Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World

Rondreis Compleet Sri Lanka

21-daagse complete rondreis Sri Lanka
Vanaf:€ 3.395
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!
 • Het verrassend mooie en veelzijdige Sri Lanka is een unieke bestemming in Azië. Deze zeer complete reis bevat de highlights van het grootste deel van het eiland met alle excursies inbegrepen. Bovendien geniet je van een heerlijk verblijf aan het strand van Sri Lanka. Dat kan je natuurlijk ook verlengen als je wil! De goede hotels zijn van alle gemakken voorzien en de bevolking zal je met een grote glimlach verwelkomen.


   

  Maatwerk Sri Lanka
  We hebben in deze reis met grote aandacht voor je samengesteld. Wil je ergens langer of korter verblijven of je reis uitbreiden? Dat kan! Bij Travelworld stemmen we de reis namelijk helemaal af op je wensen. Wist je dat we bijvoorbeeld ook extra excursies voor je kunnen boeken? Neem contact met ons op!

  Pluspunten van deze reis

  • Op safari in Yala National Park
  • Combinatie van cultuur en natuur
  • Maak een schitterende treinreis door groene heuvels
  • Ontdek het fort van Galle, onderdeel van het Werelderfgoed
  • Reis langs theevelden, tempels en oude steden
  • Compleet programma incl. meerdere excursies

   

   

  Tips & Info
  Landeninformatie Sri Lanka

   

  Tips & Info
  Landeninformatie Sri Lanka

   

   

   

 • Dag 1 t/m 2: Amsterdam – Colombo - Negombo
  Je vliegt naar Colombo, waar je de volgende dag aankomt. Een chauffeur brengt je naar je hotel in Negombo, de eerste verblijfsplaats van jouw reis door Sri Lanka. De rest van de dag is vrij in te vullen. Negombo ligt ten noorden van Colombo en is in de regio de belangrijkste strandbestemming. 

  Accommodatie: Regal Reseau Hotel ***+

  Dag 3: Negombo
  In de ochtend maak je een stadstour door Negombo. Negombo ligt aan een pittoreske lagune, telt talloze katholieke kerken en je vindt er een netwerk van grachten en kanalen dat vroeger door Nederlandse kolonisten is aangelegd. Een van de beste plekken om het dagelijks leven van de inwoners te zien is de vismarkt. ’s Ochtends, als de verse vis wordt binnengebracht, galmen de stemmen van de verkopers over alles heen en proberen kopers de beste prijs te krijgen. Een hele ervaring om mee te maken! De rest van de dag heb je vrij te besteden. 

  Accommodatie: Regal Reseau Hotel ***+

  Dag 4: Negombo - Galle - Mirissa
  Na het ontbijt vertrek je naar de oude stad van Galle waar je een stadstour maakt. Beschermd tussen de muren en bastions ligt een complete stad met nauwe straatjes waar je doorheen struint, langs kerken en binnenplaatsen. Galle is een stad aan de westkust van Sri Lanka en het koloniale verleden is hier duidelijk aanwezig. Galle is vooral bekend om zijn indrukwekkende fort dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het is een van de best bewaarde koloniale kustforten van heel Azië. Het fort werd gedurende vier eeuwen gebouwd en aangepast en is in handen geweest van de Portugezen, Hollanders en Britten. Overnachting in Mirissa. 
  Accommodatie: Paradise Beach Club ****

  Dag 5: Mirissa - Tissamaharama

  De reis gaat verder naar Tissamaharama, een stil dorpje gelegen aan een mooi meer en de perfecte uitvalsbasis voor het Yala National Park. Je checkt in bij het hotel en de rest van de dag heb je ter vrij besteding. 

  Accommodatie: Chaarya Resort ****

   

  Dag 6: Tissamaharama - Yala National Park - Ella

  In de vroege ochtend ga je op safari in het Yala National Park. Het park staat bekend om de luipaarden die hier voorkomen. Dankzij de goede kansen om hier luipaarden en olifanten te zien, is dit het meest bezochte park van het land. Tijdens een game drive in het gebied kun je onder meer apen, luiaards, buffels, herten, flamingo’s en krokodillen zien. Na terugkomst in het hotel check je uit en reis je door naar Ella. 

  Accommodatie: Misty Hills ***

   

  Dag 7: Ella, Little Adams Peak

  Na het ontbijt vertrek je naar Little Adams Peak. Je loopt vanaf de entree in ongeveer één uur naar 1141 meter hoogte naar een uitzichtpunt. Bij het uitzichtpunt heb je een 360 graden panoramisch uitzicht over de heuvelachtige theeplantages. De wandeling is een beleving op zich als je theeplantages passeert waar je een praatje kunt maken met de lokale bevolking terwijl zij de theebladeren aan het plukken zijn. Na deze klim wordt je teruggebracht naar het hotel om bij te komen van de klim.

  Accommodatie: Misty Hills ***

   

  Dag 8: Ella - Nuwara Eliya

  Na het ontbijt word je naar het treinstation gebracht van Ella. Richting Nuwara Eliya leg je een deel af met de trein zodat je volop kunt genieten van het schitterende landschap. Aan het einde van de rit word je weer opgehaald en naar je hotel in Nuwara Eliya gebracht.  De indrukwekkende stad Nuwara Eliya is in de 19e eeuw door de Britten gebouwd om te kunnen genieten van de koele, heuvelachtige omgeving.

  Accommodatie: Galway Heights ****

   

  Dag 9: Nuwara Eliya, Horton Plains National Park

  In de ochtend bezoek je het Horton Plains National Park; een natuurreservaat gelegen op een plateau op 2.100m hoogte. Dit National Park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De uitgestrekte graslanden wisselen af met mooie nevelwouden. Er leven in de overweldigende natuur veel dieren, vlinders en zeldzame vogels. Het eindpunt World's End is een kloof, met een duizelingwekkende afgrond van 1000 meter. Een 5 kilometer lange wandelroute brengt je naar dit prachtige uitzichtpunt, waar je bij helder weer de oceaan kan zien. Vervolgens reis je terug naar Nuwara Eliya waar je een stadstour maakt voordat je teruggebracht wordt naar het hotel. 

  Accommodatie: Galway Heights ****

   

  Dag 10: Nuwara Eliya - Kandy

  De reis gaat verder naar Kandy. Nabij Kandy ontdek hoe het theeproces in zijn werk gaat tijdens een bezoek aan een theeplantage en theefabriek.  De eeuwenoude stad Kandy vond zijn oorsprong in 1357 en is de belangrijkste plaats in de hooglanden van Sri Lanka. Jarenlang was dit de hoofdstad van het oude Sri Lanka, tot de Engelsen het land kolonialiseerden. In Kandy barst het van de historische gebouwen, tempels en natuurschoon zoals de Botanische Tuinen. De ligging van het stadje, in een groene vallei, maakt je verblijf hier zeer aangenaam. 

  Accommodatie: Thilanka Hotel  ****

   

  Dag 11: Kandy

  Vandaag heb je alle tijd om Kandy te verkennen. Met een gids kan je door de levendige straten en de markt van de oude hoofdstad lopen. Vroeger was het de zetel van Singhalese koningen. Op straat wordt van alles verkocht, van loterijloten en speelgoed tot fruit en groenten. Ook is Kandy een goede plek om edelstenen te kopen; grote kans dat je even een kijkje kan nemen in een werkplaats. De ligging van Kandy mag er ook zijn; aan een meer met heuvels vol bomen en theeplantages. Aan het einde van de dag ben je getuige van een ceremonie bij de Tempel van de Tand, een tikkeltje toeristisch maar evengoed leuk om te zien!

  Accommodatie: Thilanka Hotel  ****

   

  Dag 12: Kandy, Pinnawela & Royal Botanical Garden

  In de ochtend breng je een bezoek aan een olifantenweeshuis in Pinnawela, een leuke en interessante manier om de olifanten van dichtbij te zien. Nadat de olifanten gevoed zijn worden ze voor een lekker bad naar de rivier gebracht. In de avond bezoek je de Botanische Tuinen van Peradeniya, een must-see voor alle tuinliefhebbers. Hier werd vroeger de belangrijkste exotische oogst zoals koffie, thee, rubber etc. eerst getest voordat het verkocht werd.

  Accommodatie: Thilanka Hotel  ****

   

  Dag 13: Kandy - Sigiriya

  De reis gaat verder naar Sigiriya. Onderweg bezoek je de grottempels van Dambulla. Koning Valagam Bahu liet de grottempels in de 1e eeuw v. Chr. bouwen als dank voor de veilige schuilplaats die de grot hem geboden had. De granieten rots torent hoog boven de omgeving uit en de grotten worden gesierd met prachtige fresco’s. Binnenin vind je honderden boeddhastandbeelden, veelal uit de rots zelf gehouwen. De grootste daarvan, de Dying Buddha, meet maar liefst 15 meter. Vervolgens bezoek je specerijenplantages waar onder andere kaneel en nootmuskaat worden verbouwd. Dit was vroeger de voornaamste reden voor de Portugezen, Hollanders en Engelsen om Sri Lanka te koloniseren. Na de lunch reis je verder naar Sigiriya waar je aan het einde van de middag aankomt.

  Accommodatie: Hotel Sigiriya ***

   

  Dag 14: Sigiriya

  In de vroege ochtend ga je de beroemde Leeuwenrots beklimmen om de zonsopgang vanaf de rots te bekijken. Deze rots is beroemd vanwege de fresco’s en bovenop prijkt een citadel uit de 5e eeuw. Na de klim naar boven word je ook nog eens getrakteerd op een prachtig uitzicht. Vlak voor zonsopgang is het niet alleen aangenamer qua temperatuur, maar blijf je ook de grootste drukte voor. In de middag ga je op safari in het Minneriya National Park dat bekend staat om de wilde olifanten en de vele watervogels. 'The Gathering' is het fenomeen waarbij grote kuddes Aziatische olifanten samen komen bij de Minneriya Tank, een grote waterplas middenin het park.

  Accommodatie: Hotel Sigiriya ***

   

  Dag 15: Sigiriy, Polonnaruwa

  Je verdiept je vandaag nog wat verder in de Sri Lankaanse cultuurgeschiedenis in Polonnaruwa. De overblijfselen van paleizen, stoepa’s en Boeddhabeelden herinneren aan de tijd dat het de hoofdstad was (tussen de 11e en 13e eeuw). Vervolgens wordt je teruggebracht naar je accommodatie en heb je de rest van de dag ter vrije besteding.

  Accommodatie: Hotel Sigiriya ***

   

  Dag 16: Sigiriya - Trincomalee 

  De reis gaat verder naar de kustplaats Trincomalee in het oosten van Sri Lanka. Na aankomst in Trincomalee maak je een kleine stadstour. Trincomalee is een charmant stadje met veel historie. Je vindt er een interessant fort en rustige straatjes met koloniale huizen, moskeeën, kerken en talloze kleurrijke Hindoetempels. Ook heeft Trincomalee een belangrijke haven.

  Accommodatie: Pigeon Island Resort ***

   

  Dag 17: Trincomalee 

  Dag ter vrije besteding. In en rondom Trincomalee vind je verschillende mooie stranden, bijvoorbeeld Dutch Bay waar je gerust een dag kunt vertoeven. Dankzij de mooie koraalriffen is het ook een goede plek voor liefhebbers van duiken en snorkelen.

  Accommodatie: Pigeon Island Resort ***

   

  Dag 18: Trincomalee - Anuradhapura

  Je reist in circa 3 uur naar Anuradhapura. In de namiddag bezoek je de bergtop Mihintale dichtbij Anuradhapura. De berg wordt gezien als de plek waar de Boeddhistische monnik Mahinda en Koning Devanampiyatissa elkaar ontmoette en wat het begin betekende van het Boeddhisme in Sri Lanka. De plek wordt door vele als heilig beschouwd en wordt dan ook druk bezocht door pelgrims. De klim naar de top duurt slechts 15 tot 20 minuten en is voor de meeste mensen goed te doen. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht en kun je genieten van een prachtige zonsondergang.

  Accommodatie: Randiya Hotel ***

   

  Dag 19: Anuradhapura
  In de ochtend maak je een stadstour. Anuradhapura zelf staat bekend als het culturele en boeddhistische hart van Sri Lanka. Het is de oudste stad van Sri Lanka en het was een belangrijk machtscentrum tot de 12e eeuw. Een belangrijke bezienswaardigheid zijn de 60 meter hoge witte stoepa’s, bouwwerken in de vorm van een soort bel waarin boeddhistische relieken worden bewaard. Ook de Sri Maha Bodhi (Bodhiboom) is beroemd. Deze heilige boom was ooit een stekje van de boom waaronder de stichter van het boeddhisme verlichting bereikte. 

  Accommodatie: Randiya Hotel ***

   

  Dag 20: Anuradhapura

  In de namiddag ga je op safari in het grootste wildpark van Sri Lanka, het Wilpattu National Park. Met uitgestrekte bossen, savannes en een overvloed aan wild en vogelsoorten. Het is de thuishaven voor luipaarden, lippenberen en olifanten. Vergeet zeker je camera niet, want met enig geluk zie je een van deze diersoorten voor je lens verschijnen. Het park wordt nog weinig aangedaan door toeristen, waardoor de natuurbeleving hier op zijn best is.

  Accommodatie: Randiya Hotel ***

   

  Dag 21: Anuradhapura – Colombo - Amsterdam

  Na het ontbijt check je uit en ga je richting het vliegveld van Colombo. Vervolgens vlieg je terug naar Amsterdam waar je dezelfde dag nog aankomt. 

   

  Noot: in de maanden november t/m maart heb je een omgekeerde reisroute. De reis start Negombo - Anuradhapura en eindigt in de badplaats Mirissa. Daarnaast verblijf je in de winter in Mirissa in plaats van Trincomalee vanwege de weersomstandigheden. 

   

  Tip! Verlenging Malediven
  Zandstranden die witter dan wit zijn, een oceaan blauwer dan blauw... Wist je dat je een rondreis door Sri Lanka perfect kan combineren met een heerlijk verblijf op de Malediven? Vraag naar de mogelijkheden.

  Reis op maat
  Bij Travelworld stemmen we een reis helemaal af op je persoonlijke wensen. Wil je het bovenstaande programma bijvoorbeeld verlengen, wil je een andere route volgen of in een andere accommodatie verblijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Deze reis wordt uitgevoerd met Emirates.

   

   

  Het is moeilijk voor te stellen maar Emirates begon als luchtvaartmaatschappij in 1985 met slechts 2 toestellen. Inmiddels vliegen ze wereldwijd met de grootste vloot aan A380 toestellen over de gehele wereld. Ook in Amsterdam landen en vertrekken dagelijks twee A380 toestellen waarbij je na aankomst in Dubai door kun vliegen naar honderden bestemmingen. Ruime stoelen, uitstekende service en gratis wifi aan boord maken de reis naar je bestemming nog aangenamer.

   

  Vluchtduur:
  Amsterdam – Dubai - Colombo, circa 13 uur
  Colombo - Dubai - Amsterdam, circa 14 uur

   

  Het is ook mogelijk om met een andere luchtvaartmaatschappij te vliegen. Wilt u deze reis verlengen met een verblijf op de Malediven dan kunt u de terugvlucht vanuit Male boeken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en beschikbaarheid. 073-7074310 of mail met info@travelworld.nl

   

  Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er eventuele vluchttoeslagen zijn zullen we dat eerst overleggen.

  • Wanneer je kiest voor een standard reis, hebben de accommodaties vaak een classificatie van 3 sterren. Daarnaast boek je altijd een privé kamer met badkamer en faciliteiten. De benamingen Standard en Superior geven de categorie hotels aan die je kiest en hebben geen betrekking op het kamertype waar je verblijft in de genoemde hotels. Wil je weten welke accommodaties er precies in de standard reis inclusief zijn? Kijk dan in het programma, daar vind je de namen van de accommodaties onder elke dag omschrijving. Wil je daarnaast nog meer informatie? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 073-7074310.

 • Bij de prijs inbegrepen

  • Internationale vluchten volgens vluchtschema met Emirates
  • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 19 overnachtingen in goede hotels op basis van halfpension
  • Transfers van luchthaven naar hotel en v.v.
  • Airconditioned vervoer met Engelssprekende gids/chauffeur
  • Stadstour Negombo
  • Bezoek aan de stad Galle
  • Trekking Little Adams Peak
  • Gereserveerde plaatsen in trein tussen Ella en Nanu Oya
  • Bezoek Horton Plains National Park
  • Stadstour Nuwara Eliya
  • Bezoek theeplantage onderweg naar Kandy
  • Begeleide tour in Kandy
  • Bezoek Tempel van de Tand
  • Bezoek aan olifantenopvang & Royal Botanical Garden
  • Bezoek aan Dambulla Cave Temple Complex
  • Bezoek specerijen plantage
  • Bezoek Leeuwenrots
  • Safari Minneriya National Park
  • Ruïnes Polonnaruwa
  • Stadstour Trincomalee
  • Stadstour Anuradhapura en Mihintale rots
  • Safari Wilpattu National Park
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
  • SGR bijdrage à € 5,00 per persoon 

   

  Niet inbegrepen / eventueel bij te boeken

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien
  • Overige kosten
 • Onderstaande prijzen zijn per persoon op basis van beschikbaarheid. Tijdens bepaalde periodes (bijvoorbeeld tijdens feestdagen of lokale evenementen) kan een toeslag gelden. Wil je langer of korter verblijven of vliegen met een andere luchtvaartmaatschappij? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

   

  Prijzen per persoon (op basis van 2 personen) - standard reis

  Vertrekmaand
  Vertrekdata Prijs*
  Mei 2023
  01 t/m 01 € 3.545,00
  02 t/m 31 € 3.395,00
  Juni 2023
  01 t/m 15 € 3.395,00
  16 t/m 29 € 3.545,00
  30 t/m 30 € 3.595,00
  Juli 2023
  01 t/m 04 € 3.595,00
  05 t/m 17 € 3.745,00
  18 t/m 31 € 3.595,00
  Augustus 2023
  01 t/m 06 € 3.595,00
  07 t/m 09 € 3.445,00
  10 t/m 29 € 3.575,00
  30 t/m 30 € 3.445,00
  31 t/m 31 € 3.395,00
  September 2023
  01 t/m 22 € 3.395,00
  23 t/m 25 € 3.545,00
  26 t/m 29 € 3.395,00
  30 t/m 30 € 3.545,00
  Oktober 2023
  01 t/m 02 € 3.545,00
  03 t/m 11 € 3.395,00
  12 t/m 15 € 3.545,00
  16 t/m 18 € 3.395,00
  19 t/m 22 € 3.545,00
  23 t/m 31 € 3.395,00

  * Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid.

Camperhuur traveldeals
Hier vind je alle actuele aanbiedingen voor het reserveren van een camper. Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig kortingen, aanbiedingen en zogenoemde wegbrengspecials. Bekijk ons actuele aanbod.
Meer informatie
Heeft u vragen?
Onze reisspecialisten hebben zelf uitgebreide reiservaring op onze bestemmingen. Zij helpen u graag bij het samenstellen en boeken van uw verre reis.
073 707 43 10
Al 20 jaar ver weg de voordeligste
Onze specialisten geven u graag advies
Reizen aan te passen naar uw wensen
Travel World