De ultieme bucketlist bestemmingen van onze reisadviseurs

Leeuw kijkt achterom in Botswana
27-12-2020
Deel dit blogbericht Delen

De reisadviseurs van Travelworld beschikken stuk voor stuk over een indrukwekkend reis-CV, maar er is altijd die ene wens, die langgekoesterde droom, die bijzondere plek waar ze nog niet zijn geweest... Hieronder leest u welke ultieme Bucketlist bestemmingen de reisadviseurs van Travelworld ooit nog eens hopen te bezoeken.

Noorderlicht spotten in Lapland

Het noorderlicht. Ik ken maar weinig mensen die niet de ambitie hebben om dit schouwspel met eigen ogen te bekijken. Ook ik droom er al lange tijd van om het noorderlicht aan de hemel te zien dansen. Enkele jaren geleden hoopte ik dit met een winterse reis naar IJsland al te verwezenlijken. Helaas zonder geluk, want we hebben slechts flarden van dit fenomeen kunnen zien. Des te meer een reden om het op een andere locatie nog eens te proberen. En wat is in dit opzicht een betere plek dan de uitgestrekte gebieden van Lapland? Om het noorderlicht goed te zien is het namelijk van belang dat er in de buurt zo min mogelijk lichtbronnen zijn. De donkere, afgelegen gebieden in Fins, Noors en Zweeds Lapland lenen zich hier zodoende uitstekend voor. Buiten het noorderlicht om lijkt Lapland me sowieso heel bijzonder. Heerlijk om met een sneeuwscooter door het maagdelijk witte landschap te scheuren om vervolgens verder te gaan op een slee die wordt voortgetrokken door husky’s. ‘s Avonds lijkt het me dan fantastisch om te overnachten in één van de glazen iglo’s, zodat u vanuit uw warme bed in alle rust kunt wachten of het noorderlicht zich zal laten zien!

De contrasten van Mauritius ontdekken

Veel mensen reageren verbaasd als ik vertel dat Mauritius bovenaan mijn bucketlist staat. “Dat is toch niet veel meer dan een paar mooie stranden?” Nou, jawel dus! Uiteraard vormen de stranden en de azuurblauwe zee het ideale decor om te snorkelen en te relaxen, maar Mauritius is nog zo veel meer dan dat. Mijn collega wees me hierop waarna ik me nog meer in Mauritius ben gaan verdiepen. Zo ontdekte ik dat er een nationaal park (Black River Gorges) is waar u prachtige hikes kunt maken en dat het eiland tal van zeldzame vogels en verscholen watervallen herbergt. Ook het naar verluidt vele groen wist mijn aandacht te trekken. En zou u op een ‘doorsnee strandbestemming’ gekleurde zandduinen, kratermeren, slapende vulkanen en fraai aangelegde suikerriet- en theeplantages vinden? Meer motivatie heb ik niet nodig en ik sta dan ook te popelen om dit paradijselijke eiland zelf te gaan ontdekken.

Bungeejumpen in Zuid-Afrika

Levendige cultuur, wildlife safari’s en het adembenemende landschap zijn slechts enkele redenen om naar Zuid-Afrika af te reizen. Na de enthousiaste verhalen van mijn collega’s over Zuid-Afrika is deze bestemming, die bekend staat als ‘de wereld in één land’, met stip gestegen op mijn lijst van landen die ik graag wil bezoeken. Wat ook al jaren op mijn bucketlist staat, is bungeejumpen. En laat nou heel toevallig Zuid-Afrika de hoogste bungeejump locatie ter wereld hebben! Buiten het feit dat de Bloukransbrug u een prachtig uitzicht biedt over de omgeving kunt u er ook een bungeejump wagen. De afstand van de brug tot de rivier is maar liefst 216 meter! Een duizelingwekkende hoogte, dus ik moet nog maar eens goed met mezelf overleggen of ik die bungeejump daadwerkelijk ga doen...! Hoe dan ook: de aangename combinatie van deze aspecten maakt Zuid-Afrika tot mijn absolute bucketlist bestemming. En wie weet, kan ik u in de (hopelijke nabije) toekomst van alles vertellen over mijn eigen Zuid-Afrika avontuur!

Noorderlicht achter een besneeuwde berg
Boot in de wateren van Mauritius
Leeuwen in de struiken van Zuid-Afrika
Het strand van Hawaii met palmbomen en surfers

Leeuwen spotten in Botswana

Na in het Afrikaanse continent reeds Zambia, Zuid-Afrika en Namibië te hebben bezocht, zou ik heel graag Botswana nog willen toevoegen aan dit lijstje. Dit is een van de beste plekken ter wereld om de Big 5 te spotten! Mijn persoonlijke voorkeur gaat dan met name uit naar de leeuw. Dit bijzondere en krachtige beest is uniek om in zijn natuurlijke habitat te spotten. Hij laat zich namelijk niet zo makkelijk zien en al helemaal niet in actie. De Okavango Delta in Botswana heeft het ideale klimaat voor deze imposante beesten, waardoor hier veel grote leeuwenfamilies voorkomen. Ook de Kalahari leeuw, afgeleid van de gelijknamige woestijn, kunt u zomaar tegenkomen in Botswana. Kenmerkend voor deze leeuw zijn de opvallend lange, zwarte manen. Een park waar ze veelvuldig voorkomen is het Kgalagadi Transfrontier Nationaal Park. De kans is dus groot dat ik een groot deel van mijn beoogde reis in die regio ga doorbrengen. Ook in het Chobe Nationaal Park zijn de leeuwen doorgaans in groten getale aanwezig. Naast het zien van zoveel mogelijk leeuwen wil ik graag de ongerepte natuur van Botswana ontdekken. Bijzonder aan Botswana is dat u er naast landsafari’s ook bootsafari’s kunt maken. Varen door de Okavango Delta, de grootste binnenlandse delta ter wereld, maakt deze reis nóg bucketlist-waardiger!

De aantrekkingskracht van veelzijdig Suriname

Groningen, Alkmaar, Domburg... het klinkt wat minder exotisch, maar deze plaatsen liggen toch echt niet alleen in Nederland, maar ook in Suriname. De bekendste Surinaamse stad is echter Paramaribo. Met de houten koloniale huizen (de binnenstad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst) en diverse leuke markten en eettentjes, spreekt deze plaats zeker tot mijn verbeelding. Daarbij lijkt het mij enorm interessant om in Zuid-Amerika een land met een Nederlands tintje te zien. Suriname was namelijk van 1667 tot 1954 een kolonie van Nederland. Daarnaast ben ik erg benieuwd naar de historische plantages en de bijbehorende Marron-cultuur. Tot slot wordt de Surinaamse diversiteit nog maar eens onderstreept door weer een ander speerpunt: de jungle. Ik heb me laten vertellen dat u hier met een bootje doorheen kunt varen en de kans om veel wildlife te zien erg groot is. Tel hier nog bij op dat u tijdens een ontspannen dagje aan het strand met wat geluk dolfijnen of zelfs zeeschildpadden kunt zien. In het juiste seizoen kunt u de schildpadden zelfs hun eieren zien leggen op het strand! Suriname is tot dusver nog niet ontdekt door het ‘grote publiek’ hetgeen het land voor mij alleen nog maar aantrekkelijker maakt.

Aloha Hawaii

Het tropische Hawaii ligt op ca. 5-6 uur vliegen van Californië en is, ondanks de grote afstand, onderdeel van de Verenigde Staten. Het bestaat uit enorm veel eilanden waarvan de belangrijkste Oahu, Maui, Kauai en Hawaii zelf zijn. Om verwarring met de staat Hawaii te voorkomen, wordt het eiland Hawaii ook wel ‘the Big Island’ genoemd. Ik had het genoegen om het overgrote deel van de eilanden te bezoeken. Mijn absolute favoriet was Maui, vooral door de ‘Road to Hana’, een zeer populaire weg met enorm veel bochten en bruggen, watervallen, klifranden en vele wandelmogelijkheden. Ook maakte ik kennis met Oahu, bekend van het sfeervolle en toeristische Honolulu, het legendarische Pearl Harbour en ‘Surfers Paradise’ Waikiki Beach. Big Island was al even fraai met vulkanen, actieve lavastromen die in zee uitkomen, ruige kliffen, zwarte stranden en de voor dit eiland zo karakteristieke ongedwongen sfeer. Helaas had ik tijdens mijn reis naar Hawaii (bijna 30 jaar geleden!) geen tijd meer om ook Kauai af te vinken. Toen mij dus gevraagd werd naar mijn ultieme bucketlist bestemming hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Ik wil dolgraag nog eens die kant op om Kauai te verkennen, het eiland dat te boek staat als groenste van Hawaii. De ruige kusten, watervallen en canyons schijnen hier nog indrukwekkender te zijn. Kauai is voor mij dus dé plek waar ik maar wat graag nog eens “Aloha Hawaii” zou zeggen!

Bent u geïnteresseerd in een reis naar een van deze landen? Onze reisadviseurs helpen u graag met het samenstellen van een reis op maat!

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor