Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World

Autoreis De parken van Namibië en Botswana

29-daagse autoreis door Namibië & Botswana
Vanaf:€ 4.325
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Namibië en Botswana beschikken over vele Nationale Parken. Tijdens deze 29- daagse rondreis zal je kennis maken met al het natuurschoon dat deze prachtige landen te bieden hebben. Met de auto kun je op de route stoppen om mooie plaatjes te schieten en te genieten van fenomenale momenten. Je bezoekt gebieden van woestijnen tot waterdelta tot savannes, waarbij je een zeer groot scala aan dieren kunt tegenkomen.  Maatwerk Namibië en Botswana

  We hebben bij deze autoreis een groot aantal hoogtepunten voor je geselecteerd. Per auto is een comfortabele manier om door Namibië en Botswana te reizen. Daarnaast zijn alle accommodaties alvast voor je vastgelegd, zodat je weet waar je aan toe bent. Overdag kun je heerlijk naar eigen tempo indelen en bepaal je zelf wat je gaat doen. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op.

   

  Pluspunten van deze reis

  • Een bijzondere kennismaking met Namibië en Botswana
  • Alle hoogtepunten van twee landen in één reis
  • Bezoek de grootste canyon van Afrika: de Fish River Canyon
  • Zie de zonsopkomst in de Kalahariwoestijn
  • Bewonder de zandduinen in de Sossusvlei
  • Chobe National Park en de Okavango Delta

   

 • Dag 1 - 2: Amsterdam - Windhoek (50 km)
  Vandaag begint de reis naar Namibië. Je vertrekt vanaf Amsterdam met KLM naar Windhoek waar je de volgende dag aankomt. Na aankomst op de luchthaven van Windhoek haal je jouw huurauto op en rijd je naar de accommodatie. Je verblijft in het Terra Africa Guesthouse ten zuiden van de stad. In de middag kun je het centrum van Windhoek verkennen of ontspannen bij de fijne accommodatie. 

  Accommodatie: Terra Africa Guesthouse

   

  Dag 3: Windhoek - Kalahari (250 km)
  In de ochtend reis je naar een van de grootste zandmassa's op aarde, de Kalahariwoestijn. Volgens de Bosjesmannen, de bewoners van dit gebied, is de Kalahari de 'ziel van de wereld'. De Kalahari woestijn behoort tot een van de grootste zandvlaktes ter wereld. Hoe verder je richting het zuiden komt, hoe roder het zand wordt en hoe uitgestrekter het landschap. Ook merk je dat er in de woestijn volop leven is en niet helemaal uit niets bestaat.

  Accommodatie: Intu Africa Camelthorn Lodge

   

  Dag 4: Kalahari - Fish River Canyon (460 km)
  Je laat het zand van de Kalahari achter je en zet koers richting de rotsige vlaktes van de Fish River Canyon. De Fish River Canyon is na de Grand Canyon in Amerika, de langste kloof in de wereld. In de Fish River Canyon vind je verschillende uitkijkpunten waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de kloof die miljoenen jaren geleden is ontstaan door aardverschuivingen. De Fish River Canyon ligt bijna tegen de grens met Zuid-Afrika en is een schitterend natuurfenomeen. 

  Accommodatie: Canyon Village

   

  Dag 5: Fish River Canyon
  Deze dag staat helemaal in het teken van de grootste canyon van Afrika. Deze op één na grootste canyon van de wereld is 160 kilometer lang en op sommige punten zelfs 550 meter diep. De breedte van de kloof loopt tot 27 km. Vanaf het uitkijkpunt is het moeilijk voor te stellen dat de canyon hier miljoenen jaren geleden ontstaan is door een gletsjer. Ga op zoek naar de uitzichtpunten vanwaar je een schilderachtig uitzicht hebt over de kloof. 

  Accommodatie: Canyon Village

   

  Dag 6: Fish River Canyon - Orange River (120 km)
  Je reist verder zuidwaarts richting de Orange River. Deze rivier vormt de zuidelijke grens van Namibië met Zuid-Afrika. Dit ware paradijs bestaat uit een adembenemend landschap in het hart van de Aussenkehr Grape vallei. Langs de Orange River kun je goed vogels spotten en mooie wandelingen maken. Je verblijft in de Norotshama Lodge, gelegen langs de rivier op de grens met Zuid-Afrika en Namibië. Als je de rivier oversteekt ben je al in Zuid-Afrika.

  Accommodatie: Norotshama Lodge

   

  Dag 7: Orange River - Aus (280 km)
  Na de stoffige, droge gebieden van de laatste dagen ga je nu op weg naar Aus. Houd je ogen goed open tijdens de reis naar dit koloniale kustplaatsje, aangezien wilde woestijnpaarden op je pad kunnen komen. Na aankomst in Aus kun je een korte stop maken bij het lokale toeristenbureau waar je een goede indruk krijgt van dit kleine plaatsje en de omgeving. 

  Accommodatie: Klein Aus Vista - Desert Horse Inn

   

  Dag 8: Aus
  Geniet in dit gebied van je vrije dag.  In het kustplaatsje Lüderitz kun je nog steeds het Duitse karakter voelen uit de koloniale tijd.  Eén van de aanraders is ook een bezoek aan het compleet verlaten spookstadje Kolmanskop. Een andere mogelijkheid is om een bezoek te brengen aan het Namib-Naukluftpark waar je de kans hebt om de wilde woestijnpaarden te zien die zich volledig hebben aangepast aan de lokale omstandigheden. De beste plek om de paarden te zien is bij de Garub drinkplaats. 

  Accommodatie: Klein Aus Vista - Desert Horse Inn

   

  Dag 9: Aus - Sossusvlei (380 km)
  Je rijdt door eindeloze vlaktes naar de Namib Desert, de oudste woestijn op aarde. De woestijn strekt zich uit over de gehele kustlijn van Namibië en is maar liefst 200 km breed. Onderweg naar de Namib woestijn zie je het landschap voor je veranderen. Na ongeveer 5 uur rijden bereik je Sossusvlei, te midden van de Namib Desert. De rode duinen van Sossusvlei zijn zonder twijfel één van de mooiste zandduinen op aarde. Sommige duinen rijzen tot wel 320 boven zeeniveau uit. De rode kleur verandert mee met de stand van de zon, van dieprood naar meer oranje en felrood. 

  Accommodatie: Namib Desert Lodge 

   

  Dag 10: Sossusvlei
  De beroemde rode zandduinen van Sossusvlei zijn een van de hoogtepunten van deze reis. Bewonder de kleurenpracht rond zonsopkomst en trotseer het zand naar de top van een van de duinen. Je kunt vandaag de Dune 45 beklimmen om te genieten van het prachtig landschap. Laat je verbazen door de schoonheid van deze woestijn en vergeet niet de zoutpannen en de Dodevlei te bezoeken! Aan het einde van de dag kun je een verfrissende duik nemen in het zwembad van de accommodatie. 

  Accommodatie: Namib Desert Lodge 

   

  Dag 11: Sossusvlei - Swakopmund (400 km)

  Je rijdt vandaag door de Namib woestijn naar de kustplaats Swakopmund. Je doorkruist een prachtig maanlandschap waarbij de rode aarde plaats maakt voor steeds lichtere kleuren naarmate je de kust nadert. Onderweg kun je een bezoek brengen aan het Tropic of Capricorn, ook wel bekend als de Steenbokskeerkring. Vanaf Walvisbaai rijd je langs de kust naar Swakopmund. Geniet vandaag van de prachtige uitzichten en de unieke route dwars door de Namib woestijn.

  Accommodatie: Swakopmund Plaza Hotel 

   

  Dag 12: Swakopmund

  Vandaag heb je de hele dag om Swakopmund en omgeving te verkennen. In Swakopmund is van alles te doen voor zowel de cultuur liefhebber als de adrenaline junkie. Je hebt hier leuke restaurants en de Duitse historie is ook nog goed terug te zien in het straatbeeld. Je kunt vandaag, samen met een gids, een bezoek brengen aan de township, een zogenaamde ‘living desert’ tour maken. Vanuit Swakopmund kun je o.a. quad biken, sandboarden, op verkenning door de woestijn of een rondvlucht maken over de omgeving. 

  Accommodatie: Swakopmund Plaza Hotel 

   

  Dag 13: Swakopmund - Etosha National Park (480 km)
  Vandaag staat er weer een mooie tocht voor de boeg. Na een verfrissend ontbijt rijd je verder naar één van de grootste natuurparken van Zuidelijk Afrika. In dit park zijn grote hoeveelheden wild te ‘spotten’, dus zorg ervoor dat je goed oplet en je camera in de aanslag houdt gedurende je verblijf in het Etosha National Park. Bij de waterplaatsen heb je een goede kans het wild hier te zien. In het Etosha National Park is er tevens een zoutpan die zo groot is dat het vanuit de ruimte te zien is.

  Accommodatie: Etosha Safari Camp 

   

  Dag 14: Etosha National Park (190 km)

  Vandaag zal je van de westkant van het park naar de oostkant reizen. Je doorkruist het prachtige park waarbij je tijdens de tocht van de prachtige natuur en alle wilde dieren geniet. Hoewel het park enorm is in omvang is alleen het zuidelijke deel toegankelijk voor bezoekers. Alleen in dit deel vind je al ruim 30 waterholes, die, met name in de droge periodes, worden bezocht door tientallen en soms zelf honderden dieren tegelijkertijd, een immens spektakel! De Etosha Pan zelf is een enorme zoutvlakte van 130 km lang en wel tot 50 km breed, die je vanaf een uitkijkpunt kunt bekijken, erg indrukwekkend. 

  Accommodatie: Etosha Aoba Lodge
   

  Dag 15: Etosha National Park 

  Geniet van je laatste dag in het Etosha National Park. In Etosha ben je er altijd van verzekerd dat je veel wilde dieren ziet. Er leven in dit gebied maar liefst 114 verschillende soorten zoogdieren en 350 verschillende vogelsoorten. Etosha is de beste plek om het wild zoals de olifant, leeuw, neushoorn en het luipaard te spotten. Tevens zie je ook giraffen, zebra's en gnoes die je avontuur in Etosha compleet maken. Hou je ogen open en spot ze allemaal. Voor de perfecte wildlife ervaring ben je helemaal op je plek in het Etosha National Park!

  Accommodatie: Etosha Aoba Lodge

   

  Dag 16: Etosha National Park - Rundu (420 km)

  Je verlaat het Etosha National Park en gaat op weg naar Rundu, tegen de grens met Angola. Via Grootfontein rijdt je richting het noorden van Namibië. Onderweg passeer je leuke dorpjes waar je bij de lokale bevolking souvenirs kunt kopen voor thuis. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Bushmen. Naast de bekendheid van de Bosjesmannen rondom Grootfontein komt je in dit gebied ook veel wilde honden tegen.

  Accommodatie: Taranga River Lodge

   

  Dag 17: Rundu - Mahango Game Reserve (450 km)
  De reist gaat verder naar de Caprivi Strip (Zambezi Strip), een smalle landstrook die groen en waterrijk is, in tegenstelling tot het stoffige landschap in de rest van het land. Je overnacht in Divundu, aan het begin van het Mahango Game Reserve. Het park ligt in het noordoosten van Namibië tegen de grens van Botswana en wordt beschouwd als een van de meest fascinerende natuurgebieden. Hier liggen diverse natuurgebieden waar je mooie safari's kunt maken.

  Accommodatie: Nunda River Lodge

   

  Dag 18: Mahango Game Reserve - Kwando omgeving (220 km)
  Na het ontbijt reis je door onder meer het Caprivi Game Park op weg naar Kongola. Kongola is een klein dorpje in het noordoosten van Namibië. Rondom het dorp liggen meerdere natuurparken waar je kunt genieten van de prachtige omgeving. Je verblijft in een accommodatie nabij de Kwando rivier.

  Accommodatie: Namushasha River Lodge

   

  Dag 19: Kwando omgeving

  Maak een game drive of verken het gebied per boot. Naast talloze vogels heb je kans leeuwen, olifanten en buffels te zien. Je kunt vandaag ook naar de Kwando Triangle, de bekende driehoek waar zich het meeste wild bevind. De driehoek is omgeven door de Kwando rivier, waar je op uitkijkt vanuit je accommodatie aan de Kwando rivier.  

  Accommodatie: Namushasha River Lodge

   

  Dag 20: Kwando omgeving - Chobe River Front (200 km)

  Je bereikt het westelijke deel van het mooie Chobe National Park op de grens met Namibië en Botswana. Het Chobe National Park bied je de mogelijkheid een spectaculaire safaritocht te maken door dit National Park. De kans is aanwezig dat je de big five tegen gaat komen, aangezien dit park de grootste concentratie aan wild heeft van heel Afrika. Je verblijf in een accommodatie aan de Chobe rivier aan de zijde van Namibië. 

  Accommodatie: Chobe River Camp 

   

  Dag 21: Chobe River Front - Chobe Nationaal Park
  Je reist verder naar het oostelijke deel van het Chobe Nationaal Park, nabij Kasane. In Chobe leeft de grootste olifantenpopulatie op aarde. Na aankomst in de accommodatie kun je prachtige wandelingen maken door de omgeving waarbij je jezelf laat verrassen door de schoonheid van de regio. Met een beetje geluk zie je grote kuddes olifanten, buffels en antilopen.

  Accommodatie: Chobe Safari Lodge

   

  Dag 22: Chobe Nationaal Park

  Je hebt vandaag een vrije dag in het Chobe Nationaal Park. Je kunt op zoek gaan naar zoveel mogelijk wildlife tijdens game drives. Het 1200 vierkante kilometer grote natuurgebied bestaat grotendeels uit vlak land waar mopane en teakbossen groeien en afgewisseld worden door grasvlakten. Aan het einde van de dag kun je een prachtige boottocht maken omdat je dan aan de rand van de rivier veel wild ziet die hun dorst komen lessen.  

  Accommodatie: Chobe Safari Lodge

   

  Dag 23: Chobe River Front - Nata  (370 km)
  Je gaat op weg naar de Makgadikgadi en Sowa zoutpannen. Nata is een klein stadje op een kruising in het oosten van Botswana. In het Nata Vogelreservaat vind je veel vogelsoorten waaronder de flamingo. Het uitgestrekte landschap heeft een surrealistische schoonheid en heb je uitstekende game drive mogelijkheden. 

  Accommodatie: Pelican Lodge and Camping

   

  Dag 24: Nata - Moremi Game Reserve (430 km)
  In het noorden van Botswana, vlakbij het Moremi Game Reserve, ligt de Khwai Community Area. Na aankomst in de accommodatie kun je optioneel een kanotocht maken over de wateren van de delta. Vandaag de dag beslaat het Moremi Game Reserve een derde van de Okavango Delta, inclusief de Mopane Tongue. Zorg ervoor dat je op tijd terug bent bij de accommodatie om getuige te zijn van een prachtige zonsondergang. 

  Accommodatie: Khwai Guesthouse

   

  Dag 25: Moremi Game Reserve (280 km)
  Je zult je vandaag zeker niet vervelen aangezien er veel safarimogelijkheden zijn. In het hart van het Moremi Game Reserve ligt de Mopane Tongue‚ een droog schiereiland dat tot in het hart van de delta uitsteekt met een netwerk van omringende lagunes, wateren, vlaktes en bossen. Hier komen mopanebomen en de diepe wateren van de delta bij elkaar. Rond dit gebied worden regelmatig luipaarden en wilde honden gespot en het is bijna niet te geloven hoeveel antilopensoorten hier voorkomen.

  Accommodatie: Khwai Guesthouse

   

  Dag 26: Moremi Game Reserve - Ghanzi (390 km)
  Je rijdt, via Maun, naar de Hainaveld & Ganzi farms waar je tevens zal overnachten. Ghanzi is een levendig stadje vanwaar je leuke safari's kunt maken door de omgeving. Je kunt ook kennis maken met de oudste stam ter wereld, de San. In Ghanzi vind je een Nederlands winkeltje, genaamd Hollandia. 

  Accommodatie: Edo's camp

   

  Dag 27: Ghanzi - Kalahari (500 km)
  Na een lekker ontbijt is het vandaag tijd om weer de grens met Namibië over te steken. Je rijdt naar je accommodatie midden in de savanne. Vanuit de accommodatie heb je een prachtig uitzicht over de Kalahari dat voornamelijk bestaat uit wonderbaarlijke schoonheid. 

  Accommodatie: Eningu Clay Lodge

   

  Dag 28 - 29: Kalahari - Windhoek - Amsterdam (70 km)
  Er is helaas een einde gekomen aan jouw rondreis langs de parken van Namibië en Botswana. Je rijdt vanuit Kalahari naar de luchthaven van Windhoek. Je levert de huurauto in en vervolgens vlieg je met KLM terug naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen.

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten.

   

  KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.


  Vluchtduur:
  Amsterdam - Luanda - Windhoek, circa 12,5 uur
  Windhoek - Luanda - Amsterdam, circa 12,5 uur

   

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vindt je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Travel World
   Group K4 - JFMR
   Bidvest Namibië

   Fysiek

   • Renault Duster 4 x 4
   • 4 deurs
   • Diesel

   Comfort

   • 4WD
   • Airbags
   • Airconditioning
   • CD-speler
   • Handgeschakeld
   • Radio
   • Stuurbekrachtiging

  De getoonde illustraties geven een indicatie van uw camper, er mogen geen rechten aan ontleend worden

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 26 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • 18 dagen Bidvest autohuur; Group K - JFMR (andere autotypes mogelijk)
  • Maaltijden: 4x diner
  • Meet & Greet bij aankomst
  • Inclusief afkoop eigen risico 
  • Ongelimiteerd aantal kilometers
  • Lokale belasting
  • Engelstalige routebeschrijving ter plaatse te ontvangen
  • 24-uurs wegenwachtservice
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Brandstof en GPS
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of reizen met een ander auotype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  juni 2019
  01 t/m 29 € 4.325,00
  30 t/m 30 € 4.445,00
  juli 2019
  01 t/m 07 € 4.445,00
  08 t/m 31 € 4.595,00
  augustus 2019
  01 t/m 19 € 4.595,00
  20 t/m 31 € 4.445,00
  september 2019
  01 t/m 30 € 4.445,00
  oktober 2019
  01 t/m 31 € 4.445,00
  november 2019
  01 t/m 30 € 4.545,00
  december 2019
  01 t/m 31 € 4.545,00

  * Genoemde prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid.

   

  Namibië kan het hele jaar bezocht worden‚ maar het noorden van Namibië kent een nat- en een droogseizoen. In het regenseizoen van december t/m maart kunnen wegen mogelijk onbegaanbaar zijn en leveranciers hierdoor genoodzaakt zijn wijzigingen in het programma door te voeren. Laat u zich door onze reisadviseuses adviseren.

  • Travel World
   Upgrade Auto
   Het is tevens mogelijk de auto inbegrepen in deze reis te upgraden naar een andere auto, bijvoorbeeld een 4WD. Deze kan zeker bij bepaalde routes en in bepaalde seizoenen van pas komen! Kijk hier voor meer informatie: https://www.travelworld.nl/camper-rental-companies/
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World