Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
leeuwenwelpje

Autoreis van Windhoek naar de Victoria Falls

22-daagse autoreis door Namibië, Botswana & Zimbabwe
Vanaf:€ 4.425
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Deze 22-daagse autoreis neemt je mee door grote delen van Namibië, Botswana en een stukje Zimbabwe. Met de auto heb je de tijd, ruimte en vrijheid om een perfecte reis te maken. Je reist door woeste woestijnen, kalme en dierrijke savannes naar de wonderschone Victoria Falls. Laat je verrassen door de pure schoonheid van de Caprivi strook en de prachtige natuur van Botswana. Je sluit de reis af bij de bulderende Victoria Watervallen, voor velen een absoluut hoogtepunt.  Maatwerk Namibië

  Een rondreis met auto en vooraf gereserveerde hotels is een ontspannen manier om door Namibië en Botswana te reizen. Wij hebben voor jou een selectie van de mooiste routes gemaakt, die jou laten kennismaken met de vele kanten van dit fascinerende land. Wij reserveren voor jou de retourvlucht, alle overnachtingen en de huurauto van jouw keuze. Je ontvangt ter plaatse tevens een uitgebreid informatiepakket met routebeschrijving en plattegronden. Je hoeft alleen nog maar te rijden en te genieten! Neem contact met ons op! Wil je meer te weten komen over Namibië? Klik hier voor meer informatie. Voor meer informatie over Botswana Klik hier.


  Pluspunten van deze reis

  • Ontdek het noorden van Namibië en Botswana
  • Bezoek het grootste wildpark van Namibië: het Etosha National Park
  • Mahango Game Reserve ten zuiden van Popa Falls
  • Ontdek Namibië's nieuwste park: Bwabwata National Park
  • Spot nijlpaarden in de Chobe Rivier
  • Zambezi National Park en Victoria Falls, Zimbabwe

   

   

  Meer tips en info:
  Landeninformatie Botswana
  Blog Namibië

 • Dag 1: Amsterdam – Johannesburg
  Je vliegt vandaag met KLM naar Johannesburg. Diezelfde dag kom je aan op OR Tambo International Airport, de luchthaven van Johannesburg. Hier overnacht je in een comfortabel hotel op de luchthaven, waarna je de volgende dag verder vliegt naar Windhoek.

  Accommodatie: City Lodge Hotel at OR Tambo International Airport ***

   

  Dag 2: Johannesburg - Windhoek (ca. 50 km)
  Vandaag vlieg je naar de luchthaven van Windhoek. Hier word je ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger en naar de verhuurmaatschappij gebracht om jouw huurauto op te halen. Vervolgens rijd je naar de accommodatie ten zuiden van Windhoek. Je kunt op eigen gelegenheid het centrum van Windhoek gaan verkennen of bijkomen van de lange vlucht bij de accommodatie. 

  Accommodatie: Terra Africa Guesthouse *** Bij vertrek tot november 2020
  Accommodatie: The Elegant Guesthouse *** Bij vertrek vanaf november 2020

   

  Dag 3: Windhoek - Erongo regio (ca. 260 km)
  Vandaag begint jouw avontuurlijke rondreis door Namibië pas echt! Met de auto rijd je van Windhoek naar Erongo. Dit gebied heeft zijn naam te danken aan het Erongogebergte. De Erongo regio staat bekend om de kleurrijke vulkanische landschappen en de cultuur. Je komt hier een variatie aan wilde dieren tegen zoals luipaarden, giraffen, olifanten, hyena's, antilopen en zelfs de zwarte neushoorn en de Hartmann's zebra die met uitsterven wordt bedreigd. 

  Accommodatie: Hohenstein Lodge ***

   

  Dag 4: Erongo regio - Damaraland (ca. 260 km)
  Je vervolgt jouw reis naar Damaraland. Na aankomst kun je ontspannen bij de accommodatie of de omgeving verkennen. De lodge ligt bij een kalkbron en ligt op slechts 4 kilometer afstand van de beroemde rotstekeningen van de Bosjesmannen. Vlakbij Twyfelfontein kun je ook een bezoek brengen aan de Burnt Mountain en de Organ Pipes, twee bijzondere geologische fenomenen. Met geluk spot je de woestijnolifant die zich volledig heeft aangepast aan zijn omgeving. 

  Accommodatie: Twyfelfontein Country Lodge ***

   

  Dag 5: Damaraland

  Je hebt vandaag ter vrije besteding in Damaraland. In Damaraland vind je één van de bekendste toeristische attracties van Namibië, Twyfelfontein. De naam komt van een waterbron die maar af en toe water geeft. In de vallei zijn ook honderden prehistorische rotstekeningen van de Bosjesmannen te vinden, waardoor het lijkt of je in een eeuwenoud museum rondloopt. De rode rotsen staan vol met tekeningen afkomstig uit de steentijd. De creaties op de prachtige rotsformaties laten verschillende soorten dieren zien. Indien de tijd het toelaat, bezoek dan ook het versteende woud. De boomfossielen zijn naar schatting 260 miljoen jaar oud. 

  Accommodatie: Twyfelfontein Country Lodge ***

  Dag 6: Damaraland - Kaokoveld (ca. 210 km)
  Als eerste kun je genieten van een verrukkelijk ontbijt. Vervolgens gaat je reis verder naar Kaokoveld. Geniet van het fenomenale landschap en houd je ogen open voor wild dat de vlaktes doorkruist. Je verblijft in de Opuwo Country Lodge. Omdat de lodge tegen een berghelling is gebouwd, heb je vanuit de accommodatie een prachtig uitzicht op de omgeving. Een ideale plek om te genieten van de zonsondergang. 

  Accommodatie: Opuwo Country Lodge ***


  Dag 7: Kaokoveld
  Je brengt een dag door in een van de ruigste gebieden van Namibië. Je kijkt je ogen uit omdat het landschap wisselt van zandduinen naar bergen. Tevens kun je hier de woestijnolifant, de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn en giraffes in hun natuurlijke habitat tegenkomen. Dit ongerepte gebied is de thuisbasis van de Himba-bevolking. De Himba houden nog steeds vast aan hun eeuwenoude tradities en cultuur en zijn een van de weinig overgebleven échte nomadische stammen. Op voorhand kunt u in gezelschap van gids en vertaler de stam bezoeken. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. 

  Accommodatie: Opuwo Country Lodge ***


  Dag 8: Kaokoveld - Ovamboland (ca. 250 km)
  Van het dunst bevolkte gebied van Namibië ga je vandaag naar het meest dichtbevolkte gebied van Namibië, Ovamboland. In dit gebied waan je je 200 jaar terug in de tijd door de traditionele dorpen en traditionele levensstijl van de mensen in dit gebied. Je overnacht vanavond in een lodge waar je de authentieke Namibische sfeer ervaart. 

  Accommodatie: Ongula Traditional Homestead **


  Dag 9: Ovamboland - Etosha National Park (ca. 210 km)
  Vandaag reis je naar het Etosha National Park. De rit naar Etosha zal je qua uitzicht zeker niet vervelen. Het Etosha National park is in zuidelijk Afrika één van de grootste natuurparken. Het park staat bekend om de vele soorten wild die er woonachtig zijn, olifanten, zebra’s, leeuwen en antilopen zijn enkele voorbeelden. Ondanks de gigantische grootte van het park is het deels toegankelijk. Bij de waterplaatsen heb je een goede kans het wild te zien. 

  Accommodatie: Onguma Etosha Aoba Lodge ***


  Dag 10: Etosha National Park
  Je brengt een dag door in dit fascinerende natuurpark. Er leven 114 verschillende soorten zoogdieren waarvan er een aantal erg zeldzaam en bedreigd zijn, en er leven maar liefst meer dan 350 vogelsoorten. Je kunt rustig wachten bij een waterpoel waar vele dieren hun dorst komen lessen, een prachtig gezicht. Houd de camera in de aanslag, want misschien kom je wel een kudde dorstige olifanten- of troep leeuwen tegen. 

  Accommodatie: Onguma Etosha Aoba Lodge ***


  Dag 11: Etosha National Park - Rundu (ca. 350 km)
  Vandaag reis je verder naar grens van Namibië en Angola die wordt gevormd door de Okavango rivier. Dankzij de Okavango rivier is dit gebied een stuk groener dan de rest van Namibië. De dichtbeboste savanne en de prachtige rivier zorgen voor schilderachtige plaatjes. Rundu is de perfecte springplank voor je doorreis naar de Caprivi Strook en Botswana. 

  Accommodatie: Taranga Safari Lodge ***


  Dag 12: Rundu - Mahango Game Reserve (ca. 230 km)
  De dag begint met een lekker ontbijt, waarna je je klaar maakt voor vertrek naar de volgende bestemming, het Mahango Game Reserve. Dit is een klein natuurpark, maar de adembenemende natuur en wildlife is hier zeker de moeite waard! Je overnacht in Divundu, aan het begin van het Mahango Game Reserve. Het park ligt in het noordoosten van Namibië tegen de grens van Botswana en wordt beschouwd als een van de meest fascinerende natuurgebieden. Hier liggen diverse natuurgebieden waar je mooie safari's kunt maken.

  Accommodatie: Nunda River Lodge ***

   

  Dag 13: Mahango Game Reserve

  Vandaag breng je de dag door in dit kleine, maar prachtige park. Het park leent zich uitstekend voor het spotten van vogels, dus vergeet niet je verrekijker mee te nemen om de mooiste vogels te kunnen zien. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Popa Falls bij de Okavango Rivier. Je hoeft je vandaag dag niet te vervelen in deze prachtige omgeving. 

  Accommodatie: Nunda River Lodge ***

   

  Dag 14: Mahango Game Reserve - Kwando regio (ca. 240 km)
  Verder reizend kom je bij de Caprivistrook, het noordoosten aan de Zambezi Rivier. Deze Zambezi Rivier vormt een stuk van de grens tussen Namibië en Zambia. Je overnacht nabij de plaats Kongola, een goede uitvalsbasis om deze prachtige regio te verkennen. Vanuit de lodge waar je overnacht heb je een prachtig uitzicht over de rivier.

  Accommodatie: Camp Kwando ***

  Dag 15: Kwando regio

  Deze dag breng je door in de omgeving van de lodge. Maak een game drive of verken het gebied per boot. Naast talloze, kleurrijke vogelsoorten heb je kans leeuwen, olifanten en buffels te zien. Je kunt vandaag ook naar de Kwando Triangle, de bekende driehoek waar zich het meeste wild bevind. De driehoek is omgeven door de Kwando rivier, waar je op uitkijkt vanuit je accommodatie aan de Kwando rivier. 

  Accommodatie: Camp Kwando ***


  Dag 16: Kwando regio - Chobe River Front (ca. 200 km)
  Het is de tijd om de grens met Botswana over te steken. Het Chobe National Park zal de volgende bestemming zijn op deze reis. Het nationaal park strekt zich uit over bijna 11.000 vierkante kilometer en herbergt veel verschillende landschappen. Uitgestrekte graslanden, smaragdgroene uiterwaarden, moerassen en savannes bieden een thuis aan een enorme lijst met dier- en vogelsoorten. In Chobe National Park geniet dan ook bekendheid vanwege de veelzijdigheid en grote concentraties wild. Houd je ogen dus goed open, want misschien kom je wel oog in oog te staan met de big five! 

  Accommodatie: Chobe River Camp *** 


  Dag 17: Chobe River Front - Chobe National Park 
  Vandaag breng je de dag door in het Chobe National Park. Het Chobe National Park is het op een na grootste natuurpark van Botswana en is ook bekend vanwege de enorme populatie olifanten. Met een beetje geluk zie je grote kuddes olifanten, buffels en antilopen. Je verblijft in een accommodatie aan de oevers van de Chobe rivier, waar je ook een frisse duik kunt nemen in het zwembad. 

  Accommodatie: Chobe Marina Lodge ***

   

  Dag 18: Chobe National Park 

  Je gaat in de ochtend op zoek naar zoveel mogelijk wildlife tijdens een game drive. De gids kent het gebied op zijn duim en leert je meer over de dieren en vegetatie in het gebied. Dit grote natuurgebied bestaat grotendeels uit vlak land waar mopane en teakbossen groeien‚ afgewisseld door grasvlakten. Kijk ook uit naar dieren die zich verschuilen in de struiken. Aan het einde van de dag maak je een schitterende boottocht, omdat dan veel wild aan de rand van de rivier hun dorst komt lessen.

  Accommodatie: Chobe Marina Lodge ***


  Dag 19: Chobe National Park - Zambezi National Park (ca. 80 km)
  Je sluit jouw autoreis af bij de Victoria Falls in Zimbabwe, een van de zeven natuurlijke wereldwonderen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe. Je levert de auto in op de luchthaven van Kasane en vervolgens word je per transfer naar je laatste accommodatie gebracht nabij de beroemde Victoria Falls. Je kunt vandaag alvast een bezoek brengen aan de prachtige watervallen die op loopafstand te bereiken zijn. Een bezoek aan de Victoria Falls is een absoluut hoogtepunt van jouw rondreis door Namibië en Botswana. 

  Accommodatie: Ilala Lodge ****


  Dag 20: Victoria Falls
  De spectaculaire Victoria Falls zorgen voor oogstrelende plaatjes en momenten die je niet snel meer zal vergeten. Geniet van je laatste volledige dag van jouw reis in Afrika, want morgen begint helaas de terugreis. Ontdek de prachtige uitkijkpunten vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt op de majestueuze Victoria Falls die in 1855 ontdekt zijn door ontdekkingsreiziger David Livingstone. Je kunt optioneel per kano over de Zambezi rivier varen en de echte avonturiers hebben de mogelijkheid om te raften. 

  Accommodatie: Ilala Lodge ****


  Dag 21 - 22: Victoria Falls - Nairobi - Amsterdam 
  Helaas zit jouw autoreis van Windhoek naar de Victoria Falls erop. Na je ontbijt word je opgepikt bij het hotel voor de transfer naar de luchthaven van Victoria Falls. Vervolgens vlieg je, via Nairobi, terug naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen. 

   

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

   

  Weg van de dagelijkse beslommeringen en alleen nog maar genieten. Dát is vakantie. Reis je met KLM, dan begint je ontspannen vakantiegevoel al in het vliegtuig. Met KLM kom je overal. Samen met partner Air France vliegt KLM jaarlijks 65 miljoen passagiers naar meer dan 300 bestemmingen. Mondiaal werkt KLM samen met een aantal topmaatschappijen in het SkyTeam. Dat betekent voor jou eenvoudig overstappen en vluchten die goed op elkaar aansluiten.

   

  KLM biedt naast de reguliere Economy Class ook Economy Comfort zitplaatsen aan. Tegen een geringe toeslag krijg je een plaats voorin het Economy gedeelte van het toestel met meer beenruimte.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam - Johannesburg, circa 10,5 uur
  Johannesburg - Windhoek, circa 2 uur
  Victoria Falls - Nairobi - Amsterdam, circa 13 uur

   

  Vraag ons naar de mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid op 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vindt je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

  • Travel World
   Group P (IFCD) - Intermediate SUV
   Europcar Namibië

   Fysiek

    • Renault Duster DCI AWD of vergelijkbaar
    • 4 deurs
    • Benzine

   Comfort

    • Airconditioning
    • Handgeschakeld
    • Stuurbekrachtiging
    • Radio
    • Centrale deurvergrendeling
    • ABS
    • Airbags

  De getoonde illustraties geven een indicatie van uw camper, er mogen geen rechten aan ontleend worden

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met KLM en Kenya Airways
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 19 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Maaltijden: 7x diner
  • Transfer van Kasane Airport naar Victoria Falls accommodatie
  • Transfer van Victoria Falls accommodatie naar Victoria Falls Airport
  • 18 dagen Europcar autohuur; Group P - IFCD (andere autotypes mogelijk)
  • Inclusief afkoop eigen risico 
  • Cross Border Fee en achterlatingskosten
  • Ongelimiteerd aantal kilometers
  • Meet & Greet bij aankomst
  • Engelstalige routebeschrijving met plattegronden
  • Ochtendsafari Chobe National Park
  • Boottocht Chobe National Park
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • Bijdrage SGR à € 5,00 per persoon

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Brandstof en GPS
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of reizen met een ander autotype? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen) - standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Oktober 2021
  01 t/m 16 € 4.545,00
  17 t/m 21 € 4.525,00
  22 t/m 24 € 4.495,00
  25 t/m 28 € 4.475,00
  29 t/m 30 € 4.445,00
  31 t/m 31 € 4.425,00
  November 2021
  01 t/m 22 € 4.545,00
  23 t/m 29 € 4.695,00
  30 t/m 30 € 4.725,00
  December 2021
  01 t/m 11 € 4.725,00
  12 t/m 31 € 4.625,00
  Januari 2022
  01 t/m 31 € 4.575,00
  Februari 2022
  01 t/m 28 € 4.575,00
  Maart 2022
  01 t/m 31 € 4.575,00
  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  April 2022
  01 t/m 30 € 4.425,00
  Mei 2022
  01 t/m 31 € 4.425,00
  Juni 2022
  01 t/m 13 € 4.575,00
  14 t/m 16 € 4.595,00
  17 t/m 21 € 4.625,00
  22 t/m 24 € 4.645,00
  25 t/m 28 € 4.675,00
  29 t/m 30 € 4.695,00
  Juli 2022
  01 t/m 31 € 4.775,00
  Augustus 2022
  01 t/m 16 € 4.775,00
  17 t/m 31 € 4.625,00
  September 2022
  01 t/m 05 € 4.625,00
  06 t/m 30 € 4.545,00
  Oktober 2022
  01 t/m 16 € 4.545,00
  17 t/m 21 € 4.525,00
  22 t/m 24 € 4.495,00
  25 t/m 28 € 4.475,00
  29 t/m 30 € 4.445,00
  31 t/m 31 € 4.425,00
  November 2022
  01 t/m 22 € 4.545,00
  23 t/m 29 € 4.695,00
  30 t/m 30 € 4.725,00
  December 2022
  01 t/m 11 € 4.725,00
  12 t/m 31 € 4.625,00
  Januari 2023
  01 t/m 31 € 4.575,00
  Februari 2023
  01 t/m 28 € 4.575,00
  Maart 2023
  01 t/m 31 € 4.575,00

  * Genoemde prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid.

   

  Namibië kan het hele jaar bezocht worden‚ maar het noorden van Namibië kent een nat- en een droogseizoen. In het regenseizoen van december t/m maart kunnen wegen mogelijk onbegaanbaar zijn en leveranciers hierdoor genoodzaakt zijn wijzigingen in het programma door te voeren. Laat u zich door onze reisadviseuses adviseren.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecialis. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 10 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World