Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World
Travel World

Edmonton bezienswaardigheden

19-08-2019 Ralf Goedvree Tekstschrijver Travelworld
  • Canada
  • Stedenreis
  • Stedenreizen

De meeste reizigers zijn wel bekend met de Rocky Mountains en de nationale parken Jasper en Banff. Maar wist u ook al dat Edmonton de ideale toegangspoort is? Zeker nu KLM rechtstreeks naar deze eigentijdse, Canadese stad vliegt. 

In tegenstelling tot andere, populaire steden is Edmonton nog nauwelijks ontdekt door toeristen. De sfeer is des te authentieker. Wie van shoppen houdt zal aangenaam verrast worden in het Boheemse district Old Strathcona waar de historische sfeer is gemixt met nieuwe energie. Antiquiteiten, vintage shops met vinylplaten, boetieks vol trendy maatpakken en high fashion kleding kleuren hier het straatbeeld.


Laat bijvoorbeeld een paar nieuwe schoenen aanmeten bij Poppy Barley. Hier worden uw voetmaten nog op klassieke wijze opgemeten voor een perfect paar passende schoenen.


Voor een gastronomische onderbreking biedt de nabijgelegen Farmers’ Market uitkomst. Deze levendige verzamelplaats is een hot spot van lekker eten, streekproducten en Canadese lekkernijen. Dit is volgens de lokale bewoners ‘the place to be’ voor de beste, puurste en smakelijkste ingrediënten.


De stad is sowieso culinair ingesteld met voedselminnende chefs en restaurants. Loop bijvoorbeeld eens binnen bij de KITCHEN waar Brad Smoliak voor een smaaksensatie zorgt. Dat doet hij door persoonlijke gerechten te bereiden waarbij hij de lokale keuken voorziet van een internationale stijl. Zelfs de koningin van Engeland gaf haar stempel ‘fit for the Queen’ nadat zij bij Brad te gast was tijdens haar laatste koninklijke bezoek aan Edmonton.


Voor creatieve prikkelingen kunt u terecht in het Art Gallery of Alberta. Een modern museum gericht op innovaties en visuele kunst.


De cultuur komt ook tot uiting op een van de vele theater- en muziekfestivals die het hele jaar door worden georganiseerd. Het meest bekend is het Fringe Festival dat elk jaar tegen eind augustus plaatsvindt.
En als u genoeg heeft genoten van kunst, cultuur en food bent u binnen een halve dag midden in de spectaculaire Rocky Mountains. Nog dichterbij vindt u Elk Island National Park, waar bizons en elanden uw pad kunnen kruisen.Terug naar alle blogs -->

Travel World

Camperreis vanuit Edmonton

>21-daagse camperreis door Canada - vroegboekspecial

De Rocky Mountains is een uiterst geschikt gebied voor een gezellige vakantie. De reis begint in Edmonton, waarna je richting de bergen rijdt. Reis af naar de mooiste plaatsen en ga op zoek naar wilde dieren. Zo kun je een echte beer tegenkomen. Daar…

Vanaf:2.199 p.p.
Meer verhalen
16-04-2019

Is Boston het nieuwe New York?

  • USA
  • Stedenreis
  • Stedenreizen

Boston is de nieuwste KLM-bestemming. Deze in de 17e eeuw gestichte stad aan de noordoostkust combineert Amerikaanse historie met trendy boetieks, boekenwinkels en kunstgalerijen. Het is misschien wel een van de leukste steden in de USA. Tijd voor ee…

Lees Meer
05-08-2020

Bangkok: veelzijdige en indrukwekkende wereldstad

  • Thailand
  • Stedenreis
  • Stedenreizen

Bangkok was mijn eerste kennismaking met Azië én eerste reis buiten Europa. Het feit dat ik er in twee jaar tijd uiteindelijk drie keer ben geweest, geeft wel aan dat deze metropool diepe indruk op mij heeft gemaakt. In deze blog leg ik je precies ui…

Lees Meer
Travel World