Europa

10 Aanraders voor een reis naar Lapland

Lapland
Lapland husky's sneeuw
25-02-2024
Deel dit blogbericht Delen

Renske is reisspecialist bij Travelworld voor onder andere Lapland. Afgelopen december is ze naar Lapland geweest op studiereis, waar ze een onvergetelijke ervaring heeft gehad in dit winterwonderland. Daarom neemt Renske u mee in de 10 Must Do's in Lapland.

Voorafgaand aan de verkenning van de 10 Must Do's in Lapland, neemt Renske u eerst mee op reis naar deze prachtige regio. 

Lapland is gelegen boven de poolcirkel en strekt zich voor het grootste gedeelte uit over Finland, Zweden en Noorwegen. De regio staat bekend om zijn uitgestrekte toendra's, besneeuwde bergen en weelderige bossen. Van het dansende noorderlicht aan de hemel tot de vriendelijke rendieren die vrij door de besneeuwde bossen wandelen, Lapland is echt een bijzonder land.  

Lapland biedt avontuurlijke activiteiten die u nergens anders zult vinden. Zo is het mogelijk om de omgeving te verkennen per sneeuwscooter, tijdens een hondensleetocht of sneeuwschoenwandeling. Daarnaast vindt u in Lapland bruisende steden als Tromsø en Rovaniemi, die u zeker niet over mag slaan! 

sneuw husky's tocht
sneeuw lapland
aurora noorderlicht lapland
rendier lapland sneeuw
tromso noorwegen sneeuw

Must Do 1: Hondensleetocht

Een hondensleetocht door Lapland is een ontzettend gave ervaring. De honden leiden u met een flinke snelheid over prachtige, besneeuwde bospaden. De combinatie van dieren, snelheid en een indrukwekkende omgeving zorgen voor een onvergetelijk moment. 

Must Do 2: Rovaniemi

Rovaniemi is een kerstdorp wat staat bekend als de thuisbasis van de kerstman. Een verblijf in Santa Claus Village tijdens de kerst biedt een magische ervaring. Zeker als u met uw gezin reist mag een bezoek aan de Kerstman zeker niet ontbreken! 

Must Do 3: Sneeuwscootertocht

Een avontuurlijke manier om de prachtige omgeving op hoge snelheid te verkennen is natuurlijk per sneeuwscootertocht! Voel de koude wind op uw gezicht terwijl u de betoverende schoonheid van met sneeuw bedekte landschappen bewondert. 

Must Do 4: Overnachten in een ijshotel

Lapland heeft diverse ijshotels waar u slaapt onder een hemel van glinsterend ijs en wordt omgeven door kunstzinnige ijssculpturen. Maakt u zich geen zorgen over de koude temperaturen, want u slaapt vaak in een thermische slaapzak en ligt op een rendierhuid om warm te blijven. Dit is een unieke ervaring!

Must Do 5: Sami cultuur

De Sami is de inheemse bevolking van Lapland. Zij verwelkomen u in hun wereld vol tradities en verhalen. Leer over de prachtige handgemaakte kunst en ambachten die de Sami cultuur kenmerken. Proef de traditionele keuken terwijl u opwarmt bij het vuur van hun lavu, een traditionele tent.  

husky's sneeuw
lapland sneeuw huis
noorderlicht aurora
lapland sneeuw
landschap sneeuw

Must Do 6: Het noorderlicht

Het Noorderlicht, ook bekend als Aurora Borealis, is een uniek natuurverschijnsel dat het beste bewonderd kan worden tussen september en april, met de hoogste kans in november en maart. Tijdens heldere, donkere nachten, vooral tussen 6 uur 's avonds en 1 uur 's nachts en ver van de bewoonde wereld, komt het Noorderlicht tot leven. 

Must Do 7: Skiën in Levi

De echte skiliefhebbers moeten zeker een kijkje nemen bij het Ski Resort in Levi. Hier worden regelmatig grote skiwedstrijden gehouden, waarmee het dan ook één van de populairste wintersportoorden van Finland is. Of u nu een doorgewinterde skiër bent of voor het eerst de piste betreedt, Levi heeft voor ieder wat wils.

Must Do 8: Sneeuwschoenwandeling

Tijdens een sneeuwschoenwandeling verkent u het sprookjesachtige landschap op een rustige manier. U kunt tijdens de wandeling op plekken komen die met een voertuig moeilijk begaanbaar zijn. Geniet van de serene stilte en de prachtige omgeving. 

Must Do 9: Tromsø

De Noorse stad Tromsø wordt omringd door hoge bergen en de Noordzee. Het biedt een combinatie van het bruisende stadsleven, een rijke cultuur en diverse activiteiten. Tromsø wordt ook wel Poort te Noordpool genoemd. 

Must Do 10: Finse sauna ervaring

Er is niets heerlijkers dan genieten in een Finse sauna omgeven door een met sneeuw bedekte omgeving. Ontspannen in een geheel traditionele Finse sauna biedt een oase van warmte en rust. Daarnaast zijn er meerdere opties die behoren tot de sauna ervaring. Van een duik in de sneeuw en ijsdompeling tot afkoelen in de buitenlucht, het is allemaal onderdeel van het ritueel. 

Extra tip: Rendierensleetocht

Een extra tip van Renske is het maken van een rendierensleetocht. In plaats van dat uw slee door energieke honden wordt getrokken nemen de rendieren u mee op avontuur. Dit zal zeker unieke herinneringen en foto's voor thuis opleveren.

Met deze laatste tip zijn we aan het einde gekomen van de 10 Must Do's voor Lapland. Bent u benieuwd naar de Must Do's van een andere bestemming? Neem dan zeker een kijkje op ons YouTube-kanaal! Hier kunt u ook onderstaande video bekijken, waarin reisadviseur Renske haar top 10 Must Do's van Lapland met u deelt.  

Reisadviseur Renske

Over de auteur

Hi, ik ben Renske

Weet alles van Australië, Canada, IJsland, Lapland, Nieuw-Zeeland, Verenigde Arabische Emiraten, Singapore, Verenigde Staten

Gelukkig heb ik al veel mooie plekken mogen zien, van de top van de Abel Tasman Gletsjer in Nieuw-Zeeland tot de top van de Empire State Building in New York. Roadtrips zijn mijn favoriete manier om een land of regio te leren kennen, onderweg is er zo veel te zien! Graag ga ik voor u aan de slag om een gave reis samen te stellen. Ik ben nog niet overal geweest, maar dat staat wel op mijn bucketlist. Ik kan niet wachten om nog meer van de wereld te ontdekken en mijn enthousiasme met u te kunnen delen!

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor