Noord-Amerika

Indian Summer in New England

Verenigde Staten
Herfstbladeren op de grond in een zonnig bos
11-10-2020
Deel dit blogbericht Delen

Ieder jaar opnieuw probeer ik in september het ‘gedoe’ rond mijn verjaardag te ontduiken en vaak is het makkelijkste en meest logische alternatief om gewoon niet thuis te zijn. Elk jaar reist (pun intended) dan ook weer de vraag waar ik mijn verjaardag dit keer door ga brengen. Een prachtbestemming om in deze periode te bezoeken is New England, waar vanaf eind september de Indian Summer begint. Op foto’s ziet dit er al fantastisch uit, met de welbekende gloed die het beste van de kleuren rood, oranje en geel combineert, dus het leek me een goed idee om dit tijdens mijn inmiddels traditionele september uitstapje met mijn eigen ogen te gaan bekijken. Omdat ik halverwege de maand jarig ben, bezochten we eerst Atlantisch Canada waar we nog boften met heerlijk nazomerweer. Eind september reden we vervolgens de grens over naar de staat Maine. Graag neem ik u mee naar de hoogtepunten van mijn bezoek langs de 6 staten waaruit de regio New England bestaat.

Campobello Island

Vanuit Maine maakten we eerst weer een snelle stop in Canada. Ik snap dat dit onlogisch klinkt, maar we wilden Campobello Island bezoeken en dat is vanuit Amerika makkelijker bereikbaar dan vanuit Canada zelf. Campobello Island is de plaats waar Franklin D. Roosevelt zijn vakanties met de familie doorbracht. De natuur van het eiland is prachtig, maar ook het huis waar ze vakantie vierden is nog te bezoeken en geeft een leuk inkijkje in het leven van Roosevelt tijdens zijn gezinsvakanties hier. Ik snap wel dat hij en zijn familie hier helemaal tot rust kwamen.

Acadia National Park

September/Oktober is, naast de Indian Summer, de tijd waarin overal langs de weg pompoenen verkocht worden en veel mensen al voorbereidingen voor Halloween (31 oktober) treffen. Voor de mensen die vroeger het programma ‘Gilmore Girls’ keken, biedt deze omgeving ontzettend veel herkenning en heerlijk kneuterige tafereeltjes. Ook de ‘covered bridges’ zijn overvloedig aanwezig in deze regio. Onderweg naar de bekende plaats Bar Harbor bij Acadia National Park, konden we het dan ook niet laten om diverse malen te stoppen om hier een fotootje van te schieten. Bar Harbor is een ideaal uitgangspunt om Acadia National Park te bezoeken. Dit park staat bekend om Cadillac Mountain, het hoogste punt van de Oostkust. Veel mensen komen hier vroeg in de ochtend om de zonsopkomst te bewonderen. Ook wij waren bijtijds opgestaan om de berg op te gaan, maar belandden desondanks in de file. Het was vervolgens ook nog bewolkt, waardoor we helaas geen zon hebben gezien. Wel hing er een aangenaam sfeertje door de interactie met alle andere vroege vogels.

Maine

Maine is tevens de staat waarin de Appalachian Trail eindigt; een lange afstandswandeling die in Georgia begint en in Maine eindigt (en op mijn bucketlist staat!). Toen we dus toevallig langs een stukje van dit pad kwamen (aangeduid met een grote AT zoals op de foto), konden we het niet laten hier vast een voorproefje op te nemen. De gehele trail is overigens 3.500 kilometer lang, wat neerkomt op een wandeling van Groningen naar Barcelona en weer terug.

De skyline van Boston met een gele lucht
Maine van bovenaf in de Indian Summer
Meer, bergen en weg in New Hampshire tijdens de Indian Summer

New Hampshire

Na Maine stond New Hampshire op het programma. Hier bevindt zich het White Mountain National Forest waar u diverse routes vindt die de State Parks met elkaar verbindt. Één van de State Parks is Mount Washington State Park. Hier ligt de hoogste berg van New England; Mount Washington. U mag hier zelf de auto naar boven rijden, maar houd er wel rekening mee dat u over de nodige stuurmanskunsten én lef dient te beschikken. Een andere – heel leuke – mogelijkheid is het nemen van de Cog Railway naar boven.

Vermont

Vermont is de volgende staat op onze route. Hier vinden Ben & Jerry liefhebbers de fabriek in Waterbury waar u een rondleiding kan krijgen en uiteraard ook even mag proeven. Het hoogtepunt bij de fabriek was voor mij de ‘begraafplaats’ waar alle niet meer bestaande smaakjes een grafsteen hebben gekregen met daarop een stukje tekst over de smaak en van welk jaartal tot welk jaartal de smaak in productie is geweest. Ook de regio Vermont kent prachtige routes met onder andere mooie watervallen onderweg. Vermont is ook de regio waar het Green Mountain National Forest zich bevindt. Overigens voor mensen die al in West-Amerika zijn geweest; daar zijn de parken het doel terwijl het in Oost-Amerika veel meer de routes tussen de parken zijn die de reis de moeite waard maken.

Connecticut & Mystic

Vanuit Vermont reden we door Massachusetts naar Connecticut waar wij de plaats Mystic bezochten. Een sfeervolle stad met een interessant verleden in de scheepsbouw en ontzettend veel bootjes. Wij verheugden ons echter nogal op een bezoek aan de enorme villa’s in Newport en reden dan ook snel door naar Rhode Island. De meeste verblijven aan de Bellevue Avenue zijn opengesteld voor rondleidingen en wij hebben genoten van de pracht en praal (en vooral overdaad) van deze verblijven.

Meer en bos in Vermont tijdens Indian Summer
Walvisstaart in de zee tijdens zonsondergang

Massachusetts

De laatste staat op onze route betreft Massachusetts. Hier deden we een walvistocht vanuit Barnstable met Hyannis Whale Watcher Cruises. Voor mij was dit niet de eerste walvistocht, maar wel de eerste waarbij de walvissen letterlijk onder de boot door zwommen. Eindpunt van deze dag was ook het eindpunt van Cape Cod; Provincetown. Een sfeervol stadje met heerlijk eten en bij beter weer een prettig strand. Na een korte stop in Plymouth (waar de eerste pelgrims aan land kwamen) kwamen we bij onze eindbestemming; Boston.

Boston

Boston heb ik ervaren als een stad met veel historie (iets dat ik in West-Amerika een beetje miste) en sfeer. De bezienswaardigheden zijn makkelijk te vinden door het volgen van de Freedom Trail; een 4 kilometer lange wandelroute die aangegeven wordt door rode klinkers. We hadden nog een bezoek aan Salem op het programma, maar als gevolg van alle Halloween perikelen werd er aangegeven dat u hier niet goed kon parkeren en hebben we onze plannen aangepast; Dichtbij Boston vindt u Cambridge; de thuisbasis van de Harvard University. Wij vonden het interessant om de campus nog even te bezoeken van de universiteit waar u zoveel over hoort.

New England

New England was voor mij even omschakelen na een bezoek aan West-Amerika, maar een prachtige combinatie van historie, afwisselende natuur (bergen, kust, strand) en vooral een heerlijke, ongedwongen sfeer. Uiteindelijk bleek het jaar dat wij er waren de Indian Summer iets later te starten, maar ondanks dat ik het hoogtepunt van deze kleurenpracht heb gemist, heb ik er zeker wat van meegekregen en daarnaast ontzettend genoten van alle andere bezienswaardigheden in deze regio. En jawel, het was me ook wederom gelukt om onder mijn verjaardag uit te komen.

Bent u geïnteresseerd in een rondreis Amerika? Onze reisadviseurs helpen u graag met het samenstellen van een reis op maat!

Gerelateerde
blogs

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor