Vragen? Mail ons!
Contact opnemen
menu
okavango delta

Autoreis Ontdek de Caprivi in Namibië en Botswana

29-daagse autoreis door Namibië & Botswana
Vanaf:€ 5.275
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Een unieke combinatie van Namibië en Botswana. Zowel bekende als onbekende hoogtepunten in een 29-daagse autorondreis. Je reis begint in de hoofdstad Windhoek waarna je via Kalahari en de Fish River Canyon naar de kust rijdt. Vervolgens ontdek je het onbekendere en indrukwekkende noorden van Nambië en natuurlijk het Etosha National Park. Via de Caprivi strook reis je naar Botswana en ga je op safari in het Chobe National Park. Je reis eindigt bij de majestueuze Victoria Falls die niet te missen zijn tijdens een prachtige rondreis door Namibië en Botswana.  Maatwerk Namibië en Botswana

  We hebben bij deze autoreis een groot aantal hoogtepunten voor je geselecteerd. Per auto is een comfortabele manier om door Namibië en Botswana te reizen. Daarnaast zijn alle accommodaties alvast voor je vastgelegd, zodat je weet waar je aan toe bent. Overdag kun je heerlijk naar eigen tempo indelen en bepaal je zelf wat je gaat doen. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op! Wil je meer te weten komen over Namibië? Klik hier voor meer informatie. Voor meer informatie over Botswana Klik hier.

   

  Pluspunten van deze reis

  • Comfortabele en sfeervolle accommodatie
  • Het onbekende noorden van Namibië
  • Verken het Etosha National Park
  • Ontdek de Caprivi strook
  • Safari door het Chobe National Park
  • Sluit de reis af bij de Victoria Falls

   

   

  Meer tips en info:
  Landeninformatie Botswana
  Landeninformatie Namibië
  Blog Namibië

 • Dag 1: Amsterdam – Johannesburg
  Vandaag is de dag aangebroken dat je reis gaat beginnen. Je vliegt vanaf Amsterdam met KLM naar de luchthaven van Johannesburg. Je overnacht in een comfortabel hotel op OR Tambo International Airport voordat je verder vliegt naar Windhoek. 

  Accommodatie: City Lodge Hotel at OR Tambo International Airport ***
   

  Dag 2: Johannesburg - Windhoek (ca. 50 km)
  Je vliegt vandaag van Johannesburg naar Windhoek. Bij aankomst op de vluchthaven haal je de huurauto op. Vervolgens rijd je naar je accommodatie waar je de eerste nacht verblijft. Je verblijft in The Elegant Guesthouse nabij het centrum van Windhoek. In de middag kun je op eigen gelegenheid de hoofdstad van Namibië ontdekken. 

  Accommodatie: The Elegant Guesthouse ***

  Dag 3: Windhoek - Kalahari (ca. 280 km)
  Vandaag rijd je naar de Kalahari woestijn. Dit gebied bestrijkt voor het grootste gedeelte Botswana en grote delen van Namibië en Zuid-Afrika. Hoe zuidelijker je vandaag rijdt, hoe uitgestrekter het landschap wordt. Te midden van het typische rode zand leven nog steeds de San, beter bekend als de Bosjesmannen. Vanuit je accommodatie kun je de prachtige natuur ontdekken die de Kalahari woestijn te bieden heeft.

  Accommodatie: Jansen Kalahari Guest Farm ***

  Dag 4: Kalahari - Fish River Canyon (ca. 420 km)
  Na het ontbijt ga je op weg naar de op een na grootste canyon op aarde; de Fish River Canyon. Deze ongeveer 160 kilometer lange kloof is op sommige plekken zelfs 550 meter diep. Er loopt ook een rivier door de kloof heen, de Fish River, maar die ligt gedurende het grootste gedeelte van het jaar droog. Je overnacht nakbij de canyon. Zorg dat je aan het eind van de middag arriveert, zodat je kunt deelnemen aan een tocht naar de canyon tijdens zonsondergang (optioneel). Droom weg bij de magische zonsondergang onder het genot van een drankje, een unieke ervaring. 

  Accommodatie: Canyon Village ***

  Dag 5: Fish River Canyon
  Vandaag breng je de dag door in de Fish River Canyon. Vanaf de verschillende uitkijkpunten heb je een fenomenaal uitzicht over de canyon. De Fish River Canyon is de op een na langste kloof ter wereld en is miljoenen jaren geleden ontstaan door de aardverschuivingen. Het is aan te raden om in het gezelschap van een gids de Fish River Canyon te ontdekken voor nieuwe, interessante perspectieven. Deze activiteit kunnen wij op voorhand voor je bijboeken, vraag ons naar de mogelijkheden. 

  Accommodatie: Canyon Village ***

  Dag 6: Fish River Canyon - Aus (ca. 290 km)
  Een lekker ontbijt zorgt er voor dat je fris en fruitig op pad kunt naar de volgende bestemming Aus. Volgens verhalen is Aus het enige plaatsje in Namibië waar sneeuw valt. Deze unieke regio wordt gekenmerkt door de opvallende Succulent Karoo. Na aankomst in Aus kun je een korte stop maken bij het lokale toeristenbureau waar je een goede indruk krijgt van dit kleine plaatsje en de omgeving. 

  Accommodatie: Klein Aus Vista - Desert Horse Inn ***

  Dag 7: Aus
  Je hebt vandaag een vrije dag in Aus, aan de rand van de Namib woestijn. In dit gebied vind je flora en fauna die voortkomen uit drie verschillende ecosystemen. Er groeien maar liefst 500 plantensoorten. Naast de vele plantsoorten kun je in dit gebied ook goed vogels spotten. Bezoek vandaag het Namib-Naukluftpark waar je de kans hebt om de wilde woestijnpaarden te zien die zich volledig hebben aangepast aan de lokale omstandigheden. De beste plek om de paarden te zien is bij de Garub drinkplaats. 

  Accommodatie: Klein Aus Vista - Desert Horse Inn ***

  Dag 8: Aus - Namib woestijn (ca. 380 km)
  Na het ontbijt vertrek je naar één van de oudste woestijnen van de wereld, de Namib woestijn. Dit is de oudste woestijn ter wereld en strekt zich uit over de gehele kustlijn van Namibië en is maar liefst 200 km breed. Onderweg naar de Namib woestijn ontdek je het indrukkwekkende en afwisselende landschap. Als je de woestijn doorkruist kom je uit bij zee, wat een gek idee is als je onderweg bent. Je verblijft in een lodge in de Namib woestijn waar je het echte Namibië ervaart. 

  Accommodatie: The Elegant Desert Lodge ***

  Dag 9: Namib woestijn
  Vandaag breng je de dag door in de Namib woestijn met de beroemde Sossusvlei. Bezoek de fameuze rode zandduinen of breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Dodevlei of Sesriem Canyon. De rode duinen van Sossusvlei zijn zonder twijfel één van de mooiste zandduinen op aarde waarbij de rode kleur verandert met de stand van de zon, van dieprood naar meer oranje en felrood. Sossusvlei en Dead Vlei liggen midden in de zandduinen, waar je ook de Dune 45 kunt beklimmen voor een prachtig uitzicht.

  Accommodatie: The Elegant Desert Lodge ***

   

  Dag 10: Namib woestijn - Swakopmund (ca. 330 km)
  Er staat een lange autorit op het programma vandaag. Na het ontbijt vertrek je in de richting van Swakopmund voor je volgende overnachting. Je rijdt door prachtige natuur waar je je ogen uitkijkt naar al het wonderbaarlijks dat je onderweg tegenkomt. Het landschap langs de Kuiseb Pass heeft veel weg van een onwerkelijk maanlandschap. De rode aarde maakt langzaam plaats voor lichtere kleuren. Maak onderweg een korte stop bij Tropic of Capricorn, ook wel bekend als de Steenbokskeerkring. Via Walvisbaai rijd je langs de kust naar de kustplaats Swakopmund waar je de komende twee nachten overnacht.

  Accommodatie: Driftwood Guesthouse ***

   

  Dag 11: Swakopmund
  In dit koloniale stadje voel je de Duitse adem die hier door de stad waait. Voor wat culturele bezienswaardigheden zit je hier op de goede plek met onder andere de Duitse koloniale architectuur. Er is van alles te doen in en rondom dit kleine stadje met zijn duidelijk Duitse historie. De avonturiers kunnen deelnemen aan verschillende optionele activiteiten. In de lagune van Walvisbaai kun je surfen, kajakken en flamingo's en pelikanen spotten. Vanuit Swakopmund kun je o.a. quad biken, sandboarden, op verkenning door de woestijn of een rondvlucht maken over de omgeving. 

  Accommodatie: Driftwood Guesthouse ***

   

  Dag 12: Swakopmund - Damaraland (ca. 330 km)
  De volgende bestemming op jouw reis ligt in Damaraland, namelijk Twyfelfontein. Dit is één van de bekendste toeristische attracties van Namibië. Twyfelfontein heeft zijn naam te danken aan de waterbron die maar af en toe water geeft. Twyfelfontein staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is een waar 'openlucht kunstgallerij', waar meer dan 2500 verschillende rotsgravures en rotsschilderingen van de Bosjesmannen te vinden zijn. Vlakbij Twyfelfontein kun je ook een bezoek brengen aan de Burnt Mountain en de Organ Pipes, twee bijzondere geologische fenomenen.

  Accommodatie: Twyfelfontein Country Lodge ***

  Dag 13: Damaraland - Kaokoveld (ca. 350 km)
  Vandaag rijd je verder naar het noorden van Namibië, naar Kaokoveld. Geniet van het fenomenale landschap en houd je ogen open voor het wild. Dit ongerepte gebied is de thuisbasis van de Himba-bevolking. De Himba houden nog steeds vast aan hun eeuwenoude tradities en cultuur en zijn een van de weinig overgebleven échte nomadische stammen. Je verblijft in de Opuwo Country Lodge. Omdat de lodge tegen een berghelling is gebouwd, heb je vanuit de accommodatie een prachtig uitzicht op de omgeving. Een ideale plek om te genieten van de zonsondergang. 

  Accommodatie: Opuwo Country Lodge ***

  Dag 14: Kaokoveld
  Een vrije dag in Kaokoveld. Dit is één van de ruigste en dunbevolkte gebieden van Namibië. Het gebied bestaat voornamelijk uit woestijn, rotsformaties, rivieren en bergen. Houd je ogen goed open, aangezien je enkele bijzondere dieren kunt tegen komen, waaronder de bedreigde zwarte neushoorn en de woestijnolifant. 

  Accommodatie: Opuwo Country Lodge ***

   

  Dag 15: Kaokoveld - Ovamboland (ca. 250 km)
  Van het dunst bevolkte gebied van Namibië ga je vandaag naar het meest dichtbevolkte gebied van Namibië, Ovamboland. In dit gebied waan je je 200 jaar terug in de tijd door de traditionele dorpen en traditionele levensstijl van de mensen in dit gebied. Je overnacht vanavond in een lodge waar de authentieke Namibische sfeer ervaart. 

  Accommodatie: Ongula Traditional Homestead **

   

  Dag 16: Ovamboland - Etosha National Park (ca. 200 km)
  Na het ontbijt vertrek je in de richting van het Etosha National park. In zuidelijk Afrika is dit één van de grootste natuurparken. Het park staat bekend om de vele soorten wild die er woonachtig zijn, olifanten, zebra’s, leeuwen en antilopen zijn enkele voorbeelden. Ondanks de gigantische grootte van het park is het deels toegankelijk. Bij de waterplaatsen heb je een goede kans het wild te zien. In het Etosha National Park is er tevens een zoutpan die zo groot is dat het vanuit de ruimte te zien is.

  Accommodatie: Onguma Forest Camp ***

   

  Dag 17: Etosha National Park
  Een vrije dag in dit fascinerende natuurpark. In dit wildpark leven onder meer leeuwen, luipaarden, neushoorns, olifanten en meer dan 300 vogelsoorten. Je kunt rustig wachten bij een waterpoel waar vele dieren hun dorst komen lessen, een prachtig gezicht. Houd de camera in de aanslag, want misschien kom je wel een kudde dorstige olifanten- of troep leeuwen tegen.

  Accommodatie: Onguma Forest Camp ***

   

  Dag 18: Etosha National Park - Rundu (ca. 360 km)
  De route gaat vandaag naar Rundu. Onderweg kun je bij verschillende dorpjes stoppen en bij de lokale bevolking unieke souvenirs kopen. Rundu wordt vaak aangedaan door reizigers omdat dit de perfecte tussenstop is voor een reis naar  de Caprivistrook, op de weg naar Botswana.

  Accommodatie: Taranga Safari Lodge ***

   

  Dag 19: Rundu - Divundu (ca. 230 km)
  De reis gaat verder naar Divundu aan het begin van het Mahango National Park. Dit kleine, maar schitterende natuurpark ligt aan het begin van de Caprivi strook. Deze smalle en lange strook grenst aan wel 4 landen, namelijk Angola, Zambia, Botswana en een heel klein stukje Zimbabwe. Als je op zoek bent naar het "off the beaten track" met een echt wildernis gevoel, dan zit je goed in het Mahango gebied. Gelegen in het noordoosten van Namibië op de grens met Botswana, wordt dit park beschouwd als een van de meest fascinerende natuurgebieden. 

  Accommodatie: Nunda River Lodge ***

  Dag 20: Divundu
  Vandaag kun je een bezoek brengen aan Mahango Game Park, een van de kleinste wildparken in Namibië. Ondanks het kleine oppervlak, leeft hier veel en divers wild. Ga op zoek naar luipaarden, leeuwen en wilde honden. Vanwege de droogte in het Mahango National Park komen in dit gebied ook veel vogelsoorten voor. Mahango is de thuisbasis van vele antilopen, die u ongetwijfeld veel tegen zult komen. 

  Accommodatie: Nunda River Lodge ***

   

  Dag 21: Divundu - Kongola (ca. 240 km)
  Je reist verder naar de Caprivi Strip (Zambezi Strip), een smalle strook land die groen en waterrijk is, in tegenstelling tot het stoffige landschap in de rest van het land. Hier liggen diverse natuurgebieden waar je mooie safari’s kunt maken. Het Bwabwata National Park werd vroeger het Caprivi Game Park genoemd en is maar liefst 6100 vierkante kilometer groot. 

  Accommodatie: Camp Kwando ***

   

  Dag 22: Kwando omgeving 
  Deze dag breng je door in de omgeving van de lodge. Maak een game drive of verken het gebied per boot. Naast talloze vogels heb je kans leeuwen, olifanten en buffels te zien. Je kunt vandaag ook naar de Kwando Triangle, de bekende driehoek waar zich het meeste wild bevind. De driehoek is omgeven door de Kwando rivier, waar je op uitkijkt vanuit je accommodatie aan de Kwando rivier. 

  Accommodatie: Camp Kwando ***

   

  Dag 23: Kongola - Ngoma (ca. 180 km)
  Je reist naar de grens met Botswana waarnaar je het prachtige Chobe National Park bereikt. Bij aankomst in de accommodatie kun je schitterende wandelingen maken en je laten verbazen over de schoonheid van de omgeving. Met een beetje geluk zie je grote kuddes olifanten, buffels en antilopen. Je verblijf in een accommodatie aan de oevers van de Chobe rivier, waar je ook een frisse duik kunt nemen in het zwembad. 

  Accommodatie: Chobe River Camp ***

  Dag 24: Ngoma - Kasane (ca. 70 km)
  Je rijdt vandaag naar de luchthaven van Kasane, waar je je huurauto inlevert. Per transfer wordt je naar je accommodatie in Kasane gebracht. Vanuit Kasane kun je het Chobe National Park verkennen, een bijzonder park met een afwisselend landschap. Dieren kunnen vrij migreren tussen dit park en andere parken zonder daarbij rekening te houden met de landsgrenzen van Namibië en Zimbabwe. In Chobe leeft de grootste olifantenpopulatie op aarde.

  Accommodatie: River View Lodge ****

   

  Dag 25: Kasane, Chobe National Park
  Je gaat in de ochtend op zoek naar zoveel mogelijk wildlife tijdens een game drive. Het 1200 vierkante kilometer grote natuurgebied bestaat grotendeels uit vlak land waar mopane en teakbossen groeien‚ afgewisseld door grasvlakten. Aan het einde van de dag maak je een schitterende boottocht, omdat dan veel wild aan de rand van de rivier hun dorst komt lessen.

  Accommodatie: River View Lodge ****

   

  Dag 26: Kasane - Victoria Falls (ca. 80 km)
  Je sluit je reis af bij de Victoria Falls in Zimbabwe, een van de zeven natuurlijke wereldwonderen. Je wordt per transfer naar je laatste accommodatie gebracht, nabij de beroemde Victoria Falls. Je kunt vandaag alvast een bezoek brengen aan de prachtige watervallen die op loopafstand te bereiken zijn. Een bezoek aan de Victoria Falls is een absoluut hoogtepunt van jouw rondreis door Namibië en Botswana. De Victoria Falls liggen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe aan de Zambezi rivier. De watervallen behoren tot een van de mooiste ter wereld. Vanaf 128 meter hoogte klettert het water naar beneden vanaf de breedste waterval van Afrika. 

  Accommodatie: Ilala Lodge ****

  Dag 27: Victoria Falls
  Geniet van je laatste ‘echte’ vakantiedag van jouw reis door Namibië en Botswana. Geniet daarom van de prachtige natuur en uitzichten van dit natuurlijke fenomeen. Ontdek de prachtige uitkijkpunten vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt op de majestueuze Victoria Falls die in 1855 ontdekt zijn door ontdekkingsreiziger David Livingstone. Je kunt optioneel per kano over de Zambezi rivier varen en de echte avonturiers hebben de mogelijkheid om te raften. 

  Accommodatie: Ilala Lodge ****

   

  Dag 28-29 : Victoria Falls - Nairobi - Amsterdam
  Helaas is jouw rondreis door Namibië en Botswana tot een einde gekomen. Je wordt naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht vanwaar je, via Nairobi, terugvliegt naar Nederland. Je komt de volgende dag aan in Amsterdam met een koffer vol nieuwe herinneringen.

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten. KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Johannesburg, circa 10,5 uur
  Johannesburg - Windhoek, circa 2 uur
  Victoria Falls - Nairobi - Amsterdam, circa 13,5 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Travel World
   Group P (CFND) - SUV
   Europcar Namibië

   Fysiek

    • Nissan Xtrail of vergelijkbaar
    • 4 deurs
    • Benzine

   Comfort

    • Airconditioning
    • Automaat
    • Stuurbekrachtiging
    • Radio
    • Centrale deurvergrendeling
    • ABS
    • Airbags

  De getoonde illustraties geven een indicatie van uw camper, er mogen geen rechten aan ontleend worden

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM en Kenya Airways
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 27 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Maaltijden: 5x diner
  • 23 dagen Europcar autohuur; Group P - IFCD (andere autotypes mogelijk)
  • Ongelimiteerd aantal kilometers
  • Inclusief afkoop eigen risico
  • Achterlatingskosten
  • Cross Border Fee
  • Transfer van luchthaven Kasane naar River View Lodge
  • Transfer van River View Lodge naar Ilala Lodge Victoria Falls
  • Transfer van Ilala Lodge naar luchthaven Victoria Falls
  • 1x gamedrive vanuit River View Lodge
  • Boottocht Chobe National Park vanuit River View Lodge 
  • Meet & Greet bij aankomst
  • Engelstalige routebeschrijving
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • Bijdrage SGR à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Brandstof en GPS
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of reizen met een ander auotype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Mei 2023
  01 t/m 31 € 5.275,00
  Juni 2023
  01 t/m 10 € 5.275,00
  11 t/m 29 € 5.345,00
  30 t/m 30 € 5.545,00
  Juli 2023
  01 t/m 07 € 5.545,00
  08 t/m 23 € 5.625,00
  24 t/m 31 € 5.545,00
  Augustus 2023
  01 t/m 19 € 5.545,00
  20 t/m 31 € 5.525,00
  September 2023
  01 t/m 30 € 5.525,00
  Oktober 2023
  01 t/m 31 € 5.525,00

  * Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

   

  Namibië kan het hele jaar bezocht worden‚ maar het noorden van Namibië kent een nat- en een droogseizoen. In het regenseizoen van december t/m maart kunnen wegen mogelijk onbegaanbaar zijn en hierdoor kunnen leveranciers genoodzaakt zijn wijzigingen in het programma door te voeren. Laat u zich door onze reisadviseuses adviseren.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 20 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World