De mooiste plekken ter wereld volgens onze reisadviseurs

Shwesandaw Pagoda in Myanmar met een gele lucht
06-02-2020
Deel dit blogbericht Delen

Bij Travelworld doen we er alles aan om uw mooiste reisdromen waar te maken. Onze reisadviseurs denken met u mee, voorzien u van praktische tips en adviseren u welke excursies en accommodaties het beste aansluiten bij uw wensen. Maar hoe zit het eigenlijk met de voorkeuren van onze reisadviseurs zelf? Hieronder hebben we uiteengezet wat u volgens hen absoluut ooit eens een keer gedaan of gezien moet hebben!

Overnachten in een glazen iglo

Deze heeft u op meerdere plekken in Scandinavië. Zelf ben ik in het Finse Levi geweest, maar ook in Rovaniemi bestaat deze mogelijkheid bijvoorbeeld. Zo’n glazen iglo is extreem gaaf als u noorderlicht hebt, maar zelfs als er geen noorderlicht is, is het een leuke en luxe ervaring waarbij u middenin de koepel slaapt en uitzicht naar heel veel kanten heeft met bos en de sterrenhemel.

Overnachten in het ijshotel

Nu we het toch over bijzonder overnachten hebben: het ijshotel! Ook dit fenomeen heeft u in verschillende Scandinavische steden. Er is ieder jaar een ander thema waarin de mooiste ijssculpturen worden vormgegeven. U slaapt hier ook daadwerkelijk op een bed van ijs in ongeveer –5 graden! Gelukkig krijgt u wel een zeer warme slaapzak.

Peru - Machu Picchu

Ondanks het feit dat Peru tal van hoogtepunten heeft, is er wat mij betreft eentje die er met kop en schouders bovenuit steekt: Machu Picchu. We waren midden in de nacht opgestaan om als één van de eersten boven te kunnen komen bij deze verloren Inca stad. Toen de wekker ging was het even afzien, maar dat was het meer dan waard. De spanning wordt opgebouwd als u per minibusje via haarspeldbochten langzaam omhoog rijdt en steeds dichterbij het einddoel komt. Eenmaal boven is het echt geweldig om in de vroege ochtend de mist tussen de bergen weg te zien trekken, zodat langzaam het wereldwonder tevoorschijn komt.

Tanzania

Dit bijzondere, oer-Afrikaanse land is wat mij betreft de ideale plek voor een safari met het hele gezin. Met een beetje mazzel spot u de gehele Big 5, maar het is ook beslist een avontuur om te overnachten in een tentenkamp waar u ‘s nachts hyena’s hoort snuffelen aan de tent. Naast de wilde dieren zijn er nog voldoende alternatieven voor een afwisselende reis. Maak kennis met de oude cultuur van de Maasai, ga op avontuur in een 4WD, beklim de Kilimanjaro, ga lekker mountainbiken en sluit uw reis af met de heerlijke stranden van Zanzibar.

Myanmar (Bagan om precies te zijn!)

Deze unieke bestemming herbergt tal van wonderschone tempels die met name tussen de 9e en de 13e eeuw gebouwd werden. Mede hierdoor is de gehele stad vermeld op de Unesco Werelderfgoedlijst. De vele tempels zijn altijd het aanzien meer dan waard, maar wanneer de zon opkomt of ondergaat is het uitzicht ronduit magisch. Deze plek is pas sinds enkele jaren te bezoeken en er zullen dan ook niet veel mensen zijn die dit pareltje al ontdekt hebben.

Safari in Tanzania tijdens zonsopkomst
Machu Picchu vanuit de lucht
Bagan Myanmar tijdens zonsondergang met luchtballonnen
Binnenkant van een ijshotel in Zweden

Damaraland, Namibië

Het meest unieke plekje op aarde vind ik Damaraland in Namibië. Hier had ik op sommige momenten echt het ‘alleen op de wereld’ gevoel. De uitgestrekte vlaktes en robuuste rotsen zijn hier al eeuwen onaangetast en alleen op sommige plekjes is menselijk handelen terug te zien. Bijvoorbeeld in het Mowani Mountain Camp. Hier overnacht u in hele knusse chaletjes die als het ware opgaan in de omgeving. Doordat in het gebied vrijwel geen lichtbronnen zijn, is ‘s nachts de toch al zo prachtige sterrenhemel hier nóg fraaier.

Kruger Park

Het is wellicht het beroemdste safaripark op aarde, maar ik wil hem toch noemen als één van de meest indrukwekkende plekken waar ik geweest ben. Ik verbleef hier in een private game reserve in een tented camp. U voelt zich één met de natuur en als u de vele dieren hun gang ziet gaan, beseft u dat de natuur hier nog echt de baas is. ‘s Nachts gaat de safari beleving onverminderd verder en hoort u volop geluiden van tal van verschillende dieren die soms slechts op een paar meter afstand lijken te lopen! Tel hier nog bij op dat u uitgebreid kunt dineren onder de sterrenhemel en het totaalplaatje is helemaal compleet.

Isla Holbox

Ik heb eigenlijk twee dingen die ik met u wil delen en omdat ze zo compleet verschillende zijn, heb ik ervoor gekozen ze allebei aan u voor te stellen. De eerste is het paradijselijke Isla Holbox in Mexico. Naast het feit dat de stranden hier op sommige plekken bijna niet te onderscheiden zijn van de Malediven, zwemmen hier tussen juni en september talloze dolfijnen, manta rays en walvishaaien. Duikliefhebbers moeten hier dus echt een keer heen, maar snorkelend of vanuit een bootje is het eveneens prachtig!

Oud & Nieuw vieren in Cuzco

Ieder land luidt op geheel eigen wijze het nieuwe jaar in en zo kunnen ze er ook wat van in Peru. Ik had het voorrecht om dit feestje mee te maken in Cuzco. In de loop van de avond verzamelt iedereen zich hier op en om het Plaza de Armas. De uitbundige menigte feest er vrolijk op los en steekt allerlei soorten vuurwerk af. Om 12 uur rent iedereen traditiegetrouw een ‘rondje om de markt’ om vervolgens tot in de kleine uurtjes door te feesten.

Houten stijger aan zee bij Holbox Island
Cape Reinga met vuurtoren en uitzicht over de oceaan
Huisje in Hobbiton, Nieuw-Zeeland
Olifant en ranger in Krugerpark, Zuid-Afrika

De vele gezichten van Nieuw-Zeeland

Ik vond het erg bijzonder om te zien dat in Nieuw-Zeeland alles in het echt nog zo ontzettend veel mooier is dan op de foto’s...! Het beroemde Hobbiton (Lord of the Rings) had ik eigenlijk verwacht als een verkapt Hollywood decor, maar de heldergroene vallei is echt prachtig en doet sprookjesachtig aan. De Waimoto Caves idem dito. Duizenden gloeiwormen lijken samen een sterrenhemel te vormen wanneer u hier langzaam met een bootje onderdoor vaart. Eerlijk gezegd kan ik nog wel even doorgaan met het opsommen van bijzondere ervaringen in Nieuw-Zeeland.

Manyeleti Game Reserve (onderdeel van het Kruger Pak)

Het Kruger Park is zo extreem groot dat het onder te verdelen is in verschillende stukken. Wat mij betreft steekt Manyeleti Game Reserve er met kop en schouders bovenuit. Hier is de kans groot (nog groter dan op andere plekken) om vele soorten wildlife van dichtbij te spotten. In uw auto rijdt u kriskras door het park op zoek naar de dieren en aan het eind van de dag kunt u maar amper bevatten hoeveel indrukken u hebt opgedaan. Wanneer u terugkomt staat er een gedekte tafel klaar en kunt u tijdens een uitgebreid diner onder de sterrenhemel nagenieten van uw dag.

Cape Reinga (Nieuw-Zeeland)

Het meest noordelijke plekje van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland is om meerdere redenen bijzonder. De rit er naartoe is heel idyllisch en eenmaal aangekomen hangt er een serene rust die perfect samengaat met het uitzicht op de oneindig lijkende oceaan. Het feit dat hier twee oceanen samenkomen, maakt het geheel nog specialer.

Bacalar (Mexico)

Het Mexicaanse plaatsje Bacalar was in een ver verleden een Maya-nederzetting, maar geldt vandaag de dag als een tropisch paradijsje. In de Laguna Bacalar kunt u bij zonsondergang suppen en genieten van het uitzicht en de zeven tinten blauw van het meer.

Bent u geïnteresseerd in een reis naar een van deze bestemmingen? Onze reisadviseurs helpen u graag met het samenstellen van een reis op maat!

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor