Vragen? Bel ons!
0738440155
menu
Travel World
Travel World

Nieuw Zeeland - Happy in Hawkes Bay

15-07-2019 Belinda & FrankTravelworld Reizigers
  • Nieuw-Zeeland

In de zomer van 2014 reisde Belinda samen met haar man Frank en zoon Sam af naar Nieuw Zeeland voor een 29-daagse rondreis. Wie haar destijds had verteld dat zij nog geen acht maanden later zouden emigreren naar “ the land of the long white cloud” had zij waarschijnlijk voor gek uitgemaakt. Maar niets was minder waar. Lees hoe een droom, die eigenlijk begon als een grapje, werkelijkheid werd.

“We waren met onze zoon nog nooit op een verre reis geweest” begint Belinda haar verhaal. De bestemming Nieuw-Zeeland werd gekozen uit puur toeval nadat we het tv programma ‘World’s Greatest Motorcycle Rides’ hadden gezien op Travel Channel. We zijn echte motorliefhebbers en wat zag dat er schitterend uit!” Na wat googelen zijn we in contact gekomen met een plaatselijke motorclub in Hawkes Bay en na enige tijd veel contact heen en weer kregen de plannen echt gestalte en werd via TravelWorld een reis naar Nieuw Zeeland geboekt.

Al direct nadat ze geland waren in Nieuw Zeeland , tijdens de rit van Auckland naar Hawkes Bay, was vooral Sam ( toen 14 jaar) op slag verliefd op Nieuw Zeeland. “ Mam” zei hij. “ Hier ga ik wonen. Als ik 18 ben verlaat ik Nederland en verhuis ik hierheen. Het liefst met jullie maar anders ga ik wel alleen!” Belinda kon er wel om lachen. Totdat zij en haar man zagen hoe serieus Sam er bij keek. “ Ik meen ‘t, Mam!!” Vanaf dat moment zou dit op het oog onschuldige idee van een 14- jarige jongen steeds concreter worden. 

Het eerste gedeelte van de reis brachten zij door in Hawkes Bay, waar ze zeer warm onthaald werden door de ongeveer 150 leden van de motorclub. Een welkomstfeest luidde hun bezoek in en de volgende dag maakten ze een grote motortocht door Hawkes Bay en omgeving. “ Met ongeveer 100 motoren reden we rond en mijn man mocht rijden op een oude Indian motor door de groene heuvels. He had a smile that couldn’t fit his face!!”


Niet lang hierna zouden de “verhuisplannen” tussen vooral Sam en Frank en hun nieuwe “ Kiwi vrienden” al snel een vervolg krijgen. “Ja , er was een onzichtbare kracht die ons steeds verder de kant van Nieuw Zeeland opduwde.”

We zouden bijna vergeten dat het gezin ondertussen ook nog een fantastische reis beleefde door de onovertroffen Nieuw-Zeelandse natuur op beide eilanden. “Het was in juli en augustus, dus dat betekende dat het daar winter was. We troffen het met het weer. Prima temperaturen en maar paar dagen regenachtig wat het trouwens niet minder mooi maakte.” Bij een bezoek aan Mount Cook maakte het gezin in een zogeheten Argo een uitstapje naar de Tasman Glacier .


De omgeving maakte diepe indruk, maar zelfs hier (of wellicht wel hierdoor) raakten zoon Sam en vader Frank in gesprek met een jongedame genaamd Charlotte die ook meeging met de tour en weer ging het over wonen in NZ en het verkrijgen van visums. (Wat bleek: Charlotte s vriend had net een visa bureau geopend. Toeval?) “ En stiekem kreeg ook ik het virus steeds meer te pakken” bekent Belinda. 

Toen de tijd was gekomen om weer huiswaarts te keren, keken ze enorm op tegen de terugreis. Het gezin had de reis van hun leven achter de rug en was gedurende 4 weken steeds meer gaan houden van Nieuw Zeeland. Vooral Sam zag het al helemaal voor zich om er te wonen, hetgeen nog maar eens duidelijk bleek op het vliegveld van Auckland. Hij zei hier tegen 1 van de customs officers , “ Next time I’ll be back with a one way ticket, because I’m gonna live in New Zealand!!!!” Belinda haalt haar schouders op en grapt nog tegen de verbaasde officer : “ Kids…” 

Bij thuiskomst in Nederland voelde het huis als een ‘empty shell’. Waar het normaal gesproken fijn is om weer thuis te zijn na een lange reis, ervoer het gezin dit absoluut niet zo. Van hardop dromen over wonen in Nieuw-Zeeland ging het vervolgens heel snel over naar concrete zaken als het regelen van visums en de eventuele verkoop van het huis. Zeker toen Frank met hulp van de motorclub een baan aangeboden kreeg in Nieuw-Zeeland. “Het huis verkochten we in 1 dag en visums verkregen we in slechts twee dagen! Dit was allemaal snel geregeld mede door de hulp van de vriend van Charlotte (die van Mount Cook).

Inmiddels wonen ze er al ruim 4 jaar in hun zo geliefde Nieuw Zeeland en ondanks het feit dat niet altijd alles op rolletjes liep, hebben ze eigenlijk geen moment spijt gehad. “Natuurlijk is het een enorme omslag. Familie en vrienden laat je achter in Nederland, maar het voelde als het juiste besluit. Toen we op het vliegtuig stapten om ons definitief in Nieuw Zeeland te vestigen sprak Sam de veelzeggende woorden “ Eindelijk gaan we naar huis.” 

Ze zijn nog steeds lid van de motorclub die hen zo goed op weg hielp, Frank heeft inmiddels zelfs weer een nieuwe baan met meer doorgroeimogelijkheden. En ook Sam, die zijn draai ontzettend goed had gevonden vanaf dat we hier aankwamen, werkt bij dezelfde Civil Engineering Company en heeft plannen om volgend jaar een studie te gaan volgen aan Victoria University of Wellington. Ook Belinda heeft werk gevonden bij een welbekende Vineyard in Hawkes Bay. “Geregeld krijgen we nog te horen van Sam: “Dit is wat ik altijd wilde”, met een big smile op zijn gezicht.” 

Wat Nieuw Zeeland zo bijzonder maakt is volgens het gezin met name het enorme gevoel van vrijheid. “De magische hikes, motorrijden, de Melkweg boven je hoofd op een heldere avond (meestal najaar /wintermaanden ). En zo kan ik wel nog even doorgaan, Aangezien we er nu ook wonen en werken , ben je natuurlijk ook druk met andere dingen dan de schitterende natuur en omgeving hier.”


Voor TravelWorld reizigers die Nieuw Zeeland willen bezoeken heeft het gezin nog wel wat tips. “We kunnen wel een hele waslijst opnoemen, maar de pareltjes van Nieuw Zeeland staan in iedere brochure en op iedere website beschreven. En terecht ook . Voor wat hoogtepunten in Hawkes Bay zou ik in ieder geval Shine falls , Bell Rock , Kaweka Forest Park en Napier (Art Deco) bezoeken. Buiten Hawkes Bay zijn absolute aanraders: Coromandel,  Hahei, Wairere Falls en Hobbiton. Absolute ‘must sees’ zijn de vulkaan Mount Ruapehu in Tongariro National Park en het idyllische Taupo.

Ook heeft Belinda nog een waarschuwing voor reizigers die naar Nieuw Zeeland willen komen, “Denk goed na voordat je deze kant op komt, want voor je het weet woon je er!”Terug naar alle blogs -->

Travel World

Autoreis De hoogtepunten van Nieuw-Zeeland

>28-daagse autoreis Nieuw-Zeeland

Wie aan Nieuw-Zeeland denkt, denkt aan prachtige natuur en indrukwekkende Maori cultuur. Deze reis bied je het beste van beide werelden. Je reis start op het Noordereiland. Van de zonnige Bay of Island in het hoge noorden reis je via Auckland naar Co…

Vanaf:4.425 p.p.
Travel World

Camperreis Met het gezin door Nieuw-Zeeland

>22-daagse camperreis door Nieuw-Zeeland

Deze camperreis kun je samen met je gezin uitvoeren, in eigen tempo reis je door Nieuw-Zeeland. De reis begint en eindigt in Christchurch, zodat je in drie weken de mooiste bezienswaardigheden mee kunt nemen. Bepaal zelf of je ergens nog een nachtje…

Vanaf:2.499 p.p.
Travel World

Autoreis Onbekende schatten van Nieuw-Zeeland

>30-daagse autoreis door Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat wereldwijd bekend als een perfect land voor een grote rondreis. Tijdens deze autoreis bezoek je niet enkel de meest bekende bezienswaardigheden van het land, maar ontdek je ook de minder bekende plekjes van het Noorder- en Zuidere…

Vanaf:5.525 p.p.
Travel World

Camperreis vanuit Auckland

>16-daagse camperreis Nieuw-Zeeland

Maak kennis met het veelzijdige Noordereiland van Nieuw-Zeeland tijdens deze camperreis. Jouw reis begint in het culturele en levendige Auckland, vervolgens bepaal je zelf je route. Op elk gewenst moment kun je stoppen om te genieten van de mooie nat…

Vanaf:2.549 p.p.
Travel World

Autoreis Impressies van Nieuw-Zeeland

>18-daagse autoreis door Nieuw-Zeeland

Met deze autoreis kom je op de mooiste plekken van Nieuw-Zeeland. Je reis begint in Christchurch op het Zuidereiland. Vervolgens verken je Dunedin en het Otaga schiereiland, Fiordland National Park en de spectaculaire omgeving van Queenstown. Na een…

Vanaf:3.495 p.p.
Meer verhalen
05-07-2019

De vrijheid tegemoet in Nieuw-Zeeland

  • Nieuw-Zeeland
  • Camperreis

Een bed, een koelkast en een waterkoker; drie weken leven op instant noedels, chips, boterhammen en rode wijn. In 2017 ben ik met een vriendin Nieuw Zeeland gaan verkennen in een authentieke ‘hippie van’.  Back to basic en genietend van de mooie natu…

Lees Meer
07-08-2020

Highlights van het Noordereiland

  • Nieuw-Zeeland
  • Rondreis

Ik vond het altijd een beetje overdreven als mensen zeiden dat ze ergens hun hart verloren hadden. Totdat ik het zelf meemaakte in Nieuw-Zeeland. In 2016 heb ik een half jaar in Auckland mogen wonen en greep ik elke kans aan om stukje bij beetje het …

Lees Meer
Travel World