Autoreis Ontdek de Caprivi in Namibië en Botswana

29-daagse autoreis door Namibië & Botswana
Vanaf:€ 4.595
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Een unieke combinatie van Namibië en Botswana. Zowel bekende als onbekende hoogtepunten in een 29-daagse autorondreis.


  Maatwerk Namibië en Botswana
  Een rondreis met auto en vooraf gereserveerde hotels is een ontspannen manier om door Namibië en Botswana te reizen. Wij hebben voor jou een selectie van de mooiste routes gemaakt, die jou laten kennismaken met de vele kanten van dit fascinerende land. Wij reserveren voor jou de retourvlucht, alle overnachtingen en de huurauto van jouw keuze. Je ontvangt ter plaatse tevens een uitgebreid informatiepakket met routebeschrijving en plattegronden. Je hoeft alleen nog maar te rijden en te genieten!


  Pluspunten van deze reis

  • Fish River Canyon
  • Chobe National Park
  • Victoria Falls
  • Comfortabele en sfeervolle accommodaties

   

 • Dag 1-2: Amsterdam - Windhoek (50 km)
  Vandaag is de dag aangebroken dat je reis gaat beginnen. Je vliegt vanaf Amsterdam naar Windhoek waar je de volgende zult aankomen. Bij aankomst op de vluchthaven van Windhoek zal er een Meet & Greet plaatsvinden. Je auto die je de komende weken als vervoersmiddel gaat gebruiken kan je oppikken op het vliegveld. Vervolgens rijd je naar je accommodatie waar je de eerste nacht zult verblijven.

  Accommodatie:
  Standard: Terra Africa Guesthouse

  Dag 3: Windhoek - Kalahari (280 km)
  Vandaag zal je doorrijden naar de Kalahari. Dit gebied bestrijkt voor het grootste gedeelte Botswana en grote delen van Namibië en Zuid-Afrika. Te midden van het typische rode zand leven nog steeds de San, beter bekend als de Bosjesmannen. Tijdens een toertocht aanschouw je het prachtige natuurschoon dat de Kalahari te bieden heeft, van het typische rode zand tot de grazige steppe en savanne.

  Accommodatie:
  Standard: Kalahari Anib Lodge

  Dag 4: Kalahari - Fish River Canyon (420 km)
  Na het ontbijt ga je op weg naar de op een na grootste canyon op aarde. Deze ongeveer 160 kilometer lange kloof is op sommige plekken zelfs 550 meter diep. Er loopt ook een rivier door de kloof heen, de Fish River, maar ligt gedurende het grootste gedeelte van het jaar droog. 

  Accommodatie:
  Standard: Canyon Village

  Dag 5: Fish River Canyon
  Vandaag breng je een dag door in de Fish River Canyon. Vanaf de verschillende uitkijkpunten heb je een fenomenaal uitzicht over de canyon. Voor een schilderachtige zonsondergang wordt je opgepikt bij jouw accommodatie waarna je op een Sundowner Drive door het Gondwana Cañon Park.

  Accommodatie:
  Standard: Canyon Village

  Dag 6: Fish River Canyon - Aus (290 km)
  Een lekker ontbijt zorgt er voor dat je fris en fruitig op pad kunt naar de volgende bestemming, namelijk Aus. 

  Accommodatie:
  Standard: Klein Aus Vista - Desert Horse Inn

  Dag 7: Aus
  Volgens verhalen is dit het enige plaatsje in Namibië waar sneeuw valt. Door de opvallende kenmerken van de Succulent Karoo is dit een unieke regio. 

  Accommodatie:
  Standard: Klein Aus Vista - Desert Horse Inn

  Dag 8: Aus - Namib/Sossusvlei (380 km)
  Na het ontbijt vertrek je naar één van de oudste woestijnen van de wereld, de Namib woestijn.

  Accommodatie:
  Standard: Namib Desert Lodge

  Dag 9: Namib/Sossusvlei
  Vandaag breng je de dag door in de Namib woestijn, en wel in de Sossusvlei. Bezoek de fameuze rode zandduinen of breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Dodevlei of Sesriem Canyon. 

  Accommodatie:
  Standard: Namib Desert Lodge

  Dag 10: Namib/Sossusvlei - Swakopmund (330 km)
  Er staat weer een lange autotocht voor de boeg vandaag. Na het ontbijt vertrek je in de richting van Swakopmund voor je volgende overnachting. Je rijdt door prachtige natuur waar je je ogen zal uitkijken naar al het wonderbaarlijks dat je tegen komt tijdens de rit. 

  Accommodatie:
  Standard: The Delight Swakopmund

  Dag 11: Swakopmund
  In dit koloniale stadje voel je de Duitse adem die hier door de stad waait. Voor wat culturele bezienswaardigheden zit je hier op de goede plek met onder andere de Duitse koloniale architectuur.

  Accommodatie:
  Standard: The Delight Swakopmund

  Dag 12: Swakopmund - Damaraland (330 km)
  De volgende bestemming op jouw reis zal liggen in Damaraland, namelijk de Twijfelfontein. Dit is één van de bekendste toeristische attracties van Namibië. De Twijfelfontein heeft zijn naam te danken aan de waterbron die maar af en toe water geeft. In het gebied rondom de Twijfelfontein zijn honderden prehistorische rotstekeningen te vinden. 

  Accommodatie:
  Standard: Twyfelfontein Lodge

  Dag 13: Damaraland - Etosha National Park (West) (340 km)
  Na het ontbijt vertrek je in de richting van het Etosha National park. In zuidelijk Afrika is dit één van de grootste natuurparken. Bij één van de waterplaatsen heb je een goede kans het wild hier te zien. In dit nationale park is er tevens een zoutpan die zo groot is dat het vanuit de ruimte te zien in.

  Accommodatie:
  Standard: Rustig Toko Lodge & Safaris

  Dag 14: Ethosha National Park - Kaokoveld (210 km)
  Vandaag rijd je verder naar het noorden en wel naar het Kaokoveld. Geniet van het fenomenale landschap en houd je ogen open voor het wild. 

  Accommodatie:
  Standard: Uukwaluudhi Safari Lodge (vertrek t/m 31 oktober 2017)
  Standard: Opuwo Country Lodge (vertrek vanaf 1 november 2017)

  Dag 15: Kaokoveld
  Dit is één van de ruigste en dunstbevolkte gebieden van Namibië. Houd je ogen goed open, aangezien je enkele bijzondere dieren kunt tegen komen, waaronder de bedreigde zwarte neushoorn en de woestijnolifant. 

  Accommodatie:
  Standard: Uukwaluudhi Safari Lodge (vertrek t/m 31 oktober 2017)
  Standard: Opuwo Country Lodge (vertrek vanaf 1 november 2017)

  Dag 16: Kaokoveld - Ovamboland (250 km)
  Van het dunst bevolkte gebied van Namibië ga je vandaag naar het meest dichtbevolkte gebied van Namibië, Ovamboland. In dit gebied waan je je 200 jaar terug in de tijd door de traditionele dorpen en traditionele levensstijl van de mensen in dit gebied. 

  Accommodatie:
  Standard: Ongula Traditional Homestead

  Dag 17: Ovamboland - Etosha National Park (Oost) (210 km)
  Na een dag in Ovamboland geweest te zijn, is het tijd om weer terug te reizen naar het Etosha National Park. Geniet tijdens de rit gerust van het uitzicht of stop onderweg waar je kan genieten van de prachtige natuur. 

  Accommodatie:
  Standard: Onguma Etosha Aoba Lodge

  Dag 18: Etosha National Park
  Je zal vandaag een dag door brengen in dit fascinerende natuurpark. Houd de camera in de aanslag, want misschien kom je wel de ‘Big Five’ tegen!

  Accommodatie:
  Standard: Onguma Etosha Aoba Lodge

  Dag 19: Etosha National Park - Kavango (360 km)
  De route leidt vandaag langs Rundu. Onderweg kun je bij verschillende dorpjes stoppen en bij de lokale bevolking unieke souvenirs kopen. Je volgt de Kavango rivier, die later uitmondt in de Okavango Delta in Botswana. Bezoek de Popa Falls of maak een sunset cruise en bewonder het rijke vogelleven. Ook komt hier divers wildlife voor 

  Accommodatie:
  Standard: Hakusembe River Lodge

  Dag 20: Kavango - Mahango National Park (230 km)
  Dit kleine, maar schitterende natuurpark ligt aan het begin van de Caprivi strook. Deze smalle en lange strook grenst aan wel 4 landen, namelijk Angola, Zambia, Botswana en een heel klein stukje Zimbabwe. 

  Accommodatie:
  Standard: Ndhovu Safari Lodge

  Dag 21: Mahango National Park
  Vandaag bezoek je Mahango Game Park, een van de kleinste wildparken in Namibië. Ondanks het kleine oppervlak, leeft hier veel en divers wild. Ga op zoek naar luipaarden, leeuwen en wilde honden.

  Accommodatie:
  Standard: Ndhovu Safari Lodge

  Dag 22: Mahango National Park - Bwabwata National Park (250 km)
  Je reist vandaag naar de Caprivi Strip (Zambezi Strip), een smalle strook land die groen en waterrijk is, in tegenstelling tot het stoffige landschap in de rest van het land. Hier liggen diverse natuurgebieden waar je mooie safari’s kunt maken.

  Accommodatie:
  Standard: Namushasha River Lodge

  Dag 23: Bwabwata National Park
  Deze dag breng je door in Bwatbwatwa Game Park. Maak een game drive of verken het gebied per boot. Naast talloze vogels heb je kans leeuwen, olifanten en buffels te zien.

  Accommodatie:
  Standard: Namushasha River Lodge

  Dag 24: Bwabwata National Park - Chobe River Front (280 km)
  Je bereikt het mooie Chobe National Park in Botswana.

  Accommodatie:
  Standard: Camp Chobe

  Dag 25: Chobe River Front
  Op zoek naar zoveel mogelijk wildlife tijdens game drives. In Chobe leeft de grootste olifantenpopulatie op aarde.

  Accommodatie:
  Standard: Camp Chobe

  Dag 26: Chobe River Front - Victoria Falls (140 km)
  Je levert vandaag de auto in op Kasane Airport. Vervolgens wordt je per tranfer naar je laatste accommodatie gebracht, wat zal zijn bij de Victoria Falls. 

  Accommodatie:
  Standard: Ilala Lodge

  Dag 27: Victoria Falls
  Geniet van je laatste ‘echte’ vakantiedag van jou reis door Namibië en Botswana. Geniet daarom van de prachtige natuur en uitzichten van dit natuurlijke fenomeen. 

  Accommodatie:
  Standard: Ilala Lodge

  Dag 28: Victoria Falls - Windhoek - Amsterdam
  Je checkt in voor je terugvlucht naar Nederland.


  Dag 29: Amsterdam

  Aankomst op Schiphol.


  Indicatie totale rijafstand: 4350 km

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

  KLM is onze nationale luchtvaartmaatschappij met als basis Schiphol Airport.
  KLM vliegt via Angola naar Windhoek en terug via Kenia.

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Luanda - Windhoek - circa 12,5 uur
  Victoria Falls - Nairobi - Amsterdam - circa 13 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl.

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Group K4 - JFMR
   Bidvest Namibië

   Fysiek

   • Renault Duster 4 x 4
   • 4 deurs
   • Diesel

   Comfort

   • 4WD
   • Airbags
   • Airconditioning
   • CD-speler
   • Handgeschakeld
   • Radio
   • Stuurbekrachtiging

  De getoonde illustraties geven een indicatie van uw camper, er mogen geen rechten aan ontleend worden

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema 
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 26 overnachtingen 
  • Maaltijden: dagelijks ontbijt, 7x diner
  • 25 dagen Bidvest autohuur; Group K - JFMR (Andere autotypes op aanvraag)
  • Inclusief afkoop eigen risico 
  • Achterlatingskosten
  • Ongelimiteerd aantal kilometers
  • Meet & Greet bij aankomst
  • Lokale belasting
  • Dag 26 Transfer van Kasane Airport naar Ialala Lodge
  • Dag 28 Transfer van Ialala Lodge
  • Engelstalige routebeschrijving met plattegronden
  • 24-uurs wegenwachtservice
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking

   

  Niet inbegrepen / optioneel

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • GPS (vraag ons naar de mogelijkheden)
  • Waarborgsom en administratiekosten
  • Cross Border Fee
  • Brandstof
  • Niet genoemde maaltijden en excursies
  • Entreegelden nationale parken
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen. Tijdens bepaalde periodes (zoals tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Tevens is het van december t/m januari hoogseizoen in Namibië. Vluchten en accommodaties kunnen in deze periode beperkt beschikbaar of vol zijn en tarieven kunnen hoger liggen. Wil je langer of korter verblijven of reizen met een ander autotype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Prijzen per persoon

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  juni 2018
  01 t/m 29 € 4.595,00
  30 t/m 30 € 4.725,00
  juli 2018
  01 t/m 07 € 4.725,00
  08 t/m 31 € 4.845,00
  augustus 2018
  01 t/m 19 € 4.845,00
  20 t/m 31 € 4.725,00
  september 2018
  01 t/m 30 € 4.725,00
  oktober 2018
  01 t/m 30 € 4.725,00
  31 t/m 31 € 4.595,00
  november 2018
  01 t/m 30 € 4.595,00
  december 2018
  01 t/m 31 € 4.595,00
  januari 2019
  01 t/m 31 € 4.595,00
  februari 2019
  01 t/m 28 € 4.595,00
  maart 2019
  01 t/m 31 € 4.595,00

  * Genoemde prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid.

   

  Namibië kan het hele jaar bezocht worden‚ maar het noorden van Namibië kent een nat- en een droogseizoen. In het regenseizoen van december t/m maart kunnen wegen mogelijk onbegaanbaar zijn en hierdoor kunnen leveranciers genoodzaakt zijn wijzigingen in het programma door te voeren. Laat u zich door onze reisadviseuses adviseren.

  • Upgrade Auto
   Het is tevens mogelijk de auto inbegrepen in deze reis te upgraden naar een andere auto, bijvoorbeeld een 4WD. Deze kan zeker bij bepaalde routes en in bepaalde seizoenen van pas komen! Kijk hier voor meer informatie: https://www.travelworld.nl/camper-rental-companies/
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen