd in

Bali/Indonesië, Botswana, Canada, Costa Rica, Cuba, Mexico, Singapore, Sri Lanka, Zuid-Afrika, Maleisië, Vietnam/Laos/Cambodja, Verenigde Arabische Emiraten, Namibië, Verenigde Staten.

Het dagprogramma

Dag 1 t/m 2: Amsterdam - San José
Bij aankomst op de luchthaven van San José wordt u verwelkomd door de lokale vertegenwoordiging en daarna met een transfer naar uw hotel in San José gebracht. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u de rest van de dag deze tamelijk moderne stad verkennen en een eerste indruk van Costa Rica opdoen. De volgende dag maakt u vanuit San José een begeleide excursie naar de vulkaan Irazú en de thermale waterbronnen van La Hacienda Orosi. Het uitzicht vanaf de bergweg is prachtig. Tijdens de beklimming passeert u dorpjes en kijkt u uit over koffieplantplantages en weelderige groene landschappen. U wordt naar een plaats gebracht met een spectaculair uitzicht over de gigantische Irazú-vulkaanopening met haar mysterieus groenachtig kratermeer. Bij goed weer kunt u vanaf hier uitkijken over zowel de Atlantische Oceaan als de Grote Oceaan! De afdaling gaat via de historische stad Cartago. Hier ziet u de ruïnes van een rooms-katholieke kerk en kunt u de kathedraal bezoeken. Daarna brengt u een bezoek aan de botanische tuin van Lankester met meer dan 800 soorten orchideeën, bromelia's en talrijke plantensoorten. De tuinen worden beheerd door de Universiteit van Costa Rica en dienen als onderzoekscentrum.
Route Rondreis natuurrijk costa rica

Alle data & prijzen
op een rijtje

Reisperiode
Prijsklasse

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wilt u langer of korter verblijven of reizen met een ander autotype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

* Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

** Graag willen wij u erop attenderen dat er een grote vraag is naar Costa Rica met als gevolg minder beschikbaarheid op vluchten. Hierdoor dient u rekening te houden met een toeslag voor een hogere vluchtprijs van circa € 800,- per persoon op bovengenoemde prijzen in de maanden juli en augustus. 

Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen)

Handige & praktische informatie

De beste reisperiode is januari t/m maart.

Reisadviseur Leonie

Tip van Leonie

Temperatuur °C
Gem. prijs in €
24°C
26mm
25°C
26mm
Beste periode
26°C
29mm
26°C
97mm
24°C
296mm
23°C
335mm
23°C
266mm
23°C
280mm
23°C
315mm
22°C
403mm
23°C
165mm
23°C
60mm
Natuurrijk Costa Rica

Vanaf3.625,- p.p.

Reisvoorstel aanvragen

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor